Bitcoin-futuurit heijastavat riskin välttämistä, mutta spot-markkinat ovat pitkällä aikavälillä nousussa

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä.

Bitcoin (BTC) alkoi tällä viikolla noususuhdanteella, nousten 13 000 dollarista 13 800 dollariin OKEx BTC Index -hinnan mukaan. Kun BTC: n hinta nousi tänä vuonna uuteen korkeuteen – keskiviikon aamun alkutunneilla – ostovoima väheni selvästi ja näimme laskevaa eroa neljän tunnin kaavion RSI-indikaattorissa, kuten huomasimme keskiviikkona julkaistussa Crypto Market Daily -lehdessä. Tämän jälkeen Bitcoin liukui rinnakkain Yhdysvaltain osakemarkkinoiden kanssa ja meni niinkin alhaiseksi kuin 12 870 dollaria ennen konsolidointivaiheen aloittamista. Tällä hetkellä OKExin vuosineljänneksen futuurit (BTCUSD1225) käyvät kauppaa 240 dollarin korkealla indeksin hinnalla.

Viime viikon Futures Friday -artikkelissa panimme merkille, kuinka OKEx-kaupankäyntitiedot osoittivat markkinaosapuolten jatkuvan myynnin tärkeillä vastustasoilla voittojen turvaamiseksi. Tämän viikon trendi oli pääosin sama, koska pitkä / lyhyt suhde meni yleensä vastakkaiseen suuntaan hintaliikkeeseen. Marginaaliluotonannon kasvu tällä viikolla osoittaa kuitenkin enemmän markkinaosapuolten luottamusta keskipitkän ja pitkän aikavälin hintoihin.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), 30. lokakuuta kello 6.00 UTC alkaen. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

Pitkän / lyhyen suhteen epävakaus on vähentynyt viime viikosta, vaihdellen välillä 0,74 – 0,92. Tämä voi olla merkki markkinoiden optimismista sen jälkeen, kun hinta ylitti 13 000 dollarin vastustason. Varsinkin torstaina, kun hinta vetäytyi voimakkaasti, yksityissijoittajat avasivat pitkät ja työnsivät pitkän / lyhyen suhteen viikon korkeimmalle tasolle. Samalla havaitsimme myös, kuinka pitkien ja lyhyiden suhde laski nopeammin sen jälkeen, kun OKExin neljännesvuosittain futuurihinta oli lähestynyt 14 000 dollaria. Tämä osoittaa, että yksityissijoittajat eivät odota, että hinta murtaa 14 000 dollaria milloin tahansa pian.

Yhdysvaltain vaalipäivän lähestyessä markkinoilla on vastenmielisyyttä riskeihin, mikä on nopeuttanut kauppiaiden voittoa. Voimme edelleen nähdä hintojen liikkuvan vakauttamismallina ensi viikolla, vaikka suurten tapahtumien dramaattisia vaikutuksia ei voida sulkea pois.

Tiedonkeruuaika: 10/23 6:00 UTC – 10/30 6:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

Neljännesvuosittaisten futuurien ja spotin välinen perusta on pudonnut sunnuntain 350 dollarista eli 2,7 prosentista nykyiseen 140 dollariin eli 1,8 prosenttiin. Tämä osoittaa, että markkinat eivät ole yhtä optimistisia kuin heti, kun hinta oli läpäissyt 13 000 dollaria, kuten OKEx BTC -indeksin hinta.

Nykyinen BTC-perusta 140 dollaria on edelleen terve ja kestävä, mutta se osoittaa myös, että markkinoiden ilmapiiri on muuttunut varovaisemmaksi.

Tiedonkeruuaika: 10/23 6:00 UTC – 10/30 6:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin korko kävi miljardin dollarin tasolla koko viikon ja oli korkeimmillaan keskimäärin 1,08 miljardia dollaria. Näimme vahvistuneen myyntimäärän keskiviikon jyrkän pudotuksen aikana, mutta BTC käy edelleen kauppaa yli 12 650 dollarin keskipitkän aikavälin kynnyksen.

Tiedonkeruuaika: 10/23 6:00 UTC – 10/30 6:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Toisin kuin pitkä / lyhyt suhde, BTC-marginaaliluoton suhde on osoittanut hidasta nousutrendiä 8,5: stä 11,5: een ilman suuria korjauksia. Tämä osoittaa, että kauppiaat spot-vipumarkkinoilla ovat optimistisempia keskipitkän aikavälin hintaliikkeisiin.

Tiedonkeruuaika: 10/23 6:00 UTC – 10/30 6:00 UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

BTC: n hinta pysyy selvästi yli 13 000 dollarin keskipitkän aikavälin kynnyksen OKExin neljännesvuosittaisen futuurihinnan mukaan. Vaikka nouseva trendi näyttää olevan ennallaan, olemme myös vahvistaneet 14 000 dollaria ylemmäksi vastukseksi toistaiseksi. Markkinat siirtyvät todennäköisesti näiden kahden kriittisen tason vakauttamisvaiheeseen vaaliviikolla.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner