Bitcoin-mainokset näkyvät Hongkongissa, kun PBoC hahmottaa DCEP-vaikutukset

Viikoittainen katsaus blockchain- ja cryptocurrency -uutisista Kiinasta ja Hongkongista.

Se on ollut kiireinen viikko Kiinan ja Hongkongin blockchain-alueilla. Kiinan keskuspankin varapääjohtaja julkaisi artikkelin DCEP: n vaikutuksesta Kiinan rahan tarjontaan. Lisäksi Bitcoin-mainokset ovat virusta Hongkongissa.

Tässä on kaikki mitä olet unohtanut koskien näitä tarinoita ja paljon muuta tämän viikon painoksessa OKEx Insightsin China Market Watch -lehdessä.

PBoC: n varapääjohtaja kuvailee DCEP: n viittä vaikutusta Kiinan rahan tarjontaan

Kiinan keskuspankin varapääjohtaja Fan Yifei äskettäin julkaistu artikkeli Kiinan digitaalisen valuutan, DCEP: n vaikutuksesta sen M0-rahan tarjontaan. Viisi tärkeintä huomioitavaa asiaa ovat:

 1. DCEP on osa Kiinan M0: ta, mikä tarkoittaa, että se on osa paperirahojen ja kolikoiden – eli fyysisen käteisen – toimitusta.
 2. DCEP on keskitetty valuutta, jota hallinnoi PBoC.
 3. DCEP: n liikkeeseenlaskun ja liikkeen on noudatettava kassanhallintaan liittyviä lakeja ja määräyksiä.
 4. DCEP on PBoC: n tarjoama julkinen hyödyke. Kiinan keskuspankki ei veloita korkoa tai maksuja yleisöltä digitaalisen valuutan käytöstä.
 5. Kiinan liikepankit ovat vastuussa DCEP: n ja fiat RMB: n muuntamisen helpottamisesta suurelle yleisölle.

Tärkeimmät takeaways

 • DCEP: n käynnistäminen on tärkeä virstanpylväs Kiinan rahanjakojärjestelmän digitalisoinnissa. Fanin mukaan kysyntä tällaiselle vaiheelle johtuu matkapuhelin- ja sähköisten maksujen nopeasta kehityksestä Kiinassa.
 • DCEP: n liikkeeseenlaskuun ja liikkeeseen, kuten fiat-valuuttoihin, sovelletaan myös rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevia säännöksiä.

Blockchain Service Network toivottaa virallisen ohjelmointikielen tervetulleeksi

Red Date Technology – kehittäjä Kiinan valtakunnallisen blockchain-projektin, Blockchain Service Networkin takana – otettu käyttöön Digital Asset Modeling Language yhtenäisenä älykkään sopimuksen ohjelmointikielenä BSN: lle. Amerikkalaisen blockchain-käynnistyksen Digital Asset Holdings kehittää avoimen lähdekoodin ja blockchain-agnostisen ohjelmointikielen, ja se on BSN-kehittäjien saatavilla vuonna 2021.

Yhtiön toimitusjohtajan He Yifanin mukaan Digital Asset Modeling Language on yksinomainen standardi hajautettujen sovellusten kehittämiselle Blockchain Service Network -verkossa. Yhtenäisen älykkään sopimuksen ohjelmointikielen käyttöönoton tarkoituksena on parantaa BSN: n yhteentoimivuutta, koska kehittäjien ei tarvitse kirjoittaa älykkäitä sopimuksiaan aina, kun he käyttävät sovellusta siihen.

Tärkeimmät takeaways

 • Digitaalisen omaisuuden mallintamiskielen odotetaan valmistuvan ensimmäisen pilottinsa marraskuussa 2020 ja toimivan sekä IBM: n Hyperledger Fabricilla että WeBankin FISCO BCOS: lla..
 • BSN jatkaa integroida lisää julkisia lohkoketjuja, joiden Algorand, ShareRing ja Solana odotetaan olevan yhteydessä pian.

Bitcoin-koulutuskampanjat ilmestyvät Hongkongissa

Sen jälkeen kun Bitcoin-mainos julkaistiin Hongkongin tabloidilehdessä Apple Daily, Hongkongissa on tapahtunut uusi mainosaalto raitiovaunuissa ja mainostauluissa..

Hongkongin Bitcoin-yhdistyksen käynnistämät mainokset pyrkivät lisäämään yleisön tietoisuutta kryptovaluutoista vaihtoehtona perinteiselle rahoitukselle. Mukaan ilmoitus, on viisi mainostauluviestiä, joissa keskustellaan Bitcoinin eduista ja riskeistä nopeasti muuttuvassa maailmantaloudessa.

Tärkeimmät takeaways

 • Mainonnassa korostetaan Bitcoinin taloudellisia etuja vaihtoehtona perinteiselle rahoitukselle. Esimerkiksi rajoitettu BTC-tarjonta välttää fiat-valuuttojen lakkaamaton painaminen aiheuttaman laajamittaisen inflaation ongelman.
 • Bitcoin-mainokset iskulauseella "Ole oma pankkisi" on sijoitettu suurten Hongkongin pankkien, kuten HSBC: n ja Standard Charteredin, pääkonttorin eteen – mikä herättää keskustelua taloudellisesta osallisuudesta alueella.

#Bitcoin mainokset ovat aivan edessä #HSBC pääkonttori vuonna #HongKong – onko tämä haaste tai uusi askel eteenpäin taloudellisen osallisuuden kannalta? pic.twitter.com/ywPXY3x7wV– Jay Hao @OKEx (@ JayHao8) 11. syyskuuta 2020

Vähittäiskauppa kasvoi Kiinassa ensimmäistä kertaa vuonna 2020

Sekä Kiinan että Hongkongin osakemarkkinat elpyivät hieman tällä viikolla. Shanghai SE Composite ja CSI 300 ovat tällä hetkellä lehdistöaikana 3 284 ja 4657, viikoittainen voitto 0,90% ja 1,58%. Hongkongissa Hang Seng -indeksi nousi tällä viikolla 0,92% ja on tällä hetkellä 24 694.

Kiinan ja Hongkongin markkinaindeksit ovat nousseet hieman. Lähde: Trading Economics, Investing.com

Kiinan osakemarkkinoiden pieni elpyminen on johtanut vähittäismyynnin kasvuun elokuussa. Tilastoviraston mukaan Kiinan vähittäismyynti kasvoi 0,5% elokuussa – ensimmäinen kasvu vähittäiskaupassa tänä vuonna. Vähittäiskaupan kasvu on yhdenmukaista Kiinan COVID-19-talouden elpymisen kanssa.

Avain takeaway

 • Viimeaikaisesta elokuun kasvusta huolimatta vähittäismyynti on edelleen Kiinan talouden elpymisen heikointa aluetta. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että teollisuuden kasvu osoitti vahvempia elpymisen merkkejä, kun se kasvoi elokuussa 5,6% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden..

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner