Bitcoin todennäköisesti pysyy nousussa, koska markkinaindikaattorit heijastavat tilaa lisäarvostamiselle – Futures Friday

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä

Viimeisten seitsemän päivän aikana maailmanlaajuisten omaisuuserien mukaisesti Bitcoinin (BTC) hinta on noussut lähes 20%, ja OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) -hinta rikkoo sekä 9800 että 11000 dollarin esteet..

Toisaalta yli 700 miljoonan dollarin arvoinen Bitcoin-vaihtoehto vanhenee tänään. Ottaen kuitenkin huomioon, että Bitcoin-optiosopimukset toimitetaan pääasiassa käteisellä ja että BTC on ollut hiukan noin 9000 dollaria viime kuukausien aikana, hyvä osa näistä vanhentuvista vaihtoehdoista on todennäköisesti "laittaa" sitä ei käytetä.

Tarkasteltaessa OKEx-kaupankäyntitietoja, useat suhdeluvut – mukaan lukien pitkä-lyhyt- ja marginaaliluoton suhdeluvut – nousivat jyrkästi ennen keskiviikkoa vihjaen maanantain rallia jahtaaville vähittäiskauppiaille. Tällä hetkellä marginaalilainasuhde on edelleen korkea, mutta ei kohtuuton maaliskuun lukuihin verrattuna.

Myös neljännesvuosittaiset vakuutusmaksut ovat nousseet nopeasti tällä viikolla, ja nykyinen 3%: n vakuutusmaksu vastaa härkämarkkinoiden odotuksia. Tämä houkuttelee kuitenkin myös enemmän välimiehiä.

Kaiken kaikkiaan nykyinen markkinatunnelma on terve ja yksityissijoittajat eivät ole FOMO-tuulella. Bitcoinilla, joka on viime aikoina siirtynyt enemmän synkronoituna kullan kanssa, on vielä paljon nousupotentiaalia.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4 h -kaavio. Lähde: OKExOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4 h -kaavio. Lähde: OKEx

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita

BTC pitkä / lyhyt suhde

Ennen 27. heinäkuuta, jolloin BTC: n neljännesvuosittain tuleva hinta nousi 9700 dollarista 10700 dollariin, pitkä / lyhyt suhde oli keskitasolla, vaihteluvälillä 0,82-1,12. Hintojen noustessa pitkässä / lyhyessä suhteessa oli jopa laskusuunta, mikä osoittaa, että yksityissijoittajat eivät luottaneet paljon ensimmäiseen ralliin. Pitkän ja lyhyen suhteen nousu alkoi kiihtyä, kun hinta ylitti 10 800 dollaria – ja seuraavalla puolipäivällä suhde nousi nopeasti 0,96: sta viikkohuippuun 1,41.

Pitkä / lyhyt suhde on tällä hetkellä lähellä 1,2, mikä on lempeä. Se osoittaa kuitenkin myös, että vaikka hinnat ovat nousseet paljon, yksityissijoittajien yleinen nouseva ilmapiiri ei ole vieläkään ylikuumentunut.

Tiedonkeruuaika: 7/24 4:00 am UTC – 7/31 4:00 am UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

OKEx BTC Quarterly Future -maksutulo on noussut nopeasti viime perjantaina 150 dollarista (noin 1,6%) nykyiseen 360 dollariin (eli 3,23%). Tämä osoittaa erittäin positiivisen markkinaodotuksen syyskuun lopulle. Suuremmat vakuutusmaksut houkuttelevat kuitenkin arbitrageur-avausshortseja neljännesvuosittain futuureissa, mikä saattaa aiheuttaa paineita lisämaksujen nousulle.

Tiedonkeruuaika: 7/24 4:00 am UTC – 7/31 4:00 am UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin kiinnostus on noussut vähitellen viimeisten seitsemän päivän aikana yli 1,2 miljardiin dollariin verrattuna perjantaiseen 988 miljoonaan dollariin. Kasvuvauhti kuitenkin hidastui keskiviikon jälkeen.

Koska markkinoiden yleinen vipuvaikutus ei ole niin korkea kuin maaliskuussa, OI: n odotetaan jatkavan nousua hinnan ja markkinoiden innostuksen myötä.

Tiedonkeruuaika: 7/24 4:00 am UTC - 7/31 4:00 am UTCTiedonkeruuaika: 7/24 4:00 am UTC – 7/31 4:00 am UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Marginaaliluotonanto nousi 7,4: een viime viikon 3,5: stä ja jatkoi nopeaa nousua tämän viikon korkeimmalle tasolle 15,82. Mutta samalla tavalla kuin OI: n kasvu, suhde nousi ylöspäin hitaammin keskiviikon jälkeen. Tällä hetkellä se vakiintuu välillä 13.0 ja 16.0.

Marginaalilainasuhde on kaksinkertaistunut viimeisten seitsemän päivän aikana, mikä viittaa siihen, että yksityissijoittajat ovat nousevampia spot-velkaantuneilla markkinoilla. Verrattuna helmikuun puolivälin huippuun 33,0, nykyinen suhde on huomattavan korkea, mutta ei erittäin korkea.

Tiedonkeruuaika: 7/24 4:00 am UTC - 7/31 4:00 am UTCTiedonkeruuaika: 7/24 4:00 am UTC – 7/31 4:00 am UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Kun otetaan huomioon Bitcoinin viimeisten seitsemän päivän suuret voitot, se voi lähitulevaisuudessa siirtyä konsolidointivaiheeseen 11 000 ja 11 700 dollarin välillä. Makrokehitys on edelleen selvästi nouseva, ja lyhyellä aikavälillä tehdyt sopeutukset eivät todennäköisesti käännä nousevaa mallia. Tämän viikon alun kaltaisen kestävän lyhytaikaisen rallin mahdollisuudet ovat kuitenkin vähäiset.

Markkinoiden liikkeitä ohjaa sijoittajamielisyys. Kaupankäyntitietojen osalta on selvää, että markkinaosapuolet ovat olleet positiivisempia viime viikolla eivätkä ole kasanneet myyntipaineita.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner