Yearn.finance ehdottaa tulevan kehityksen ja Bitcoinin ideologian välistä kompromissia

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta finanssialasta.

DeFi Digest -kuva

Myyjien painostus jatkui tällä viikolla, eikä hajautettu rahoitus ollut immuuni. DeFi-tuotteisiin lukittu kokonaisarvo laski 21,92 miljardiin dollariin 21. tammikuuta, vaikka se palautti tappiot viimeisten kolmen päivän aikana saavuttaen 25,81 miljardia dollaria lehdistön ajan myötä.

Lisäksi hajautettujen pörssien viikoittainen keskimääräinen kaupankäyntivolyymi laski 11% ja on 1,79 miljardia dollaria tämän kirjoituksen aikaan. Uniswap jatkoi johtoasemaansa DEX-yhtiöiden keskuudessa 41 prosentin markkinaosuudella.

Myös DeFi-lainojen kokonaislainanotto laski 4%, kun Compound säilytti markkina-asemansa tällä sektorilla 48 prosentin osuudella. Curve säilytti johtoasemansa suurimpana likviditeettipoolina – kasvoi 17% viikoittain, ja sen kokonaisarvo oli lukittu 1,32 miljardia dollaria.

DEX-maiden viikoittainen keskimääräinen kaupankäyntivolyymi laski huomattavasti. Lähde: DeFi Pulse ja DeBank

Bitcoinin kiinteän toimituksen ideologian jakaminen

Se on ollut kiireinen viikko DeFi-tuoton aggregaattorille Yearn.finance sen jälkeen, kun yhteisö keskusteli äskettäisestä YFI-rahakkeiden lyömistä koskevasta rahoitusehdotuksesta. Väite esittää kompromissin pöytäkirjan alkuperäisen vision ja sen tulevan kehityksen välillä.

Yearn.finance on DeFi-tuotteiden sarja joka tarjoaa lainojen yhdistämisen, tuoton ja vakuutuksen Ethereum-lohkoketjussa. Protokollalla on hallintotunnus YFI, ja se on yleensä jakanut samanlaisen toimitusfilosofian kuin Bitcoin vahvistamalla kokonaistarjonnan 30000 tokeniin ilman ennakkomiinaa, tiimin allokointia tai perustajapalkintoja. Tämä YFI: n niukkuus johti 35 000%: n massiiviseen tuottoon Uniswap-listalle ottamisen ensimmäisellä viikolla.

Syyskuussa 2020 Yearn.financen perustaja Andre Cronje ehdotettu YFI: n tulevan liikkeeseenlaskun estäminen asettamalla 30000 rahakkeen kovakapasiteetti. Ehdotusta ei kuitenkaan pantu täytäntöön – huolimatta siitä saavutettu yli 90%: n hyväksyntä. Yearn-kehittäjän mukaan "Tracheopteryx," Cronje ei tehnyt virallista YEarn Improvement -ehdotusta tai YIP: tä YFI-tunnuksen toimitukselle. Siellä oli ei sitovaa äänestystä polttaa YFI: n rahapajan avaimet. Tämän seurauksena YFI: n koko tarjonnalle ei tällä hetkellä ole kovaa ylärajaa.

Yearn-kehittäjien säilyttäminen

Keskustelu YFI: n kokonaistarjonnasta tuotiin jälleen pöydälle, kun Yearn-yhteisö aloitti keskustelun protokollan tulevasta kehityksestä. Yhteisön jäsen "yfi_lit" ilmaisi huolensa Yearnin kehittäjien ja ehdotettu lyö 1000 YFI-rahaketta kehityksen kannustamiseksi. Kuitenkin 60% äänestäjistä vastusti ehdotusta.

Yearn-yhteisö näytti muodostavan yksimielisyyden kehittäjien palkitsemisesta YIP-56-ehdotuksen kautta – Osta ja rakenna oppia. Niin puhuttu "VAUVA" Ehdotus ei lyö uutta YFI: tä ja sillä on kaksi päätavoitetta:

  1. Korvaa YFI: n panospalkkiot YFI: n takaisinostoilla
  2. Eläkkeelle siirretään YFI: n hallintovarasto

Ehdotuksen taustalla olevat henkilöt uskovat, että YFI: n alhainen vuotuinen prosenttiosuus teki siitä kilpailukyvyttömän haltijoille. Tämä voisi estää YFI: n haltijoita osallistumasta hallintoon. Jos ehdotus hyväksytään, YFI: n takaisinostot hyödyttäisivät kaikkia YFI: n haltijoita – sen sijaan, että he saisivat vain hallintotunnuksia. YFI: n takaisinostojen kautta tapahtuvaa pääoman arvonnousua voitaisiin verottaa vähemmän kuin osinkotuloja panostamalla. Lisäksi hallintovaraston eläkkeelle siirtyminen antaisi käyttäjille mahdollisuuden osallistua hallintoon – vaikka he toimittaisivat YFI: lle muiden DeFi-protokollien likviditeettipooleja.

Ehdotus hyväksyttiin yli 99%: n hyväksyntä.

Uuden YFI: n lyöminen

22. tammikuuta yksitoista ydinkehittäjää ja yhteisön jäsentä esittivät a ehdotus nimeltään "Yearnin tulevaisuuden rahoitus" yrittäessään lyödä 6666 YFI: tä – kolmasosa menisi ydintekijöille, joista kaksi kolmasosaa sijoitettaisiin Yearn-yhteisön hallinnoimaan valtiovarainministeriöön.

Yearn-tiimi uskoi, että viimeisin rahoitusehdotus vakiinnuttaa vision BABY-ehdotuksesta säilyttäen samalla tärkeimmät avustajat. He tunnustivat, että kehittäjien palkintopaketit eivät ole kilpailukykyisiä ja joidenkin avustajien salakuljettajat ovat muiden projektien tiimejä. Erityisesti Yearn.financella oli vain 500 000 dollarin operatiivinen kassavirta ja nollan rahakkeita, mikä teki melkein mahdottomaksi kilpailla kilpailijoiden, kuten Uniswapin ja Compoundin, kanssa..

Pöytäkirjat Rahaston koko (USD) Joukkueille jaetut rahakkeet (USD)
Ansaitse rahat 500 000 dollaria 0
Poista vaihto ~ 2 miljardia dollaria ~ 4 miljardia
Yhdiste ~ 176 miljoonaa ~ 580 miljoonaa

Yearn.finance on pyrkinyt säilyttämään lahjakkuuden rajoitettujen kassavarojen ja tiimien tunnusten puuttumisen vuoksi. Lähde: Yearn.finance

Year-kehittäjien säilyttämiseksi Yearn-tiimi on todennut, että rahapaja on ainoa kohtuullinen tapa kuroa umpeen yhteys protokollan ja kilpailijoiden välillä. Kerättyään palautetta Yearn-yhteisöltä tiimi päätti, että ~ 20%: n lisäys on vähimmäiskelpoinen määrä tarjota kilpailukykyinen suunnitelma kehittäjien säilyttämiseksi. Sellaisena he ehdottivat edellä mainittua rahapajan arvoa 6666 YFI – 22% nykyisestä kokonaistuotannosta.

Perustettaisiin korvaustyöryhmä viimeistelemään korvauspaketit ja oikeuksien saamisen ehdot tukikelpoisille kehittäjille. Työryhmä vastaa myös uusien avustajien rekrytoinnista.

Sillä välin valtiovarainministeriön varat käytetään erilaisiin käyttötapauksiin – kuten tulevien kannattajien kannustimet, likviditeetin louhintaohjelmat ja protokollayhdistelmät. Lisäksi lyöty YFI voi myös tukea käynnissä olevia menoja YIP-54.

Houkutteleva Yearn-yhteisö

Vaikka Yearn-yhteisö hyväksyi periaatteessa viimeisimmän rahoitusehdotuksen, heillä oli erilaiset näkemykset YFI: n rahapajasta ja ydinkehittäjien tiimille osoitetusta YFI: n osuudesta. Ehdotuksen laatimishetkellä ehdotus on saanut 70 prosentin hyväksynnän, ja virallisen äänestyksen odotetaan tapahtuvan hallintotyökalun kautta.

Vaikka äskettäiset ehdotukset YFI: n rahapajasta ovat herättäneet kiihkeitä keskusteluja, Yearnin ydinryhmä on suurelta osin ilmaissut ilonsa yhteisön sitoutumisesta. Cronje totesi viikolla aiemmin tällä viikolla, että keskustelut ovat olleet kiehtovia katsella ja että hän uskoo, että tämä on vankka esimerkki yhteisön hallinnosta.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner