Bitcoin-handel – teknisk analyse køreplan

At lære at læse kryptodiagrammer er en vigtig færdighed for alle, der er interesserede i at handle Bitcoin med succes. Ved første øjekast kan handelskort virke som et fremmedsprog. Alle de forvirrende linjer, former og farver kan få det til at virke meget skræmmende for begyndere. Derudover kræver læringsteknisk analyse, at du begynder at lære det jargon, der er forbundet med handel.

Heldigvis ligner kryptohandel meget aktier. Faktisk er den eneste reelle forskel aktivet. Begge aktiver bruger de samme grundlæggende. Du kan studere nogle af de største aktiehandlere i verden, og du vil give dig selv en fantastisk fordel på markedet.

Husk, at handel ikke handler om at være anderledes. Det handler om at forstå markedets psykologi. Med andre ord behøver du ikke genopfinde hjulet. Først vil du se mere succes ved at følge vejen for etablerede forhandlere, der har praktiseret denne færdighed i årevis. Den store nyhed er, at når du først har forstået, hvordan du handler Bitcoin, kan du handle med en lang række aktivklasser.

Trin et på din rejse til at blive den ultimative Bitcoin-forhandler er at blive fortrolig med det grundlæggende i handel. Du bliver nødt til at gøre dig bekendt med de vigtigste teorier og terminologi, der bruges i dag. Du vil også gerne have en klar forståelse af forskellige diagramtyper og mønstergenkendelse.

Heldigvis, hvad angår handel, har markedshistorikken en tendens til at gentage sig selv. Derfor giver analyse dig mulighed for at genkende disse tendenser og bruge dem til at træffe en informeret beslutning om fremtidens markedsbevægelser.

Dow teoristrategi

Det Dow teori er en strategi udviklet af Charles H. Dow., deraf navnet. Dow grundlagde Dow Jones sammen med Edward Jones og Charles Bergstresser & Company, Inc. Trioen udviklede videre Dow Jones Industrial Average i 1896.

Charles Henry Dow - Trading Bitcoin del 2

Charles Henry Dow – Trading Bitcoin del 2

Dow Theory giver dig værdifuld indsigt i markedsbevægelser. Det hedder, at markedsprisen tager alt i betragtning. Hver faktor inklusive udvikling udefra og alle tidligere, aktuelle og fremtidige detaljer kombinerer for at etablere et aktivs markedsværdi.

Denne teori betyder, at du som en erfaren erhvervsdrivende skal være i stand til at overvåge flere variabler på markedet. Du lærer at forstå de nuværende, tidligere og fremtidige krav til dit aktivfællesskab. Denne læring skal komme fra en konstant indsamling af information og markedsnyheder. Du skal altid være særlig opmærksom på fremtidige regler.

Dow-teorien betyder, at alle prisbevægelser slet ikke er tilfældige, tværtimod. Prisbevægelser følger større tendenser. Disse tendenser kan opdeles i to kategorier – korte og langsigtede tendenser.

Bitcoin markedsanalyse

I teknisk markedsanalyse fokuserer du specifikt på en mønts pris. Denne strategi kræver, at du bruger tekniske indikatorer og ignorerer eksterne variabler, der bidrager til prisen. På denne måde er du i stand til at fjerne følelser fra dine beslutninger.

6 principper for Dow-teorien

3 Markedsbevægelser

Hovedbevægelse – Hovedbevægelsen er den største tendens i øjeblikket. Denne tendens vil omfatte mange års markedsaktivitet. For eksempel er hovedbevægelsen i Bitcoin bullish, hvis du ser på aktivets komplette handelshistorie. Det er dog vigtigt at forstå, at hovedbevægelsen kan være enten bearish eller bullish afhængigt af den tidsramme, der er inkluderet i din analyse.

Medium sving – En medium svingning er en sekundær markedsreaktion. Denne reaktion kan vare i op til tre måneder. Medium gynger inkluderer tilbagekaldelse af priser En retrace er, når Bitcoins markedsbevægelse begynder at vende tilbage til sin oprindelige tilstand inden markedsaktiviteten. I de fleste tilfælde vil en retrace vende tilbage til 30% – 60% af den oprindelige markedsværdi.

Kort sving – Korte gynger er daglige prisudsving. En kort svingning kan vare op til en måned i nogle scenarier. Disse mindre bevægelser opstår på grund af markedsspekulation. Som sådan oplever Bitcoin regelmæssige korte svingninger i løbet af ugen.

3 markedsfaser

Akkumulering

Akkumuleringsfasen opstår, når kyndige investorer modtager en slags værdifuld information, der vedrører dem en væsentlig ændring i markedsforholdene. Disse oplysninger kan omfatte viden erhvervet indefra i virksomheden eller fra andre veje, der kan påvirke markedet. I begge tilfælde er resultaterne de samme. Disse investorer begynder at købe eller sælge deres aktiver i et forsøg på at positionere sig for nyhederne.

Især er denne fase vanskelig at opdage, da markedsbevægelserne er minimale. Årsagen til de minimale markedsjusteringer er, at størstedelen af ​​investorerne ikke er fortrolige med de oplysninger, som de første movers modtog. Da kun et lille antal mennesker har adgang til disse oplysninger, går dette salg ubemærket hen blandt den daglige handelsvolumen.

Absorption

Absorption opstår, når offentligheden begynder at lægge mærke til, at markedstendensen opstår. Denne deltagelse fører til mere markedsaktivitet. Derfor springer flere investorer om bord på bevægelsen. Til sidst fører dette scenarie til spekulation drevet af FOMO (frygt for at gå glip af).

Her er hvor følelser spiller en vigtig rolle i dikteringen af ​​markedets adfærd. Hvis markedet går på tanker, bliver investorerne bange og får panik med at sælge deres Bitcoin, hvilket yderligere fremmer prisfaldet. Modsat, hvis Bitcoins værdi begynder at stige brat, kommer et skyn af nye investorer ind på markedet, der forsøger at fange den næste bull run.

Fordeling

I denne fase begynder tidlige investorer at genindføre deres akkumulerede beholdning for offentligheden. Disse investorer realiserede allerede et overskud, og nu forlader de deres positioner, før tendensen vender. Denne exit forårsager fremkomsten af ​​et sving, der skaber en prisretrace på markedet. Uuddannede investorer er tilbage med beholdningen af ​​dem, der var forud for tendensen.

Markeds Rabat Nyheder straks

Markedet reagerer øjeblikkeligt på al information om et aktiv. Denne reaktion omfatter alle data omkring investeringen. Værdien af ​​dit aktiv afspejler summen af ​​alt markedets håb, frygt og forventninger. Nyheder som fremtidige regler, større institutionel vedtagelse og introduktion af nye finansielle produkter spiller alle en vigtig rolle i prisfastsættelsen af ​​Bitcoin.

Mount Gox Investor efter 650.000 BTC mangler

Mount Gox Investor Efter 650.000 BTC mangler

Derudover kan ikke-Bitcoin-relaterede problemer påvirke prisen på dit aktiv. Forekomster som større valg kan rejse tvivl om stabiliteten af ​​et aktiv i fremtiden. Dette scenario gælder især når man taler med nye uregulerede aktiver som Bitcoin. Også store begivenheder som krig, naturkatastrofer eller pandemier påvirker også markedsværdien af ​​aktiver.

Volumen bekræfter tendenser

Et aktivs volumen er mængden af ​​markedsaktivitet, det oplever. I tilfælde af en tyretendens skal du bemærke spring i handelsvolumen. Denne prisforhøjelse skal svare til en stigning i markedsvolumen. Når du ser prisspring uden tilsvarende volumenforøgelser, er det normalt et tegn på, hvad der er kendt som en pumpe. I en pumpe manipulerer store investorer prisen på et aktiv ved hjælp af deres vægt til at indlede prisudvikling.

Trend tilbageførsler

Denne regel siger, at et marked i bevægelse forbliver i bevægelse, indtil der sker en trendomvendelse. Dybest set, hvis du bemærker en storstilet tendens, kan du forvente, at tendensen fortsætter, indtil du bemærker starten på en anden akkumuleringsperiode af uddannede investorer.

Desværre kan det være meget vanskeligt at bestemme, hvornår en trendomlægning er i gang. Markedet vil altid have små og mellemstore svingninger. Disse bevægelser kan gøre det ekstremt vanskeligt at kontrollere, om en bevægelse faktisk er starten på en vending. En omhyggelig evaluering af alle eksterne handelsfaktorer kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg i disse situationer

Bitcoin teknisk analyse

Teknisk analyse kræver, at du bruger en kombination af værktøjer til at forudsige, om prisen på Bitcoin vil stige eller falde. Det er vigtigt, at teknisk analyse giver dig mere indsigt i markedet. Derfor, jo bedre du er ved det, jo mere succes får du handel. Her er nogle nøglekoncepter, du skal forstå for at forenkle din tekniske analyse.

Tidsrammer for Bitcoin-diagram

Du skal forstå tidsrammevinduerne, og hvordan deres anvendelse vil påvirke din analyses resultater. Dette er de mest populære tidsrammer, der er tilgængelige på Bitcoin-børser i dag

  • 15 min
  • Hver time
  • 4-timers diagram
  • Dagligt diagram

Den tidsramme, du bruger, afhænger meget af din handelsstil. For eksempel, hvis du er en dagshandler, bruger du hver time, helt ned til minutvinduet. Årsagen til denne beslutning er enkel. Du har brug for de mest opdaterede oplysninger, fordi du driver mikrotransaktioner.

Bitcoin Day Trading

Daghandlere kan åbne og lukke deres handelsposition på få minutter. Derudover kan de handle kontinuerligt hele dagen. Nogle handlende foretager 50+ handler om dagen. Til disse handlinger har du brug for analysen op til minut.

Bitcoin-langvarige handlende

Situationen er omvendt for langtidshandlere. Disse handlende foretrækker at holde deres position i måneder og endda år. I nogle tilfælde som f.eks. Med HODLers (hold fast i kære liv), har de måske aldrig til hensigt at sælge deres Bitcoin-beholdninger.

Langsigtede handlende er afhængige af langsigtede tendenser. Disse handlende skal undersøge måneders data på samme tid for at få et bedre overblik over de større tendenser. Det gør langsigtede handlende ikke nogen tjeneste for at undersøge de mindre udsving på markedet. Faktisk kan det være kontraproduktivt, da det kan få den erhvervsdrivende til at gætte deres beslutning.

Bitcoin markedsværdi

Du behøver kun at være involveret i kryptomarkedet i ti minutter, før du hører nogen nævne “markedsværdi”. Markedsværdien for Bitcoin er den samlede mængde mønter i omløb X prisen for hver mønt i øjeblikket. Derfor fortæller markedsværdien dig meget om et bestemt aktiv.

Markedsværdi via CoinMarketCap

Markedsværdi via CoinMarketCap

Du kan undersøge markedsværdien for at få en dybere indsigt i aktivets stabilitet. Hjemmesider som f.eks CoinMarketCap.com give dig realtidsanalyser i form af et linjediagram. Du kan bruge disse diagrammer til at få øje på trends på markedet. I tilfælde af Bitcoin vil du bemærke, at aktivet i løbet af de sidste 9 år har fået betydelig værdi.

Bitcoin lysestage-diagrammer

Lysestakskort er den mest populære typografi, der bruges i kryptorummet i dag. Til at begynde med kan disse diagrammer virke så mærkelige som kontrollerne på et fremmed rumfartøj for det utrænede øje. Det tager dog kun få minutter at forstå disse bemærkelsesværdige handelsværktøjer.

Lysestage - Binance-handelsvindue

Lysestage-diagram – Binance Handelsvindue

Lysestage-diagrammer giver dig et væld af oplysninger med et øjeblik. Du vil bemærke, at de røde og grønne lysestager lægges i rækkefølge. Det er vigtigt, at hvert lys viser dig prisbevægelsen for et aktiv over den valgte tidsramme.

Sådan læses Bitcoin lysestager

Lysestage-diagrammer giver dig alt hvad du behøver at vide for at forstå den aktuelle status for et aktivs markedsværdi. Du kan se åbnings- og lukkepriserne, dagligt højt og lavt, og du kan beslutte, hvilke tidsintervaller du får, hvad denne information vises.

Et grønt lysestage angiver, at Bitcoin lukkede højere i tidsperioden end dets åbningsværdi. Hver gang du ser et rødt lys, indikerer det, at der var nogle tab på aktivet. På denne måde er det let at overvåge markedsaktivitet, selv fra din telefon.

I de fleste stearinlys vil du bemærke, at der er en krop. Hvor stearinlysets hoveddel begynder, er åbningsprisen for dagen. Hvis stearinlyset er grønt, vil åbningsprisen være bunden af ​​stearinlyset. Hvis lyset er rødt, vil kroppens top fortælle dig åbningsprisen.

Du vil bemærke, at toppen eller bunden altid stemmer overens med det fortsatte lys i diagrammet. Denne tilpasning repræsenterer afslutningen og åbningen af ​​den næste handelsdag. Denne tid kan variere afhængigt af det handelsinterval, du vælger.

Skygger

Der er også små linjer, der stikker ud fra lysets top og bund. Disse linjer er kendt som skygger. Skygger repræsenterer høj og lav for dagen. På denne måde kan du finde ud af en utrolig mængde information fra et lysestage-diagram på få sekunder.

Disse data kan derefter hjælpe dig med at træffe en rettidig investeringsbeslutning. Visse stearinlys kan indikere starten på tendenser. Derfor er der opstået en hel terminologi omkring disse indikatorer. Her er de mest almindelige lysestageindikatorer, du vil se, når du handler Bitcoin.

Lysestage Cheat Sheet - Jbmarwood

Lysestage Cheat Sheet – Jbmarwood

Hammer

Et hammerlys kan indikere, at en bullish vending er ved at forekomme. Lyset viser, at når markedet åbnede, tvang sælgere prisen til at falde kraftigt. Dette nedadgående pres blev mødt med et stærkere købstryk. Dette pres resulterede i et skift i momentum.

Det er vigtigt, at momentum blev skubbet lidt ned, men ikke før dagen lukkede. Hamre er lette at få øje på, fordi de indeholder en skygge, der undertiden er 3 gange så lang som lysets krop. Hammere fortæller dig, at købere er på markedet, og de styrer prishandlingen for dagen.

Stjerneskud

Det faldende stjernelys er det modsatte af hammerlyset. Når du ser disse stearinlys, betyder det, at køberne havde kontrol over markedet, da dagen åbnede, men før afslutningen, blev deres gevinster slettet af stærkt baisspress. Til gengæld kan du forudsige, at der kommer mere salgstryk på markedet. Faldende stjerner har meget små nedre skygger, hvor den øverste skygge tegner sig for størstedelen af ​​lyset.

Bullish engulfing Pattern

Et bullish opslugtende mønster betyder igen, at købspres er stærkt på markedet. I dette 2-lys mønster ser du, at sælgerne tvang prisen ned dagen før. Den følgende dag genvandt sælgere kontrollen og dværgede de tab, bjørnene indførte dagen før. Dette mønster viser et bearish lys efterfulgt af et større bullish lys.

Bearish Engulfing Pattern

Omvendt giver det bearish opslugtende mønster dig besked om, at sælgere kommer ind i markedet i massevis. Det første lys i dette mønster viser gevinster fra dagen før. Det næste lys i dette mønster vil vende gevinsterne og vise endnu stærkere tab.

Morning Star mønster

Et morgenstjerne mønster bruger tre stearinlys til at bestemme markedstendenser. En morgenstjerne er et bullish reverseringsmønster, der viser en kamp, ​​der følger mellem købere og sælgere. På dag et ser du, at sælgere havde fuld kontrol over markedet. Dette salgstryk blev modvirket på dag to og vendt på dag tre.

Aftenstjerne

Aftensstjernemønsteret er det modsatte af en morgenstjerne. Her ser du, at købere bliver udmattede efter to dages pres. På dag et var køberne i stand til at kontrollere prisen. På dag to blev fremskridtene mødt med lige pres, og på dag tre mistede de kontrol over markedet. Du kan let få øje på stjernetendenser, fordi de ikke har nogen krop, fordi presset på begge sider af markedet var lige stort. Morgenstearinlyset indikerer, at sælgere nu er i bagsædet, og tyre har kontrol. Evening Stars viser, at bjørne driver markedet i øjeblikket.

Relativ styrkeindeks

Relative Strength Index (RSI) er en matematisk formel, der bruges til at måle markedets strøm. Formlen tager styrken og hastigheden af ​​et markeds prisbevægelser og sammenligner dem med andre, der tidligere opstod. Formlen lyder som:

RSI = 100 – (100 / (1-RS))

Ved at sammenligne de nuværende og tidligere markedssvingninger såvel som størrelsen af ​​de seneste gevinster med de seneste tab forsøger RSI at fastslå, om et aktiv er overkøbt eller undervurderet. Et overkøbt aktiv afskrives normalt i den nærmeste fremtid. Et undervurderet aktiv vil stige i pris, når dets indre værdi realiseres.

RSI - Investopedia

RSI – Investopedia

Ansvarsfraskrivelse for RSI

Som med ethvert kortværktøj er RSI ikke 100% nøjagtig, intet handelsværktøj er det. Dette betyder, at du skal bruge dette værktøj sammen med andre indikatorer for at forbedre dine resultater. RSI-indikatorer er tilbøjelige til falske købs- og falske salgssignaler. Disse kan forekomme, når der er et pumpe- eller flash-salg på Bitcoin-markedet.

Læsning af RSI

RSI-diagrammet viser en linjediagram, der spænder fra 0 til 100. En score på 70+ angiver et overkøbt aktiv. Denne indikation kan signalere et prisfald. Omvendt viser en score på 30 et undervurderet aktiv. Denne score betyder, at der er en god chance for, at aktivet kan opleve en prisstigning.

Bitcoin Support og modstandslinjer

RSI er vigtigt, men det er ikke det eneste værktøj, du bruger til at handle med Bitcoin. Du vil også gerne forstå støtte- og modstandslinjer. Tænk på disse usynlige barrierer som forudbestemte niveauer for et aktivs pris, hvor tendensen normalt vender.

Det er let at bestemme støtte- og modstandsniveauer. Se bare efter punkter på diagrammet, som du ser flere detaljer ved pris uden et gennembrud på niveauet. Når aktivet møder disse barrierer, skubbes det enten væk, eller det bryder igennem til det næste support / modstandsniveau. Når et supportniveau brydes, indikerer det, at markedet har vendt sit flow. Derudover kan supportniveauer hjælpe dig med at bestemme, hvor prisen på Bitcoin kan hoppe tilbage.

For eksempel, hvis Bitcoin har et supportniveau på $ 8500, vil det være sværere for Bitcoin at stige forbi denne pris, hvis den er under dette niveau. Dette er det, der er kendt som et modstandsniveau. Hvis Bitcoin var over prisen på dette niveau, ville det derefter tjene som en supportlinje. Når linjen helt sikkert er brudt, signaliserer den store markedsbevægelser.

Bitcoin Market Psychology

Succesrige handlende er nødt til at forstå den vigtigste psykologi på markedet for at forblive effektiv. At forstå andre forhandleres sind hjælper dig med bedre at forudsige, hvordan markedet vil afspejle visse udviklinger såsom nye regler. Der er tre hovedtyper af handelspsykologier, der arbejder på markedet i dag.

Den første type handelspsykologi er langhandleres. Dette er enkeltpersoner, der køber deres aktiver og planlægger at holde dem, indtil prisen stiger meget senere. På det tidspunkt vil de videresælge deres aktiver og tage deres overskud. Du har også handlende, der går “kort”. Dette er handlende, der forventer, at Bitcoins pris vil falde i fremtiden. Disse handlende inkorporerer ofte andre finansielle instrumenter såsom gearede futures for at maksimere deres overskud. Endelig har du din gennemsnitlige forhandler. Dette er den erhvervsdrivende, der ikke har indsigt i at træffe en beslutning om markedets udsving. Denne kategori indeholder de fleste nye forhandlere.

Resumé – Mestring af Bitcoin-handel

Nu hvor du har en klar forståelse af nøglekomponenterne i handel med Bitcoin, er du klar til at starte dit handelseventyr.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner