KYC / AML – Ποιος είναι ενεργός; Ποιος είναι κάτω από τη φωτιά;

Η AML (καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες) αναφέρεται στους νόμους, τους κανονισμούς και τις πολιτικές που χρησιμοποιούνται από χρηματοοικονομικά ιδρύματα για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πηγής χρημάτων των πελατών και για να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα λαμβάνονται νόμιμα. Η AML δρα αποτρεπτικά για εγκληματίες που επιθυμούν να κρύψουν και να μετακινήσουν παράνομα χρήματα.

Ένα υποσύνολο κάτω από τη μεγαλύτερη ομπρέλα AML είναι το KYC (γνωρίστε τον πελάτη / πελάτη). Το KYC είναι η συλλογή δεδομένων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να γνωρίζει καλύτερα τους πελάτες του και να καθιερώνει ένα προφίλ πελατών που περιγράφει λεπτομερώς την ανοχή των κινδύνων, την οικονομική θέση και τον οικονομικό αλφαβητισμό ενός πελάτη. Τα έγγραφα που συλλέγονται συχνά κατά τη διαδικασία KYC είναι συμβολαιογραφικά διαβατήρια και λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, κατάσταση απασχόλησης, καθαρή αξία, πηγή και περιγραφή κεφαλαίων κ.λπ. Το KYC χρησιμοποιείται για την προστασία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και του πελάτη.

Ενώ η KYC / AML παίζει σημαντικό ρόλο στις επενδύσεις, δεν είναι όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξίσου καλά στη συλλογή δεδομένων KYC / AML. Υπήρξαν πολλές εταιρείες στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που δέχτηκαν πυρά για χαλαρές προσεγγίσεις στη διαδικασία επαλήθευσης KYC / AML. Αντιθέτως, υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις εταιρειών στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που έχουν υιοθετήσει προληπτικές προσεγγίσεις.

Γιατί είναι σημαντικές οι πρακτικές KYC και AML?

Αν και θα ήταν ωραίο να ζεις σε έναν κόσμο που δεν έχει κακούς ηθοποιούς, αυτό απλά δεν είναι πραγματικότητα. Το KYC / AML παίζει ρόλο στη δημιουργία ασφαλών και δίκαιων χρηματοοικονομικών αγορών για όλους. Παρέχουν επίσης ένα μέσο προσφυγής εναντίον εκείνων που βρέθηκαν να ενεργούν με κακή πίστη.

Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα στην προσπάθεια ενίσχυσης των θεμιτών αγορών – κυρίως, η απώλεια της ιδιωτικής ζωής. Ναι, οι έντιμοι επενδυτές μπορεί να αποκτήσουν καλύτερη ασφάλεια, αλλά αναγκάζονται επίσης να εγκαταλείψουν ζωτικές πληροφορίες αναγνώρισης για τον εαυτό τους. Αυτή είναι μια έγκυρη ανησυχία. κατά την παράδοση προσωπικών δεδομένων, εμπιστεύεστε ότι θα προστατεύονται με ασφάλεια από τον παραλήπτη φορέα. Δυστυχώς, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είναι απαλλαγμένα από παραβιάσεις δεδομένων όπως πρόσφατα κατέστη σαφές από το Οργανισμός εσόδων του Καναδά που είχε παραβίαση περισσότερων από 48.500 λογαριασμών.

Συλλογή δεδομένων Lax

Παρά τα αξιοσημείωτα οφέλη του KYC / AML, υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν επιλέξει μια μισή καρδιά για αυτές τις πρακτικές. Τα παρακάτω είναι μόνο δύο πρόσφατα παραδείγματα σε μια ομάδα πολλών που τονίζουν αυτό.

Binance Sued

Ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο, θα το υποθέσει κανείς Κάθαρση θα συμμετάσχει σε καλές πρακτικές KYC / AML. Αυτό, ωστόσο, δεν συμβαίνει στα μάτια της ιαπωνικής ανταλλαγής, Zaif. Αυτή η λιγότερο γνωστή ανταλλαγή μήνυσε τώρα την Binance για τις «χαλαρές» πρακτικές KYC / AML. Η αγωγή ξεκινά από μια παραβίαση του Zaif το 2018, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ξεπλυθούν περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων μέσω του Binance – ένα γεγονός που η Zaif πιστεύει ότι δεν θα είχε συμβεί εάν οι διαδικασίες KYC / AML που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μέχρι το ίδιο επίπεδο.

Τερματισμός ePayments από τη FINRA

Σε αυτήν την περίπτωση, ο επεξεργαστής πληρωμών, οι ePayments, υποβλήθηκε σε κλείδωμα που επέβαλε η FINRA στις αρχές του 2020. Ενώ η εταιρεία παρέμεινε αρκετά αυστηρή σχετικά με το σκεπτικό για αυτό, είναι γνωστό ότι το κλείδωμα προέρχεται από μια χαλαρή προσέγγιση στο KYC / AML. Τις τελευταίες ημέρες, το ePayments έδωσε μια μικρή ενημέρωση, υποδεικνύοντας ότι θα ξεκινήσει σύντομα μια επανεκκίνηση πλατφόρμας – αν και με τη διακοπή της υποστήριξης για κρυπτονομίσματα – μετά από μήνες αναθεώρησης της προσέγγισης KYC / AML.

Εκμάθηση με παράδειγμα

Αν και υπάρχουν εκείνοι που δεν έχουν δώσει αρκετή έμφαση στο KYC / AML, άλλοι έχουν παρακολουθήσει και μάθει από αυτές τις παραβάσεις. Τα παρακάτω είναι παραδείγματα αυτού, που δείχνουν τόσο την ανάπτυξη υπηρεσιών όσο και την υιοθέτηση.

Το BnkToTheFuture επενδύει στο / Υιοθετεί Blockpass

Αυτή η πρόσφατη ανακοίνωση είναι κάτι περισσότερο από μια επένδυση. Το BnkToTheFuture θα ενσωματώσει μια προσαρμοσμένη λύση από το Blockpass, με σκοπό τη διευκόλυνση ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών διαδικασιών KYC / AML.

Το Securitize κάνει το KYC εύκολο

Ο κορυφαίος κλάδος, η Securitize, ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα υπηρεσία, με το όνομα «Securitize ID». Αυτή η υπηρεσία δημιουργήθηκε για να φέρει νέα αποδοτικότητα στις διαδικασίες KYC / AML. Επιτρέπει ουσιαστικά έναν επενδυτή να «επιτραπεί» μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών KYC / AML μέσω της Securitize. Η εγγραφή στη λίστα περιλαμβάνει την εκχώρηση ενός μοναδικού αναγνωριστικού επενδυτή, το οποίο στη συνέχεια αναγνωρίζεται από τις συνεργαζόμενες εταιρείες – που σημαίνει ότι η διαδικασία δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές.

Μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία

Εάν μπορεί να προκύψει κάτι από αυτά τα διάφορα παραδείγματα, είναι ότι ο κόσμος του blockchain πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το KYC / AML. Παρόλο που μπορεί να μην υπήρχαν υπηρεσίες που να ταιριάζουν σε αυτές τις ανάγκες σε μια στιγμή, αυτό δεν ισχύει πλέον. Προχωρώντας προς τα εμπρός, αναμένεται να δούμε αυξημένη υιοθέτηση αυτών των υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένων για την KYC / AML, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν την οργή των ρυθμιστικών αρχών και να διασφαλίσουν δίκαιες αγορές για πελάτες.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner