Ledger Nano S Review – En sikker hardware-tegnebog

Hvis du endda er fjernt seriøs med at investere i kryptokurrencyaktivklassen, skal du nærme dig sikkerhed fra et ikke-konventionelt perspektiv. Vi behøver ikke være meget opmærksomme på cybersikkerhed, da det kommer til traditionelle former for finansielle tjenester.

Kryptovalutaer er alt andet end traditionelle eller konventionelle. Det kræver lidt mere opmærksomhed fra os, men de potentielle belønninger retfærdiggør fuldstændigt den ekstra indsats. Heldig for os er kryptokurrencyområdet dog modnet en hel del. Du behøver ikke længere at overvælde dig selv med tekniske oplysninger. Du behøver ikke længere manuelt at indstille kølelagringsenheder. I denne artikel vil jeg tale om en af ​​de bedste cryptocurrency-tegnebøger – Ledger Nano S, en cryptocurrency-hardware-tegnebog, der for altid har forenklet sikkerhedsaspektet ved investering i cryptocurrency.

Hvad jeg kan lide og ikke kan lide ved Ledger Nano S

Hvad jeg kan lide

 • Det mest attraktive aspekt af Nano S er dens størrelse. Det er stort set størrelsen på en USB. Det svarer til en traditionel tegnebog. Du kan lægge den i en nøglering og bære den med dig, hvis du vil have nogle kryptokurver ved hånden.
 • Evnen til at installere forskellige tredjepartsapps, der er udviklet specielt til Ledger-tegnebogen, er et andet aspekt, jeg elsker ved Nano S. For eksempel er FIDO U2F-appen en tredjepartsapplikation, der giver os mulighed for at forbedre vores tegnebogs sikkerhed yderligere.
 • Du kan umuligt hader det faktum, at det er kompatibelt med en række forskellige tredjeparts tegnebogsklienter. Desuden kan du også gendanne dine private nøgler på en anden tegnebog, hvilket er en særlig vigtig funktion.

Hvad jeg ikke kan lide

 • Hvad jeg især ikke kan lide ved Nano S er, at den kun kan betjene fem forskellige apps ad gangen. Hvis du bruger forskellige tredjeparts tegnebøger og tjenester, er chancerne for, at du bliver tvunget til at slette og geninstallere forskellige apps, hvilket er unødvendigt besværligt.
 • Tegnebogen tilbyder stadig ikke kompatibilitet med mobile operativsystemer. Virksomheden har annonceret fremtidig support til Android OS, men det er stadig under udvikling.

Hvis du ikke har brugt hardware-tegnebøger generelt, vil jeg anbefale, at du tjekker dette fantastiske gennemgang af hardware-tegnebøger.

Oversigt over funktioner

Pris

Hovedboksen Nano S er langt den billigste løsning, der i øjeblikket findes på markedet. I øjeblikket tilgængelig for 79 € kommer intet andet reskontro-nano-alternativ endda tæt på det med hensyn til prisfastsættelse og overkommelighed.

Brugervenlighed

Ud af alle kryptovaluta-hardware-tegnebøgerne skiller Ledger Nano S sig ud med hensyn til de enkle tilbud, hvilket gør det til langt den mest brugervenlige enhed på markedet.

Sikkerhedsfunktioner

Den imponerende pris og brugervenlighed koster en pris, og denne pris manifesterer sig i antallet af sikkerhedsfunktioner, den tilbyder sammenlignet med de funktioner, der tilbydes af andre hardware-tegnebøger.

Altcoin Support

Selvom Ledger Nano S understøtter en bred vifte af altcoins, falder antallet af mønter, den understøtter, ikke under de to andre konkurrenter.

Virksomheden bag storbog Nano S

Ledger nano S er designet og produceret af Ledger, et fransk kryptovaluta-baseret selskab, der er involveret i udviklingen af ​​sikkerheds- og infrastruktursystemer i kryptovaluta- og blockchain-arenaen.

Virksomheden blev til i 2014, da otte sikkerheds- og kryptovalutaeksperter mødtes for at aktualisere deres iværksætteri. I årenes løb er virksomheden vokset til over 80 ansatte og har en fysisk tilstedeværelse i Paris, San Francisco og Vierzon.

Første kig: Ledger Nano S Review

Ledger Nano S er en kryptovaluta-hardware-tegnebog, der kan oprette forbindelse til enhver computer via en USB-port. Tegnebogen er på størrelse med en USB-enhed. Den har en indbygget OLED-skærm, der bruges til at dobbelttjekke hver eneste transaktion og fysisk bekræfte transaktioner ved hjælp af sideknapperne.

På trods af sin størrelse tilbyder den næsten alle de sikkerhedsfunktioner, vi er kommet til at forvente fra hardware-tegnebøger. Det tilbyder U2F-godkendelse af hver enkelt transaktion ved hjælp af sideknapperne. Derudover har den en indbygget sikkerheds-PIN-lås. Plus det understøtter BIP39-frøfunktionalitet til forenklet sikkerhedskopiering og nem gendannelse.

Enheden kører på et proprietært operativsystem kaldet BOLOS-platformen, som blev udviklet specielt til ledgerhardwaretegnene. OS giver samfundet mulighed for at udvikle open source-applikationer til tegnebogen uden faktisk at rode med enhedens firmware.

Ledger Nano Review: Unboxing

Ledger Nano S kommer i en kasse, der er forseglet med manipulationssikkert tape. Dette sikrer, at der ikke blev manipuleret med din hardware-tegnebog, mens den blev sendt fra Frankrig. Når du har åbnet æsken, vil du bemærke, at virksomheden modellerede deres emballagestil efter Apple-produkter.

Du kan se YouTube-videoen for at få en bedre idé om, hvad jeg prøver at sige om emballagen. Enheden er indkapslet i et trykfast aluminiumskabinet, hvilket gør enheden ret holdbar.

Inde i kassen finder du:

 • Ledger Nano S
 • USB-kabel
 • Instruktionsbog
 • Nøglering
 • Nøglesnor
 • Gendannelseskort

Generelle funktioner og specifikationer

Ledger Nano S blev designet til at give et ekstra lag af sikkerhed, mens vi interagerer med forskellige kryptokurver. Det isolerer vores private nøgler fra computeren, den er tilsluttet ved hjælp af en virtuel form for vakuum. Dette betyder, at vi kan bruge enheden på en computer, der er inficeret med malware og ikke udsætte vores private nøgler for nogen form for risiko.

Hvordan virker det?

Ledger Nano S er et specielt chipsæt, der fungerer på et proprietært operativsystem udviklet af Ledger specielt til deres hardwaretegnebøger. Hovedprincippet bag, hvordan tegnebogen fungerer, er, at det isolerer helt de private nøgler, der er gemt på enheden, selv når enheden er tilsluttet en computer, der er online.

Dette betyder grundlæggende, at uanset om din computer er inficeret med en eller anden form for ondsindet software, eller endda hvis en hacker har adgang til din computer, bliver dine private nøgler sikkert gemt bag en firewall, der næsten ikke er mulig at knække.

Ledelsen Nano S giver os mulighed for sikkert at opbevare vores kryptokurver, mens vi stadig er let tilgængelige, bekvemme og tilgængelige på farten.

Sikkerhedsfunktioner og privatliv

Lad os undersøge alle de sikkerhedsfunktioner, Ledger Nano S tilbyder.

Private nøgler

Private nøgler er i det væsentlige det, der bestemmer ejerskabet over alle kryptokurver. Som kryptovalutainvestorer ønsker vi at sikre, at vi opretholder fuldstændig kontrol over vores private nøgler.

Ledger Nano S er i det væsentlige en sikker opbevaringsmekanisme til private nøgler. Det betyder, som Ledger Nano S-bruger vil du have fuld kontrol over dine private nøgler og ingen andre, inklusive virksomheden, har adgang til dine private nøgler.

FIDO U2F Authenticator

Nano S kører en certificeret U2F-godkendelsesapp der giver brugerne mulighed for at bruge det til en anden sikkerhedsfaktor for forskellige kompatible tjenester. Dette system med 2-faktor-godkendelse giver os mulighed for at undgå at bruge konventionelle 2FA-mekanismer såsom SMS- eller OTP-koder som Authy og Google Authenticator. Derfor skabes en langt mere sikker og praktisk form for 2FA-mekanisme.

BIP39 Backup og gendannelse af frøkode

Gendannelsessætark af Ledger Nano S Wallet

Nano S understøtter BIP39 Seed-kode, som giver os mulighed for at generere en frøkode, der bruges til at oprette en sikkerhedskopi af enheden. Hvis du nogensinde mister din enhed, kan du blot gendanne din tegnebog på en anden ledger-hardwaretegnebog. Du bliver nødt til at indtaste din 24-ords frugendannelsesfrase, og din tegnebog gendannes fuldt ud på en ny enhed.

Pinkode

Når du oprindeligt konfigurerer din nye Nano S-enhed, skal enheden kræve, at du opretter en PIN-kode. Denne PIN-kode fungerer som den første forsvarslinje, da det ville forhindre en fremmed i at få adgang til din tegnebog.

Desuden kan du heller ikke bare gætte PIN-koden. Efter tre forkerte gætter nulstiller enheden automatisk sig selv og sikrer, at dine digitale aktiver ikke falder i de forkerte hænder, bare fordi hardwaretegnebogen på en eller anden måde befandt sig i de forkerte hænder.

Støtte til adgangssætning

Oprindeligt tilbød Nano S tegnebogen ikke understøttelse af adgangssætninger. Imidlertid, adgangsfrasefunktionen blev tilføjet efter 1.2-firmwareopdateringen. Støtten til adgangssætning giver os mulighed for at tilføje endnu et lag af sikkerhed til vores digitale aktiver.

Så ud over at indtaste gendannelseskoden, vil enheden også kræve den brugerdefinerede adgangssætning, som skal huskes af tegnebogens skaber. Derfor, i det usandsynlige scenario, at nogen får adgang til din 24-ords gendannelsesfrase, forbliver dine kryptokurver stadig sikre og i din besiddelse.

Anti-manipulationsforsegling

Anti-manipulationsforsegling på en forseglet Ledger Nano S.Anti-manipulationsforsegling på en forseglet Ledger Nano S.

Som jeg nævnte tidligere, sender Ledger sine produkter, inklusive Nano S, med et manipulationssikkert bånd omkring emballagen. Dette sikrer, at din hardware-tegnebogsenhed ikke er blevet manipuleret på nogen måde. I tilfælde af at du bemærker tegn på, at båndet er manipuleret, skal du kontakte Ledger og få en ny tegnebog.

Privatliv og sikkert element

Ledger Nano S er designet på en dual-chip-arkitektur med et sikkerhedscertificeringsniveau på CC EAL5+. Enhedens firmware er garanteret gennem kryptografisk attestering, hvilket sikrer absolut integritet af både hardware og softwaren i tegnebogen.

Begge disse faktorer arbejder sammen for at skabe noget, der kaldes det sikre element, som selv virksomheden ikke kan ændre med tilbagevirkende kraft. Derfor vil dine private nøgler være afskærmet fra både Ledger og andre tredjepartsaktører. Dette sikrer, at hver eneste tegnebog forbliver decentraliseret, og at du fungerer som din egen bank.

Kompatibilitet på tværs af platforme

Nu hvor vi forstår alle de sikkerhedsfunktioner, som Nano S tilbyder, og det sikkerhedsniveau, vi kan forvente, skal vi se på dets kompatibilitet på tværs af forskellige platforme og tjenester.

Operativsystemer

Ledger Nano S er kompatibel med alle tre store computeroperativsystemer. Faktisk har selve tegnebogen intet at gøre med operativsystemet, i stedet skal du installere tegnebogens klientapp ved hjælp af Chrome.

Browsere

For at administrere enheden skal du installere dens klientapplikation kendt som Ledger Manager. Du kan enten downloade klienten til din computer, eller du kan vælge at bruge dens Chrome-browserudvidelses-app. Dette betyder, at Chrome vil være den primære browser til alle dine Ledger-relaterede anvendelser.

Ledger Nano-understøttede mønter

Ledger Nano S understøtter følgende kryptovalutaer:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin guld
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Bitcoin kontanter
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Krusning
 • Stratis
 • Dash

Du kan besøg hovedbogswebstedet for den komplette liste over Ledger Nano-understøttede mønter og deres respektive kompatible tegnebøger.

Tredjeparts tegnebøger

Ledger Nano S har sine egne cryptocurrency-tegnebogskunder. Det understøtter dog også en række andre tredjeparts tegnebogskunder. Følgende tegnebogstjenester er kompatible med Ledger Nano S:

 • CoPay
 • Electrum
 • GreenBits
 • Mycelium
 • BitGo
 • MyEtherWallet

Dog en vigtig note, Ledger Nano S kan kun betjene fem forskellige apps ad gangen, hvilket betyder, du kan kun installere fem forskellige apps eller tegnebøger på din storbøger. Dette betyder ikke, at sletning af en tegnebog får dig til at miste dine kryptokurver. Du ville bare ikke være i stand til at trække eller interagere med kryptokurverne, før du geninstallerer dens respektive tegnebogsklient.

Tredjeparts tjenester

På grund af open source-karakteren af ​​tegnebogens klient, Ledger Manager, giver det os adgang til en række forskellige tredjeparts tjenester. For eksempel kan du vælge at installere forskellige apps, der yderligere øger sikkerheden på din tegnebog.

SSH / PGP Agent-appen er et eksempel på en app, som du kan installere til større kryptering eller Dido U2F-godkendelsessystem for en forbedret godkendelsesmekanisme.

Tredjeparts tegneboggendannelse

Da Nano S understøtter BIP39 til generering af frø, kan du bruge enhver anden tegnebog eller hardware-tegnebog, der understøtter BIP39 til at gendanne din tegnebog. Du skal dog sørge for, at den anden tegnebog også bruger BIP44 til at generere konto og adresser, da kompatibilitet afhænger af de underliggende systemer og ikke enheden.

Prissammenligning og Ledano Nano-alternativer

Som jeg nævnte tidligere, er Ledger Nano S uovertruffen med hensyn til prisfastsættelse. Hvis de samlede omkostninger er en vigtig overvejelse i din beslutning, vil du bestemt lide den moderat pris Nano S. Den følgende illustration sammenligner de forskellige prisklasser, du kan vælge imellem, når du leder efter en hardwaretegn.

Ledger Nano S

79

Ledger Nano S

Ledger Blue

229 €

Ledger Blue

Trezor One

89 €

Trezor One

Trezor Model T

149 €

Trezor Model T

Hold nøglen

$ 129

Hold nøglen

Som du kan se, er Trezor One Nano S’s direkte konkurrent, og begge disse enheder er ens. Men det kan vi ikke ignorere det er virkelig svært at slå Nano S, når det kommer til pris. Hvis du ønsker en bedre forståelse af forskellene i priserne med hensyn til funktioner, disse enheder tilbyder, kan du også tjekke anmeldelse af Trezor One.

På den anden side af spektret har vi hardware-tegnebøger, der læner sig mere mod smartphones og tablets med deres fuldfarve-berøringsskærme og kraftfulde operativsystemer. Disse enheder koster betydeligt mere og er bedre egnet til at blive gemt væk snarere end båret rundt som Nano S eller Trezor One.

Jeg vil meget anbefale, at du tjekker min anmeldelse af KeepKey. Det hjælper dig med at forstå, hvorfor disse andre enheder koster dobbelt så meget.

En hurtig opsætnings- og initialiseringsvejledning

Som jeg har nævnt tidligere, skal du downloade og installere Ledger Manager ved hjælp af Chrome-browseren. Derefter finder hele initialiseringsprocessen sted på hardwaren. Lad os gå igennem hele processen trin for trin.

1) Den første ting, du bliver nødt til at gøre, er at installere Ledger Manager-appen ved hjælp af Chrome-browseren.

2) Når du har installeret Ledger Manager-appen, skal du slutte tegnebogen til din computer ved hjælp af det USB-kabel, der følger med tegnebogen.

3) Når din enhed tændes for første gang, vil den bede dig om at konfigurere en PIN-kode til din tegnebog. Sørg for at huske PIN-koden ellers, du kan ikke bruge enheden.

4) Når du har konfigureret PIN-koden, beder enheden dig om enten at oprette et nyt frø eller gendanne et eksisterende frø. Når du har genereret et nyt frø, skal du sørge for at skrive det ned på det frugendannelseskort, der fulgte med tegnebogen. Derefter beder enheden dig om at bekræfte fire af de 24 genoprettelsesord.

5) Herefter får du beskeden “Din enhed er nu klar”

6) Endelig skal du installere specifikke apps for at interagere med enheden og de forskellige kryptokurver, du har til hensigt at gemme på enheden. For eksempel bliver du nødt til at installere en anden app til Bitcoin, Dash, Ethereum osv.

Min Ledger Wallet ClientMin Ledger Wallet Client

Når du har gennemført det femte trin, skal din enhed være klar. Du kan fortsætte med at generere en adresse og sende kryptovalutaen til din nye Ledger Nano S.

Anmeldelser og udtalelser

Lad os kort gennemgå nogle af de anmeldelser og udtalelser, der findes på Amazon.

Kundeanmeldelse af Ledger Nano S Endnu en kundeanmeldelse af Ledger Nano S

En ting, der især stod for mig, da jeg gennemgik anmeldelserne på Amazon, var at de fleste af de dårlige anmeldelser handlede om tredjepartssælgere og ikke om tegnebogen. De fleste af disse dårlige anmeldelser talte om, at pakningen blev manipuleret, den manipulationsresistente forsegling blev fjernet og så videre.

Bortset fra det havde andre anmeldelser, der ikke gav en perfekt vurdering, den lignende klage, som jeg bemærkede tidligere i artiklen. Det faktum, at tegnebøgerne har en meget begrænset kapacitet til antallet af apps, der kan installeres på samme tid, påvirker virkelig dets brugeroplevelse.

Det er en kritik, som jeg også påpegede tidligere i anmeldelsen, det er den samme kritik, du finder stort set overalt. Andet end det, de fleste brugere syntes tilfredse med tegnebogen, især med dens sikkerhedsfunktioner.

Et par vigtige spørgsmål, før du får Nano S

Spørgsmål: Hvis jeg vil investere i et stort antal kryptokurver, ville Nano S være en god mulighed på trods af det begrænsede antal tegnebog-apps, den kan installere.

Svar: Dette er en af ​​de største ulemper ved tegnebogen. Det hindrer dog ikke din evne til at gemme mere end 5 altcoins på samme tid. Det betyder bare, at du konstant skal fjerne og installere forskellige tegnebog-apps for at interagere med alle altcoins på tegnebogen.

Spørgsmål: Ville det være fornuftigt at få Nano S, da Ledger lige for nylig begyndte at tilbyde en nyere model, Ledger Blue?

Svar: Selv om det er rigtigt, at Ledger Blue er en af ​​de mest avancerede hardware-tegnebøger derude, vil jeg gerne minde dig om, at Ledger Blue ligger i en anden prisklasse og konkurrerer med KeepKey og Model T.Nano S er den mest populære hardware-tegnebog mindst i forhold til det samlede salgstal kan vi forvente Ledgers fortsatte støtte til tegnebogen.

Se denne videoanmeldelse

Mine sidste tanker

Ledger Nano S har solgt over en million gange, så det er sikkert at sikre, at det er et vellykket produkt. For et produkt, der tilbyder økonomisk sikkerhed som det primære formål, er der ikke meget plads til fejl.

Som den billigste løsning på markedet tror jeg ikke, du kan bede om mere. Det gør virkelig, hvad det er beregnet til. Det holder dine digitale aktiver sikre. Men hvis du leder efter den bedste brugeroplevelse, er Nano S sandsynligvis ikke noget for dig. Det hævder hverken at tilbyde den bedst mulige brugeroplevelse eller hævder at være det mest banebrydende stykke teknologi.

Det er dog ekstremt let at bruge. Hvis du leder efter din første hardware-tegnebog bare for at gøre dig bekendt med teknologien, er Nano S præcis det, du leder efter. Hvis du vil have sekundær hardware-tegnebog til enhver tid, er Nano S den tegnebog, du leder efter. Efter min mening er Ledger Nano S ret elegant i den enkelhed, den tilbyder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner