AMA-yhteenveto: Palaa tutustumaan DeFiin Compoundin kanssa

21. toukokuuta olimme innoissaan siitä, että saimme Calvin Liu Compound for a Ask-Me-Anything (AMA) -keskustelun eri aiheista, mukaan lukien DeFin keskeiset edut ja tärkeimmät esteet, mikä tekee DeFi-projektista laadukkaan ja kuinka Compound-protokolla toimii.

Yhdiste on algoritminen, autonominen korkoprotokolla, joka on kehitetty kehittäjille avoimen rahoitussovelluksen vapauttamiseksi. Calvin, Compoundin strategiajohtajana, johtaa kaikkia liiketoiminnan kehittämis- ja kasvualoitteita.

Tämä AMA on jaettu kahteen osaan Calvinin lyhyen esittelyn jälkeen, minkä jälkeen häntä pyydettiin kertomaan mielipiteensä DeFistä ja sen tulevaisuudesta, jota seurasi uskomattoman intohimoinen live Q&A ryhmässämme.

Johdanto

[sähköposti suojattu]: Tervetuloa kaikki yhdistetyn strategian johtaja Calvin Liu!

Calvin Liu: Hei kaikki, ilo olla täällä, kiitos kutsusta.

[sähköposti suojattu]: Meillä on hienoa saada sinut AMA: han tänään. Joten, ennen kuin potkaamme sitä AMA: n kanssa. Voisitko kertoa meille hieman itsestäsi? Ja miten astut salausalalle?

Calvin Liu: Olen innoissani kysymyksistäsi! Tottakai. Olen Compoundin strategiajohtaja. Olen ollut siellä 2,5 vuotta yrityksen perustamisesta lähtien. Työskentelen kaikilla liiketoimintaan liittyvillä asioilla: varainhankinnassa, toiminnassa, kasvussa ja adoptiossa. Asun San Franciscossa, Kaliforniassa, jossa yrityksemme sijaitsee. Sain ensimmäisen kerran salaukseen loppuvuodesta 2013; Työskentelin konsulttiyrityksessä, jolla oli asiakkaita, kuten Coinbase, Ripple, Kraken, Bitstamp, Gemini San Franciscossa, ja he esittivät minut Bitcoiniin. Ostin vähän, mutta olin erittäin aktiivinen salausteollisuudessa vasta vuoden 2016 lopulla.

[sähköposti suojattu]: Vau, hienoa tietää, että olet myös salauksen varhainen käyttöönottaja.

Calvin Liu: kyllä, ja olen todennäköisesti salauksessa loppuelämäni aikana.

Osa 1: Twitter Q&A

1. [sähköposti suojattu]: Olemme laatineet 10 kysymystä myös Twitter-käyttäjiltä. Aloitetaan tästä: "Mitkä ovat DeFin keskeiset edut??" kirjoittanut @ SPADE_1

Calvin Liu: Kiitos, että lähetit kysymyksiä kaikille! DeFi: llä on monia etuja, mutta keskityn kolmeen etuun, jotka erottavat sen perinteisestä rahoituksesta:

1 – DeFi on täysin avoin. Et tarvitse tiliä, sinun ei tarvitse rekisteröityä; useimmille näistä DeFi-tuotteista kuka tahansa voi käyttää niitä, kunhan heillä on pääsy Ethereumin lohkoketjuun. Tämä eroaa suuresti perinteisistä pankeista, joissa erityyppisten rahoitusmahdollisuuksien käyttäminen on hyvin vaikeaa – esimerkiksi miettikää kuinka paljon vaivaa pankin lainan saaminen!

2 – Tapahtumat ovat läpinäkyviä. Voit tarkastella projektissa tapahtuvaa toimintaa vain katsomalla ketjun tietoja. Tämä on erittäin voimakasta; useimmissa perinteisissä rahoitustuotteissa sinulla ei ole aavistustakaan, mitä rahallesi tapahtuu.

3 – DeFi on ohjelmoitava; se voidaan integroida helposti muihin järjestelmiin. Ihannetapauksessa se on yksinkertaisesti ohjelmisto, joka ei luota ihmisiin. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää niitä samalla tavalla kuin ohjelmistoja – puhelimesi tai kannettavan tietokoneen kautta milloin tahansa. Sinun ei koskaan tarvitse käydä pankissa, täyttää lomakkeita, neuvotella sopimuksia tai soittaa asiakastukeen.

Mielestäni nämä ovat 3 tärkeintä hyötyä.

2. [sähköposti suojattu]: Hienoa tietää, että Defi on helpommin saatavilla kuin perinteinen pankki. Tässä on kysymys nro 2, jonka on kirjoittanut @Yoosinoona: "Olet asiantuntija, pystytkö ajattelemaan salausvaluutan aloittelijaa, mitkä ovat esteet Defin käyttämiselle?"

Calvin Liu: Tänään valitettavasti ei ole vielä helppoa aloittaa DeFin käyttöä, mutta se on helpompaa joka päivä! Otetaan huomioon DeFin tila vuosi sitten – se oli tuskin olemassa! Ensin on löydettävä vaihto, jonka avulla voit tallettaa fiat-rahaa pankkitililtäsi ja muuntaa sen eetteriksi (Ethereum). Seuraavaksi voit käyttää Ethereum-lompakkoa, kuten MetaMask tai Ledger, ja toimittaa sille Ether. Lopuksi sinun täytyy käydä kunkin DeFi-projektin verkkosivustolla (Compoundille se on https://compound.finance) ja oppia käyttämään sovellusta.

Toivomme, että tulevaisuudessa useat sovellukset ja vaihdot, kuten OKEx, integroivat Compoundin kaltaisia ​​projekteja, jotta niiden käyttäjien olisi helpompi päästä DeFi-projekteihin. OKEx: n kohdalla voit lopulta pystyä tallettamaan salauksen OKEx-lompakkoon ja napsauttamalla yhtä painiketta ansaitsemaan korkoa Compoundilta OKEx-lompakostasi.

3. [sähköposti suojattu]: Hienoa tietää se. Se on vaikuttava ansaita passiivisia tuloja. @ Cody123: n kysymys 3: "DeFi-tuotteiden ja DeFi-projektien lisääntyneen kysynnän myötä, miten tunnistaa laatuprojektit ja mikä antaa markkinoille etua?"

Calvin Liu: Voi kyllä, se on jännittävää. Tärkeintä on muistaa keskittyä tiimin laatuun ja ymmärtää kuinka sitoutuneita he ovat pitämään rahasi turvassa. uudelleen niin paljon uusia projekteja joka päivä nyt! Todella räjähtävä mahdollisuudesta. Yhdistämisen ensimmäisestä päivästä lähtien varojen turvallisuus on aina ollut ensisijainen tavoitteemme. Meillä on ollut 12 turvatarkastusta ja meillä on 150 000 dollarin virhepalkkio, jos joku havaitsee virheen. Meillä ei ole KOSKAAN ollut yhtään käyttäjää menettää varoja – varat ovat turvallisia 100% ajasta. Mielestäni sitoutuminen turvallisuuteen on # 1 tapa tunnistaa vahva projekti. Se tarkoittaa, että he todella välittävät käyttäjistään ja että he ovat miettineet kovasti mitä he rakentavat, joten se voi olla turvallista.

4. [sähköposti suojattu]: Mahtava, näyttää siltä, ​​että yhdiste todella ponnisteli käyttäjiensä turvallisuuden suojelemiseksi. "Mikä estää Defiä kehittymästä ja mitä esteitä tämä voidaan voittaa? Missä näet Defin tulevaisuuden 20 vuodessa?" kysymys 4 esittäjä @ SPADE_1

Calvin Liu: Suuri kysymys. Olemme todella aloittaneet DeFi: n. Kaksi vuotta sitten sitä ei periaatteessa ollut. Vuosi sitten Compound oli luultavasti yksi viidestä projektista. Nyt DeFi: ssä on kuin 100 projektia. Se on upeaa. Tärkeimmät tarvitsemamme asiat ovat jopa ENEMMÄN projekteja (ja kehittäjiä / insinöörejä), ja tarvitsemme myös enemmän sijoittajien kiinnostusta tilaan. Ensi vuoteen mennessä toivottavasti on 1000 DeFi-projektia. Jokainen uusi projekti tekee koko DeFi-teollisuudesta mielenkiintoisemman ja hyödyllisemmän. Lisäksi Ethereumin ja muiden salaustuotteiden hinnan noustessa kiinnostus DeFi-ominaisuuksiin tulee olemaan lisääntynyt, joten toivon myös markkinoiden olevan vahvoja. Mielestäni 20 vuodessa DeFi voi olla osa jokaista älypuhelimesi taloudellista sovellusta. Se voi olla osa jokapäiväistä elämää. Olemme puhuneet valtaisille globaaleille pankeille DeFi: stä. Eräänä päivänä he hyväksyvät sen myös. se vie aikaa!

5. [sähköposti suojattu]: Nyt tiedämme, että yhdiste on yksi DeFi-teollisuuden edelläkävijöistä. Kysymyksemme nro. 5 on "Kuinka Compound-protokolla toimii?" kirjoittanut @ SPADE_1

Calvin Liu: Spade esitti hyviä kysymyksiä. Helpoin paikka ymmärtää, kuinka yhdiste toimii, on käydä blogissamme tai dokumentaatioissamme. Löydät blogin Mediumista ja verkkosivustomme on yhdiste.finance. Mutta selitän myös tässä. Yhdistelmän avulla käyttäjät voivat toimittaa salauksen ansaitsemaan kiinnostusta. Voit ansaita korkoa milloin tahansa – 15 sekuntia, 15 minuuttia, niin kauan kuin haluat – ja sitten voit nostaa varojasi ja korkojasi. Yhdiste antaa käyttäjien myös lainata salausta. Jos lainanottaja toimittaa vakuuksia yhdisteelle, he voivat lainata salausta välittömästi yhdistykseltä milloin tahansa haluamansa ajanjakson ajan. Joten Compound on erittäin joustava foorumi salauksen kiinnostuksen ansaitsemiseksi tai lainaksi ottamiseksi – se tukee ETH: ta, WBTC: tä, DAI: ta, USDC: tä, USDT: tä, REP: tä, ZRX: ää, REP: tä tänään ja tukee monia muita tulevaisuudessa. Toimittajat asettavat salauksen a "maksuvalmiuspooli" ja lainanottajat lainaa "maksuvalmiuspooli" – se ei ole "peer to peer".

6. [sähköposti suojattu]: Hienoa tietää yhdisteen käyttöönoton joustavuus. Kysymys nro 6 on "MakerDao-alusta antaa DAI: n. Nyt Compound Finanssilla on "cToken" joka antaa cUSDC: n. Miten tuo toimii?" kirjoittanut @Ferlee

Calvin Liu: Ah kyllä. tämä syvenee hieman yhdisteen toimintaan. Kun toimitat varoja Compoundille, Compound antaa sinulle takaisin tietyn cTokenin. Esimerkiksi jos toimitat eetteriä, yhdiste antaa sinulle eetteriä. CEther on merkki, joka voidaan vaihtaa eetteriksi milloin tahansa, mukaan lukien ansaitsemasi korot. Voit ajatella sitä “korvauskuitina”, jonka voit ottaa takaisin Compoundiin milloin tahansa saadaksesi eetterisi takaisin. Paitsi se on myös tunnus, jonka voit siirtää tai käydä kauppaa tietyissä pörsseissä.

7. [sähköposti suojattu]: Hyvä juttu. Kysymys nro 7: "Näetkö enemmän mahdollisuuksia vakuudellisen USD: n lainaamisessa kuin kolikoiden panostaminen??" kirjoittanut @ agu3000

Calvin Liu: Kyllä, tällä hetkellä se on houkuttelevin vaihtoehto, jos haluat vain ansaita korkoa. Tänään pääkäyttötapa lainan ottamiseen kryptovaluuttamarkkinoilla on oikeastaan ​​ostaa lisää salausta! Saadaksesi lisää vipuvaikutusta ja altistumista salaukselle. Siksi useimmat ihmiset haluavat lainata vakiomalleja (vakuudellisia USD) ja vaihtaa ne sitten BTC: lle, ETH: lle tai muulle omaisuudelle pörsseissä, kuten OKEx. Tämä tarkoittaa, että vakiokolikoiden toimittajien korko on yleensä korkeampi kuin muiden kolikoiden korko. Kaikki haluavat lainata kiinteitä metallirahoja; hyvin harvat ihmiset haluavat lainata muita salausvaluuttoja. Joten kyllä, tässä tapauksessa vakiomallien (vakuudellisten USD) lainojen korko on yleensä korkeampi kuin muiden kryptovaluuttojen korko.

8. [sähköposti suojattu]: Hyvä on. Monet ryhmän sijoittajat saattavat olla kiinnostuneita seuraavasta kysymyksestä: "Mikä on Compound-tunnuksen rooli Compound-projektin ekosysteemissä?" kirjoittanut @typhucrypto

Calvin Liu: Kyllä, tämä on valtava aloite, jonka olemme julkaisseet lähitulevaisuudessa. Tulevien viikkojen / kuukausien aikana COMP-tunniste jaetaan yleisölle – lähinnä Compoundin käyttäjille. Se on hallintotunnus, ja sitä voidaan käyttää ehdotettaessa muutoksia Compound-protokollaan, kuten mitä markkinoiden korkojen tulisi olla tai mitkä markkinat tulisi lisätä pöytäkirjaan. Sitä voidaan käyttää myös näiden ehdotusten äänestämiseen ja niiden toteuttamiseen Compound-järjestelmässä. Lisätietoja on tulossa muutaman viikon / kuukauden kuluttua. Mutta tulevaisuudessa kaikki, jotka käyttävät yhdistettä, saavat COMP: n!

9. [sähköposti suojattu]: Hienoa tietää, että COMP: ää käytetään hajautettuun hallintotarkoitukseen. "Me kaikki tiedämme, että DEFI on loistava lisäys, mutta heidän aikaisemmat turvallisuusrikkomuksensa herättävät kulmakarvoja. Kuinka aiot vahvistaa tietoturvaa, kun olet integroitu DEFI: hen?" Kysy @Papiboulder

Calvin Liu: Kyllä, kuten aiemmin mainittiin, tietoturva on tärkein painopiste yhdisteen alusta lähtien ja tulee olemaan. Jatkamme säännöllisesti kooditurvatarkastusten jatkamista (olemme hajauttaneet ne Trail of Bits, Certora, Open Zeppllin) ja jatkamme stressitestejä tutkijoiden suorittamasta yhdisteen taloudellisesta turvallisuudesta (Gauntlet on antanut ne tehdä Verkot). Yksi asia on huomata, että yhdiste on itse asiassa melko yksinkertainen; voit toimittaa salauksen, peruuttaa salauksen, lainata salausta tai maksaa salauksen. Järjestelmä ei ole monimutkainen. Monet järjestelmistä, joissa on ollut virheitä tai tietoturvaloukkauksia, ovat paljon monimutkaisempia, ja niillä on paljon enemmän ominaisuuksia kuin Compoundilla. Yksinkertaisuus auttaa turvallisuutta. Kuten sanoin, yhdiste on aina ollut 100% turvallinen – kukaan käyttäjä ei ole koskaan menettänyt rahaa järjestelmän virheen vuoksi. Yhdiste on aina toiminut 100% tarkoitetulla tavalla – turvallisesti!

10. [sähköposti suojattu]: Viimeinen kysymyksemme osassa 1: "Missä muualla voin käyttää Compound-protokollaa?" kyseenalaisti @oidiotso

Calvin Liu: Ah kyllä, kokeile Compoundia! Voit kokeilla 1 dollarilla, voit kokeilla 10 tai 10 miljoonalla dollarilla, sen kokeilu kestää vain muutaman minuutin. Verkkosivustomme on https://compound.finance. Voit käyttää sovellustamme osoitteessa https://app.compound.finance. Voit kokeilla Compoundia myös sellaisten sovellusten kautta kuin Dharma tai Argent (mobiilisovellukset). Lopuksi voit myös rakentaa oman sovelluksesi – tutustu kehittäjien ohjeisiin osoitteessa https://compound.finance/docs ja lähetä sähköpostia, jos olet kiinnostunut rakentamaan Compoundia: [sähköposti suojattu] ([sähköposti suojattu])

Osa 2: Live Q&A

K # ​​1: Käyttämässäsi Compount-projektissa toteutetussa tokenointistrategiassa "cTokens" joiden avulla jokaisen tallettajan saldo kasvaa! Voitteko selittää yksityiskohtaisemmin, miten cTokens työskentelee tämän mahdollistamiseksi ja mikä rooli heillä on kiinnostuksen kohteissa?

Calvin Liu: Kun toimitat salauksen, sanotaan USDT Compoundille, saat takaisin cUSDT: n, toisen tunnuksen. Yhdisteen avulla voit vaihtaa cUSDT: n takaisin USDT: lle milloin tahansa. Se seuraa cUSDT: USDT: n vaihtokurssia 15 sekunnin välein. CUSDT: n vaihtokurssi: USDT nousee sen perusteella, kuinka paljon korkoa USDT ansaitsee yhdisteessä. Joten sanotaan, että toimitit 100 USDT ja saat takaisin 50 cUSDT. Vaihtokurssi on 2 USDT 1 cUSDT. Oletetaan, että USDT ansaitsi 10% koron ja on nyt 110 USDT: n arvoinen. Silti sinulla on vain 50 cUSDT. Mutta nyt valuuttakurssi on 2,2 USDT 1 cUSDT: lle. Yhdiste seuraa tätä valuuttakurssia, joten vuotta myöhemmin voit vaihtaa yhden cUSDT: n 2,2 USDT: hen vain kahden sijaan – se kasvaa koron rinnalla.

K # ​​2: Kuinka paljon yhdistetty foorumi veloittaa lainanottajilta ja pikalainoista? Voitteko selittää palvelumaksujärjestelmänne?

Calvin Liu: 10% lainanottajien maksamista koroista kerätään "Varaukset" joka toimii vakuutusrahastona kaikille yhdisteen käyttäjille. Sen lisäksi ei ole maksuja – se on ilmainen käyttää, vapaasti rakentaa. Meillä ei ole tänään julkisesti ilmoitettua liiketoimintamallia. Tavoitteenamme on tehdä protokollasta mahdollisimman laajasti käytetty ja suosittu. Tulevaisuudessa voimme suunnitella uusien yritysten rakentamista protokollan päälle, mutta toistaiseksi keskitymme vain tekemään tästä ydinteknologiasta menestyvä.

K # ​​3: Mitä hintalähteitä / oraakkeleita käytät? Oletko tyytyväinen heihin? Kuinka niitä voidaan parantaa?

Calvin Liu: Tällä hetkellä käytämme oraakkelia, jota tiimimme ylläpitää – se käyttää parhaiden keskitettyjen pörssien hintoja. Olemme kuitenkin parhaillaan luomassa hajautetumpaa oraakkelia – avointa Oracle-järjestelmää. Tässä järjestelmässä kuka tahansa voi lähettää hintoja ja sitten projektit voivat päättää, kenen hintoja he haluavat käyttää. Toistaiseksi Coinbase on vaikuttanut Open Oraclen hintoihin. Yhdiste on myös. Asiasta keskustelemme myös OK Group -tiimin kanssa 🙂 joten tulevaisuudessa toivottavasti on ketjun hinta-oraakeli, jonka hinnat toimitetaan hajautetusti monilta johtavilta pörsseiltä.

K # ​​4: Useimmissa projekteissa, jopa kuukausia eläneissä, on vain kourallinen käyttäjiä, jotka ostavat rahakkeita hyödyllisyydestä spekulaation sijaan. Kuinka varmistat, että yhdiste hankkii apuohjelman käyttäjät eikä vain keinottelijoita?

Calvin Liu: Hitaasti ja vakaasti. Kaikki mitä teemme, teemme huolellisesti, varovaisesti ja yhteisön tuella. Olemme työskennelleet Compoundin kanssa erittäin kovasti melkein 3 vuotta. Meillä ei ole kiirettä. Tavoitteenamme on rakentaa 100 vuotta kestävä järjestelmä, joka on uuden, hajautetun, valtavan rahoitusjärjestelmän keskeinen infrastruktuuri.

K # ​​5: DeFi: n merkittävä haitta on matala likviditeetti. Mitä mieltä olet tästä, ja miten luulet, että voimme saada tämän ratkaisemaan?

Calvin Liu: Yhdisteellä on tällä hetkellä ~ 130 miljoonaa dollaria salausta likviditeettipoolissa, ja lainaa on 20 miljoonaa dollaria. Useimmille käyttäjille ei oikeastaan ​​ole likviditeettikysymyksiä! Voit lainata vielä 110 miljoonaa dollaria salausta – https://compound.finance/markets.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner