‘Hinnoiteltu’: Analyysi Bitcoinin hintaliikkeistä, jotka johtavat kolmanneen puolittamiseen

Kun Bitcoin (BTC) -verkko käsitteli 630 000. lohkonsa noin kello 19:23 UTC 11. toukokuuta, kaivostyöläiset näkivät lohkopalkintonsa puolittuneen – 12,5 bitcoinista 6,25: een – laajalti juhlistetussa tapahtumassa, joka tunnetaan yleisesti nimellä puolittaminen.

Tämä Bitcoinin koodiksi leivottu itsesääntelyilmiö on merkittävä ja olennainen osa kryptovaluutan suunnittelua. Säännölliset lohkopalkkioiden alennukset vähentävät uusien bitcoinien päästöjä ajan myötä ja teoriassa kannustavat hintojen nousuun – edellyttäen että BTC: n kysyntä pysyy samana tai kasvaa.

Bitcoinin kaikkien aikojen kolmas puolittuminen viime viikolla odotettiin laajalti, ja sen nähtiin olevan merkittävä Bitcoin-hinnan ajuri kasvu ja todennäköinen edeltäjä uusille, vielä korkeammille korkeuksille, mikä johtaa puolittuvaan päivään.

Puolituksen ympärillä tapahtunut hype ei kuitenkaan pystynyt työntämään BTC: tä yli 10000 dollaria ja hinta alkoi laskea noin kolme päivää ennen tapahtumaa – BTC: n $ 10,500 helmikuussa pysyi korkeimpana vuotena.

Tämä hintatoiminta, jota Bitcoin heikentää attribuutti spekulointiin, on syytä pohtia, olivatko markkinat jo laskeneet puolittuvan hyppyn BTC: n hintaan paljon aikaisemmin.

OKEx Insights -analyytikot tarkastelevat Bitcoinin hintamuutoksia, jotka johtavat kolmanteen puolikkaaseen aikaisempien puolittumistapahtumien, markkinadynamiikan ja yleisen teollisuuden mielialan valossa, arvioidakseen, oliko puolittaminen “hinnoiteltu” ja milloin.

Mitä “hinnoiteltu” tarkoittaa?

Termi “hinnoiteltu” tulee siitä näkemyksestä, että minkä tahansa omaisuuden markkinahinnat heijastavat kaikkea käytettävissä olevaa tietoa kulloinkin. Mukaan Tehokas markkinoiden hypoteesi (EMH), Bitcoin-puolittaminen, joka on aikataulutettu tapahtuma ja joka on ollut julkista tietoa kolikon perustamisesta lähtien, on tarkoitus hinnoitella alusta alkaen.

Ottaen kuitenkin huomioon, että salaus on suhteellisen syntymässä oleva omaisuusluokka, sääntelyn selkeyden lisäksi ei ole yksimielisyyttä digitaalisen omaisuuden, kuten Bitcoinin, yhteisestä arvostusmallista. Nämä aukot johtavat merkittäviin hintavaihteluihin ja vauhdin muutoksiin vastauksena tietohäiriöihin ja perustavanlaatuiseen kehitykseen.

Katsaus Bitcoinin kolmannen puolittamisen odotuksiin

Hyökkäys Bitcoinin kolmannen puolikkaan ympärillä on ollut noin vuoden ajan, ja markkinaosapuolet laskivat tuottoa aiempien puolittamistapahtumien perusteella.

Kuten alla olevasta kaaviosta käy ilmi, ensimmäisellä puolittamisella Bitcoinin hinta nousi 2,66 dollarista 12,22 dollariin (+359 prosenttia) tapahtumaa edeltäneiden 12 kuukauden aikana, kun taas toisen puolikkaan hinta nousi 268,92 dollarista 647,78 dollariin (+141 prosenttia) samalla aikana.

Tämän aiemman kehityksen perusteella markkinat muodostivat konsensuksen ennen kolmannen puolikkaan odottamista, että hinta nousee samalla tavalla tapahtumaan johtaneiden 12 kuukauden aikana.

BTC: n hintahistoria puolittamallaBTC-hintojen nousu ensimmäisen ja toisen puolikkaan ympäri. Lähde: TradingView

Vuosi sitten, kun Bitcoinin hinta oli noin 7200 dollaria, markkinaosapuolet, kuten rahastonhoitaja Brian Kelly, innostuivat.

"Emme aio myydä sitä. Sinulla on yleensä vuosi [bitcoinin puolittamiseen] ja vuosi siitä ”, Brian Kelly kertoi. CNBC 21. toukokuuta 2019.

Lisäksi Litecoin (LTC), jonka puolittamistapahtuma oli viime vuonna, 5. elokuuta 2019, antoi markkinoille uuden rohkaisevan esimerkin, koska sen hinta nousi yli 560 prosenttia joulukuun 2018 ja kesäkuun 2019 välisenä aikana, vain korjata marginaalisesti ja lähettää tuotto 377 prosenttia puolittumispäivänä.

Lopuksi myös teollisuuden johtajat ja sidosryhmät pitivät ennusteita nousussa ennen kolmannen puolikkaan alkua. Esimerkiksi BlockVC: n strategit vuoden 2019 loppuun mennessä ennustettu “Bitcoin haastaa $ 13,000 – $ 14,000 ennen puolittamista toukokuussa”, kun taas tunnettu pääomasijoittaja Mike Novogratz myös sanoi helmikuussa 2020, että Bitcoin voisi testata kaikkien aikojen ennätyksensä, 20 000 dollaria, ennen puolittamista.

Näin ollen Bitcoin ylitti vuoden 2019 puolivälin huippunsa, 13 000 dollaria, ennen kolmannen puolikkaan vallitsevaa markkinaodotusta.

Kuviot edellisissä halvennuksissa

Litecoinin aikaisempaa esimerkkiä voidaan tarkastella uudelleen korostaakseen, kuinka hinta oli pudonnut 22. kesäkuuta korkeimmasta 147 dollarista noin 107 dollariin 5. elokuuta 2019 mennessä, jolloin puolittamisen oli tarkoitus tapahtua.

litecoin puolittunut hintaLTC-hinta 1D-kaavio kesä-syyskuu 2019. Lähde: TradingView

Sama malli voidaan havaita taaksepäin kahdesta edellisestä Bitcoin-halvennuksesta. Kummassakin tapauksessa voimme nähdä dramaattisen uudelleensuuntautumisen sadassa päivässä ennen puolittamista, minkä jälkeen hinta palautuu alhaisimpiin korkeuksiin, eivätkä ylitä edellistä huippua.

bitcoin puolittamalla historialliset hintatiedotBitcoinin hinta, 100 päivää ennen puolittamista. Lähde: TradingView

Kuten yllä olevasta kaaviosta käy ilmi, Bitcoin nousi 53 prosenttia 8,1 dollarista 12,41 dollariin sadassa päivässä ennen ensimmäistä puolittumispäivää 28. marraskuuta 2012. Mutta puolittamista edeltävä hinta oli jo saavuttanut 12,89 dollarin 3. lokakuuta 56 päivää ennen tapahtuma.

Toisen puolikkaan, 9. heinäkuuta 2016, Bitcoin kävi kauppaa noin 660 dollaria, mikä on noin 60 prosentin voitto viimeisen sadan päivän aikana. Mutta hinta oli jo noussut noin 780 dollariin kesäkuun puolivälissä, 21 päivää ennen tapahtumaa.

Tämän historiallisen mallin mukaan, vaikka koronaviruksen taudinpurkausta ei olisi kuvassa, Bitcoin ei todennäköisesti tiennyt puolittamista 11. toukokuuta hintaan, joka on korkeampi kuin helmikuun 13. huippu 10500 dollaria.

Johdannaismarkkinoiden indikaattorit, jotka johtavat kolmanteen puolikkaaseen

Koska puolittamisaikataulu on julkista tietoa, joka on teoriassa kaikkien markkinaosapuolten käytettävissä, Bitcoin-johdannaismarkkinat voivat olla hyvä osoitus tulevaisuuden odotuksista.

Ensinnäkin BTC: n marginaalilainasuhde – indikaattori, joka auttaa kauppiaita arvioimaan markkinoiden tunnetta – ylitti 30: n helmikuun puoliväliin mennessä ennennäkemättömällä tavalla.

Marginaalilainasuhde vertaa USDT: tä lainaajia BTC: tä lainaajiin. USDT-lainojen lisääntyessä suhde nousee. USDT: tä lainaajat pyrkivät usein ostamaan Bitcoinia.

btc-marginaalin luotonantoBTC: n vakuusluoton suhde. Lähde: OKEx

Tämä vauhti oli myös nostanut merkittävästi USDT: n lainakorkoa, joka oli helmikuun 11. päivänä 2994 prosenttia päivässä (107 prosenttia vuodessa). Vaihtojen alkaessa loppumassa USDT-lainojen kauppiaille maista, joilla ei ole pääsyä fiat onrampeihin, oli rahoituskatteita, mikä vaikeutti hinnan nousua.

Omaisuuslainojen korko, 11. helmikuuta. Lähde: OKEx

Toiseksi tammikuussa 2020 tapahtuneen voimakkaan nousun jälkeen myös ikuisten swapien rahoitusosuudet olivat nousseet korkealle. BTC: n, Eterin (ETH) ja Bitcoin Cashin (BCH) kertynyt ikuinen swap-rahoitusosuus 1. tammikuuta – 10. helmikuuta oli vastaavasti 3.824, 3.667 ja 4.539 prosenttia.

Nämä korkeat korot tarkoittivat, että vivutettujen pitkien positioiden pitämisen vaihtoehtoiset kustannukset olivat erittäin korkeat eikä potentiaalinen tuotto ollut riskin arvoinen helmikuun puolivälistä lähtien.

BTC / ETH / BCH ikuinen swap-rahoitusosuus1.1.-10.2. OKExin kertynyt ikuinen swap-rahoitusosuus – BTC / ETH / BCH

Kolmanneksi, tietojen mukaan Vinossa, Yhdistetty avoin korko (OI) oli noussut yli 5 miljardin dollarin helmikuun puolivälissä, mikä on historian korkein taso, kun Bitcoin kävi kauppaa noin 10 500 dollarin.

Avoin korko tarkoittaa vielä maksamatta olevien futuurisopimusten arvoa. Yhdistetty avoimen koron metri tiivistää tämän arvon kaikissa tärkeimmissä futuuripörsseissä.

Massiivinen OI viittaa riskien kasautumiseen, etenkin voimakkaasti hyödynnetyssä ympäristössä, kuten helmikuussa. Tämä positioiden kasautuminen johti hintojen volatiliteettiin, mikä vaikeutti Bitcoinin hintakehityksen ylläpitämistä.

Kertyneet BTC-futuurit – koottu avoin korko. Lähde: Vinossa

Myös muut johdannaistiedot olivat korkeimmillaan tuolloin. OKExin neljännesvuosittaisten futuurien korkohinta spot-hinnasta oli ollut yli 500 dollaria 13. helmikuuta – korkeat vakuutusmaksut johtavat välittäjien kaupankäyntiin, jotka haluavat hyödyntää perustaa.

OKEx BTC Basis – neljännesvuosittainen futuuripreemia 2/7 – 2/14. Lähde: OKEx

OKExin pitkä / lyhyt suhde saavutti myös hämmästyttävän 2,7 helmikuun puolivälissä. Tyypillisesti, kun tämä suhde on yli 2, markkinat muuttuvat vauhdilla, koska liian monet vähittäiskauppiaat ovat valinneet saman suunnan.

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkät positiot, kokonaismäärää lyhyisiin positioihin.

OKEx BTC pitkä / lyhyt suhde 1 / 19-3 / 31. Lähde: OKEx

Tarkasteltaessa erilaisia ​​johdannaisiin perustuvia indikaattoreita käy selväksi, että Bitcoinin helmikuun puolivälin huippu oli korkein eli “hinnoiteltu” taso ennen kolmannen puolikkaan.

Bitcoinin puolittaminen ja hinta: asiantuntijat punnitsevat

BTC-markkinat ovat tehokkaat, mutta riskit ja mahdollisuudet hinnoitellaan vaihtelevasti

Suosittu Bitcoin-analyytikko PlanB oli twiittasi 1. tammikuuta sanoa, että puolittaminen hinnoiteltiin oikein ja markkinat ovat tehokkaat.

Analyytikko toisti kommenttinsa OKEx Insightsille 13. toukokuuta ja korosti tarvetta keskittyä Bitcoin-verkon erityisiin mahdollisuuksiin ja riskeihin:

”BTC-markkinat ovat riittävän suuret ollakseen kohtuullisen tehokkaita hinnoittelemassa kaikkea tunnettua. Mielestäni parempi keskustelu on siitä, mitkä mahdollisuudet (kuten s2f) ja riskit (kuten kaivostyöntekijöiden kapitulointi ja ohjelmistovirheet) markkinoiden hinnoittelussa. Ja jotkut näistä riskeistä katoavat puolittamisen jälkeen (puolittumisen ohjelmistovirhe katosi ja kuoleman kierre pian) . ”

PlanB tunnetaan soveltavan osakevirta (S2F) -mallia Bitcoiniin pitkän aikavälin nousevaan puolittamisen jälkeiseen hintaennusteeseen ja uskoo, että johtavan digitaalisen omaisuuden arvo nousee edelleen, kun sen niukkuus kasvaa.

Puolittaminen aina hinnoiteltuina, mutta liikkeeseenlaskujen lasku on edelleen merkityksellistä

Bruce Fenton, Chainstone Labsin toimitusjohtaja totesi OKEx Insightsin kommenteissa 13. toukokuuta, että puolittaminen on hinnoiteltu koko ajan, koska se oli yleisesti tiedossa. Fenton kertoi OKEx Insightsille:

“Kaikki, jotka ovat käyneet kauppaa aikaisimpien kauppojen jälkeen, tiesivät nämä tiedot, joten siinä mielessä ne hinnoitellaan aina. Niin on seuraava puolittaminen. [Kuitenkin] päivittäisen liikkeeseenlaskun väheneminen 900 kolikolla voi edelleen vaikuttaa kysyntään ja kysyntään sekä hintaan jonkin aikaa. ”

Fenton viittasi päivittäin laskettujen uusien bitcoinien määrän puolittamiseen – 1800: sta (144 lohkoa x 12,5 BTC) 900: een (144 lohkoa x 6,25 BTC) – tekijänä, joka on otettava huomioon hinnan etenemisessä.

Puolittamista ei hinnoiteltu, mutta maaliskuun puolivälissä tapahtunut kaatuminen haittasi mahdollista rallia

Helmikuun 8. päivänä suosittu kryptokauppias Michaël van de Poppe, joka tunnetaan Twitterissä nimellä Crypto Michaël, twiittasi näkemyksensä että puolittamista ei itse asiassa ollut hinnoiteltu. Viimeisimmissä kommenteissaan OKEx Insightsille 14. toukokuuta hän myönsi, että “oli vaikea sanoa, onko puolittaminen hinnoiteltu helmikuuhun mennessä”.

Hän uskoo kuitenkin, että Bitcoin olisi voinut nousta korkeammalle koskettamaan 13 600 dollaria ennen puolittamista, ellei maaliskuun puolivälissä tapahtunut kaatuu:

“Tällä hetkellä, kun otetaan huomioon Bitcoinin uudet kaivoskustannukset, voisimme väittää, että Bitcoinin puolittaminen ja arvostus on kestävällä hintatasolla, mikä on mitä tahansa 7 500 ja 10 000 dollarin välillä.”

Puolittaa hinnoiteltu koko ajan

Jason A.Williams, Morgan Creek Digitalin perustaja ja kumppani, jakoi epäsuosittu mielipide joulukuussa 2019, tweeting, että “Bitcoinin puolittuminen toukokuussa 2020 ei tee mitään hinnalle. Se on ei-tapahtuma. “

Kun OKEx Insights pyysi Williamsia tutustumaan aiempiin kommentteihinsa tällä viikolla, hän yhtyi myös näkemykseen, että puolittaminen oli hinnoiteltu koko ajan ja että Bitcoin-markkinat ovat tehokkaita. Hän totesi kuitenkin, että hän ei odottanut puolikkaan jälkeistä nousua, jonka näimme tällä viikolla:

“Olin ennakoinut mahdollisen siirtymisen alas kaivosmiesten antautumisen takia puolittumiseen ja sen jälkeen, mutta tässä vaiheessa näyttää siltä, ​​että tehokkaat kaivostyöläiset ovat varmistaneet käytettävissä olevan tehon ja hajautus on ylöspäin.”

Hinnoiteltu tai ei?

Jälleen EMH: n jälkeen kaikki tiedossa olevat tiedot hinnoitellaan aina suurille, tehokkaille markkinoille ja useimmat toimijat uskovat, että Bitcoin edustaa kohtuullisen tehokkaita markkinoita.

Analyysi historiallisista hintaliikkeistä osoittaa kuitenkin, että johtavalla digitaalisella valuutalla on voimakkaita lyhyen ja keskipitkän aikavälin reaktioita tulevaan kehitykseen ja informaatiohokkiin. Tämä malli kannustaa keskustelemaan siitä, kuinka kehitystä hinnoitellaan tietyin aikavälein.

Ottaen huomioon aiemmat trendit, BTC-futuurimarkkinoiden indikaattorit ja kolmannelle puolikkaalle johtavat hintatoimet näyttää siltä, ​​että helmikuun puolivälin hintataso edusti tasoa, jolla tapahtuma oli hinnoiteltu.

Bitcoinin hinnan odotetaan reagoivan eteenpäin positiivisesti uusien bitcoinien laskeutuneisiin päästöihin – puolittamisen pääasiallinen tulos. Vaikka kaikilla markkinaosapuolilla voi olla yksimielisyys tästä korrelaatiosta, eri segmenttien (kauppiaat, sijoittajat, laitokset jne.) Hintatasot vaihtelevat todennäköisesti.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner