Projektin listaaminen pörssiin – mitkä ovat todelliset kustannukset?

Salausmaailma tarjoaa erilaisia ​​mahdollisuuksia mainostaa projektiasi; listautuminen osoittautuu kuitenkin yhdeksi tärkeimmistä avaintekijöistä, joita on syytä etsiä sijoittajan näkökulmasta.

Markkinoiden todellisuus ei kuitenkaan ole kaukana loistavista lausunnoista, joiden mukaan suuret pörssit tarjoavat palveluitaan ilmaiseksi.

Merkistä puhuen, markkinaosapuolet menettävät mahdollisuuden hankkia projektin kryptovaluutta ICO: n virallisen päättymisen jälkeen. Täällä vaihdot tulevat pelastamaan. Eri tiedoista johtuen tunnuksen lisääminen pörssiin voi lisätä sen arvoa jopa 20%. Juuri tästä syystä listalle ottaminen on yritykselle yksi kriittisimmistä tehtävistä ICO: n suorittamisen jälkeen. Toinen syy tunnuksen listalle vaihtoon – projektin yhteisön pyynnöt (jotkut ihmiset haluavat päästä eroon ICO: lta ostetuista rahakkeista, jotkut heistä ovat liian myöhässä ja haluavat ostaa joitain juuri nyt tullakseen projekti).

Markkinointi ja media tekevät kaiken eron maailmassa. Siksi kaupankäynnillä, jolla on hyvä maine, voi joskus olla todellinen vaikutus. ICO-hankkeille, jotka tallentavat merkittävän osan tunnuksistaan, arvon kasvu voi tarkoittaa mahdollisuutta jatkaa projektin toimintaa yleensä.

Lukuisista lausunnoista huolimatta monet ihmiset eivät vieläkään tiedä, että tunnuslistaus kryptovaluutan pörssissä ei ole aivan ilmainen menettely ja todennäköisesti melko rasittava.

Todellisuuden tarkistus – listautuminen “ilmaiseksi”

Aina kun kysytään todellisista kustannuksista, alustoilla on tapana ilmoittaa ikuisesta rakkaudestaan ​​ja tuestaan ​​startup-yrityksille sekä siitä, ettei asiakkaalta ole kuluja tässä tapauksessa. Onko se todella totta?

Business Insider -tutkimuksen viimeisimmän tutkimuksen mukaan, jossa haastateltiin useita tämän alan edustajia, “epävirallinen” hinta sisällyttää tunnusta kaupankäyntialustan luetteloon voi joskus olla järkyttävää. Lähteet kieltäytyivät nimeämästä tiettyjä nimiä, ja itse pörssit, joihin julkaisu otti yhteyttä, mukaan lukien GDAX, Bitfinex ja Kraken, eivät joko antaneet vastausta tai ilmoittivat, että he eivät ottaneet rahaa kryptovaluutan startup-yrityksiltä. Ei mitään uutta.

Yrityksille ICO on edelleen nopein ja halvin tapa saada rahoitusta riskipääomaan tai listautumisantiin verrattuna. Sijoittajille rahakkeet tarjoavat nopean ja helpon projektiosakkeiden vaihdon, jota ei aiemmin ollut saatavilla. Maksuvalmiuden varmistamiseksi yritysten on kuitenkin asetettava liikkeeseen lasketut rahakkeet vähintään yhteen salausvaihtoon.

Aikaisemmin Exchange Binance ilmoitti hylkäävänsä 97% merkkien luettelointihakemuksista, koska ne eivät noudata sen sisäisiä sääntöjä. Mutta joka päivä monet ICO: n jälkeiset projektit haluavat silti päästä listalle mihin tahansa pörssiin. Ja he ovat erittäin onnellisia, kun he vihdoin näkevät, että ei ole “listausmaksua”.

Huolimatta siitä, että listaus on ilmaista, salausvaihdossa todetaan, että rahakkeiden mainostamiseen he tarvitsevat tietyn määrän rahaa. Tämä summa alkaa 50 000 dollarista ja nousee miljoonaan dollariin… vaihdon koosta riippuen. Monet muut kyselyyn vastanneet vahvistivat nämä luvut. Melko palkkio tällaisesta myynninedistämisestä, eikö olekin?

On huomionarvoista mainita tässä, että miljoonan dollarin hintalappu ylittää tietoturvakoodin käynnistämisen kustannukset useimmissa salauspörsseissä.

Yksi kryptovaluuttahankkeiden menestystekijöistä ICO-vaiheen jälkeen on niiden kyky houkutella uusia sijoittajia, mikä on vaikea saavuttaa ilman laajaa vaihtoa.

Monet suuret projektit yrittävät tavoittaa useita vaihtoja, jotka lopulta lisäävät listalleottokustannuksia.

Kaikki salausvaihdot eivät ole samanlaisia. Tarpeeksi hauska, tässä markkinatilanteessa on myös salausvaihtoa, joka ei vie rahaa kolikoiden listalle ottamiseen. Jotkut pörssit tarjoavat hankkeita sijoittamista projektikilpailun perusteella tai pyytävät käyttäjiä äänestämään kolikon lisäämisen puolesta. Marraskuun lopussa 2018 Ripplen hinta kuitenkin nousi 5% huhujen vuoksi sijoittamisesta Coinbaseen, mikä osoittaa listan vaikutuksen projektin ja merkin käsitykseen.

Yhtäältä, kun otetaan huomioon, että hankkeet keräsivät ICO: n kautta lähes 29 miljardia dollaria tähän mennessä. Lisäksi varojen nopea kasvu johtui pääasiassa sellaisista suurista hankkeista kuin EOS (4,2 miljardia dollaria, 06.2017 – 06.2018), Telegram (1,7 miljardia dollaria, 02.2018 – 03.2018) ja Tatatu (575 miljoonaa dollaria, 06.2018). Jos jätämme nämä kolme hanketta kokonaiskuvaan, tilanne osoittautuu melko vakaana, vaikka markkinoiden syvä taantuma onkin:

Joka tapauksessa, salauksenvaihto itse ansaitsee myös paljon. Bloombergin mukaan kymmenen suurinta salausvaihtoa ansaitsevat 3 miljoonaa dollaria päivässä palkkioista.

Pörssit yleensä osoittavat epätodellista likviditeettiä

Likviditeetti on kriittinen tekijä ennustettaessa vaihdon sietokykyä iskuille ja pörssin tarjoamien korkojen suotuisuutta. Suurempi volyymi tarkoittaa enemmän likviditeettiä ja suhteellisempaa hintavakautta, mikä pyrkii tasoittamaan valuuttakursseja. Vastaavasti pienempi määrä tarkoittaa vähemmän likviditeettiä, vähemmän hintavakautta ja vaihtelevampia valuuttakursseja.

Yksinkertaisesti, jos suoritat kauppasi suuremmalla pörssillä, olet vähemmän alttiina näille vaihteluille.

“Tunnen paljon varjoisia hankkeita, jotka tarjoavat likviditeettiä pörsseille”, sanoo Kamilya Arslanova, Toimitusjohtaja Arbidex crypto arbitrage -alusta. ”Tietysti he ovat harmaalla alueella. Mitä he tekevät – he tekevät paljon väärennettyjä tilauksia pörssissä operaatioiden ja tapahtumien määrän lisäämiseksi. Pörssit maksavat yleensä paljon tällaisille hankkeille.

On muitakin palveluja, kuten meidän. Lisäämme pörssien likviditeettiä ja tuomme niille kauppiaat. Kaikki pörssit integroitu Arbidexin kanssa API: lla. Vaihdot eivät kuitenkaan maksa meille, päinvastoin, ne alentavat käyttäjiemme palkkiota. Se on kaksisuuntainen tie: nostamme niiden määrää, he houkuttelevat uusia asiakkaita ”.

Kun monet kauppiaat saivat tietyn kokemuksen vuorovaikutuksessa lukuisien pörssien kanssa, ymmärrys ja näkemykset teoksista muuttuivat. Epäilemättä jopa suurimmilla pörsseillä on taipumus vetää todellisia volyymejaan melko paljon.

Monet parit, joiden kaupankäyntimäärät ovat lähes 7 miljoonaa dollaria, saavat yli 10 prosentin “liukastumisen”, kun ne myydään 70 000 dollarilla. Missä vihje on? Jos kolikon, jonka kaupankäyntivolyymi on 7 miljoonaa dollaria, 70 000 dollaria, myynti saa hinnan “liukastumaan” yli 10%, voit jo alkaa ajatella mahdollisuutta, että nämä 7 miljoonan dollarin volyymit eivät ole aivan todellisia? Lisäksi tutkitut valuuttaparit eivät ilmeisesti kuuluneet matalasti likaisiin paska-kolikoihin. Vain nämä tiedot riittäisivät sanomaan, että monet vaihdot väärentävät volyyminsä.

Vastaväitteet voivat olla seuraavat, koska markkinoita ei ole säännelty, ei ole mitään laitonta jne. Juuri siksi, että markkinoita ei ole säännelty, koko vastuu tuloksista ja turvallisuudesta on käyttäjillä. Siksi tällaisten tietojen jakaminen ja boikotoiminen vaihto on vähiten mitä voimme tehdä. Voimme sanoa, että “tämä käytäntö ei vahingoita ketään”. Kaupankäyntimäärän väärentäminen ei välttämättä ole rikos, mutta se on paljon muutakin kuin pelkkä markkinointivaihe. Nämä indikaattorit vaikuttavat elinkeinonharjoittajien päätöksiin, vaikuttavat markkinoihin ja johtavat tiettyihin tapahtumiin joissakin kohdissa. Koska elinkeinonharjoittajien päätelmät, jotka perustuvat väärennettyihin määriin, voivat johtaa tarkoituksellisesti yliarvostettujen omaisuuserien ostamiseen.

Riippumattomat arvioijat ympäri maailmaa sanovat usein, että yli 3 miljardia dollaria päivittäisestä kaupankäyntimäärästä ilmoitetaan salauksessa – markkinaväärennös. Lisäksi tätä käytäntöä ei tueta, mutta suosituimmat resurssit, kuten CoinMarketCap ja kaikki heidän käyttäjät, jättävät sen lähes kokonaan huomiotta. Lyhytaikaisista nousuista huolimatta kryptovaluuttavarat ovat maailmanlaajuisesti karhujen armoilla. Ei ole epäilystäkään siitä, että markkinoiden elpyminen tapahtuu vasta, kun olemme luoneet terveellisen ympäristön kaupankäynnille ja omaisuuden kehittämiselle. Ekosysteemin on oltava täysin avoin ja rehellinen. Meillä ei ole varaa sallia tällaisia ​​manipulaatioita, koska jos väärennetyt määrät tuottavat kasvua todellisen arvon sijaan, voimme pudota tuskallisemmin kuin koskaan.

Kannattaa ilmoituksen maksaa siitä?

Epäilemättä sijoittajien iloisin tapahtuma onnistuneen ICO: n kovan korkin saamisen vieressä on uusien kiiltävien kolikoiden tai rahakkeiden listaaminen hyvämaineiseen (tai ei kovin) pörssiin. Salausvaluutanvaihto edustaa usein hajanaista likviditeettisarjaa, ja kukin haluaa laajentaa kaupankäynnin kohteena olevien omaisuuserien salkua uusilla yritysostoilla. Omaisuuserän äkillinen sisällyttäminen pörssinoteeraukseen aiheuttaa kuitenkin sen hinnan jyrkän nousun.

Ei ole mikään salaisuus, että kehittäjät ja markkinoijat maksavat (mikä tarkoittaa: lahjusten antamista) salausvaihdolle niiden sisällyttämiseksi heidän projektiinsa. Monet hankkeet sisältävät maksun listalle ottamisesta budjetin menosuunnitelmassaan.

Joka tapauksessa, kuinka voi olla varma, että suurten rahojen maksaminen tietylle salauksenvaihdolle listalle on asia, josta kuolee?

On tarpeen valita suosittu salausvaihto, jolla ei ole ongelmia likviditeetin kanssa. Loppujen lopuksi liikkeeseenlaskijat itse ovat yleensä suurimpia omien kolikoidensa haltijoita, ja he ovat myös kiinnostuneita kasvusta listalle lisäämisen jälkeen. Usein on, että listalle ottamisesta suurelle salausvaihdolle, kuten Binance, tulee erinomainen tilaisuus sisäpiiriryhmälle nollata kolikkonsa ja poistua onnistuneesti projektista. Siksi altcoiinien kehittäjät ja suosittelijat ovat elintärkeitä maksamaan listalle ottamisesta (yleensä puhumme satoja tuhansia dollareita bitcoin-maksuista). Lisäksi pörssit, erityisesti toisen tason pelaajille, ovat kiinnostuneita luomaan kuvan, jolla ei ole likviditeettiongelmia voidakseen veloittaa palkkioita.

Yksinkertaisesti sanottuna useimmilla kryptovaluuttapareilla käytävillä pörsseillä ei ole mitään tekemistä todellisten kiinteiden pörssien kanssa, kuten NASDAQ. Älykkäät ja kokeneet sijoittajat ymmärtävät, kenen kanssa he ovat tekemisissä, mutta useimmat aloittelijat luottavat heihin liikaa, mikä johtaa kolikoiden pitkäaikaiseen pitämiseen lompakossaan. Salauspörssit puolestaan ​​mainostavat itseään eivätkä epäröi yliarvioida kaupankäyntimääränsä fiktiivisillä tapahtumilla.

Vaihtoehtoisia tapoja luetteloida tunnuksesi?

Kuvittele, että joukkueesi ei saanut käsiinsä näitä miljoonia ICO: n aikana, eivätkä ne pysty maksamaan niin paljon kyseenalaisista markkinointitarkoituksista. Onko olemassa keino saavuttaa tavoitteesi, äläkä ryöstää taskujasi yliarvostetuista suosikkivaihdoista?

On vielä tapa, jolla jotkut vaihdot kannustavat käyttäjiä äänestämään – mikä merkki tulee listalle ilmaiseksi. Se ei kuitenkaan ole yleinen käytäntö tälle – koska Bitfinex tunnetaan siitä.

Esimerkiksi yhdellä suosituimmista pörsseistä – OKExillä on uuden listalleottojärjestelmänsä vuoksi kolme erilaista lähestymistapaa: voit asettaa merkinnän äänestykseen (listalleottokomitea tutkii ja tarkastelee ensin hankkeita järjestelmällisen ja tarkan prosessin avulla), käytä ”Yhteistyö” -vaihtoehto (suora luettelo OK Blockchain Capitalin ja 5 OKEx Prime -sijoittajan sijoittamista projekteista) joko käyttää ”Yhteisönrakennus” -vaihtoehtoa – kannustaa yhteisön elävyyttä OKEx tekee yhteistyötä projektitiimien kanssa, jotka pystyvät tuoda aktiivisempia käyttäjiä ja tarjoaa heille ensisijaisen luetteloarvion. Hankkeiden on kuitenkin täytettävä erityisvaatimukset.

Toisaalta, Bitfinexillä on tunnus, joka on listattu Ethfinex-tytäryhtiöön. Yksi voi osallistua myös äänestykseen siellä, mutta voidakseen äänestää heidän EVT-tunnuksensa on ostettava.

Arbidexin toimitusjohtaja Kamilya Arslanova totesi, että joskus on äärimmäisen vaikea päästä pörssiin, joten Arbidex-lähestymistapana ei ole saada luettelo tunnuksista, vaan hallita yhteistyötä vaihtoon vakuuttamalla heille, että tämä on molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyö. Monet markkinoilla olevat projektit yrittävät tehdä saman, mutta joskus loppujen lopuksi listat eivät ole lainkaan.

Edellä mainitut huomioon ottaen aiomme nähdä tulevaisuudessa enemmän vaihtoehtoja vastoin klassista “ilmaista” listaa – koska yhä useammat käyttäjät eivät halua maksaa varjoisia rahamääriä, jotka ovat riittäviä käynnistämään ICO: n lainkaan.

Vierasviestin kirjoittaja: Maria Lobanova

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner