Η απάντηση του OKEx στον Coronavirus: Μια ενημέρωση τριών μηνών στην πανδημία COVID-19

Καθώς ο Μάρτιος – αυτό που αισθάνεται σε πολλούς σαν έναν αιώνιο μήνα – κλείνει, θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινότητα για το πώς εμείς ως εταιρεία πλησιάζουμε στο COVID-19.

Όσον αφορά το πού βρισκόμαστε, γεωγραφικά, η έδρα μας βρίσκεται στη Μάλτα και το γραφείο λειτουργίας μας λειτουργεί από το Χονγκ Κονγκ. Έχουμε μέλη της ομάδας με έδρα και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σε ολόκληρη την εταιρεία, ξεκινήσαμε την εφαρμογή της απόκρισης στον ιό στα μέσα Ιανουαρίου.

Από τις 30 Μαρτίου, ειδικότερα το Χονγκ Κονγκ έχει αναβιώσει στις μολύνσεις COVID-19. Σε απάντηση, η πόλη είναι σφίξιμο μέτρα κοινωνικής απόστασης και εξέταση πιο σοβαρών μέτρων καραντίνας για ήπιες περιπτώσεις.

Η καταπολέμηση του ιού δεν έχει τελειώσει στην Ασία, ενώ μεγάλο μέρος του κόσμου μόλις αρχίζει να κινητοποιείται.

Σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές, πιστεύουμε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε διαφανείς και να μοιραζόμαστε πληροφορίες, εμπειρία και συμβουλές για να διατηρούμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας ασφαλείς και υγιείς.

Πώς αποκρίνεται το OKEx στον κοραναϊό; Πότε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απάντηση?

Εσωτερικά, εφαρμόσαμε μια πολιτική εργασίας από το σπίτι σε όλα τα παγκόσμια γραφεία μας μόλις ξεκίνησε το ξέσπασμα του ιού στην Ασία. Και πάλι, αυτό ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, λίγο πριν από την έναρξη της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Υλοποιήσαμε επίσης καθημερινές αναφορές υγείας, ζητώντας από σχεδόν 1.000 υπαλλήλους μας να παρακολουθούν και να καταγράφουν την κατάσταση της υγείας τους στο σύστημα επικοινωνίας της εταιρείας μας Η κίνηση είναι μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η ομάδα μας θα λάβει την υποστήριξη και την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται, για κάθε περίπτωση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής, κανένας υπάλληλος της OKEx δεν έχει προσβληθεί από τον ιό – και ελπίζουμε να τον διατηρήσει έτσι.

Επιπλέον, όπως πολλές (πιθανότατα οι περισσότερες) άλλες εταιρείες, η πολιτική αντιμετώπισης ιών περιλαμβάνει την αναστολή των ταξιδιών που σχετίζονται με την εργασία επ ‘αόριστον.

Τι είναι το χρονοδιάγραμμα του OKEx για τη διαχείριση ιών?

Σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα – αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, τα γραφεία μας στο Χονγκ Κονγκ είχαν ανοίξει εν μέρει, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και οδηγίες. Εάν οι υπάλληλοι αισθανόταν την ανάγκη εισόδου στο γραφείο, παρέχονταν μάσκες, απολυμαντικά και απολυμαντικά και το γραφείο απολύμαντο τακτικά.

Για να διατηρηθεί η πυκνότητα χαμηλή, ζητήθηκε σε κάθε τμήμα να επιτρέψει όχι περισσότερο από 30 τοις εκατό των μελών της ομάδας του να εργάζεται ταυτόχρονα στο γραφείο.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό το στάδιο. Από την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία επέστρεψε σε μια πολιτική 100% από το σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις με τον ιό σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ιός επηρεάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες?

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Δεδομένης της τεχνολογικής φύσης της εταιρείας μας, οι καθημερινές μας δραστηριότητες δεν έχουν διακοπεί. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να διαχειριστούμε τις συσκέψεις και τις εργασίες εύκολα από απόσταση.

Καθώς το εργατικό δυναμικό του OKEx είναι από τη φύση του αποκεντρωμένο και τώρα απομακρυσμένο, προσπαθούμε πάντα να επιτρέπουμε ευελιξία, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να συνεχίσουν τις δικές τους εργασίες σύμφωνα με το ευρύτερο εταιρικό όραμα, χωρίς υπερβολική μικροδιαχείριση.

Παραμένουμε σε επαφή με συνομιλίες και έχουμε τακτικές βιντεοκλήσεις εντός τμημάτων για να διατηρούμε όλοι στην ίδια σελίδα.

Έχει μάθει η ομάδα τίποτα από τη μετάβαση?

Από ανθρώπινη σκοπιά, μία από τις βασικές αξίες του OKEx είναι ότι η ενότητα είναι δύναμη – και έχουμε παρακολουθήσει αυτήν την αξία να παίζει τους τελευταίους μήνες. Στην κοινότητα OKEx, βοηθάμε ο ένας τον άλλον, παρά τον φυσικό μας χωρισμό.

Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να εκφράσουν τις ανάγκες τους στην ομάδα και τη διοίκησή τους όσον αφορά τις ανάγκες, όπως ιατρικές προμήθειες, τρόφιμα, μάσκες κ.λπ. και οι συνάδελφοι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια όποτε είναι δυνατόν.

Για επιχειρηματικούς σκοπούς, αμέσως μετά την εφαρμογή της πολιτικής από το σπίτι, οι ομάδες συνειδητοποίησαν την ανάγκη να πραγματοποιούν εβδομαδιαίες κλήσεις – ιδανικά με βίντεο – για να ενημερώνονται για την εργασία και την πρόοδο του άλλου..

Μέχρι στιγμής, λειτουργεί καλά για τους περισσότερους από εμάς καθώς γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας και συνειδητοποιούμε το έργο του άλλου. Οι τακτικοί έλεγχοι ενισχύουν επίσης τη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων.

Αυτό που λείπει περισσότερο χωρίς το περιβάλλον γραφείου?

Σε γενικές γραμμές, οι εταιρικές αισθήσεις παραμένουν θετικές και οι άνθρωποι είναι ευγνώμονες για την ευελιξία. Όμως, παρόλο που είμαστε εταιρεία τεχνολογίας, μας πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστούμε σε ένα νέο, ανεπαίσθητο εργασιακό περιβάλλον.

Ενώ δεν χρειάζεται να είμαστε στο γραφείο για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά – γνωστά και τεχνικά μπορούμε να εργαστούμε σε φορητούς υπολογιστές μας από οπουδήποτε – πολλοί άνθρωποι σίγουρα έχουν εκφράσει ότι αισθάνονται έλλειψη επαφής με τους συναδέλφους τους, όπως σε πρόσωπο με αντιμετωπίζετε τη δέσμευση κατά τη διάρκεια συναντήσεων.

Γενικά, οι προσωπικές συναντήσεις είναι χρήσιμες για την άμεση ανάγνωση των αντιδράσεων του άλλου. Επίσης, στην αρχή, μερικές φορές χρειαζόμασταν λίγο περισσότερο από ό, τι στο γραφείο για να επικοινωνήσουμε και να λάβουμε απάντηση από συναδέλφους.

Στις 18 Μαρτίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OKEx, Jay Hao, έγραψε μια επιστολή στην κοινότητα σχετικά με το πώς η εταιρεία ανταποκρίθηκε στον ιό.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner