Guld vs sølv – Nøgleforskelle for investorer

Som investor tænker du måske, at det nu er det ideelle tidspunkt at begynde at handle med ædle metaller. Priserne på både guld og sølv kører højt under de nuværende usikre økonomiske forhold. Spørgsmålet bliver derefter, hvilken der er bedst at købe, og hvad er de faktiske forskelle mellem disse to ædle metaller.

Her vil vi se nærmere på flere af de vigtigste forskelle mellem de to med særligt fokus på, hvordan de kan påvirke dig fra et handels- og investeringssynspunkt..

Overkommelighed af sølv

Naturligvis er dette en af ​​de første ting, du vil bemærke, når du ser på spotpriserne i sølv. Det er langt billigere end guld. Denne lavere pris kommer dog faktisk med mange af de samme fordele, som du finder ved køb af guld eller andre ædle metaller.

Sølv, ligesom guld, fungerer som en butik af værdi og afdækker mod mange økonomiske usikkerheder, der kan opstå. Ved siden af ​​denne egenværdi er det også et materielt aktiv, idet du kan se og røre ved det i modsætning til andre former for investering. Sølv er også et meget privat og sikkert fysisk aktiv at holde.

Af disse grunde kan en investering i sølv give dig flere af de samme vigtige fordele, men med en meget lavere og mere overkommelig pris. Denne overkommelighed er også en af ​​hovedårsagerne til, at efterspørgslen efter sølv hos førstegangsinvestorer i ædle metaller er meget høj.

Opbevaringsplads krævet til sølv

Som vi netop nævnte, medfører en investering i sølv stor overkommelighed på grund af den lavere pris. I øjeblikket kan du købe sølv til omkring $ 24 per ounce sammenlignet med $ 1.900 for den samme ounce guld.

Dette ser måske ikke ud til at være et problem, men medregning i, at sølv også har en meget lavere tæthed end guld, og du kan se, at der er nogle problemer med praktisk brug, når det kommer til opbevaring af dit ædle metal. Kort sagt, du har brug for meget mere plads til at gemme din beholdning af sølv end guld. Denne opbevaring er allerede et nøgleproblem, når du køber fysisk guld, men er noget, der øges meget mere med sølv.

Bundlinjen når det kommer til opbevaring af sølv vs opbevaring af guld er, at sølv koster dig mere i lager på grund af den mængde plads, det tager op. Sølv skal også opbevares tørt for at undgå enhver forringelse af kvaliteten. Dette er simpelthen en bekymring, du ikke har med guld.

Prisvolatilitet mellem sølv og guld

Med hensyn til mængde er den årlige forsyning med sølv meget større end den årlige forsyning med guld. Dette kan også bidrage til senere forskelle, men når det kommer til volatilitet, skal vi se på værdien af ​​sølvmarkedet sammenlignet med guldmarkedet i betragtning af den nuværende prisfastsættelse.

Med denne værdi tilknyttet er værdien af ​​guldforsyningen til markedet mere end 12 gange større end den samlede værdi, der leveres til sølvmarkedet. Hvordan påvirker dette sølvets flygtighed?

Med en mindre forsyningsværdi kan sølv blive mere påvirket af eventuelle ændringer på markedet. Dette kan sammenlignes med aktiemarkedet generelt med eksemplet med et selskab med meget høj markedsdækning og et selskab med lavere markedsdækning. Det tager mindre handelshandling at flytte priser til den lavere værdi.

Dette volatilitetspunkt kan ses fra begge sider som en erhvervsdrivende. Det betyder sandsynligvis, at sølv på en dårlig dag, når markederne er nede, kan være mere end guld, selvom det også betyder, at når priserne er op, kan sølv stige forholdsmæssigt mere af samme grunde.

Sølv bruges mere i industrien

En meget højere procentdel af sølvforsyningen bruges i industrien. Det har en bred vifte af anvendelser på tværs af mange sektorer. Sølv bruges meget i elektronik på grund af dets ledningsevne. Det bruges også i mange medicinske applikationer, batterier, vedvarende energi og andre områder. Guld på den anden side bruges ikke næsten lige så meget i industrien. Hvad fortæller dette os om disse ædle metaller?

På den ene side viser det, at sølv er meget mere udsat for det generelle økonomiske klima, da meget af efterspørgslen kommer fra industrien. Disse industrier kan blive hårdt ramt af enhver form for afmatning. Du tror måske, at en sådan begivenhed kan føre til faldende sølvpriser. Det er dog ikke altid tilfældet.

Fælles for både sølv og guld er, at de begge bruges som en vigtig butik af værdi. De er begge meget populære investeringer i sikre havne i tider med økonomiske problemer. Som det er blevet demonstreret tidligere og lige nu, kan ædle metaller som guld og sølv stige mest i tider med økonomisk usikkerhed, da flere investorer køber begge for at beskytte deres kapital.

Der lagres meget mere guld

Regeringen og andre større institutioner har ofte store lagre af mange ædle metaller. På et tidspunkt var sølv det dominerende metal, der blev holdt i reserve af mange rundt om i verden. I dag er det dog bestemt ikke tilfældet. Der er nu meget mere guld oplagret af lande over hele verden, end der er sølv.

Der er flere grunde til dette, ikke mindst at sølv ikke længere for det meste bruges til at fremstille mønter. Dette skaber en situation, hvor priserne på ædle metaller kunne hoppe op meget hurtigt, hvis der var en stor pludselig efterspørgsel efter sølv fra enhver form for industrielt behov eller økonomisk situation..

På den anden side holdes millioner af ounce guld i reserve af regeringer over hele verden. Denne beholdning stiger kun år for år. Pointen er, at hvis der tilfældigvis er forsyningsafbrydelser eller en hidtil uset efterspørgsel efter sølv, kan denne efterspørgsel hurtigt opveje udbuddet i det mindste på kort sigt, hvilket vil føre til stigende priser i et ædle metaller, der allerede er tilbøjelige til lidt mere volatilitet..

Køber guld eller sølv

Vi anbefaler disse to virksomheder at købe guld eller sølv:

  1. Guldmægler
  2. Bullion Vault

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner