Hvorfor Bitcoin-børser bygger deres egen Blockchain

Bitcoin-børser bygger deres egne blockchain-netværk for at bygge voldgrav og vokse markedsandele. (Foto af Chesnot / Getty Images) FILMBILLEDER

Den 17. april udgav kryptovalutaudvekslingsoperatør Binance et hvidbog, der beskriver den indre funktion i en ny smart kontrakt blockchain, et år efter den første lancering af sin oprindelige blockchain Binance Chain (BC). Den nye blockchain, kaldet Binance Smart Chain (BSC), fungerer som et smart kontraktlag parallelt med den eksisterende kæde, sagde virksomheden.

“Denne innovative løsning bringer interoperabiliteten og programmerbarheden af ​​Ethereum Virtual Machine (EVM) til Binance Chain. Både Binance Chain og Binance Smart Chain tillader overførsler og anden kommunikation takket være den indfødte understøttelse af interoperabilitet, ”skrev udvekslingen i et blogindlæg.

På trods af udvekslingen, der insisterede på, at BSC ikke er designet til at konkurrere med Ethereum, som i øjeblikket er den største smarte kontraktplatform, skal Binances nye smarte kontraktplatform have overlegen ydeevne end Ethereum i visse områder, herunder hurtigere og billigere transaktioner, viser hvidbogen.

Den seneste Binance-hvidbog inden for udvikling af blockchain er kun den seneste af lignende meddelelser fra bitcoin-børser.

I dag i: Krypto & Blockchain

Siden Binance lancerede sin oprindelige blockchain i april 2019, har mindst tre andre førende centraliserede digitale aktivudvekslinger meddelt, at de udvikler et blockchain-netværk.

I februar meddelte OKEx, at dets egen blockchain OKChain fortsatte med at teste tilstand. Den maltabaserede kryptobørs afslørede først, at den udvikler en blockchain sammen med en decentral børs (DEX) bygget ovenpå i marts 2020.

“OKChain er en kommerciel offentlig kæde, der er udviklet af OKEx uafhængigt af hinanden, og det er allerede 100% open source for at give et effektivt, gratis og ubegrænset værditilvækstsystem til alle vores økologiske partnere,” sagde Jay Hao, administrerende direktør for OKEx. ”Tværkædet og ‘OpenDEX’ -teknologien gør det muligt for os at skubbe vores vision om ‘Commercial Chain Alliance’ frem for at lette den betydelige udvikling af blockchain-industrien. “

I marts meddelte Huobi også, at dens blockchain var i testtilstand, næsten to år siden den Singapore-baserede bitcoin-udveksling først afsløret planlægger at udvikle en native blockchain. Ifølge en meddelelse udvikler Bithumb, der er baseret i Sydkorea, også på sin egen blockchain offentliggjort i november 2019.

Nogle kryptoindustri-deltagere ser den nye tendens som en trussel mod decentralisering, hvilket er en linchpin-funktion i offentlige blockchain-netværk.

Flytter til at bygge vold og markedsandel

Børs er blandt de største vindere af kryptokurvernes voksende popularitet. De spiller en vigtig rolle som porten til kryptoverdenen, og mange af dem har bygget millioner af dollars ud af det.

USA-baseret udveksling Coinbase efter sigende havde en indtægtsfremskrivning på næsten 1,3 mia. $ i 2018. Andetsteds kryptonyhedswebsitet The Block, estimeret at Binance havde nået 1 mia. dollar i kumulativ fortjeneste pr. 30. september 2019. Nyhedswebstedet ankom til dette tal baseret på virksomhedens token-tilbagekøbsstruktur.

Kernen er, at den nye tendens med børsbyggede blockchain-platforme er et skridt fra børser for at konsolidere deres positioner som industriledere og på en eller anden måde bygge en voldgrav omkring deres respektive virksomheder. Det er konsensusvisningen af ​​cryptocurrency og blockchain-kommentatorer.

Ved at udvikle deres egen blockchain vil krypto-udvekslinger være i stand til at vokse deres markedsandel og operere mere effektivt, ifølge Ken Misuma, CMO i Quras, en smart kontraktplatform, der hævder at give forbrugere og virksomheder frihed til at indstille privatlivsniveauet for deres transaktioner.

”Digitale aktivudvekslinger forsøger at tiltrække så mange handlende, som de kan, for at øge deres brugerbase, hvilket er en kernedrivkraft for deres overskud,” sagde Misuma. “Udvikling af en blockchain gør det muligt for en børs at have større fleksibilitet set fra et perspektiv for brugervenlighed og handelstilbud uden behov for en centraliseret operatør.”

Hugo Renaudin, administrerende direktør LGO, en institutionel kryptobørs, der er baseret i Europa, berørte hvordan en blockchain kunne hjælpe udvekslinger med at blive mere effektive.

”Operativt er det en væsentlig omkostningsbesparelse, da mange operationer og bevægelser – indskud, udbetalinger eller afregninger – kan automatiseres gennem smarte kontrakter,” sagde han. “Og fordi en udvekslingsblokchain sænker de samlede noteringsomkostninger for en kryptokurrency udstedt kæden, kan man argumentere for, at det giver børser mulighed for at notere flere og flere aktiver til en lavere pris.”

Da blockchain- og kryptokurrencyområdet fortsætter med at udvikle sig, udstedes et stigende antal digitale aktiver. Den resulterende effekt af flere kryptoaktiver er, at forretningen med at drive en børs vil have højere krav.

Forud for hvornår børser begyndte at bygge deres egen blockchain, udsteder nye projekter digitale aktiver via en offentlig blockchain som Ethereum. Disse projekter søger derefter at liste deres respektive digitale aktiver eller tokens på forskellige børser. Tokenholdere og -handlere har fleksibiliteten til at handle disse tokens på tværs af forskellige børser, hvor de er noteret. Denne fleksibilitet betyder imidlertid, at børserne står over for en konstant risiko for at miste deres brugerbase til konkurrenter, hvilket kan føre til svindende indtægter.

Ud over konkurrencen fra andre centraliserede børser er fremkomsten af ​​decentral handel en voksende trussel.

Ved at udvikle en native blockchain, hvortil den inviterer projekter til at udstede digitale aktiver, er det mere sandsynligt, at en børs bevarer handelsvolumener – en kritisk bestemmende faktor for deres øverste linje.

Alligevel adskiller de principper, hvorpå krypto-udvekslinger bygger deres udvekslinger, og indikerer potentielt de områder i branchen, som hver af dem ønsker at være mest relevante.

Bitcoin-børser vil beskytte deres rentable virksomheder ved at opbygge native blockchain … [+] 2018 CHESNOT

Binance Chain er et væddemål på fremtiden for Crypto-udvekslinger

Mens udviklingen af ​​en dedikeret smart kontrakt blockchain giver mulighed for at konkurrere med Ethereum, ser Binance ud til at være fokuseret på at øge sin markedsandel på kryptobørsmarkedet.

BSC whitepaper gentager, at selskabets DEX er det “primære fokus” for dets oprindelige blockchain, en indikation af, at udviklingen af ​​en smart kontraktplatform snarere er at udvide DEX end noget andet.

”Koncentrationen om at tilbyde en bekvem digital udstedelse og handelsplads medfører også begrænsninger. Binance Chains mest efterspurgte funktion er den programmerbare udvidelsesmulighed eller simpelthen smart kontrakt og virtuelle maskinfunktioner. Udstedere og ejere af digitale aktiver kæmper for at tilføje nye decentraliserede funktioner til deres aktiver eller indføre nogen form for samfundsstyring og aktiviteter, ”lyder det i BSC-hvidbogen.

En anden indikation på, at Binance satser på børsenes fremtid, er lanceringen af ​​Binance Cloud i februar – en børsspecifik skyløsning. Gennem det tilbyder virksomheden enhver mulighed for at starte en kryptobørs, der udnytter virksomhedens allerede etablerede børsinfrastruktur. CEO Changpeng Zhao, kendt i kryptorummet som CZ, skøn at skytjenesterne bliver virksomhedens indtægtskilde om fem år. Likviditet er et af løfterne i skyløsningen, et løfte, der muligvis er forsikret af volumenretentionen ved at eje en blockchain.

OKChain er et væddemål på decentraliseret finansiering

Efter Binance’s fodspor for at flytte operationer til den kryptovennlige ø Malta har OKEx tilsyneladende spillet doppelgänger til Binance. OKEx insisterer dog på, at dets egne blockchain-bestræbelser ikke er en efterligning.

“OKChain replikerer ikke Binance,” sagde en OKEx-talsmand. “Vores blockchain har helt andre visioner og positionering end Binance Chain, og vi arbejder faktisk på forskellige produkter.”

Visionen med OKChain er at drive væksten i decentrale kommercielle applikationer, især mod økonomisk inklusion.

”Vi mener, at decentraliseret finansiering er nøglen til økonomisk inklusion og økonomisk frihed for alle. Derfor har vi længtes efter at frigøre kraften fra DeFi. ” Sagde Hao i et blogindlæg, der annoncerede lanceringen af ​​testnet. “OKChain er en enorm milepæl for os, hvilket betyder, at vi nu er i stand til at tilbyde et åbent, billigt og autonomt økosystem, som alle kan nyde fordelene ved blockchain og decentralisering.”

Det er uklart, hvordan børsen planlægger at bruge sit blockchain-netværk til at spille i DeFi-rummet.

Indtil videre fortsætter OKEx med at tage sin udvekslingsvirksomhed alvorligt efter at have sagt, at en DEX vil være den første ansøgning til frokost på OKChain. Sammenlignet med Binance, som “bygger [sin egen] kæde og opretter DEX-applikationen, bygger vi en finansiel infrastruktur, og OKEx DEX er kun en af ​​applikationerne på OKChain,” tilføjede OKEx-talsmanden.

OKEx siger, at det vil give brugerne mulighed for at oprette og tilpasse deres egen DEX på OKChain.

Derudover understøtter OKChain implementeringen af ​​smarte kontrakter ud af boksen sammenlignet med Binance, som kun lige har annonceret udviklingen af ​​en separat kæde til smarte kontrakter.

Huobi ønsker at fange traditionelle finansielle institutioner

Mens andre kryptokurrencyudvekslinger undgik regulatorer, besluttede Huobi at opbygge et forhold til Kinas regering. Sidste december Huobi annonceret at det sluttede sig til en regeringsledet blockchain-alliance. Børsen søger at uddybe sine forbindelser med tilsynsmyndigheder og efterfølgende finansielle virksomheder ved at gøre overholdelse centralt for sin oprindelige blockchain-udvikling.

"DeFi er blevet en af ​​de mest lovende anvendelser af blockchain-teknologi, men dens fremtid kræver, at begge sider – regulatorer og virksomheder – arbejder sammen om at etablere standarder og retningslinjer for den nye decentrale økonomi," sagde Ciara Sun, VP for Global Business hos Huobi Group. "Med Huobi Chain ønsker vi at tilvejebringe den decentrale ramme, der letter industrielt samarbejde, hvilket er afgørende for den udbredte vedtagelse af DeFi."

Huobi Chain tillader regulatorer at deltage i netværket som validatorer gennem en regulatorisk nodefunktion. Dette kan se bekendt ud for tilhængere af blockchain-relaterede lovgivningsmæssige opdateringer i USA. Sidste år udgav Federal Reserve Bank of Boston en hvidbog, hvor den detaljerede koncepter for en “tilsynsnode” til reguleringskontrol på kæden.

En fællesnævner: Native Token Value

Mens der oprettes udvekslingsblokchains til at adressere forskellige dele af blockchain-rummet, kan de alle drage fordel af en stigning i deres oprindelige tokenværdi, hvis deres væddemål lønner sig.

For det første overgår byttetokener, som oprindeligt blev brugt til at betale handels- og noteringsgebyrer, nu til mønter, der driver en hel blockchain. Det udvider anvendeligheden og potentielt værdien for disse tokens.

Faktisk kunne det give virksomhederne bag hvert blockchain-netværk et boost i værdiansættelsen, mener SKALE Labs CEO Jack O’Holleran.

”Værdiansættelsesmultipler for udveksling af gebyrer er betydeligt lavere end multiplikatorer på kryptoaktiver, som ikke er udvandende sammenlignet med egenkapital,” sagde O’Holleran, hvis opstart bygger en skalerbarhedsløsning til Ethereum. ”Som et simpelt eksempel, hvis en børs tjener 100 millioner dollars om året i gebyrer, kan de få en 5-7x multiplikator på deres værdi, hvilket betyder, at de er værd $ 500- $ 700 millioner set fra et aktieperspektiv.

“Hvis de frigiver et token, der bruges til at betale gebyrer, kan dette token være flere milliarder værd fra et fuldt udvandet perspektiv med samme indtægter.”

Decentraliseringsalarmklokke

Det er uklart, hvor meget kraftudveksling der udøves over deres oprindelige blockchain-netværk, og det rejser spørgsmål om, hvor decentraliseret disse netværk er. ”En stor ulempe er, at udvekslingsbyggede blockchains typisk ikke er virkelig decentraliserede, og decentralisering er et af de mest værdifulde aspekter af blockchain-teknologi, sagde Misuma.

Efter frigivelsen af ​​Binance Smart Chain-hvidbogen, Tom Shaughnessy fra Delphi Digital, gentog et kryptoaktieforskningsfirma lignende bekymringer i et interview med Cointelegraph. ”Centraliserede kæder går glip af pointen hver gang. Pointen er ikke at tilbyde billigere transaktioner, nogen kan gøre dette ved hjælp af Amazon Web Services, men at fremme et samfundsdrevet etos af bygherrer, der nyder at arbejde sammen uden et centralt afledt mandat. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner