Ethereum 2.0: Vaikutus käyttäjiin, DApps, DeFi ja markkinoihin

Ethereum (ETH), toiseksi suurin kryptovaluutta markkina-arvo, odotetaan käynnistävän kauan odotettu ETH 2.0 -päivitys päivitys merkitsee suurta muutosta lohkoketjuverkolle, kun se vaihtaa konsensusmekanisminsa Todiste-Työ (PoW) että Panoksen todistus (PoS) tavoitteena parantaa skaalautuvuutta ja ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia.

Tunnetaan myös Tyyneys, ETH 2.0 -päivitys ilmoitettiin ensimmäisen kerran Ethereumin perustajien aikana Vitalik Buterinin vuoden 2018 Devcon-puhe. Alkuperäisen suunnitelman mukaan on 4 vaihetta päivityksen (vaihe 0-3). Vaikka vaihe 0 oli suunniteltu vuodelle 2019 ja vaiheen 3 odotettiin valmistuvan vuoteen 2022 mennessä, käynnistys on ollut viivästynyt useita kertoja johtuen ydinkehitysryhmän hallintorakenteen muutoksista.

Buterinin kanssa äskettäin osoittaa kohti vuoden 2020 3. vuosineljännestä mahdollisena käynnistysaikana OKEx Insights tutkii PoS: ään siirtymisen ja uusien ominaisuuksien, kuten panostus, ja päivityksen vaikutus nykyisiin ekosysteemeihin, kuten Hajautettu talous (DeFi) ja Hajautetut sovellukset (DApps).

PoW vs PoS – energiansäästö vaakalaudalla

Ethereumin päätös muuttaa konsensusmekanismiaan on herättänyt uudelleenkeskustelun PoW: n ja PoS: n kannattajien välillä. PoW on alkuperäinen blockchain-konsensusmekanismi, jonka Satoshi Nakamoto hahmotteli Bitcoin-valkopaperi. Se vaatii niin sanottuja kaivostyöläisiä todentamaan tapahtumat ja luomaan uusia lohkoja laskentatehoa käyttämällä.

Kilpailun lisääntyessä ja louhinnan vaikeus uusien bitcoinien määrä nousee, myös laskentatehovaatimukset nousevat, mikä johtaa korkeaan energiankulutukseen ja ympäristöongelmiin. Mukaan Bitcoinin energiankulutusindeksi, arvioitu vuotuinen Bitcoin-energiankulutus on 58,6 TWh vuodessa. Jos Bitcoin olisi maa, se sijoittuisi 48: een energiankulutuksessa ja valtaisi esimerkiksi Bangladeshin ja Romanian kaltaisia ​​maita.

Bitcoinin energiankulutusEnergiankulutus maittain. Lähde: bitcoinenergyconsumption.com

Bitcoinin energiankulutukseen liittyvät huolet ovat vuosien varrella johtaneet vaihtoehtoiset yksimielisyysmekanismit, joista yksi on PoS. Tämä protokolla poistaa laskentatehon tarpeen (säästää energiaa) ja korvaa kaivostyöläiset “validoijilla”, jotka tarkistavat tapahtumat ja luovat uusia lohkoja.

OKEx Insights -lehden kommenteissa Jehan Chu, Ethereum Hong Kong -yhteisön perustaja ja Kenetic Capitalin perustaja, mainitsi energiansäästöt yhdeksi Ethereumin tulevan päivityksen eduista:

“Päivityksen myötä Proof of Stake -ohjelmassa ethereumin haltijat voivat osallistua suoremmin verkon ylläpitoon ja hyötyä verkon ylläpidosta panostamalla (vähintään 32 eettistä) monimutkaisten laitteistojen käyttämisen ja sähkön polttamisen sijaan.”

