Πώς να ανταλλάσσετε συμβόλαια κρυπτογράφησης στο OKEx

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι παράγωγα που επιτρέπουν σε δύο μέρη να συνάπτουν συμβόλαια για την πώληση και αγορά ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου στο μέλλον σε μια προκαθορισμένη ημερομηνία και τιμή. Τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές μπορούν να κλειδώσουν την τιμή του υποκείμενου για αντιστάθμιση έναντι τυχόν δυσμενών αλλαγών στις τιμές. Στην περίπτωση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων, το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, Bitcoin (BTC) ή άλλο κορυφαίο κρυπτονομίσμα.

Το OKEx υποστηρίζει τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για εννέα κορυφαία ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα Bitcoin και Ether (ETH). Κάθε σύμβαση στο OKEx αντιπροσωπεύει BTC αξίας 100 $ ή άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας $ 10 (δηλ. ETH, LTC κ.λπ.).

Ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι σχετικά προηγμένα προϊόντα σε σύγκριση με το spot trading και περιλαμβάνουν διάφορους κινδύνους, οι έμπειροι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν τον βήμα προς βήμα οδηγό για να ξεκινήσουν τις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης στο OKEx.

Βήμα 1: Μεταβείτε στην ενότητα μελλοντικών συμβολαίων

Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του OKEx και μεταβείτε στο Εμπορικές συναλλαγές στο επάνω μενού για να δείτε τις διαθέσιμες αγορές. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Βασικός σύμφωνα με το "Μελλοντικά" ετικέτα για να ανοίξετε το τμήμα futures. Η βασική έκδοση προσφέρει ένα καλό σημείο εκκίνησης για αρχάριους. Εάν είστε έμπειρος έμπορος, μπορείτε να επιλέξετε Προχωρημένος για έναν πιο ολοκληρωμένο πίνακα ελέγχου.

Για τους σκοπούς αυτού του οδηγού σχετικά με τον τρόπο διαπραγμάτευσης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτογράφησης, θα χρησιμοποιήσουμε τον βασικό πίνακα ελέγχου ως αναφορά για τη διαπραγμάτευση μελλοντικών συμβόλων κρυπτογράφησης στο OKEx.

Πώς να ανταλλάσσετε συμβόλαια μελλοντικής κρυπτογράφησης

Βήμα 2: Ενεργοποίηση συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης

Οι αρχάριοι στο εμπόριο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης πρέπει να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που εμπλέκονται και μόνο μετά την επιλογή του πλαισίου θα είναι δυνατό Ενεργοποίηση συναλλαγών παραγώγων στο OKEx, όπως φαίνεται στην παρακάτω οθόνη.

Τρόπος διαπραγμάτευσης μελλοντικής ενεργοποίησης

Βήμα 3: Μεταφέρετε χρήματα στον λογαριασμό σας στο μέλλον

Ο λογαριασμός σας στο μέλλον θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Εάν δεν έχετε υπόλοιπο στον λογαριασμό σας στο μέλλον, κάντε κλικ στο ΜΕΤΑΦΟΡΑ (είτε στο "Συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης" σελίδα ή στο "Περιουσιακά στοιχεία" αναπτυσσόμενη λίστα στο επάνω μενού) για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών.

Εάν δεν έχετε στοιχεία κρυπτογράφησης στο λογαριασμό σας στο OKEx, μπορείτε είτε να αγοράσετε κρυπτογράφηση ή να μάθετε πώς να καταθέτετε κρυπτογράφηση στο OKEx με τον οδηγό για αρχάριους σχετικά με τον τρόπο έναρξης συναλλαγών κρυπτογράφησης.

Για να ανταλλάξετε το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης με την ετικέτα "BTCUSD0807," που είναι Σύμβαση με Περιθώριο νομισμάτων, πρέπει να μεταφέρετε BTC από τη δική σας "Λογαριασμός χρηματοδότησης" στο δικό σου "Λογαριασμός μελλοντικών προθεσμιών." Σε αυτήν την περίπτωση, ο λογαριασμός μελλοντικής εκπλήρωσης είναι ο "Λογαριασμός BTCUSD." Εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να μεταφέρετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω.

Βήμα 4: Επιλέξτε ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για διαπραγμάτευση

Μόλις συνδεθείτε και δείτε την ενότητα μελλοντικής εκπλήρωσης, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον τύπο περιθωρίου που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας (δηλαδή., Περιθώρια περιθωρίου νομισμάτων, που διακανονίζονται στο υποκείμενο ψηφιακό νόμισμα, ή Περιθωριακά συμβόλαια USDT, που διακανονίζονται σε USDT). Στη συνέχεια, επιλέξτε το επιθυμητό χρονικό πλαίσιο για τη λήξη της σύμβασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι Εβδομαδιαία, δύο εβδομάδες, τριμηνιαία και διμηνιαία.

Μετά από αυτό μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα διαθέσιμα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης από την αριστερή γραμμή. Σε αυτό το σεμινάριο, θα επιλέξουμε την εβδομαδιαία σύμβαση μελλοντικής εκπλήρωσης με ετικέτα "BTCUSD0807" ως παράδειγμα.

Με βάση το όνομά του, BTCUSD0807, μπορούμε να δούμε ότι το BTC είναι το νόμισμα διακανονισμού και το USD είναι η μονάδα τιμής του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης. Τα τέσσερα τελευταία ψηφία, 0807, υποδεικνύουν την ημερομηνία παράδοσης – που είναι στις 7 Αυγούστου 2020, σε αυτήν την περίπτωση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο OKEx διευθετούνται κάθε Παρασκευή στις 8:00 π.μ. UTC.

Βήμα 5: Επιλέξτε τον τύπο μόχλευσης για συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης

Μετά τη χρηματοδότηση του λογαριασμού futures, μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία περιθωρίου (είτε "Σταθερός" ή "Σταυρός") και επιλέξτε τον επιθυμητό πολλαπλασιαστή μόχλευσης. Εάν επιλέξετε το "Σταθερός" λειτουργία περιθωρίου, το περιθώριο παραμένει το ίδιο ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των τιμών, ενώ διαφέρει ανάλογα με την τιμή εάν το επιλέξετε "Σταυρός" λειτουργία περιθωρίου.

τύπος μόχλευσης για συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης

Βήμα 6: Εισαγάγετε λεπτομέρειες παραγγελίας και εκτελέστε

Αφού επιλέξετε τον τύπο περιθωρίου και τον πολλαπλασιαστή μόχλευσης, μπορείτε να εισαγάγετε το επιθυμητό σας "Τύπος παραγγελίας," "Τιμή" και "Ποσό" για το εμπόριο. Εάν θέλετε να εκτελέσετε την παραγγελία σας το συντομότερο δυνατό, μπορείτε να κάνετε κλικ στο BBO (δηλαδή, η καλύτερη προσφορά προσφοράς).

Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία παραγγελίας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Άνοιγμα Long για να συνάψετε μια μακρά σύμβαση (για να αγοράσετε BTC) ή κάντε κλικ στο Άνοιγμα Short αν θέλετε να ξεκινήσετε μια αρνητική θέση (για να πουλήσετε BTC).

Διάγραμμα συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης - BTC-USD

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε μια οριακή τάξη 11.300 USDT και να ανοίξετε μια θετική θέση για "BTCUSD0807" με το επιθυμητό ποσό BTC.

Βήμα 7: Ελέγξτε την εκτελεσθείσα παραγγελία σας

Μετά την εκτέλεση της συναλλαγής σας, η παραγγελία σας θα υποβληθεί και μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της θέσης σας κάνοντας κλικ στο Ανοίξτε τις θέσεις καρτέλα στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας συναλλαγών. Αυτή η ενότητα σας δείχνει χρήσιμες πληροφορίες όπως το "Μέσος όρος Τιμή," "Τιμή εκκαθάρισης," "Μη πραγματοποιημένο Ρ&μεγάλο" και ούτω καθεξής.

Βήμα 8: (Προαιρετικό) Κλείστε τη θέση σας

Εάν θέλετε να αντισταθμίσετε την ανοικτή θέση σας, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ Κλείσε στο "Ανοίξτε τις θέσεις" αυτί.

Τέλη για διαπραγμάτευση μελλοντικών κρυπτογράφησης στο OKEx

Για συναλλαγές μελλοντικών συμβολαίων στο OKEx, τα τέλη διακανονισμού είναι 0,03% για όλα τα κουπόνια. Ισχύουν επίσης οι χρεώσεις Maker και Taker, ανάλογα με τη θέση διαπραγμάτευσης (δηλαδή, Maker ή Taker) που λαμβάνουν οι χρήστες. Το ποσοστό των τελών Maker και Taker ποικίλλει για διαφορετικά επίπεδα χρηστών. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε τον πίνακα χρεώσεων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Follow Us
  Facebooktwitter
  Promo
  banner
  Promo
  banner