Tidlige Filecoin-investorer tilskyndede til kort FIL, men minearbejdere ser måske ud til at akkumulere

OKEx Insights tager et dybere kig på en interessant divergens i spil på markedet for Filecoins FIL.

Redaktørens note: OKEx Insights diskuterede tidligere Filecoin og dets mål om at revolutionere datalagringsindustrien i sin seneste udgave af DeFi Digest.

Det efterlængte Filecoin-mainnet gik endelig i live den 15. oktober – tre år efter at have rejst et historisk $ 258 millioner. Prisen på den oprindelige mønt, FIL, har dog været meget ustabil siden lanceringen. FIL evige swaps på OKEx nåede et højeste niveau på $ 56 den 16. oktober, men faldt i dagene derpå til et laveste niveau på $ 20 den 23. oktober. Derefter trådte enorme købsvolumener ind. 

En interessant iagttagelse i den ovennævnte tidsperiode er, at de reelle finansieringsrater for den evige FIL-swap var i ekstremt negativt territorium, hvis vi betragter -0,03% til 0,03% otte-timers finansieringsrente som normalt. 

Lad os se nærmere på.

Hvordan negative finansieringssatser fremkaldte en kort presse

Finansieringssatser er, hvordan priserne for evige swaps holdes forankret i spotprisen på det underliggende aktiv. Hvis finansieringssatsen er positiv, betaler lange positioner et finansieringsgebyr. Omvendt, hvis finansieringssatsen er negativ, betaler korte positioner et finansieringsgebyr. På denne måde, "balance" opretholdes.

Mellem 17. oktober og 26. oktober nåede den gennemsnitlige finansieringssats for hvert otte-timers interval en svimlende -1,35%. En erhvervsdrivende, der kortere den evige swap og opretholder nævnte position i denne periode, ville have betalt 28% i finansiering – uden at overveje at tilføje gearing.

FIL / USDT evig swap-realfinansieringssats på OKExFIL / USDT evig swap-realfinansieringssats på OKEx. Kilde: OKEx

Hvis vi ser på FIL / USDT-prisdiagrammet, var dens evige swap-pris generelt lavere end spotprisen. Jo bredere nævnte kløft er, jo højere vil finansieringsgebyret være for shorts – en mekanisme, der er beregnet til at skubbe prisen tilbage på linje. På denne måde arbejder finansieringssatsmekanik mod "populær" handle.

Den 23. oktober faldt prisen på FIL til bunden omkring $ 20. Dette provokerede handlende til at lukke deres korte positioner og resulterede i en markant stigning i købsvolumen. Derefter resulterede dette i en kort presse – når de, der satsede på prisfald, afvikles eller tvinges til at lukke deres positioner i et forsøg på at forhindre yderligere tab – der midlertidigt skubbede den evige swappris til over $ 50 på OKEx.

OKExs FIL / USDT evige swap-diagram 4h - 11/3OKExs FIL / USDT evige swap-diagram – 11/3. Kilde: OKEx, TradingView

FILs negative finansieringssatser forventes at fortsætte

Mens FILs finansieringssatser er steget kraftigt i kølvandet på denne enorme korte presse, viser den nuværende forudsagte finansieringssats stadig -0,16%, i skrivende stund – hvilket er langt under det normale interval. Der er flere sandsynlige årsager til denne situation.

For det første distribueres FIL til de fire store deltagende grupper i Filecoin Network. Disse deltagere modtog vesterede tokens på en tidsplan, som vist i diagrammet nedenfor. Da den nuværende markedspris på FIL er meget højere end investorens omkostninger, har mange tidlige investorer et stærkt incitament til at åbne korte positioner i et forsøg på at låse deres fortjeneste fast. På grund af længden af ​​optjeningsplanen skulle tidlige investorer teoretisk set have brug for at opretholde deres korte positioner på derivatmarkedet i lang tid.

Tidlige Filecoin-investorer tilskyndes til at forkorte FIL-derivatmarkedet på grund af lange optjeningsperioder. Kilde: MøntList

Derudover er sekundære markedsdeltagere – efter den sidste runde af det decentrale finansieringsboom – ikke sikre på priserne på projekter med meget stejle forsyningskurver og lange optjeningsperioder for deres mønter eller tokens. Som sådan er de bekymrede for, at Filecoins løbende token-distribution fører til et vedvarende salgstryk.

Desuden er den implicitte fuldt fortyndede markedsværdi af Filecoins FIL – prissat til $ 30 pr. Mønt med en samlet forsyning på 2 mia. Dollar – omkring $ 60 mia. Dette er cirka 20% af den fuldt fortyndede værdi af BTC, den oprindelige kryptovaluta i Bitcoin-netværket, og er højere end den nuværende markedsværdi af Ether (ETH) på 45 milliarder dollars. Desuden blev cloudstørrelsen på markedet kun værdsat til 46,12 milliarder dollars i 2019, selvom det forventes at nå $ 222,25 mia. i 2027. 

På trods af den iboende vildledende karakter af den fuldt fortyndede markedsværdimåling – som OKEx Insights tidligere diskuterede – vil denne enorme og tilsyneladende overvurdering sandsynligvis tilskynde mange handlende til at kortfile FIL. 

Efterspørgsel fra Filecoin minearbejdere kan øge priserne

Vækstraten for Filecoin-minearbejdere faldt efter projektets mainnet-lancering på grund af Filecoins system med at kræve sikkerhedsstillelse på forhånd i form af FIL-tokens. Denne mekanisme skal afskrække ondsindede aktører. Det gør det imidlertid også svært for minearbejdere at satse nok FIL-mønter til at optimere operationer, medmindre de køber FIL på det sekundære marked. Dette vil dog repræsentere en ekstra omkostning oven på deres allerede dyrt specialiseret hardware.

Selvom Filecoin for nylig aktiverede et forbedringsforslag, FIP-004 – hvilket gør 25% af hver blokbelønning straks tilgængelig for minearbejdere i stedet for at optjene det over 180 dage – det er stadig meget vanskeligt for minearbejdere at omkostningseffektivt rampe op til fuld kapacitet på kort tid. I henhold til Filecoins mekanisme skal minearbejdere løfte omkring 0,2 FIL / 32 gigabyte for at deltage i minedrift. Ved hjælp af data fra KaiYuan Pool viser følgende diagram antallet af løfter, der kræves for, at en minearbejder når 9.000 terabyte effektiv kapacitet i løbet af 90 dage – såvel som den daglige fortjeneste og fortjeneste. 

En sådan enorm efterspørgsel ved indsats ville være vanskelig at kompensere for under den nuværende tokenforsyningskurve, hvorfor disse minearbejdere kun langsomt når fuld drift gennem en meget længere periode. På grund af denne dynamiske vedvarende efterspørgsel fra minearbejdere kan det gøre det vanskeligt for FIL-priserne at bevæge sig ned hurtigt.

Filecoins minedynamik har tilskyndet minearbejdere til at akkumulere FIL i et forsøg på at operere på et optimalt niveauFilecoins minedynamik har tilskyndet minearbejdere til at akkumulere FIL i et forsøg på at operere på et optimalt niveau. Kilde: KaiYuan Pool, OKEx

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner