Νέο χαρακτηριστικό: Futures & Perpetual Swap Market Data

Πώς λαμβάνετε τις εμπορικές σας αποφάσεις; μετά από προσεκτική έρευνα; ή απλά πηγαίνετε με το αίσθημα του εντέρου σας?

Όταν πρόκειται για διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και διαρκούς ανταλλαγής, δεν υπάρχουν πραγματικά πολλά διαθέσιμα δεδομένα στην αγορά για να βοηθήσετε με τις αποφάσεις συναλλαγών σας.

Γι ‘αυτό ξεκινάμε το Μελλοντικά & Δεδομένα Αγοράς Διαρκούς Ανταλλαγής – ο πρώτος-του-είδους μεγάλη πλατφόρμα δεδομένων στον κλάδο.

Αυτή η νέα δυνατότητα είναι αποκλειστική για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο OKEx. Από εκεί, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πραγματικός χρόνος δεδομένα των μελλοντικών μας αγορών και των διαρκών αγορών ανταλλαγής 9 mainstream μάρκες, όπως ο λόγος θετικών / αρνητικών θέσεων, δείκτης συναισθημάτων και βάση.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβή, αμερόληπτα δεδομένα συναλλαγών για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναπτύξουν τις δικές τους στρατηγικές συναλλαγών. Και φυσικά, μαζί με τα γενικά δεδομένα της αγοράς που είναι ήδη διαθέσιμα στο OKEx, ελπίζουμε ότι οι πρόσθετες πληροφορίες θα βοηθήσουν επίσης τους πελάτες μας να κατανοήσουν καλύτερα την αγορά.

Σε αυτό το νέο χαρακτηριστικό, υπάρχουν 6 δείκτες για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κατανοήσουν την τάση της αγοράς:

 • Αναλογία μεγάλων / σύντομων χρηστών
 • Βάση
 • Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών
 • Όγκος αγοράς / πώλησης Taker
 • Κορυφαίος δείκτης συναισθημάτων εμπόρων
 • Μέσο περιθώριο Top Trader που χρησιμοποιείται

1. Αναλογία μεγάλων / σύντομων χρηστών

Αυτός ο δείκτης δείχνει το αναλογία του συνολικού αριθμού χρηστών που ανοίγουν θέσεις θέσης έναντι θέσης για μια χρονική περίοδο. Ο λόγος συντάσσεται με εβδομαδιαία, διμηνιαία, τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και διαρκή ανταλλαγή. Η μεγάλη / σύντομη πλευρά ενός χρήστη καθορίζεται από την καθαρή του θέση του διακριτικού.

Τι σημαίνει:

 • Στην αγορά παραγώγων, όποτε υπάρχει ανοιχτή θέση, πρέπει επίσης να υπάρχει ανοιχτή θέση για να την εξισορροπήσετε. Ο συνολικός αριθμός θετικών θέσεων πρέπει να ισούται με τον συνολικό αριθμό θετικών θέσεων.
 • Όταν ο λόγος είναι υψηλός, δείχνει ότι ο μέσος αριθμός θέσεων που ανοίχθηκαν ανά χρήστη από τη μεγάλη πλευρά είναι μικρότερος από τον μέσο αριθμό θέσεων που ανοίχθηκαν ανά χρήστη από τη μικρή πλευρά.

2. Βάση

Αυτός ο δείκτης δείχνει την τιμή σύμβασης / ανταλλαγής, την τιμή δείκτη spot και επίσης τη βάση. Βάση συγκεκριμένου χρόνου = τιμή συμβολαίου / ανταλλαγής – τιμή δείκτη spot.

Τι σημαίνει:

 • Η τιμή συμβολαίου / ανταλλαγής αντανακλά την προσδοκία των εμπόρων για τη μελλοντική τιμή του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Όταν η βάση είναι θετική, δείχνει ότι η γενική αγορά είναι ανοδική. Όταν είναι αρνητικό, υπονοεί μια πτωτική προοπτική.
 • Η βάση αναφέρεται συχνά με το ασφάλιστρο. Τιμή premium = τιμή δείκτη βάσης / spot
 • Υπό κανονικές συνθήκες, η βάση των εβδομαδιαίων συμβάσεων είναι χαμηλότερη και η βάση των τριμηνιαίων συμβάσεων είναι υψηλότερη. Η βάση των τριμηνιαίων συμβάσεων μπορεί να δείξει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς.
 • Όταν το ασφάλιστρο είναι υψηλό (είτε θετικό είτε αρνητικό), αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για τους πελάτες στο arbitrage.

Έκθεση στρατηγικής Arbitrage Rate Χρηματοδότηση Μια ανάλυση της ευκαιρίας arbitrage μεταξύ του επιτοκίου διαπραγμάτευσης spot margin και της διαρκούς ανταλλαγής ανταλλαγών…

3. Ανοιχτός τόκος και όγκος συναλλαγών

Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης / ανταλλαγής, ενώ ο όγκος συναλλαγών είναι ο συνολικός όγκος συναλλαγών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και διαρκούς ανταλλαγής για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τι σημαίνει:

 • Εάν υπάρχουν 2.000 μακροπρόθεσμα συμβόλαια και 2.000 ανοικτά συμβόλαια, το ανοιχτό ενδιαφέρον θα είναι 2.000.
 • Εάν ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται και το ανοιχτό επιτόκιο μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να υποδηλώνει ότι πολλές θέσεις είναι κλειστές ή εκκαθαρίζονται με δύναμη.
 • Εάν και ο όγκος συναλλαγών και το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνονται, αυτό δείχνει ότι ανοίγονται πολλές θέσεις.

4. Αγορά / Πώληση Όγκος λήψης

Όγκος αγοραστών: ο ενεργός όγκος αγορών (αναλήπτης) για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, υποδηλώνοντας μια εισροή.

Όγκος πωλητή πωλήσεων: ο ενεργός όγκος πωλήσεων (λήπτης) για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, υποδεικνύοντας εκροή.

Τι σημαίνει:

 • Όταν ο όγκος αγοραστών είναι υψηλός, δείχνει μια ανοδική αγορά. Όταν ο όγκος πωλητών είναι υψηλός, αντικατοπτρίζει ένα πτωτικό συναίσθημα.
 • Γενικά, οι πελάτες λιανικής πραγματοποιούν περισσότερες παραγγελίες. Ο όγκος αγοραστών / πωλήσεων μπορεί να θεωρηθεί ως δείκτης της πρόβλεψης της αγοράς από πελάτες λιανικής.

5. Κορυφαίος δείκτης συναισθημάτων εμπόρων

Αυτός ο δείκτης δείχνει τα ποσοστά των θέσεων long και short που κατέχουν οι κορυφαίοι έμποροι. Ένας ενεργός λογαριασμός δικαιούται μία ψήφο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της θέσης του. (μόνο οι λογαριασμοί που κατέχουν θέσεις υπολογίζονται ως ενεργοί.) Εάν ο λογαριασμός διατηρεί θέσεις αντιστάθμισης, τότε η ψήφος του εξαρτάται από την καθαρή θέση.

Τι σημαίνει:

 • Αυτός ο δείκτης είναι πολύ παρόμοιος με τον λόγο θετικών θέσεων έναντι θέσεων. Ωστόσο, στον υπολογισμό περιλαμβάνονται μόνο τα δεδομένα από τους 100 κορυφαίους εμπόρους στο OKEx.
 • Αυτός ο δείκτης θα πρέπει να εξεταστεί μαζί με τον λόγο θέσεων long / short για καλύτερες πληροφορίες συναλλαγών.

6. Μέσο περιθώριο Top Trader που χρησιμοποιείται

Αυτός ο δείκτης αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι 100 κορυφαίοι έμποροι χρησιμοποιούν το καταθεμένο κεφάλαιο τους. Σε αντίθεση με το TTSI, το TTAMU δεν μετρά τις ψήφους. Αντ ‘αυτού, υπολογίζεται από το μέσο ποσοστό του αρχικού περιθωρίου που χρησιμοποιείται από τους κορυφαίους εμπόρους.

Τι σημαίνει:

 • Δείχνει πώς τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται και κατανέμονται από τους 100 κορυφαίους εμπόρους (μέσος όρος).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner