Mikä on sidontakysynnän kysyntä Bitcoinin puolittamisessa?

Kun Bitcoin (BTC) lähestyy kolmatta lohkopalkintopuoliskoa, Tether (USDT) -tulostin on lyönyt miljardeja dollareita dollarin tukemasta stablecoinista.

Vaikka yhtiö ja muut pitävät paineaalloa kysynnän kasvuna äärimmäisen taloudellisen epävakauden aikana, epävarmuus stablecoinin laillisuudesta ja epävakaasta asemasta todella turvallisena turvapaikan kryptovaluuttana. Monet ihmettelevät myös, miksi hampaat ovat ensinnäkin niin toivottavia.

Tether selitti

Tether on kiinteä kolikko, joka on sidottu Yhdysvaltain dollarin hintaan. Tarkemmin sanottuna se on digitaalinen valuutta, joka syntyy muunnettaessa käteisfiat-valuuttoja, kuten Yhdysvaltain dollari, euro ja Kiinan yuan.

Tetherin liikkeeseen laskeva yritys iFinex väittää sellaisenaan, että kolikko on 100% tukena yhtiön perinteisen valuutan, “rahavarojen” tai “muiden varojen ja saamisten Tetherin kolmansille osapuolille myöntämistä lainoista” varoilla.

USDT on suurella marginaalilla hallitseva stablecoin kryptovaluuttamarkkinoilla. Itse asiassa se on neljänneksi suurin kryptovaluutta markkina-arvon mukaan, kirjoittamisen ajankohtana johtavan kryptovaluuttamarkkinoiden seurannan CoinMarketCap mukaan. 

bitcoinin määräävä asemaTether on markkina-arvon mukaan neljänneksi hallitseva kryptovaluutta. Lähde: KolikkoMarketCap

Jatkuvat ja hellittämättömät USDT: n lyönnit ovat edelleen vahvistaneet sitä fiat-takaamien digitaalisten valuuttojen kuninkaana. Tetherin markkina-arvo on tällä hetkellä 8,28 miljardia dollaria – huomattavasti korkeampi kuin kilpailijoiden USD Coin (707,3 miljoonaa dollaria), Paxos (244,67 miljoonaa dollaria) ja TrueUSD (137,24 miljoonaa dollaria).

sitomisen hallitsevuusTetherin kysyntä on selvästi ylittänyt vakaan kolikkokilpailun. Lähde: Stablecoin-indeksi

USDT: n määräävä asema kryptovaluuttamarkkinoilla antaa kuitenkin aihetta huoleen – koska Tether, sen sisarvaihto Bitfinex ja emoyhtiö iFinex ovat usein sotkeutuneet kiistoihin.

Tetheriä syytettiin Bitcoin-markkinoiden manipuloinnista vuonna 2017, ja se on tällä hetkellä uppoutunut iFinexin ja Yhdysvaltain finanssiviranomaisten välisiin korkean profiilin laillisiin taisteluihin..

Kun Bitcoinin puolittuminen lähestyy ja USDT: n määrä liikkeessä kasvaa, kysymys siitä, mikä johtaa Tetherin kysyntään, on vielä tavallista painavampi. Yksi tärkeimmistä tämän kysynnän tutkimisessa huomioitavista tekijöistä on selvä korrelaatio kiistanalaisen stablecoinin markkina-arvon ja BTC: n hinnan välillä.

Tetheriä on syytetty Bitcoin-markkinoiden manipuloinnista

Siitä lähtien, kun Bitcoin tuli valtavirran tietoisuuteen – eeppisen monivuotisen härkäajon kautta, joka huipentui kolikon kaikkien aikojen korkeimman hinnan saavuttamiseen – monet ovat olleet skeptisiä Tetheriin ja sen rooliin kryptovaluuttamarkkinoilla.

Kesäkuussa 2018, noin kuusi kuukautta sen jälkeen, kun BTC: n hinta oli noussut noin 20 000 dollariin kolikkoa kohden, New York Times julkaisi artikkelin nimeltä “Bitcoinin hinta oli keinotekoisesti täytetty, polttoaineen nouseva arvo, tutkijat sanovat” – jossa Sidos havaittiin valtavirran tiedotusvälineissä sen mahdollisesti epärehellisestä roolista Bitcoin-markkinoiden tukemisessa. 

New York Times -artikkeli hankki paperin, jonka kirjoittivat John M. Griffin Texasin yliopistosta Austinin valtiovarainministeriöltä ja Amin Shams Ohion osavaltion yliopiston Fisher College of Business -liiketoiminnasta nimeltä “Onko Bitcoin todella sidottu?” Paperin tiivistelmä oli selvä Tetherin kyseenalainen rooli vuoden 2017 kryptovaluutta-kuplassa, jossa todetaan:

“Algoritmien avulla analysoimaan blockchain-tietoja havaitsemme, että ostokset Tetherillä ajoitetaan markkinoiden laskusuhdanteiden jälkeen ja johtavat huomattaviin Bitcoin-hintojen nousuun. Virta johtuu yhdestä yksiköstä, joka keskittyy pyöreiden hintojen alapuolelle, aiheuttaa epäsymmetrisiä autokorrelaatioita Bitcoinissa ja viittaa riittämättömiin Tether-varauksiin ennen kuukauden loppua. Käteissijoittajien kysynnän sijasta nämä mallit ovat parhaiten yhdenmukaisia ​​tarjontaan perustuvan hypoteesin kanssa, jonka mukaan digitaalinen raha nostaa kryptovaluutan hintoja. “

New York Times ei ollut ainoa valtavirran ja merkittävä aikakauslehti, joka otti kiistanalaiset havainnot. Newsweek, CNBC, The Wall Street Journal, Bloomberg ja muut julkaisivat kaikki tutkimuksen tulokset. Yleinen kattavuus kyseenalaisti koko Bitcoin- ja kryptovaluuttamarkkinoiden legitimiteetin aikana, jolloin monet jo pitivät BTC: n 80 prosentin hinnanlaskua huipusta erittäin epäilyttävänä.

Huonon lehdistön edessä Tether ja Bitfinex ovat säännöllisesti ja toistuvasti kiisti väärinkäytökset tai hinnan manipuloinnin. Tetherin puolustuksen varmuuskopiointi on UC Berkeley Chief Innovationin viimeinen sarake & Yrittäjyysjohtaja Richard K Lyons ja Warwick Business Schoolin apulaisprofessori Ganesh Viswanath-Natraj. Tutkimuksen otsikkona on “Vakaa kolikko ei täytä salausmarkkinoita” on ristiriidassa Griffin / Shams-tutkimuksen kanssa joka herätti valtavirran huomion tekemällä:

”Emme löydä systemaattista näyttöä siitä, että vakaa kolikoiden liikkeeseenlasku vaikuttaisi kryptovaluutan hintoihin. Todisteemme tukevat pikemminkin vaihtoehtoisia näkemyksiä, nimittäin sitä, että vakaa kolikoiden liikkeeseenlasku reagoi endogeenisesti jälkimarkkinakorkojen poikkeamiin sidotusta korosta, ja vakaa kolikoilla on jatkuvasti turvapaikan rooli digitaalitaloudessa. “

Tästä huolimatta koko Tether-tilannetta ympäröivä skeptisyys ei parantunut, kun siitä tuli oikeudellinen asia New Yorkin osavaltiossa.

iFinexille kohdistuu edelleen arvopaperi- ja hyödykepetoksia

Tether joutui tulipaloon vuonna 2019, kun New Yorkin oikeusministeri Letitia James vetää sen eräänlaiseen oikeudelliseen sotaan. NYAG väitti, että iFinex Inc. toimi lain vastaisesti, koska se peitti väitetyn ja epäasianmukaisen 625 miljoonan dollarin siirron – varat, joiden oletettiin tukevan USDT: tä – yrittäen salata likviditeettikysymyksiä. Jos totta, tämä olisi todennäköisesti arvopaperi- ja hyödykepetoksia, NYAG: n selvitys väittää. 

Bitfinexin ja Tetherin lakimiehet hylkäsi nämä väitteet, väittäen, että “letit eivät ole arvopapereita tai hyödykkeitä” – lausunnot, jotka James piti “erityisen vääristyneinä”. Tether on myös mennyt ennätykseen vuonna virallinen vastaus NYAG: lle kirjoittamalla:

“Päivän päätteeksi oikeusministeri ei ole tunnistanut uhria koko menettelyssä, koska sitä ei ole. Letkunkäynnin omistajilla on oikeus lunastaa heidät täsmälleen siitä, mitä he ovat maksaneet niistä – ei enempää eikä vähempää – eikä Tetherillä ole ollut mitään ongelmaa tyydyttää kenellekään lunastuspyyntöjä edes New Yorkin oikeusministerin syyttäjätapauksen jälkeen.

Huolimatta aikaisempien likviditeettikysymysten vastaisesta mielenosoituksesta, Bitfinexin vanhempi virkamies toteaa, että “BTC voi tankata alle 1k, jos emme toimi nopeasti”. viestintä ulkoisen maksukumppanin kanssa. Oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan viestinnän ilmoitettiin tapahtuvan, kun Bitfinexillä oli suuria ongelmia asiakkaiden nostojen toteuttamisessa lokakuussa 2018.

Viime aikoina iFinex on itse sittemmin ryhtynyt omaan oikeudelliseen hyökkäykseen pyrkimyksensä periä takaisin vähintään 800 miljoonaa dollaria takavarikoituja käyttäjävaroja, joita on neljässä eri maassa yrityksen maksuprosessorin pankkitilien jäädyttämisen jälkeen. Tetherin emoyhtiö on hakenut haastehakemuksia SunTrust Bank työntekijät Georgiassa, Coloradon keskuspankki ja ABT & Luota Arizonaan.

Miksi Tetherin tulostin työskentelee ylitöitä??

Kun Bitcoin on alle 800 korttelin päässä kolmannesta lohkopalkkion puolittumisesta, nopeus, jolla uusia letkuja on lyöty, on ollut lievästi sanottuna dramaattinen. Kuten The Blockin tutkimusjohtaja Larry Cermak totesi, stableksiinien kokonaismäärä on kasvanut 9,62 miljardiin dollariin – 5,68 miljardista dollarista vasta kaksi kuukautta sitten. 

Ei ole yllättävää, että Tether muodostaa leijonanosan vakiintuneista kolikkomarkkinoista, ja 84% tarjonnasta on USDT: ssä.. 

vakaa kolikoiden määräävä asema 2020Uudet hampaat ovat tulvinneet stablecoin-markkinat viimeisten kolmen kuukauden aikana. Lähde: Stablecoin-indeksi

Yksin huhtikuussa, Tether Ltd lyö yli miljardi dollaria USDT. Tulostustoiminta ei jäänyt huomaamatta sekä yleisissä talous- että kryptovaluutta-medioissa. 

Tetherin markkina-arvo on noussut huomattavasti viimeisten kolmen kuukauden aikana. Lähde: Coingecko

Kuten aiemmin on raportoitu, USDT: n lähes ennennäkemätön kysyntä voi johtua myös sijoittajista, jotka etsivät tuottoa markkinoiden ennennäkemättömän epävakauden ja volatiliteetin aikana. Digitaalivaluutoille altistuminen fiatilla helpottaa suurempaa altistumista haihtuville kryptovaluuttamarkkinoille, joissa voitot voidaan – luultavasti – tehdä helpommin. 

Bitfinex itse selittää USDT: n viimeaikaisen nousun myös tällä tavalla. Tänään 7. toukokuuta OKEx Insightsille antamassaan lausunnossa yrityksen pääneuvoja Stuart Hoegner totesi:

“Mahdollisia syitä tähän kysyntään voivat olla käyttäjät, jotka haluavat ostaa muita digitaalisia aineistoja ja käyttävät vakiomallia pienikitkaisena ramppina.”

Kaikki eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita siitä, että Tether on todella lyönyt tämän määrän USDT: tä. Salausalan kommentaattori tunnetaan nimellä CasPiancey Twitterissä Tetherin suorapuheinen kriitikko selitti OKEx Insightsille, että nämä numerot ovat seurausta CoinMarketCapin, Coingecon ja muiden vastaavien salaustietopalvelujen kaltaisista API: ista. CasPianceyn mukaan kysymys johtuu komplikaatioista, jotka johtuvat siitä, että USDT liikkeeseen lasketaan useille lohkoketjuille, mukaan lukien Omni, Ethereum, TRON ja EOS.

Vaikuttaako Tether Bitcoinin hintaan?

Huolimatta kysymyksistä, jotka liittyvät todelliseen liikkeessä olevien letkujen määrään, analyytikot väittävät, että Bitcoinin hinnan ja Tetherin markkina-arvon välinen suhde on kiistaton.

Suosittu markkina-analyytikko ja Decentrader perustaja FilbFilb on teki oman tutkimuksensa havainnollistamalla vakiomallien liikkeeseenlaskun ja Bitcoinin hinnan välistä korrelaatiota. Vuonna 2019 Tetherin markkina-arvon ja johtavan kryptovaluutan hinnan välillä oli noin 0,8 korrelaatio. Jos otetaan huomioon 30 päivän viive, korrelaatio kasvaa noin 0,9: een. 

yhteys langan ja btc-hinnan välilläTetherin markkina-arvon ja Bitcoinin hinnan välillä on vahva korrelaatio. Lähde: FilbFilb Twitterissä

Keskustelussa OKEx Insightsin kanssa FilbFilb korosti, että Tetheriä ei kuitenkaan käytetä vain altistumiseen Bitcoinille. Hänen mukaansa USDT: tä käytetään selvästi myös lentoon turvallisuuteen äärimmäisen globaalin taloudellisen epävarmuuden keskellä keskellä työsulkuja COVID-19: n leviämisen torjumiseksi..

On myös järkevää, että myös köyhien kysyntä vuonna 2020 johtuu suurelta osin Kiinan pääomasta. Kesäkuussa 2019 blockchain-analyysiyritys Chainalysis toimitti Diarille tietoja havainnollisti suurta kysyntää kiinalaisille letkuille, Kiinan markkinoita palvelevat pörssit ovat jo saaneet 10 miljardia dollaria. Edellisenä vuonna yritys ilmoitti saavansa USDT: n 16 miljardia dollaria.

Tätä päättelyä tukevat korkeat vakuutusmaksut, joita olemme nähneet Kiinan käsimarkkinoilla. Maaliskuussa 2020 Chainext USDT OTC Trading Premium -indeksi havainnollisti, että letkujen palkkio nousi peräti 6% maaliskuussa 2020. 

Lopuksi on myös syytä huomata, että noin 65% koko Bitcoin-kaivosprosentista tulee Kiinasta – tosiasiaa, jota ei pidä erottaa keskustelusta kiinalaisten kysynnästä.

kiinalainen bitcoin-kaivosSuurin osa Bitcoinin hajautusasteesta tulee Kiinasta. Lähde: Cambridgen yliopisto

Onko turvallista pitää letkuja??

Sidonta on edelleen monien ihmisten silmissä epävarmassa asemassa.

Tunnettu kauppias Peter Brandt vertasi stablecoinia “Nigerian Trinketiin” äskettäinen twiitti, kirjoittaminen:

“Lieka. Nyt se on mielenkiintoinen tarina. Kiinnityksen pitäminen on suunnilleen yhtä turvallista kuin Nigerian nipistimen pitäminen. Mielestäni ihmiset ovat typeriä pitämällä varallisuutta – jopa yhdessä yössä – sidoksessa. On vitsi, kun [ihmiset] tuomitsevat USD: n fiatina, mutta pitävät silti kiinni. “

Brandt kirjoitti myös, että pitojen pitäminen on samanlaista kuin varallisuuden varastointi, mikä tarkoittaa olennaisilta osin “pörssitöitä, jotka eivät kuulu sääntelyviranomaisten alaisuuteen ja joiden taloudellisesta vahvuudesta tiedät vain vähän”. Hän muistutti myös yleisöään siitä, että USDT ja muut kryptovaluutat eivät kuulu sisäisen veroviraston toimivaltaan..

Brandtin uskomus on se tosiasia, että Tetherillä on aiemmin ollut ongelmia henkilökohtaisen sidonnaisuutensa ylläpitämiseksi USD: n kanssa. Yhden hihnan hinta laski noin 92 senttiin lokakuussa 2018, CoinDeskin mukaan. Tämä volatiliteetti herätti Compliance Officer Leonardo Realin toteamaan, että “kaikki liikkeessä olevat USDT on riittävästi Yhdysvaltain dollareiden (USD) takana ja että varat ovat aina ylittäneet velat”. 

Kryptovaluuttamarkkinat ovat kuitenkin historiallisesti osoittaneet, että letkut voivat käydä kauppaa alle yhden dollarin. Tätä tosiasiaa on käytetty arbitraasimahdollisuutena, varsinkin kun on osoitettu, että letkut käyvät kauppaa käsikaupalla Kiinan markkinoilla korkeilla palkkioilla. 

tether usdt hintaTetherin arvo pörsseissä ei ole aina pysynyt sidoksissa Yhdysvaltain dollariin. Lähde: KolikkoMarketCap

Brandt ei ole ainoa, joka on edelleen epäilevä Tetheristä. Kyle S.Gibson, vakaa rahan kriitikko, kertoi OKEx Insightsille, että “kuka tahansa, joka lukee alkuperäisen NYAG-asiakirjan huhtikuusta, tietää Bitfinexin ja Tetherin olevan petos.” Hän vahvisti myös uskovansa, että “ne ovat edelleen petoksia tänään”.

Sillä välin CasPiancey kertoi OKEx Insightsille, että hän “haluaisi ystävällisesti pyytää Tetherin kirjoista asianmukaisen todistuksen tammikuun 2017 ja ammattimaisen tilintarkastusyhteisön läsnä ollessa”. Kommentti havainnollistaa analyytikoiden epäilyksiä Tetherin olemassa olevasta “todiste varoista”Lausunto. 

Vuoden 2018 asiakirja todistaa, että yhdysvaltalainen lakiasiaintoimisto tarkasteli ja vahvisti Tetheriä tukevat varannot.

Lausunnossaan OKEx Insightsille Bitfinex korosti, että yritys on “julkistanut useita asiakirjoja, jotka vahvistavat varauksemme vuosien varrella, ja sitoutumisemme tällaisiin toimenpiteisiin jatkuu.”

Tetherin toistuvat väitteet vuosien varrella ja sen vuoden 2018 “varojen todistaminen” -dokumentaatio jättävät monet kryptovaluuttamaailmassa epäileviksi, varsinkin kun teksti sisältää seuraavat tiedot:

“Edellä mainittua pankki- ja tilisaldojen vahvistusta ei tule tulkita tarkastuksen tulokseksi, eikä sitä ole suoritettu yleisesti hyväksyttyjen tilintarkastusstandardien mukaisesti.”

Sidonta on edelleen hallitseva, mutta heikko

Vaikka maailman johtava stablecoin lähestyy markkina-arvoa 11-numeroisella alueella, sen takana oleva yritys on edelleen mukana korkean tason oikeudellisessa riidassa New Yorkin oikeusministerin ja useiden pankkiviranomaisten kanssa.

Samalla korrelaatio Bitcoinin hinnan ja USDT: n markkina-arvon välillä näyttää ilmeiseltä. Olipa kyse korrelaatiosta manipulaatiota vai ei, on tutkijoiden ja teollisuuden ammattilaisten keskustelun aiheena.

Myös keskustelua varten on motivoiva tekijä, joka ilmeisesti ajaa varoja USD-sidottuun stablecoiniin. On järkevää, että Kiinasta peräisin oleva pääoma ajaa letkujen liikkeeseenlaskua, kuten aiemmin. Toisin kuin aikaisemmin, COVID-19: een liittyvien lukkojen nykyisellä taloudellisella epävarmuudella voi kuitenkin olla suurempi rooli – monet ympäri maailmaa saattavat olla halukkaita saamaan matalan kitkan altistumisen USD-sidotulle digitaaliselle valuutalle.

Tämä tapahtuu aikana, jolloin teollisuuden painopiste on tiukasti Bitcoinin kolmannessa lohkopalkkion puolittamisessa – tapahtumassa, joka vaikuttaa Bitcoin-kaivosteollisuuteen, jota hallitsevat kiinalaiset kaivostyöläiset.

Lopuksi olemme nähneet historiallisia todisteita siitä, että Tether voi väliaikaisesti menettää henkilökohtaisen tapinsa kryptovaluutanvaihdossa – mikä osoittaa, että se voi olla vaarallinen paikka arvon tallentamiseen.

Kaikesta tästä kiistasta huolimatta USDT on edelleen cryptocurrency -markkinoiden suosituin stablecoin.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner