OKEx Bitcoin -futuuritiedot osoittavat markkinoiden luottamuksen heikkenevän hintojen laskiessa

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä. 

Palautettuaan viime viikon lopulla jopa 19 427 dollariin Bitcoinin (BTC) hinta keräsi tällä viikolla neljä päivää tappiota laskien alle 18 000 dollarin OKEx BTC Index -hinnan mukaan. Tämän viikon taantuma johtaa todennäköisesti laskusuuntaiseen viivakaavioon ja lähettää Bitcoinin keskipitkän aikavälin korjausvaiheeseen.

Futuurimarkkinoilla uusi neljännesvuosittainen sopimus BTCUSD0326 on tullut voimaan, kun taas edellisestä neljännesvuosittaisesta sopimuksesta, BTCUSD1225, tuli kahden viikon välein tehty sopimus. BTCUSD0326 on nyt kaupankäynnissä noin 18300 dollarin tasolla ja 450 dollarin eli noin 2,50%: n palkkio indeksin hintaan nähden.

Viime viikon Futures Friday -artikkelissa huomautimme, että useat suhteet palasivat keskitasolle, mikä osoittaa, että vähittäiskauppiailla ei ole selkeää suhtautumista hintaan. Indikaattorit osoittavat yleensä nousevan tunteen puutetta.

Tällä viikolla pitkä / lyhyt suhde laski usean viikon matalalle ja avoin kiinnostus laski myös uudelle matalalle, jota ei vielä ole nähty joulukuussa. Vaikka BTC-marginaalin luotonannon nopea nousu keskiviikkona osoitti, että jotkut kauppiaat yrittivät saada pohjaan, hinta laski tänään taas, mahdollisesti loukkuun.

OKEx BTC: n vuosineljänneksen futuurit (BTCUSD1225), 11. joulukuuta kello 8.00 alkaen. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita. 

BTC pitkä / lyhyt suhde

Kaiken kaikkiaan pitkä / lyhyt suhde jatkoi laskuaan, noin 0,9: stä viime viikon lopussa nykyiseen 0,8: een. Yhdessä keskiviikkohinnan laskun aikana pitkä / lyhyt suhde nousi nopeasti ylöspäin, mikä osoittaa, että monet vähittäiskauppiaat yrittivät ostaa laskua. Suhde nousi sitten nopeasti takaisin, mikä osoittaa, että nämä kauppiaat sulkivat nopeasti asemansa.

Nykyinen pitkä-lyhyt suhde on pudonnut viikkojensa alimpaan pisteeseen, mikä osoittaa selvästi, että yksityissijoittajien keskuudessa ei ole riittävästi luottamusta pitkään.

Tiedonkeruuaika: 12/4 8:00 UTC – 12/11 8:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

Koska uusi neljännesvuosittainen sopimus tuli voimaan tällä viikolla ja on kaukana päättymispäivästä, se ylläpitää yli 450 dollarin eli 2,6 prosentin palkkion. Palkkio on laskenut viikon puolivälissä olevasta 500 dollarista, mutta tämä osoittaa kuitenkin markkinoiden luottamuksen ensi vuonna.

Samalla huomaamme, että ikuisten sopimusten rahoitusaste pysyi alhaisena suurimmalla osalla viikkoa, mikä osoittaa, että markkinat eivät ole aivan nousussa.

Tiedonkeruuaika: 12/4 8:00 UTC – 12/11 8:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin korko nousi viime perjantaina 1,26 miljardista dollarista maanantaiseen korkeimpaan 1,33 miljardiin dollariin, ennen kuin se laski nopeasti nykyiseen 1,23 miljardiin dollariin.

Nykytilanteessa OI: sta, joka ylittää miljardi dollaria, on tullut normi. Nykyinen OI on kuitenkin laskenut alimmalle tasolle joulukuun alun jälkeen, mikä osoittaa markkinaosapuolten halukkuuden käydä kauppaa.

Tiedonkeruuaika: 12/4 8:00 UTC – 12/11 8:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

BTC: n vakuusluottosuhde nousee epätavallisen nopeasti keskiviikon pudotuksen jälkeen ja nousi 11,0: sta yli 16,0: een. Tämä osoittaa, että spot-velkaantuneilla markkinoilla on kauppiaita, jotka yrittävät ostaa alareunasta, vaikka ne eivät vieläkään ole kovin kannattavia käyvin hinnoin.

Tiedonkeruuaika: 12/4 8:00 UTC – 12/11 8:00 UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan. 

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Tämän viikon peräkkäisten laskujen jälkeen markkinoiden optimismi on saanut osuman. Vaikka OKEx-tiedot osoittavat, että kauppiaat yrittivät ostaa alhaisimmilla hinnoilla, nykyiset hinnat eivät salli heidän ottaa paljon voittoa.

Viikkokaaviossa, jos laskeva suuntaus menee odotetulla tavalla, hinnan voi olla vaikea maksaa 20 000 dollaria loppuvuodesta. Indeksin nykyinen tukitaso on 17 550 – 17 650 dollaria tai neljännesvuosittaisen sopimuksen mukaan 18 000 – 18 150 dollaria, on erittäin tärkeä ja määrittää, voiko Bitcoin siirtyä konsolidointivaiheeseen tässä vaiheessa vai ottaa toisen alaspäin suuntautuvan kanavan testatakseen 16500 dollarin tasot. Kaiken kaikkiaan nykyinen trendi ei ole optimistinen.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Follow Us
  Facebooktwitter
  Promo
  banner
  Promo
  banner