Chu lisäsi, että hän ei usko, että Bitcoin pystyisi tekemään tällaisen vaihdon mahdollisista ympäristöeduista huolimatta:

“Vaikka Ethereumin siirtyminen myyntipisteisiin on vahva signaali teollisuudelle, on epätodennäköistä, että Bitcoin koskaan siirtyisi myyntipisteisiin pelkän kokonsa, arvonsa ja hallintomallinsa vuoksi. Tämä tekee Bitcoinin menestyksestä katkeran makean, koska ympäristövaikutukset vain pahenevat, kun Bitcoin saa arvoa. “

Vaikka sen positiivinen ympäristövaikutus on todennäköisesti tervetullut parannus, Ethereumin PoS-päivitykseen liittyy useita muutoksia ja uusia kysymyksiä ekosysteemin käyttäjille ja kehittäjille.

ETH 1.0 – 2.0 -muutto: Mitä tapahtuu ETH: lle?

Niille, jotka ihmettelevät, siirtyminen nykyisestä Ethereum-lohkoketjusta ETH 2.0 -ketjuun käsittää kaksi vaihetta: käyttäjien ETH-siirron ja Ethereum-lohkoketjun tilasiirtymän.

Siirtyminen alkaa ETH 2.0 -päivityksen ensimmäisessä vaiheessa, jota kutsutaan vaiheeksi 0, ja se alkaa Majakkaketju – uusi PoS-lohkoketju Ethereumille.

Eetterien muuttoliike on suunniteltu a "yksisuuntainen silta" mekanismi, jossa käyttäjät voivat lukita eettereensä nykyiseen Ethereum-lohkoketjuun sopimukseen ja saada saman määrän eettereitä Beacon-ketjuun.

Käyttäjät voivat sitten panostaa hyvitetyn eetterin (jos heillä on yli 32 eetteriä) ja alkaa ansaita palkintoja ETH 2.0 -ketjussa. Siirtotapahtuma ETH 2.0: een on yksisuuntainen, koska alkuperäisen Ethereum-lohkoketjun käyttäjän eetterit poltetaan.

Vaikka tämä on yksinkertainen ja turvallinen mekanismi ETH: n siirtämiseksi uuteen ketjuun, liiketoimen peruuttamaton luonne lisää "lukita riski." Tämä riski viittaa siihen, että käyttäjät panostavat ETH: nsa uuteen PoS-lohkoketjuun "lukita" että ETH (eli sitä ei voida myydä) tietyksi ajaksi, vaarantamalla, että ETH: n hinta voi laskea ja että he eivät pysty myymään sitä.

Vaikka ETH 2.0: n pääkehittäjä Danny Ryan jaettu että kaksisuuntaisen sillan luominen on yhteisön kiinnostusta, hän uskoo, että tällainen ehdotus voidaan arvioida myöhemmin. Ryan huomautti myös, että ETH: n käyttäjille tai haltijoille kehittäjät yrittävät siirtyä uuteen lohkoketjuun "mahdollisimman saumattomasti."

Tilasiirtymä – ETH 1.0 -tietojen siirtäminen 2.0: een

Tilasiirtymä tarkoittaa olemassa olevan lohkoketjutiedon siirtämistä uuteen arkkitehtuuriin. Alun perin oli suunniteltu, että nykyinen ETH 1.0 -ketju siirretään a "sirpale" (osa verkosta) ETH 2.0 -ketjussa. Tällaisella siirtymällä oli kuitenkin useita haasteita, joihin nyt puututaan uudessa ehdotus kirjoittanut Buterin.

Ryanin mukaan Buterinin uutta ehdotusta tukevat ydinkehittäjät, ja se todennäköisesti toteutetaan pian.

Siirtolaiskysymykset lukuun ottamatta, ETH 2.0 -päivitys tukee ensisijaisesti panostusta ja skaalautuvuutta, mikä voi vaikuttaa joihinkin nykyisiin verkostoon luottaviin ekosysteemeihin, kuten hajautettu rahoitus ja sovellukset.

Tuki ETH: n haltijoille

Panostus korvaa kaivostoiminnan PoS-verkoissa ja validoijat, jotka lukitsevat kolikonsa, ansaitsevat panostuksia lohkoketjun ylläpidosta. Nämä palkkiot ovat samanlaisia ​​kuin rahatalletuksista ansaitut korot, mikä tekee panoksesta yhden passiiviset tulomahdollisuudet saatavilla salaustilassa.

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem -raportti ConsenSysin mukaan osallistujat voivat panostaa ETH: nsa suorittamalla omat validointisolmunsa tai käyttämällä kolmannen osapuolen vaarnan tarjoajaa. Raportissa on myös yhteenveto 287 vastaajan tutkimustuloksista, joista 32,8 prosenttia aikoo käyttää omia validointisolmuja ja 33,1 prosenttia aikoo käyttää kolmannen osapuolen vaarnan tarjoajaa.

Raportin mukaan osallistujia, jotka aikovat panostaa ETH: nsa ja suorittaa validointisolmuja, kannustetaan keskimääräisellä odotetulla tuotolla 5,8 prosenttia, kun taas kolmannen osapuolen tarjoajan kautta osallistujat voivat odottaa korkeampaa keskimääräistä 7,6 prosentin palkkiota.

Nykyinen Ethereum-osoitteiden lukumäärä, joilla on vähintään 32 ETH (vähimmäisvaatimus, jonka verkko vaatii validatoriksi ja ansaitsee palkkioita) voi antaa meille mahdollisten ETH 2.0 -vahvistimien määrän. 5. toukokuuta 2020 lähtien Glassnode-tiedot paljastaa että on 114 550 Ethereum-osoitetta, joissa on vähintään 32 ETH.

ETH-osoite yli 32Ethereum-osoitteiden saldo on vähintään 32 ETH. Lähde: Glassnode

Viime kädessä Ethereumin tuen panostuksen odotetaan houkuttelevan laajempaa verkko-osallistumista verrattuna vanhempaan versioon. Charles d’Haussy ConsenSysissä valaisi näitä kannustimia kommenteissaan OKEx Insightsille:

“ETH: n omaaville ihmisille Proof of Stake merkitsee kattavampaa tapaa ylläpitää ETH 2.0 -verkon tietoturvaa sekä verrattain korkeat palkkiot turvakustannuksiin osallistumisesta … foorumit, kuten pörssit, rahat ja lompakot, jotka tarjoavat panosta olla hyvä tapa osallistua ETH 2.0: een ja hyötyä siitä. ”

Kenetic Capitalin Chu korosti OKEx Insights -lehden kommenteissa kolmansien osapuolten ratkaisujen saatavuutta, jotka voivat tehdä panoksesta "yhtä helppoa kuin rekisteröityminen sähköpostiosoitteeseen":

“Korkea tekninen palkki esti monia käyttäjiä osallistumasta verkkoon, mutta yritykset, jotka tukevat ETH 2.0: ta avaimet käteen -ratkaisuilla, kuten Alchemy tai Blockdaemon (ja lopulta suosikkipörssiisi), tekevät panostamisesta yhtä nopeaa ja helppoa kuin rekisteröityminen sähköpostiosoitteeseen. Tämä on kriittistä, kun varmistetaan verkko massiivisella, monipuolisella ja hajautetulla validointiryhmällä, jotta voidaan taata turvallisuus ja sietokyky seuraavien 100 vuoden ajan ja enemmän! “

DeFi-ratkaisut kilpailukyvyn parantamiseksi

Hajautetulla rahoituksella on merkittävä paikka Ethereumin ekosysteemissä, kirjanpito 60 prosentille Ethereum DApps -arvosta toukokuusta 2020 lähtien. Kirjoitushetkellä yli 2,5 miljoonaa ETH: ta (yli 600 miljoonaa dollaria) lukittu DeFi DApps -palvelussa, ja määrän voidaan odottaa kasvavan, kun käyttäjät etsivät vaihtoehtoja perinteisille rahoituspalveluille.

Skaalautuvuus on kuitenkin edelleen kompastuskivi, kun hajautettuja rahoitussovelluksia verrataan niiden perinteisiin vastapuoliin, kuten Visa-verkostoon, joka voi käsitellä tuhansia tapahtumia sekunnissa. Tällä hetkellä Ethereum-verkko on rajoitettu alle Parhaimmillaan 50 tps.

ETH 2.0 -päivityksen avulla kehittäjät voivat saada skaalautuvuusvoitoja esimerkiksi teknisten toteutusten avulla sirpaleinen, joiden odotetaan kasvaa dramaattisesti tapahtumien määrä sekunnissa verkossa. Tämä voisi saattaa DeFi-sovellukset perinteisten ratkaisujen mukaisiksi.

DApps hyötyä skaalautuvuudesta ja uusista mahdollisuuksista

Tarkastellaan koko DApps-ekosysteemiä, tiedot Dapp.com-sivustolta osoittaa, että Ethereum on edelleen hallitseva foorumi päivittäisen kaupankäynnin määrissä. Ethereumin markkinaosuus on tällä hetkellä 71 prosenttia, kun taas sen tärkein kilpailija EOS on vain 24 prosenttia.

dapp-tapahtumien määräPäivittäinen DApps-tapahtumamäärä suurten blockchain-alustojen mukaan. Lähde: Dapp.com

Jon Jordon, DappRadarin viestintäjohtaja uskoo, että ETH 2.0 on tärkeä virstanpylväs DApp-ekosysteemin kehittäjille. Hän kertoi OKEx Insightsille:

“Joissakin suhteissa käyttäjien ei pitäisi todella välittää ETH 2.0: sta. Heidän ei esimerkiksi tarvitse tehdä mitään muuta. Eth 2.0: n mukana tulevan skaalautuvuuden avulla kehittäjät voivat luoda paljon mielenkiintoisempia ja sujuvampia DAppsapps-tiedostoja [sic], mistä on kuitenkin syytä innostaa. “

Vaikka Jordan uskoo, että kaikki DApps-luokat hyötyvät ETH 2.0 -päivityksestä, hän lisäsi, että skaalautuvuuden pitäisi sallia uudentyyppiset DApps:

”Kaikki DApp, joka vaatii nopeammat tapahtumat, hyötyvät siitä; pelaaminen on ehdottomasti korkealla listalla. Mielestäni mielenkiintoisinta on mahdollisuus uudentyyppisiin DApps: iin, joita emme ole vielä nähneet Ethereumissa, mutta näemme normaalissa Web 2.0 -maailmassa, kuten sosiaaliset DApps. “

Toinen merkittävä muutos ETH 2.0: ssa on "kaasu" maksu Ethereum-verkosta, mikä voi lisätä DApp-käyttöä. Kaasu on kaupan suorittamisen hinta Ethereum-verkossa. Verkon suosion kasvaessa on ollut tapauksia, joissa DApps-käyttö on käytössä pudonnut kaasumaksun nousun takia. Erityisesti stablecoin Tetherin (USDT) Ethereum-pohjaisen version lisääntyvä käyttö on rutiininomaisesti johtanut ruuhkautumiseen Ethereum-verkossa.

eth dapp -kaasun hinnatKasvavan kaasun hinnan vaikutus viiden suosituimman Ethereum-pelin päivittäiseen toimintaan. Lähde: DappRadar

Tutkimalla kaasumaksujen vaikutusta DApps-pelaamiseen Ethereumissa Jordon DappRadarissa kertoi OKEx Insightsille:

“Korkeammat kaasun hinnat vähentävät yleensä käyttäjien toimintaa, koska tapahtuman vahvistaminen maksaa enemmän. Tämä vaikuttaa kuitenkin eri DApps-luokkiin eri tavalla. Käyttäjille, jotka liikkuvat suuria määriä – sanovat + 1000 dollaria – DeFissä tai vaihtavat dappeja, se, että kaasun hinta on noussut parilla dollarilla, ei ole iso tekijä.

Peleissä ja muissa dappeissa, joissa kaupan arvo on paljon pienempi, kaasun hinta voi olla korkeampi. Ei ole järkevää käyttää 5 dollaria 2 dollarin tapahtumaan, joten käyttö vähenee. ETH 2.0: ssa ei ole kaasumaksua, koska se käyttää todistetta panoksen yksimielisyydestä. “

Markkinat valmistautuvat ETH 2.0: een

Kun ETH 2.0: ta odotetaan pian, markkinoiden kiinnostus Eurooppaan Eteriasetukset on merkittävä kasvava. Vaihtoehdot ovat a johdannaisen tyyppi tuote, joka antaa haltijoille oikeuden, mutta ei velvollisuutta, ostaa tai myydä omaisuutta (tässä tapauksessa ETH) tietyllä hinnalla ennen tiettyä päivämäärää tulevaisuudessa.

Mukaan Vinossa, ETH-optioiden avoin kiinnostavuus saavutti äskettäin uuden kaikkien aikojen korkeimman tason, 151 miljoonaa dollaria, mikä heijastaa tuoreen pääoman sisäänvirtausta.

Deribit ja OKEx ovat tärkeimmät kryptovaluuttapörssit, jotka tarjoavat ETH-optiokauppaa, ja nouseva avoin kiinnostus on mahdollisesti nouseva signaali Ethereumille.

eettinen kiinnostusETH-optioiden avoimet korot yhteensä. Lähde: Vinossa

Asiantuntijat odottavat ETH-päivityksen tuottavan monenlaisia ​​etuja

2.0-päivityksen tarkoituksena on tuoda kaivattu skaalautuvuus Ethereum-verkkoon ja se lupaa parantaa verkon turvallisuutta vaarantamatta aikaisempaa historiaa – ConsenSysin johtaja d’Haussy jakoi OKEx Insightsille näkemykset:

“ETH 2.0 hyödyttää ensisijaisesti Ethereumin julkisen mainnetin skaalautuvuutta, läpäisykykyä ja turvallisuutta. ETH 2.0 ei poista mitään ETH 1.0 -ketjun tietohistoriaa, tapahtumarekistereitä tai omaisuuden omistusta. “

D’Haussy korosti myös ETH 2.0: n potentiaalia laajentaa hajautettua sovellustilaa:

”Ethereum on edelleen paras ehdokas palvelemaan tehtävää olla alimman tason yhteinen viitekehys hajautetuille järjestelmille. Eth2 laajentaa palveltavien sovellusten määrää entisestään. “

Samaan aikaan Chu Kenetic Capitalissa uskoo, että ehdotettu ETH 2.0 -mallimalli voi johtaa a "ekosysteemin arvon ja kasvun suhdanne":

“ETH 2.0 muuttaa taloudellista mallia luomalla helpomman pääsyn verkkoon osallistumiseen, vähentämällä ympäristövaikutuksia ja kannustamalla suoraan tunnuksen pitkäaikaista sijoittamista tukemaan verkkoa.

Tämä lukitus yhdistettynä eetterin lisääntyvään hyödyllisyyteen dappien sähköntuotannossa luo vahvoja ehdotuksia arvon kertymiseen itse merkkiin ja toivottavasti johtaa ekosysteemin arvon ja kasvun virtuaaliseen kiertoon. ”

Lennix Lai, OKExin finanssimarkkinoiden johtaja, kommentoi ETH 2.0: n vaikutusta markkinoiden tunnelmaan:

“Tuleva ETH 2.0 [päivitys] kannustaa useampia ihmisiä panostamaan ETH: hen ja hyödyttää viime kädessä salaustuotemarkkinoiden kokonaisuutta.”

Ottaen huomioon Ethereumin hallitsevan aseman salaustilassa, sillä mahdollisesti tehdyt muutokset tai päivitykset voivat muuttaa kehitystrendejä ja markkinatunnelmia.

Lisäksi teknologiateollisuuden (ja erityisesti salauksen) liikkumisnopeudella säännölliset päivitykset ovat välttämättömiä selviytymiselle jopa markkinajohtajalle. Vaikka ETH 2.0: n käynnistämiseen liittyy paljon ennakointia, sen vaikutus lähivuosina saa aikaan paljon mielenkiintoisempia keskusteluja edellyttäen, että se todella tapahtuu tällä kertaa aikataulun mukaisesti.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner