Bitcoin nousee markkinoiden odotuksia vastaan ​​puolittamisen jälkeen, mutta vähittäiskauppiaat ovat edelleen varovaisia: futuurit perjantaina

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä.

Aiemmin tällä viikolla Bitcoin (BTC) suoritti kolmannen puolittamistapahtuman. Yhtä päivää ennen puolittamista hinnat laskivat yli 1500 dollaria ja laukaisivat merkittävät likviditeetit johdannaismarkkinoilla. Puolittamisen jälkeen BTC on kuitenkin ollut nousussa ja on jälleen 10 000 dollaria torstaina.

Bitcoin on noussut yli 10 prosenttia tällä viikolla, noussut 8600 dollarista kaupankäyntiin noin 9500 dollariin lehdistöaikana OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) -hinnan mukaan. Bitcoinin puolittamisen jälkeinen kehitys on toistaiseksi ollut ristiriidassa yleisen markkinaodotuksen kanssa hintojen laskusta.

Tarkasteltaessa OKEx-kaupankäyntitietoja voidaan nähdä, että BTC: n pitkä / lyhyt suhde jatkui noin 1,0: n viikolla tämän viikon viimeisinä päivinä, mikä osoittaa, että monet vähittäiskauppiaat eivät avaa pitkiä, kun taas hinta nousi 1500 dollaria viime viikonlopun alimmasta.

Samaan aikaan BTC-perusta heijastaa optimistisia näkymiä, koska palkkio on palannut takaisin. Marginaalilainasuhde osoittaa kuitenkin, että spot-markkinoiden osto on menettänyt jonkin verran vauhtia, mikä on hälytys lyhytaikaisille sonneille.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1H-kaavio. Lähde: OKEx

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

10. toukokuuta tapahtunut jyrkkä hintojen lasku aiheutti edellisen nousevan Long / Short -suhteen laskun. Hintojen palautumisen seurauksena suhde ei parantunut kovin paljon ja on edelleen alle 1,0. Tämä voi osoittaa, että kauppiaat jatkavat spot-positioidensa suojaamista Bitcoinin hintojen palautumisesta huolimatta.

Tiedonkeruuaika: 5/8 0:00 – 5/17 4:00 am (UTC)

Pitkä / lyhyt suhde näyttää käyttäjien, jotka avaavat pitkät positiot, suhde lyhyiden positioiden avaamiseen. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista. Käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määräytyy käyttäjän nettopaikan mukaan BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla, aina kun on avattu pitkä positio, sen tasapainottamiseksi on oltava myös avattu lyhyt positio. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammilla ihmisillä on shortsit.

BTC-perusta

BTC: n perusta on suuresti vaihdellut viimeisten seitsemän päivän aikana. OKEx BTC Quarterly Future -maksu laski 88 dollarista negatiiviseen 85 dollariin ja palasi sitten positiiviseen 77 dollariin, ennen kuin se oli 50 dollaria lehdistössä. Positiivisen palkkion tuotto viittaa siihen, että markkinat ovat nousussa hintaodotuksiin puolittamisen jälkeen.

Tiedonkeruuaika: 5/8 0:00 – 5/17 4:00 am (UTC)

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin korko (OI) oli kertynyt 6,28 miljoonaan sopimukseen (1 sopimus = 100 dollaria) 10. toukokuuta, mikä nousi 8. toukokuuta alimmasta 5,52 miljoonasta, ennen kuin pitkät rahat purettiin. 14. toukokuuta OI laski jyrkästi sen jälkeen, kun hinta osui 9900 dollariin. Kuten torstain Crypto Market Daily -tapahtumassa huomautimme, tämä voi viitata siihen, että jotkut ostajat sulkivat asemansa ja ottivat voittoa.

Tiedonkeruuaika: 5/8 0:00 – 5/17 4:00 am (UTC)

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäynnin volyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC: n vakuusluoton suhde

Marginaalilainasuhde laski nopeasti yli 4,5: stä 0,8: een 9. toukokuuta jälkeen ja päättyi kolmen viikon peräkkäin. Vaikka suhde on nyt palautunut takaisin 1,45: een, tauon tauko viittaa siihen, että kauppiaat ostavat varovaisemmin vipuvaikutteisilla spot-markkinoilla.

Tiedonkeruuaika: 5/8 0:00 – 5/17 4:00 am (UTC)

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja USDTC-arvona BTC-lainaa käyttävien käyttäjien välisen suhteen tietyllä ajanjaksolla.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on alhainen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Teknisesti Bitcoin oli takaisin 10 000–10 500 dollarin avainresistanssialueelle, josta viimeinen suuri pudotus alkoi, eikä hinta onnistunut jälleen sulkeutumaan torstaina (UTC) yli 10 000 dollaria. Koska hinta on noussut viikon aikana 10 prosenttia, voitonotto todennäköisesti estää uusien hintojen nousua lyhyellä aikavälillä.

Vaikka yllä olevat indikaattorit osoittavat sekalaisia ​​signaaleja, joilla on hyvä tulevaisuuden korkeampi spot-hinta ja OI: n lasku. Pitkä / lyhyt suhde (alle 1,0) voi osoittaa, että vähittäiskauppiaat ovat tällä hetkellä varovaisia ​​avaamaan pitkät. Vähittäiskauppiaat toimivat kuitenkin usein vastasignaalina markkinoiden liikkeille, ja uskon edelleen, että härät hallitsevat.

Vastuuvapauslauseke: Tätä materiaalia ei pidä pitää perustana sijoituspäätösten tekemiselle, eikä sitä pidä tulkita suositukseksi sijoituspalveluihin. Digitaalisten omaisuuserien kaupankäyntiin liittyy merkittävä riski ja se voi johtaa sijoitetun pääoman menetykseen. Sinun on varmistettava, että ymmärrät täysin siihen liittyvät riskit, ja ota huomioon kokemustasosi, sijoitustavoitteesi ja pyydä tarvittaessa riippumatonta taloudellista neuvontaa

Seuraa OKEx Insights:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner