KuCoin lider $ 150 mio. Tyveri og bliver senest i lange brud

Den 26. september 2020 blev den populære kryptovalutaudveksling KuCoin blev hacket. Med omkring 150 millioner dollars stjålet repræsenterer det en af ​​de største kryptovaluta tyverier til dato.

I tiden siden denne begivenhed har kryptomarkeder været relativt ikke-faset. Dette rejser spørgsmålet, ”er udvekslingshacks blevet så almindelige, at deres forekomst ikke længere har en effekt på markedsdeltagerne”?

Selvom dette lyder som en langt hentet idé, fremhæver det behovet for en ændring af tilgang fra tjenesteudbydere og klienter. Udvekslinger skal øge sikkerhedsbestræbelserne for at undgå at blive ansigt for inkompetence. Investorer skal øge due diligence, når de overdrager midler til tjenesteudbydere.

Med dette i tankerne ser vi i dag på nogle af de mest fremtrædende hacks på i alt 40 millioner dollars eller mere, der er sket i løbet af de sidste par år.

Bemærkelsesværdige tyverier

KuCoin – september 2020

I skrivende stund er Kucoin den seneste børs, der er hacket. En tyv fandt sted den 26. september 2020 og fik adgang og likviderede forskellige ‘hot-tegnebøger‘Ejes og drives af KuCoin. Berørte aktiver omfattede BTC, ETH, LTC, XRP, BSV, XLM, TRX, USDT og forskellige ERC-20 baserede tokens.

Heldigvis har KuCoin opretholdt en stærk forsikringspolice i flere år nu. Betydning, i dette tilfælde forventes brugerfonde at blive beskyttet.

Samlet tabt: >$ 150.000.000 USD

AltsBit – februar 2020

Selvom nogle børser var i stand til at modstå stormen efter at være blevet hacket, var AltsBit ikke så heldig. Dette hack, der fandt sted kun måneder efter lanceringen, så tyve tage forskellige aktiver, herunder – BTC, ETH, KMD, VRSC, ARRR. I dette tilfælde så hacker-gruppen LulzSev hævde ansvaret.

Samlet tabt: >$ 70.000.000 USD

QuadrigaCX – december 2019

Efter en langvarig undersøgelse, Ontario Securities Commission (OSC) fastlagt i juli 2020 at administrerende direktør og grundlægger Gerald Cotten var direkte ansvarlig for tab af aktiver på grund af års svig og misbrug af klientmidler; OSC kaldte Quadriga for en “ponzi-ordning” på grund af Cotten brug af klientmidler til at dække hans ulovlige handelstab. Da Quadriga oprindeligt kollapsede, havde det været spekuleret i, at midlerne simpelthen var tabt eller på utilgængelige kryptokonti, desværre viste det sig ikke at være tilfældet. Revisor Ernst og Young var i stand til at inddrive $ 45 mio., Hvilket resulterede i et samlet tab på $ 169 mio. Desværre for sine kunder blev de tabte midler ikke beskyttet af forsikringspolicer.

Samlet tabt: >$ 215.000.000 USD

UpBit – November, 2019

De fleste af de hacks, der skal opstå, afsluttes gennem uautoriseret adgang til ‘hot-tegnebøger’, der bruges af børser. Denne forekomst var noget unik, da tyveriet så hackere stjæle fra UpBits ‘kølig opbevaring‘. Det eneste berørte aktiv i dette tyveri var ETH. Kundetab blev dækket af selve børsen.

Samlet tabt: >$ 50.000.000 USD

Binance – maj 2019

Binance er en af ​​verdens største kryptobørs, mange forventede ikke, at denne tyveri ville forekomme. Det faktum, at det gjorde det, understreger risikoen for at efterlade aktiver i andre. Hvis en af ​​de største børser er sårbar, er enhver børs sårbar. I dette tilfælde sikrede Binance, at eventuelle tab ville blive dækket af børsen.

Samlet tabt: >$ 40.000.000 USD

Coincheck – januar 2018

Ingen ønsker at blive associeret med en af ​​de største tyverier gennem tidene. Desværre for Coincheck resulterede dens beslutning om at gemme betydelige mængder af brugerfonde i hot-tegnebøger i tyveriet. I dette tilfælde var det eneste berørte aktiv NEM. Desværre for NEM resulterede begivenhederne i, at væsentlig sikkerhedsskade styrtede sin pris – på trods af at den ikke var skyld.

Samlet tabt: >$ 530.000.000 USD

Zaif – september 2018

2018 var et hårdt år for japansk baserede børser, dette særlige hack fulgte den førnævnte hændelse med Coincheck. Her var de berørte aktiver BTC, BCH og MONA. I lighed med de fleste hacks var tyve i stand til at stjæle aktiver gennem uautoriseret adgang til børsenes hot-tegnebøger. Mens hacket opstod i 2018, er det for nylig begyndt at få mere opmærksomhed, da Zaif har besluttet at sagsøge Binance. Det hævder, at Binance hjalp med at hvidvaskede stjålne midler gennem utilstrækkelig KYC / AML-politik.

Samlet tabt: >60.000.000 USD

Mt. Gox – februar 2014

Selvom dette tyveri siden er blevet slået af Coincheck som den største af sin art, Mt. Gox er uden tvivl det mest kendte hack af sin art. På trods af begivenheden, der fandt sted i 2014, dvæler forgreningerne den dag i dag. Det eneste berørte aktiv af note var Bitcoin, hvor i alt 850.000 BTC blev stjålet.

Samlet tabt: >$ 450.000.000 USD

Sikkerhed først

Desværre er dette ikke i nærheden af ​​en omfattende liste over børshacks. Selvom der ser ud til at være et fælles tema, der involverer brugen af ​​hot-tegnebøger, er dette på ingen måde den eneste risikovej. Tyverier er også opstået som et resultat af indvendige job, adgang til kold tegnebog og mere.

Hvis en ting er gjort krystalklar – beskyt dine aktiver. Efterlad ikke midler på børser unødigt. Som en investor skal du tage en proaktiv tilgang til aktivsikkerhed – brug hardware-tegnebøger, brug respekterede depotydelser osv. Selv den mest respekterede børs er sårbar over for angreb.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner