Miksi USDT-marginaaliset johdannaissopimukset ovat niin suosittuja?

USDT- vs kolikoilla marginaalinen swap-kuva

Vaikka Bitcoinin hinta on vaihdellut huomattavasti viime kuukausien aikana, olemme nähneet tasaisen nousun – mikä on johtanut kaikkien aikojen korkeimpaan – USDT-marginaalisten johdannaissopimusten kaupan prosenttiosuudessa. Samanaikaisesti kolikoilla katetut sopimukset menettävät edelleen markkinaosuuttaan. Reunusvaluutta – USDT tai kolikko, toisin sanoen toinen kryptovaluutta – tarkoittaa valuuttaa, jolla sopimukset maksetaan.

Tämä USDT-marginaalisten sopimusten määrän kasvu on ilmeistä, kun tarkastellaan OKExin ikuisten sopimusten osuutta kaupankäynnin tyypistä. Alla olevassa vinoviivassa BTC / USDT edustaa USDT-marginaaleja ja BTC / USD edustaa kolikoiden marginaaleja. Ensimmäisen arvo on joskus ylittänyt jälkimmäisen arvon päivittäin, kun taas keskimääräinen kauppavolyymi näiden kahden välillä on ollut hyvin lähellä.

BTC / USD: n (swapit) ja BTC / USDT: n (swapit) yhteenlaskettu päivittäinen volyymi ja avoin korko. Lähde: vinossa

Kaupankäynnin syvyyden kannalta USDT-marginaaliset swap-sopimukset ovat nyt saaneet kiinni kolikkomarginaaleista – jopa ylittäneet ne viime viikolla.

Kaupankäyntimäärän prosenttiosuus BTC / USD- ja BTC / USDT -vaihtosopimusten välillä 2. – 17.6. Lähde: OKEx

USDT-marginaaliset sopimukset tulivat voimaan vasta joulukuussa 2019, jolloin OKExistä tuli ensimmäinen pörssi, jolla oli kahden tyyppisiä sopimuksia samanaikaisesti. Vain yli puolessa vuodessa USDT-marginaalisten sopimusten kaupankäyntimäärä on kasvanut nopeasti – mikä heijastaa myös nykyisiä markkinatilanteita.

5 miljoonan dollarin tarjous / tarjoushinta (%, päivittäinen keskiarvo) BTC / USD -vaihtosopimusten ja BTC / USDT -vaihtosopimusten välillä 1.1.-17.6. Luottamuksellisuuden vuoksi olemme jättäneet pois Y-akselin. Lähde: OKEx

Kolikkomarginaalit ja USDT-marginaalit

Kolikkomarginaalisopimus on käänteinen kaupankäyntituote – eli salaus ostetaan ennen vakuustalletussopimusta – jonka kauppias valitsee kolikon tai kryptovaluutan perusteella. Tämä tarkoittaa, että jos kaupankäynnin kohteena on BTC / USD, positiosi ratkaistaan ​​lopulta BTC: ssä. Elinkeinonharjoittajien on myös pidettävä BTC: tä vakuudena, jos kaupankäynnin kohteena on BTC-sopimus tai ETH, jos kaupankäynnin kohteena on ETH-sopimus.

USDT-marginaalisopimus on puolestaan ​​lineaarinen johdannaistuote, joka on noteerattu USDT: ssä – Tether’s stablecoin token, joka on sidottu Yhdysvaltain dollarin arvoon..

Käänteisissä sopimuksissa tulos tai tappio tai P / L lasketaan BTC: nä, kun taas lineaarisissa sopimuksissa käytetään USDT: tä.

Käänteinen epälineaarinen vs. lineaarinen voitto. Lähde: Suunniteltu

Monien vuosien ajan käänteiset futuurisopimukset ovat olleet suosituimmat johdannaiset kryptovaluuttojen kaupassa. Kolikkomarginaaleilla varustetut neljännesvuosittaiset futuurit ovat toistaiseksi olleet kaupankäynnin kohteena ja likvideimpiä tuotteita OKEx: llä.

Esimerkiksi BTC-kaupankäynnissä neljännesvuosittaiset futuurit (BTC-USD-200925) muodostivat noin 33% koko kaupankäyntimäärästä viimeisten 24 tunnin aikana. Samaan aikaan USDT-marginaaliset ikuiset swap-sopimukset (BTC-USDT-SWAP) muodostivat noin 19% ja ylittivät kolikkomarginaalien ikuiset swap-sopimukset (BTC-USD-SWAP) 3%.

OKEx 24h BTC-futuurit & Vaihtovolyymit (miljoonaa dollaria) 7. heinäkuuta. Lähde: vinossa

USDT-kaupankäynnin edut

Kun Bitcoinin hinta jatkoi laskuaan vuoden 2019 jälkipuoliskolla useiden nopeiden pumppujen ja kaatopaikkojen mukana, markkinoista tuli ilmeisesti riskin välttävämpi. Tämä osui samaan aikaan vakiomallien kanssa saamassa suosiota ja nähdä niiden käyttötapausten lisääntyvän.

Ei-nousussa tai korkean volatiliteetin aikana USDT-marginaaliset sopimukset voivat auttaa lieventämään mainittua volatiliteettia. Niiden avulla kauppiaat voivat myös laskea tuottonsa helposti fiat-muodossa BTC: n sijaan.

Suosittu analyytikko ja Decentrader perustaja FilbFilb selitetty OKEx Insightsille:

"Ongelma, jolla BTC: llä on kohde-etuus, huolimatta siitä, että se on innovatiivinen swap-tuote, tarkoittaa, että Bitcoin-vakuuksien suojaamiseksi tarvitaan ylimääräinen riskinhallintakerros. Uusien vipu-innovatiivisten tuotteiden tullessa linjaan USDT: ssä, osa tästä vaikeudesta poistuu niille, jotka haluavat ensisijaisesti hallita suorituskykyä USD: ssä." 

Kaupankäynti USDT: n kanssa, ylivoimaisesti suurin stablecoin Markkina-arvo on osoittautunut hyväksi valinnaksi epävakaille jaksoille – kuten vuoden 2020 ensimmäiselle puoliskolle -, koska se vapauttaa käyttäjät joutumasta jatkuvasti miettimään salauksensa suojaamista.

Lisäksi jos elinkeinonharjoittajat käyttävät lyhyitä positioita, USDT-marginaalilla tehdyt sopimukset voisivat tuottaa paremman voiton kuin kolikoilla tehdyt sopimukset, kun lasketaan voittoja ja tappioita fiatissa. OKEx aiemmin kuvattu tässä kohdassa seuraavassa esimerkissä:

Härkämarkkinoilla contango – tilanne, jossa kohde-etuuden futuurihinta on korkeampi kuin spot-hinta – on erittäin korkea. Kolikoilla katetut sopimukset tuottavat vastaavasti enemmän voittoja, koska vakuuksien hinta nousee.

Lineaarisen tuottokäyrän lisäksi USDT-marginaalisopimukset ovat myös joillekin kauppiaille helpompia käydä kauppaa, koska ne voivat avata BTC-, EOS-, ETH- ja muita sopimuksia suoraan USDT: n kanssa. Tämä eliminoi tappiot, jotka aiheutuvat kolikoiden muuntamisesta.

Elinkeinonharjoittajat voivat myös avata tilauksia nopeammin, koska USDT-marginaaliset sopimukset eliminoivat tarpeen ostaa taustalla olevia kolikoita – mikä vähentää myös kaupankäyntimaksuja.

Niille, jotka ovat uusia salauskaupassa, USDT-marginaaliset sopimukset voivat myös tuntua intuitiivisemmilta. Esimerkiksi, kun elinkeinonharjoittaja tuottaa 100 USDT voittoa, hän voi suoraan nähdä, että tämän voiton arvo on noin 100 $ – koska 1 USDT on hyvin lähellä 1 USD, suurimman osan ajasta.

Kun otetaan huomioon USDT: n suhteellinen vakaus, suosio ja monipuolisuus, on todennäköistä, että stablecoinin käyttö johdannaiskaupassa kasvaa vain vuoden edetessä.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta. Seuraa OKEx Insights -ohjelmaa ja .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner