DCEP erstatter ikke fiat, Hong Kong giver licens til virtuel aktivhandel

En ugentlig oversigt over blockchain og kryptovaluta nyheder fra Kina og Hong Kong

China Market Watch billede

Kinas digitale valuta elektroniske betalingssystem – kendt som DCEP – fortsætter med at samle overskrifter i denne uge. Tidligere People’s Bank of China guvernør Zhou Xiaochaun delte sin tro på, at DCEP ikke er beregnet til at erstatte eksisterende fiat-valutaer, såsom den amerikanske dollar.

DCEP debuterede også online på JD.com under Double 12 Shopping Festival i sidste uge, hvor næsten 20.000 transaktioner blev foretaget. I mellemtiden udstedte Hong Kong Securities and Futures Commission den første licens til virtuel aktivhandel til OSL Digital Securities.

Her er alt, hvad du måske har gået glip af vedrørende disse historier og meget mere i denne uges udgave af OKEx Insights ‘China Market Watch.

Ex-PBoC-chef siger, at DCEP ikke er beregnet til at erstatte fiat-valutaer

Zhou Xiaochuan, tidligere PBoC-guvernør og præsident for den kinesiske finansforening, hævdede at Kina ikke søger at erstatte fiat-valutaer med DCEP. Taler på Shanghai Financial Forum hævdede Zhou, at Kina er i færd med at overtale forbrugere og oversøiske handlende til gradvist at acceptere betalinger i DCEP.

Vigtigste takeaways

  • Kina er opmærksom på den lektion, der er draget fra Diem-sagaen – tidligere kendt som Vægten. Politikere tog en forsigtig tilgang til Diem og dens potentiale til at forstyrre de finansielle systemer, mens de udfordrede den monetære suverænitet.
  • Mens Kina aktivt skrider fremad mod udviklingen af ​​DCEP, er Kenjo Okamura, Japans viceminister for internationale anliggender, berørte om, at hans nation mister den første fordel ved udviklingen af ​​digitale banks digitale valutaer. Andre nationer deler sandsynligvis lignende bekymringer for at komme bagud i det globale CBDC-løb.

DCEP brugte næsten 20.000 transaktioner på JD.com

JD Digits, fintech-armen fra e-handelsgiganten JD.com, rapporteret at DCEP er blevet brugt i næsten 20.000 transaktioner siden starten af ​​Double 12 Shopping Festival i Shenzhen i sidste uge. Virksomheden oplyste, at den første DCEP-transaktion blev foretaget af en kunde i Suzhou, og betalingen blev gennemført på 0,5 sekunder.

Nøgle afhentning

  • DCEP bruges indtil videre primært af medlemmer af de yngre generationer. JD Digits sagde, at næsten 80% af DCEP-transaktionerne blev foretaget af dem, der var født i 1980’erne eller 1990’erne. Den største online betaling oversteg 10.000 CNY – svarende til mere end $ 1.500.

Hong Kong giver officiel licens til handel med virtuelle aktiver

OSL Digital Securities, den digitale arm af Fidelity-støttet BC Group, modtaget en officiel licens fra Hong Kong Securities and Futures Commission til at udføre type 1- og type 7-regulerede aktiviteter – henholdsvis handel med værdipapirer og levering af automatiserede handelstjenester – den 15. december.

OSL modtog foreløbig godkendelse fra regulatoren i august. Når det går live, vil OSL tilbyde kunder kompatibel handelsadgang til BTC, ETH og vælge sikkerhedstoken-tilbud.

Vigtigste takeaways

  • Handelslicenser til virtuelt aktiv, der er tildelt af HKSFC, betyder, at OSL med succes har bestået regulatorens strenge krav til kontrol. OSL’s virtuelle aktivtilbud får samme øgede niveau af lovgivningsmæssig kontrol, der anvendes på traditionelle værdipapirer.
  • Godkendelsen i Hong Kong vil styrke OSLs forsøg på at udvide sin forretning til Singapore. Virksomheden har ansøgt om en digital aktivlicens i henhold til Payment Services Act og er i øjeblikket ved at blive gennemgået af Monetary Authority of Singapore.

Det økonomiske opsving i Kina accelererer inden 2021

Det har været en stillestående uge for aktiemarkederne i Hong Kong og Kina. Fra pressetiden handles Shanghai SE Composite og CSI 300 i øjeblikket til 3.368 og 4.952 – med et ugentligt tab på henholdsvis 0,12% og en gevinst på 0,19%. I Hong Kong faldt Hang Seng-indekset med 0,2% i denne uge og ligger i øjeblikket på 26.456.

SZSE blockchain 50-indekset faldt 1,44% i denne uge. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

Kina forstærkede sine forventninger til en sundt økonomisk opsving foran 2021. Industriproduktion og detailsalg i november steg henholdsvis med 7% og 5% fra for et år siden. Desuden voksede anlægsaktiver i Kina med 2,6%.

Industriproduktion og detailsalg voksede år-over-år i Kina. Kilde: National Bureau of Statistics

Vigtigste takeaways

  • Industriproduktionen genopretter hurtigere end detailsalget i Kina. Mens både industriel produktion og detailsalg har haft negativ vækst siden starten af ​​COVID-19-pandemien, genvandt industriproduktionen en positiv bane i april. Detailhandel gjorde det først i august.
  • Akademiske institutioner har opgraderet deres økonomiske estimater baseret på de seneste data fra november. For eksempel Oxford Economics projiceret Kinas økonomiske vækst i 2021 på 8,1%, op fra det tidligere skøn på 7,8%.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner