Κοινότητες επόμενου επιπέδου: Μια νέα εποχή αποκεντρωμένης αυτόνομης διακυβέρνησης

Στο OKEx, κοιτάμε συνεχώς το μέλλον – και πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Για να διαδώσει το μήνυμα, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Jay Hao, πραγματοποιεί μια νέα εικονική σειρά συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης OKExDeFi με ηγέτες διαφόρων βιομηχανιών για να συζητήσουν την πρόοδο, τις γνώσεις και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Σε αυτήν τη στρογγυλή τράπεζα, ο Jay παίρνει συνέντευξη από τον Luis Cuende, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Aragon. 

Εδώ είναι τα βασικά σημεία της στρογγυλής τραπέζης.

Τζέι: Άκουσα για ένα ενδιαφέρον αποκεντρωμένο αυτόνομο προϊόν οργάνωσης ζωντανά στο Ethereum mainnet – Aragon Court. Φαίνεται ότι το Aragon Court ενεργεί ως εργαλείο για ευκολότερο συντονισμό και επίλυση διαφορών εντός των DAO. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για το τι είναι το Aragon Court και τη σημασία του?

Luis Cuende: Έτσι, βασικά, οι DAO είναι έξυπνα συμβόλαια. Είναι υπέροχα αλλά πολύ στατικά. Στο τέλος της ημέρας, είναι κωδικοί υπολογιστών – και οι υπολογιστές δεν γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι έξυπνες συμβάσεις μπορούν να δείξουν εάν το υπόλοιπό σας είναι πάνω ή κάτω από έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά δεν μπορούν να σας πουν εάν συμμορφώνεστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα – όπως η ελευθερία, το απόρρητο ή οτιδήποτε άλλο. 

Λοιπόν, υπάρχει ένα στοιχείο που λείπουν οι DAO σήμερα, το οποίο είναι το υποκειμενικό στοιχείο που υπάρχει στα νομικά συστήματα στον κόσμο, που επιβάλλεται από δικαστήρια – και έτσι δημιουργήσαμε αυτό το αποκεντρωμένο δικαστήριο. Με αυτό το αποκεντρωμένο δικαστήριο, οι DAO μπορούν να δημιουργήσουν το «σύνταγμά τους» και, εάν κάποιος δεν τηρήσει αυτό, κάποιος μπορεί να ανοίξει μια διαφορά και να προσφύγει στο δικαστήριο ή να τιμωρήσει το μέρος που δεν τηρεί αυτό. Αυτό επιτρέπει πολλά πράγματα επειδή χιλιάδες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν νέο κόσμο υποκειμενικότητας. 

Είναι πολύ παρόμοιο με ένα πραγματικό δικαστήριο. Η διαφορά είναι ότι, στο δικαστήριο της Αραγονίας, οι ένορκοι είναι ανώνυμοι και έχουν οικονομικά κίνητρα χρησιμοποιώντας κάτι παρόμοιο με την απόδειξη του στοιχήματος. Άρα, είναι διαφορετικό, υπό την έννοια αυτή, αλλά η διαδικασία είναι πολύ παρόμοια, στην πραγματικότητα. 

Η άλλη διαφορά είναι ότι οι υποθέσεις που, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο δικαστήριο της Αραγονίας είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που χειρίζεστε στον παραδοσιακό κόσμο. Για παράδειγμα, εξετάζουμε εύκολα πράγματα όπως εποπτεία περιεχομένου. Εξετάζουμε πράγματα όπως: Αυτή η πρόταση χρηματοδότησης συμμορφώνεται με αυτό το μικρό έγγραφο σχετικά με το ποιες επιχορηγήσεις θα μπορούσαν να λάβουν χρήματα από αυτό το DAO; Δεν είναι ότι μπορείτε να μηνύσετε μια φαρμακευτική εταιρεία ή κάτι τέτοιο. 

Το άλλο σημαντικό είναι ότι, στο δικαστήριο της Αραγονίας, είναι πλήρως περιορισμένη ευθύνη.

Κίσσα Χαο: Τι ελπίζετε ότι οι συγκεντρωτικοί παίκτες όπως το OKEx μπορούν να κάνουν περισσότερα για να διευκολύνουν τον χώρο DeFi?

Luis Cuende: Έχω μια πρόταση – και αυτό είναι να ξεκινήσω ένα DAO και να δώσω στους κατόχους OKB διακυβέρνηση για κάτι που πιστεύετε ότι είναι πολύτιμο. Πιστεύω ότι η δύναμη του DeFi είναι κοινότητα, γι ‘αυτό ανυπομονώ για την πρώτη κεντρική ανταλλαγή που εγκαινιάζει ένα DAO και κάποιο είδος προγράμματος καλλιέργειας απόδοσης με κάποια μάρκες. Νομίζω ότι θα είναι απίστευτο. 

Jay Hao: Μερικοί από τους πρώτους παίκτες στο χώρο της κρυπτογράφησης, όπως εμείς, θυμούνται ακόμα την επίθεση DAO το 2016 πολύ καθαρά. Η παραβίαση μας έκανε να προβληματιστούμε για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων αυτόνομων οργανισμών. Τι μπορεί να μάθει από αυτό το συμβάν που θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατασκευή του μέλλοντος των DAO?

Luis Cuende: Προφανώς, όταν λάβαμε αποφάσεις το 2016, ήταν μερικοί μήνες μετά το hack του DAO. Ένα πράγμα που θέλαμε να πάρουμε στα σοβαρά ήταν η ασφάλεια. 

Έτσι, σήμερα, στο DeFi, μπορείτε να δείτε ότι τα πρωτόκολλα έχουν 100 εκατομμύρια δολάρια σε διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σε μια ώρα χωρίς ελέγχους. Θα κάναμε πολλούς ελέγχους κώδικα, ελέγχους ασφαλείας, ελέγχους ιστορικού ασφαλείας και θα αναπτύξαμε τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μας πολύ αργά. Αν δείτε την Aragon σήμερα, μετά από δύο χρόνια στο mainnet, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία έχουν αυξηθεί πολύ τελευταία. Είναι, ίσως, πριν από 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε 150 εκατομμύρια δολάρια σήμερα. 

Αν κοιτάξετε τα διακριτικά που είναι ασφαλή στο Aragon, που διέπονται από την Aragon ή τα DAO, εξετάζουμε δισεκατομμύρια δολάρια. Οι DAO έχουν παρατηρήσει παραβολική ανάπτυξη τους μήνες αυτούς, αλλά χρειάστηκαν χρόνια για να φτάσουν εδώ. Πιστεύω λοιπόν ότι πολλοί έλεγχοι και η εστίασή μας στην ασφάλεια απέδωσαν πραγματικά.

Jay Hao: Μια τελευταία ερώτηση, πολύ εύκολη – προτείνετε μια λέξη για να περιγράψετε το μέλλον του DeFi. Και γιατί?

Luis Cuende: Αγχωτικό, γιατί πρέπει να είσαι 24/7. Εάν πάτε διακοπές για μία εβδομάδα και επιστρέψετε, όλα έχουν αλλάξει.

Εγγραφείτε στα κανάλια μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το blockchain, το cryptocurrency & DeFi:

Jay Hao, Διευθύνων Σύμβουλος της OKEx 

Επίσημο OKEx

Πίστωση στον επισκέπτη μας στρογγυλής τραπέζης OKExDeFi:

Luis Cuende, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος @ Aragon

https://twitter.com/licuende

https://www.linkedin.com/in/luisivancuende/

Αραγονία

https://twitter.com/AragonProject

https://www.linkedin.com/company/aragonproject/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Follow Us
  Facebooktwitter
  Promo
  banner
  Promo
  banner
  Related Posts