Mikä on Diem? (Aiemmin FaceBook’s Libra Project) – Yksityiskohtainen analyysi

Yksi kaikkien aikojen kiistanalaisimmista kryptovaluuttahankkeista, Vaaka, on nyt palannut vähemmän uhkaavana versiona – Diem. Viime vuonna koko salamarkkinat tunsivat jännitystä, kun amerikkalainen sosiaalisen median jättiläinen Facebook, Inc ilmoitti suunnitelmistaan ​​tulla alalle. Tuolloin alusta yritti tehdä rohkean sisäänkäynnin luvallisella blockchain-pohjaisella maksujärjestelmällä ja stablecoinilla, joka on nimetty Vaaka. Muutto olisi mullistanut rahansiirron ja sijoittanut Facebookin ja sen kumppanit blockchain-pohjaisen digitaalisen maksun sektorin pohjakerrokseen.

Hanke osoittautui kuitenkin hieman enemmän kuin poliitikot ja lainsäätäjät olivat valmiita hyväksymään. Vaaka näki välitöntä sääntelyä monista syistä. Sääntelyviranomaiset ilmaisivat lukemattomia huolenaiheita valuuttoja liikkeeseen laskevien voittoa tavoittelevien teknologiayritysten vaikutuksista. Jotkut lainsäätäjät uskoivat, että tämä toimenpide antaisi heille liikaa voimaa ruiskuttamalla näitä alustoja globaaliin taloustieteeseen ja geopolitiikkaan.

Sääntelyviranomaiset eivät ole valmiita tuolloin

Pian lainsäätäjien huolenaiheet nousivat kuumeen nousuun. Erityisesti parlamentin finanssikomitea järjesti asiasta viime vuonna kuulemistilaisuuden. Istunnossa kongressin jäsenet räjähtivät vuorotellen Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerbergiä. He ilmaisivat huolensa aina vaaleihin sekoittumisesta aina ulkomaisten hallitusten harjoittamiin disinformaatiokampanjoihin.

Diem - Mark Zuckerberg @ House Financial Services Committee -käsittely (AP Photo / Andrew Harnik)

Diem – Mark Zuckerberg @ House Financial Services Committee -käsittely (AP Photo / Andrew Harnik)

Huolta herätti myös tämän uuden tyyppisen valuutan luokittelusta ja siitä, mikä hallituksen haara valvoisi toimintaa. Oli helppo nähdä, että Facebookilta puuttui luottamus vetää vaaka käyttöön sellaisenaan. Lainsäätäjät jopa pysäyttivät kaiken muun Vaaka-keskustelun, kunnes he saivat paremman käsityksen projektista.

Alkuperäinen Vaaka-käsite

Alkuperäisen Vaaka-konseptin tarkoituksena oli tuoda markkinoille stablecoin, jonka tukena oli omaisuuskori. Stablecoin olisi vakaampi kuin kukaan muu fiat-valuutta, ja sitä voitaisiin käyttää maailmanlaajuisesti vaihtovälineenä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Vaaka suunniteltiin laajalti samanlaiseksi kuin muut kryptovaluutat, kuten Bitcoin, mutta perustavanlaatuisten erojen tarkoituksena oli tehdä siitä vakaampi ja vähemmän spekulatiivinen omaisuus.

Kun Libra-verkosto saatettiin ensimmäisen kerran markkinoiden tietoon, sillä oli rahoitusyritysten unelmaryhmä, joka oli valmis tukemaan projektia. Yritykset, kuten Mastercard, PayPal, Stripe ja Visa, kaikki sitoutuivat sijoittamaan varoja Libra-kolikon tukemiseen. Valitettavasti nämä tukijat jättivät projektin vuoden alkupuolella kaiken sääntelyyn liittyvän epävarmuuden ja huonojen lehdistövaakojen vuoksi.

Mikä on erilaista Diemissä?

Diem on muutakin kuin vain Vaaka-lohkoketjun uudelleennimeäminen. Tämän konseptin takana olevat kehittäjät päättivät, että on parasta muuttaa Libra-suunnitelmiaan viranomaisten hyväksymisprosessin nopeuttamiseksi. Nimimuutos on osa näitä muutoksia. Kehittäjät päättivät, että Vaaka-nimi ei enää ollut sopiva, koska se oli sidottu projektin aikaisempaan toistoon.

Yksi tärkeimmistä muutoksista, jotka tapahtuivat, kun Vaaka tuli Diemiksi, oli Facebookin vähentäminen yhtälössä. Lainsäätäjät haluavat organisaation riippumattomuuden sosiaalisen median verkostosta, jos projekti haluaa koskaan saada tarpeeksi luottamusta saadakseen sääntelyn hyväksynnän. Hanke tarkisti äskettäin valkoista kirjansa tavoitteenaan vähentää Facebookin roolia.

Diem

Toinen merkittävä muutos, joka tapahtui tässä päivityksessä, oli perinpohjainen muutos projektin kokonaistavoitteessa. Alun perin Vaaka nähtiin vaihtoehtona nykyiselle talousjärjestelmälle. Pohjimmiltaan Vaaka kilpaili maailmanlaajuisten fiat-markkinoiden kanssa. Nyt Diem poistaa kilpailun. Diem on suunniteltu kohteliaisuudeksi, ei korvaukseksi kotimaisille valuutoille, kuten USD.

Osana tätä siirtymistä tukemaan nykyisiä valtion tukemia valuuttoja, kuten Yhdysvaltain dollaria ja euroa, Diem lanseeraa nyt yhtenä dollarin sidottuina vakaina kolikoina. Tämä tunnus on ajoitettu a Vuoden 2021 laukaisu jos viranomaishyväksyntä saavutetaan ajoissa. Kehittäjät aikovat sitten laskea liikkeeseen muita yhtenäisvaluutan vakiomalleja ajan myötä. Lopulta, ja vasta sen jälkeen kun sääntelyviranomaiset ovat ajatuksen kanssa kunnossa, monivaluuttainen vakaa kolikko tulisi kuvaan.

Diemin edut

Diem tuo merkittäviä etuja markkinoille ja yksittäisille käyttäjille. Tunnus hyötyisi välittömästä käyttöönotosta. Diemin käynnistäminen merkitsisi uutta aikakautta kryptovaluutan käytössä. Facebookilla on miljardeja maailmanlaajuisia käyttäjiä, joista kaikista tulee yhtäkkiä kryptovaluutan käyttäjiä. Tällaisen nopean käyttöönoton vaikutukset auttaisivat kouluttamaan ihmisjoukkoja blockchain-tekniikan loputtomiin etuihin.

Diem-lehdistötiedote

Diem-lehdistötiedote

Innovaatio

Tämä valtava käyttäjäverkosto houkuttelee myös lukuisia kehittäjiä alustalle. Dapp-kehittäjät voisivat hyödyntää Diemiä luomaan uusia ja jännittäviä fintech-sovelluksia, joilla olisi välitön pääsy valtavalle potentiaalisten käyttäjien joukolle. Kehittäjät voisivat sitten mukauttaa ja muuttaa sovellustaan ​​Diem-verkolta saamansa yleisen palautteen mukaan.

Nopeat tapahtumat

Diem on nopea. Sekä kuluttajat että yritykset voivat suorittaa välittömiä, edullisia ja erittäin turvallisia tapahtumia tämän verkon avulla. Facebook-käyttäjät voivat lähettää maksuja kansainvälisesti muutamassa sekunnissa. Tämä joustavuus ja vapaus voivat auttaa vahvistamaan Diemin tärkeimpänä globaalina valuuttana vain viikoissa.

Kuinka Diem toimii

Diem yhdistää blockchainin läpinäkyvyyden ja turvallisuuden Facebookin alustaverkoston osallistumiseen ja maailmanlaajuiseen ulottuvuuteen. Kuka tahansa tässä verkossa saisi kyvyn suorittaa turvallisia globaaleja tapahtumia koko lohkoketjussa.

Diem-lohkoketju

Osana tätä edullista lähestymistapaa Diem käyttää räätälöityä lohkoketjua. Tämä lohkoketju rakennettiin alusta alkaen palvelemaan miljardien verkon käyttäjien tarpeita. Mielenkiintoista on, että Facebook rakensi tämän lohkoketjun salassa yli vuoden ajan, ennen kuin se ilmoitti Vaaka-konseptista julkisesti. Diem-lohkoketju toimii tunnuksen teknisenä perustana ja työkaluna tapahtumien ja omistajuuden tarkistamiseen.

Novi Lompakko

Novi-lompakko on toinen Libra-konseptin osa, joka on muuttunut merkittävästi. Alkuperäinen Novi-lompakko meni nimellä Calibra originaly. Tämä digitaalinen lompakko oli tarkoitus julkaista tänä kesänä, mutta se työnnettiin takaisin, kun kehittäjät päättivät tehdä muutoksia sen ominaisuuksiin ja muotoiluun. Alkuperäinen lompakko on suunniteltu tallentamaan vain Vaaka-kolikoita. Alustan uusi Novi-esitys tekee paljon enemmän.

Novin lompakon haltijat voivat tallentaa useita valuuttoja Diemin uuden osallistavan lähestymistavan mukaisesti. Lompakko tukee tärkeimpiä fiat- ja digitaalivaluuttoja. Mielenkiintoista on, että tämä siirto nähdään keinona rauhoittaa sääntelyviranomaisia ​​ja osoittaa, että Diemillä pyritään edistämään koko talouden digitalisointia eikä vain Facebookin haltuunottoa.

Helppo integrointi

Parasta Diem-projektissa on sen helppo integrointi käyttäjien jokapäiväiseen elämään. Kehittäjät muuttivat monia asioita Calibra-lompakossa tämän tehtävän suorittamiseksi. Yksi vakio, joka ei muuttunut ollenkaan, oli joukkueen halu sisällyttää Novi sekä Facebook Messenger- että WhatsApp-verkostoihin.

Diem-yhdistys

Diem-yhdistys aloitti alun perin Libra-yhdistyksenä marraskuussa 2019. Voittoa tavoittelematon organisaatio sijaitsee Zürichissä Sveitsissä. Ryhmän tavoitteena on edistää kaikkea, mikä liittyy Vaakojen hyväksyntään. Ryhmään kuuluu 27 muuta yritystä ja voittoa tavoittelematonta organisaatiota, jotka jakavat tavoitteensa edistää alustan teknisiä ja taloudellisia etuja.

Diem päivitti Whitepaperin

Diem päivitti Whitepaperin

Mielenkiintoista on, että ryhmän uusin Novi-esitys poisti myös Facebookin jäsenenä. Alustan tytäryhtiö Novi on edelleen keskeinen osallistuja ryhmässä. Tämän siirron pitäisi auttaa lainsäätäjiä ymmärtämään paremmin, että Facebook ja Diem ovat kaksi erillistä yritystä, jotka toimivat täysin toisistaan ​​riippumatta.

Diem-dollari

Diem-dollari ottaa verkon pääapuohjelman tunnuksen ja kryptovaluutan roolin. Tämä ainutlaatuinen rahoitusväline on lisensoitu Sveitsin rahoitusmarkkinoiden valvontaviranomaisen (FINMA) kautta. Tunnus on sellaisenaan kansainvälisten sääntöjen mukainen protokollatasolla. Näin ollen Diem-käyttäjät saavat ominaisuuksia, kuten kuluttajansuoja.

Diemin mahdolliset vaikutukset

Diemillä on potentiaalia muuttaa kryptovaluuttamaisemaa enemmän kuin mikään muu projekti tähän mennessä. Facebookin verkko kattaa miljardeja käyttäjiä. Tämän maailmanlaajuisen yhteisön välitön pääsy blockchain-palveluihin on mullistava monesta näkökulmasta. Ensinnäkin se voi muuttaa tapaa, jolla rahaa lähetetään maailmanlaajuisesti kaikille verkon käyttäjille. Facebook-käyttäjät eivät enää käytä rahansiirtopalveluja tai rahansiirtoyrityksiä lähettääkseen arvoa kansainvälisesti.

Lisäksi integraatio työntäisi Facebookin markkinapaikan uusille korkeuksille. Facebook-markkinapaikkojen omaksuminen on edelleen kasvussa. Käyttäjät voivat helposti etsiä, myydä ja ostaa tuotteita muilta paikallisilta käyttäjiltä tämän verkon kautta. Nykyisessä muodossaan Facebook-verkosto kilpailee suoraan paikallisten myyntiympäristöjen, kuten Craigslistin, kanssa. Turvallisen maksutavan lisääminen lisäisi käyttöä uusille korkeuksille. Käyttäjät voivat myös ostaa luottavaisemmin tuotteita, joita ei ole paikallisesti saatavilla.

Tartu tilaisuuteen

Diem aikoo tarttua päivään uusimmalla versiollaan. Facebookin poistaminen varmasti rauhoittaa joitain sääntelyviranomaisia. Kuka tahansa arvaa, ovatko lainsäätäjät valmiita pääsemään Facebook-jäsenyyden ohi ja keskittymään vielä projektin ansioihin. Molemmissa tapauksissa Diemillä on mahdollisuus muuttaa salausta ja kansainvälisiä rahoitusmarkkinoita samanaikaisesti. Näistä syistä Diem jatkaa taistelua ylämäkeen taisteluun viralliseen käynnistyspäivään asti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner