Intian varapankki vetoomukseen korkeimman oikeuden päätöksestä virtuaalivaluutoista

Ei niin nopea

Aiemmin tällä viikolla Intian korkein oikeus aaltoi kryptovaluuttojen maailmassa, kun ne kumosivat Intian keskuspankin asettaman yleisen kiellon teollisuudelle.

Vaikka monet olivat nopeasti juhlimassa tätä päätöstä – erilaisilla kryptovaluutanvaihdoksilla palautettiin välittömästi palvelut -, pitäisi olla tärkeää pitää odotukset kurissa.

Intian uutiskeskukset ilmoittavat, että Intian keskuspankki on ilmeisesti tyytymätön korkeimman oikeuden päätökseen. Sinänsä he hakevat päätöksen uudelleentarkastelua toivoen palauttavansa kieltonsa.

RBI Kiellon peruutus

RBI asetti ensimmäisen kiellon vuoden 2018 puolivälissä. Kiellon aikaan RBI totesi, että se tuli useiden yleisölle annettujen varoitusten jälkeen siitä, mitä he kokivat olevan virtuaalivaluuttoihin liittyviä vaaroja. Seuraava on lyhyt ote heidän kiellostaan, joka valaisee sen kattavuutta.

“… on päätetty, että varapankin sääntelemät yksiköt eivät saa välittömästi toimia kaupankäynnillä riskipääomarahastoissa tai tarjota palveluja helpottaakseen henkilöitä tai yhteisöjä kaupankäynnissä tai arvopapereiden laskemisessa. Tällaisia ​​palveluja ovat tilien pitäminen, rekisteröinti, kaupankäynti, selvitys, selvitys, lainojen antaminen virtuaalisia rahakkeita vastaan, niiden hyväksyminen vakuudeksi, avaamalla niitä käsittelevien pörssien tilit ja rahansiirto / vastaanotto riskipääomien ostamiseen / myyntiin liittyvillä tileillä. “

Vaikka päätös peruuttamisesta tehtiin useista tekijöistä, se tuli muutamaan keskeiseen kohtaan:

  • Täydellinen kielto oli ”suhteetonta” RBI: n havaitsemiin riskeihin nähden
  • RBI ei pystynyt osoittamaan, että säännellyt pankit kärsivät vahingoista
  • RBI: n on säänneltävä, ei kiellettävä

Tarkasteltaessa tuomioistuimen viimeaikaista asiakirjaa heidän päätöksestään on mielenkiintoista huomata, että oikeudenkäynnissä painotettiin voimakkaasti aiempia vastaavia Euroopan parlamentin päätöksiä. Seuraavaa Euroopan unionin parlamentin lainausta käytettiin väitteenä:

“Emme kannata kryptovaluuttojen yleisiä kieltoja tai salausvaluuttaliiketoiminnan ja koko virallisen rahoitusalan välisen vuorovaikutuksen estämistä, kuten esimerkiksi Kiinassa. Se menisi mielestämme liian pitkälle. Niin kauan kuin muodollisen finanssialan ja yleisesti koko yhteiskunnan suojelemiseksi on olemassa hyviä takeita, kuten rahanpesun, terrorismin rahoituksen, veronkierron torjuntaa koskevat säännöt ja ehkä kattavampi sääntöjoukko laillisten käyttäjien suojelemiseksi (kuten tavalliset kuluttajat ja sijoittajat), sen pitäisi olla riittävä. “

Kun kaikki oli sanottu ja tehty, Intian korkein oikeus totesi, että kielto “… on tarkoitus kumota suhteellisuusperiaatteen perusteella”.

1,3 miljardia

Intia, jonka väkiluku on yli 1,3 miljardia, edustaa yli 17% koko ihmiskunnasta – sijoittamalla sen kaulaan ja kaulaan Kiinaan, joka on maan väkirikkain maa.

Intian korkeimman oikeuden päätöksen kutsuminen “positiiviseksi” on aliarviointia. Vaikutuksia ei ehkä havaita yhdessä yössä, mutta kryptovaluuttojen maailma hyötyy suuresti osallistujien mahdollisesti massiivisesta tulvasta.

Ei metsästä

Sen lisäksi, että RBI jatkaa ristiretkensä ylläpitääkseen aikaisemman salauksen kieltonsa, on edelleen yksi erityisen suuri este. Vuonna 2019 vuodettiin, että Intiassa oli käsiteltävänä lasku, jonka otsikko oliKryptovaluutan kieltäminen & Virallisen digitaalisen valuutan laskun sääntely”.

Vaikka tätä ei ole vielä tullut harkittavaksi, sillä olisi potentiaalia tuhota vasta vapautettu kryptovaluuttojen maailma. Kun eri kansakunnat ympäri maailmaa pyrkivät kehittämään ja perustamaan oman keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC), emme ehkä ole nähneet viimeistä tästä vielä.

Julkaisussa Muut uutiset

Ehkä punnitaan päätöstä kumota RBI: n kielto, on viime aikoina tapahtunut edistysaskel salakirjojen sääntelystä ympäri maailmaa. Yksi tällainen esimerkki tästä olisi Etelä-Korea. Ensimmäisestä päivästä lähtien kryptovaluutat ovat vallanneet eteläkorealaisten juonittelun. Toisin kuin RBI: n lähestymistapa, kansakunta on päättänyt säännellä eikä kieltää salausvaluuttoja ja niitä tukevia palveluntarjoajia.

Etelä-Korean kehysluvat

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner