Hvad sker der med Bitcoins prisinddelingshalvering? Bullish og Bearish Outlooks

Bitcoin (BTC) tredje halvering af blokbelønning er planlagt til at finde sted i dag, den 11. maj, på få timer.

Tidligere falder Bitcoin-halveringsbegivenheder sammen med et opsving i den generelle bevidsthed, handelsaktivitet og opmærksomhed over for kryptomarkeder som helhed.

Halveringsmekanismen – en del af Bitcoins design – finder sted omtrent hvert fjerde år. Siden Bitcoins start i 2009 har der hidtil været to halvdelte belønningshalvinger.

Efter prismønstrene efter de sidste to halvinger er branchen generelt enige om, at Bitcoins tredje halvering har potentialet til at bringe BTC-prisen til nye højder over den langsigtede periode. 

På kun et års periode efter de foregående halvinger, i november 2012 og juli 2016 halvinger, prisen på Bitcoin voksede x80 og x4, henholdsvis. 

Bitcoins pris på kort sigt

Hvad der ikke er så klart, hævder mange analytikere, hvad der vil ske med Bitcoin – og andre kryptomarkeder som følge heraf – på kort sigt i dagene, ugerne eller endda måneder lige efter blokbelønningen er halveret.

Med den tredje halvering kun få timer væk, har spekulationen om de kortsigtede implikationer på markedet nået feber. Kryptoanalytikere er groft opdelt i, hvordan de øjeblikkelige markedsforhold efter halvering vil se ud – hausse eller baisse?

Det bullish argument forudser en opadgående bevægelse i prisen, da halveringshypen bringer flere købere ind på markedet, mens den bearish forhandler forventer en kortvarig udsalg, der vil presse prisen ned.

Den bullish sag for Bitcoin

Kortvarig: minearbejdere gør sagen til et tyremarked

Nogle af dem mere bullish udsigter til virkningerne af den halverende kortsigtede kommer fra store Bitcoin-minearbejdere. Ifølge OKEx Insights dybdegående analyse af minearbejdere og halvering:

”Minearbejdere er faktisk ansvarlige for en stor del af kapitaludstrømningen fra Bitcoin-netværket, da de sælger deres BTC til dækning af driftsomkostninger hver måned. Det betyder, at der er konstant nedadgående pres på Bitcoin-prisen på grund af minearbejdere, der aflaster deres indtjening på markedet. ” 

Ud fra synspunktet for branchens mere rentable og etablerede minearbejdere kunne udfasningen af ​​deres mindre kolleger aflaste markedet for ineffektivt salgspres og lade prisen stige.

Tidligere denne måned, Cointelegraph rapporteret om resultaterne af en afstemning afholdt af kryptotjenestefirmaet RockX i Kina. Afstemningen omfattede svar fra 42 store Asien-baserede Bitcoin. Størstedelen (57 procent) af deltagerne forventer en stigning i nye Bitcoin-købere i “nær fremtid.”

Langsigtet: Stock-to-Flow siger, at BTC vil stige efter halvering

Når man forudsiger en langsigtet halvering af tyremarkedet, læner mange analytikere sig på stock-to-flow (S2F) kvantitativ model som beskrevet i en nylig rapport fra kryptoanalysefirmaet Messari. Konceptet – som typisk anvendes på ædle metaller som guld og sølv – bruges til at tale om knaphed og hvordan prisen er relateret til udbud og efterspørgsel.

I modellen er lager det samlede beløb for det aktiv, der allerede eksisterer i omløb. Flow er mængden af ​​aktivet, der nyt præges hvert år. S2F-forholdet er til enhver tid det antal år, der er nødvendigt for at nå den nuværende forsyning. Jo højere tallet – dvs. jo længere tid det tager at nå den forsyning – jo mere knappe er aktivet.

Bitcoin har knaphed indbygget i sin design – der oprettes kun 21 millioner bitcoins. Også Bitcoins blokbelønningshalvinger sikrer, at den hastighed, hvormed nye bitcoins produceres støt og regelmæssigt falder over tid.

Analytikere hævder, at i betragtning af Bitcoins meget forudsigelige udstedelse kan dets S2F afbildes nøjagtigt og viser sammenhæng med BTC-prisen. Messaris rapport siger:

”Faktisk ser de to variabler [S2F og pris] ikke ud til at være korreleret, men de er co-integreret, hvilket er et strengere statistisk forhold mellem to tidsserier. […] Derfor indebærer møntintegrering af pris og S2F, at de i det lange løb ikke vil afvige væsentligt. Skulle denne tendens afspille sig, antyder modellen, at bitcoin vil stige mindst en størrelsesorden, som den har gjort i de foregående to halvinger. ”

Handleres langsigtede udsigter

Selvom en priskorrektion vil reducere prisen i et stykke tid, fortalte den populære kryptokurrencyhandler og analytiker Michaël van de Poppe til OKEx Insights, at han er bestemt bullish over Bitcoin-pris på lang sigt. Han kommenterede markederne kun få dage før BTCs seneste rally og sagde:

”En begivenhed som halvering får detailhandlere og folk til at købe sig ind i begivenheden, som netop diskuteret. Mit mest sandsynlige scenario ville være et FOMO-skub mod $ 9.500 eller $ 10.500, hvorefter prisen korrigeres mod $ 6.000- $ 7.000-området. Det højere lav- og støtteområde bør være en bekræftelse på, at tyremarkedet skal forekomme i de kommende år. ”

En kryptomarkedsanalytiker kendt på Twitter som Byzantinsk general udtrykte et lignende langsigtet perspektiv i kommentarer til OKEx Insights. Den erhvervsdrivende påberåbte sig det, der syntes at være et aktie-til-flow-baseret argument for at forudsige, at Bitcoin-prisen sandsynligvis er på vej op:

”Jeg er af den opfattelse, at Bitcoin-halveringen på lang sigt er grundlæggende bullish. Dette er bare sund fornuft. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Udbuddet falder, så i antagelsen om, at efterspørgslen forbliver mindst den samme, vil prisen i sidste ende komme op. ”

Den bearish sag for Bitcoin

Kort sigt: ‘Køb rygten, sælg nyhederne’

Nogle analytikere forudsiger, at markeder efter halvering vil se en korrektion på kort sigt, når efterspørgslen tørrer op, og et stort udbud ser efter købere.

Da han blev spurgt om hans tanker om den kortsigtede indvirkning, som halveringen vil have på Bitcoin, fortalte van de Poppe OKEx Insights, “[t] han halverer sig selv er praktisk talt en kortvarig ikke-begivenhed, da den reelle virkning af halveringen vil forekomme i de kommende år. ”

Van de Poppe forudsagde, at prisen på Bitcoin efter en kort demonstration inden halveringen vil falde på kort sigt efter begivenheden. Hans vurdering af markedet tager historie og hype i betragtning: 

”Halveringen er en typisk begivenhed om at” købe rygte, sælge nyheder ”, hvor der optræder et rally før begivenheden. Når først folk begynder at indse, at halveringen i sig selv ikke har stor indflydelse, og hype forsvinder, bør en korrektion være det mest sandsynlige tilfælde. Gennem en sådan korrektion skal prisen på Bitcoin trækkes tilbage mod dens ligevægt. ” 

Dette hype-drevne mønster var faktisk synligt i den sidste uge, da Bitcoin steg for mere end $ 10.000 for første gang siden februar. Efter mønsterets logik sælger forhandlere, der købte Bitcoin inden rallyet, der førte til begivenheden, deres position, når prisen topper.

Når prisen begynder at falde, ryster det tilliden hos andre investorer, der også kan sælge deres Bitcoin i panik. Som vi så i weekenden, er Bitcoin dog allerede begyndt at rette og kastede 15 procent på bare en time søndag, før han genvundet noget af sin mistede værdi i morges.

Den byzantinske general delte van de Poppes syn på BTC’s adfærd omkring halveringen og påberåbte den samme hype-inducerede analogi. Analytikeren forudser en forventningsdrevet pumpe efterfulgt af en kortvarig korrektion efter halvering med angivelse af:

”Når halveringen faktisk sker, forventer jeg en udsalg på kort sigt. Ligesom købe rygter, sælge nyhederne. En historie så gammel som tiden. Da dette også skete under den sidste halvering (rally før, salg på kort sigt, bullish lang sigt), tror jeg, at denne halvering vil spille ud som den forrige. ”

Langsigtet: kryptokritikere er altid baisse

Mens få industrianalytikere er bearish på Bitcoin på lang sigt, er der kritikere, der mener, at det meste af prisaktionen og handel omkring Bitcoin er spekulationsdrevet.

I en nylig tweet, aktiemægler og Bitcoin-kritiker Peter Schiff argumenterede at Bitcoin-prisen hurtigt ville ramme et loft omkring halveringen: 

”En konsensushandel er overfyldt og går normalt ikke ud, som publikum forventer. Jeg kan ikke tænke på en mere konsensushandel med #Bitcoin end at gå længe i halveringen, en begivenhed, der generelt menes at være ekstremt bullish. Så når halveringen opstår, hvem er der tilbage at købe? ”

Med henvisning til prisfaldet i weekenden tilføjede Schiff i en anden tweet at “Bitcoin-spekulanter” havde “hoppet [red] pistolen.”

En anden velkendt og åbenlyst kryptokritiker, økonom Nouriel Roubini, også tweeted om weekendens nedbrud og kalder de seneste prisbevægelser en “pumpe & dump ”understøttet af falske mængder i et hvalkontrolleret og manipuleret marked.

Gå tilbage fra prisen

Nogle branchekommentatorer har tilskyndet til at bevæge sig væk fra fokus på Bitcoin-pris omkring halveringen og understregede det grundlæggende i kryptovalutas design, som begivenheden repræsenterer.

I en nylig tweet pegede Jake Chervinsky, generaladvokat hos blockchain-selskabet Compound, på det større billede, med angivelse:

”Jeg siger ikke, at halveringen overhovedet ikke påvirker prisen. Jeg tror bare ikke 900 færre bitcoins om dagen er så stor en aftale. For mig burde halveringen være en fejring af Bitcoins pengepolitik, dens sundhed, dens frihed fra centralbankers indfald. Ikke en ‘wen moon’ fest. ”

I Messaris seneste halvering rapport, citeret ovenfor udtrykte firmaets forsker Ryan Watkins en lignende følelse af fænomenet:

”I bedste fald er halveringen en gang hvert fjerde år marketingbegivenhed, hvor Bitcoin minder verden om sine overlegne ejendomme som en monetær vare … I det omfang alt dette tvinger nye mennesker til at foretage en investering i Bitcoin, er halveringen en bullish katalysator. ”

Bitcoin og kryptokurver er berømte flygtige. Hvordan det halverende marked opfører sig i de dage og uger, der følger, er naturligvis usikkert.

Uanset om den tredje Bitcoin-halvering fremkalder en prisstigning eller falder på kort sigt, er den fremherskende visdom, der deles af brancheeksperter, at markedsforholdene i øjeblikke efter begivenheden er flygtige og overdrevne.

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale bør ikke tages som grundlag for at tage investeringsbeslutninger eller opfattes som en anbefaling om at deltage i investeringstransaktioner. Handel med digitale aktiver indebærer betydelig risiko og kan resultere i tab af din investerede kapital. Du skal sikre, at du fuldt ud forstår den involverede risiko og tage dit erfaringsniveau, investeringsmål og søge uafhængig finansiel rådgivning, hvis det er nødvendigt.

Følg OKEx Insights på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner