Salausvaluutan kauppaopas aloittelijoille

Kattava esittely Bitcoin- ja kryptovaluuttakaupasta

24 tunnin kaupankäyntimäärät ovat keskimäärin noin 50 miljardia dollaria tänä vuonna ja usein yli 100 miljardia dollaria, kryptovaluuttamarkkinat ovat kasvaneet merkittävästi alkuvuosista lähtien. Tänään salausmarkkinaosapuoliin kuuluu sekoitus vähittäis- ja institutionaalisia kauppiaita, ja digitaalisen omaisuuden – jota johtaa Bitcoin (BTC) – pidetään laajalti vaihtoehtoisena sijoitusluokkana.

Jos olet uusi salausvaluuttamarkkinoilla, tämä opas esittelee sinut salauksen kaupankäynnin perusteisiin, jolloin voit aloittaa salausvaluutan kaupan luottavaisin mielin.

Johdatus kaupankäyntiin: Osta halvalla, myy korkealla

Kaupankäynnin lähtökohtana on omaisuuden ostaminen ja myyminen voiton saamiseksi. Vaikka kaupankäyntiin liittyy nykyään erilaisia, suhteellisen monimutkaisia ​​instrumentteja (futuurit, optiot, vaihtosopimukset jne.) Ja strategioita (suojaus, oikosulku, välimiesmenettely jne.), Matalan ja korkean myynnin periaate on edelleen ajankohtainen.

Elinkeinonharjoittajan ensisijainen tavoite on ostaa instrumentti tietyllä hinnalla ja myydä se sen jälkeen korkeammalla hinnalla (niin kutsutulla pitkällä kaupalla) tasoittaen ero voittona. Tapahtumien järjestys voi muuttua – kuten lyhyessä kaupassa, jossa elinkeinonharjoittaja yrittää myydä ensin korkeaa ja ostaa matalaa myöhemmin – mutta tavoite on sama.

Teoriassa tämä kuulostaa yksinkertaiselta käsitteeltä, mutta käytännössä siihen sisältyy instrumentin markkinahinnan arviointi ja onko se aliarvioitu vai yliarvostettu kulloinkin. Loppujen lopuksi voit myydä instrumentin korkeammalla hinnalla vain, jos joku muu uskoo sen olevan enemmän arvoista ja halukas maksamaan siitä.

Realisoituneet ja realisoitumattomat voitot ja tappiot

Kaupan aloittaminen – riippumatta siitä, oletko menossa pitkään vai lyhyeksi – tunnetaan myös kannanottona, ja voi olla jännittävää nähdä aseman tuottavan voittoa markkinoiden edetessä. Kuitenkin kaikki voitot, jotka näet sijaintisi suhteen, ovat "toteutumaton" (tunnetaan myös "paperin voitot"), kunnes poistut sijainnista. Positiosta poistuminen tarkoittaa joko omistamasi instrumentin myyntiä (pitkää kauppaa vastaan) tai ostamista takaisin (lyhytaikaista kauppaa vastaan).

Esimerkiksi, jos ostit yhden BTC: n 5000 dollaria maaliskuussa 2020 tapahtuneen kaatumisen aikana odottaaksesi tulevaa arvostusta, menit tosiasiallisesti pitkään. Jos pidät edelleen kolikkoa, jonka arvo on tällä hetkellä noin 18 250 dollaria, realisoitumaton voittosi on 13 250 dollaria (eli 18 250 – 5 000 dollaria).

Kuitenkin, jos Bitcoinin hinta putoaa 17 000 dollariin seuraavan tunnin aikana, potentiaalinen voittosi pienenee myös 12 000 dollariin. Tämä esimerkki osoittaa, että todellinen voittosi toteutuu vasta, kun myyt kyseisen kolikon ja poistut pitkästä positiosta. Siihen asti voit tarkastella vain potentiaalisia tai realisoitumattomia voittoja.

Vastaavasti epäedulliset hintaliikkeet johtavat "paperihäviöt" jotka toteutuvat myös vasta kun poistut sijainnista. Kummassakin tapauksessa elinkeinonharjoittajana on tärkeää pitää mielessä ero realisoitumattomien ja realisoituneiden voittojen tai tappioiden tai P&L. Voitot ja tappiot ovat todellisia vasta, kun ne toteutuvat.

Kaupankäynti tai sijoittaminen

Kaupankäynti ja sijoittaminen ovat kaksi erilaista toimintaa, vaikka niiden tavoitteet olisivatkin hieman linjassa. Sekä sijoittajat että kauppiaat pyrkivät voittoon, mutta heidän ajattelutavat, strategiat ja sitoumukset ovat hyvin erilaisia.

Kun sijoitat omaisuuserään, kuten BTC: hen, ostat lähinnä ideaa ja jopa sen takana olevaa kulttuuria. Olet mahdollisesti sitoutunut pitämään kantasi – tai "hodl" BTC – vuosia, ellei vuosikymmeniä. Sitä vastoin, kun olet vain kaupankäynnin kohteena BTC: llä, sinulla ei ole tällaisia ​​sitoumuksia ja olet kiinnostunut vain lyhytaikaisesta markkinahinnasta ja sitä ajavista tapahtumista.

Vaikka ei ole asetettu kestoa, joka erottaisi kaupat sijoituksista, kauppiaat ovat yleensä aktiivisempia kohdekohtaisissa, lyhyemmissä aikarajoissa. Esimerkiksi päivittäiskauppiaat pitävät asemiaan tunteja päivässä, mutta päänahkaiset (päiväkauppiaiden osajoukot) voivat syöttää ja poistua positioista minuuteissa, ellei sekunneissa.

Kaupankäynnin ja sijoittamisen valinta riippuu henkilökohtaisista taloudellisista tavoitteistasi ja valitsemasi instrumentin hinnasta, arvosta ja tulevaisuuden näkymistä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä..

Salausmarkkinoiden ymmärtäminen

Kaupankäynti ei vaadi ehdottomasti markkinapaikkaa, mutta sillä on merkittäviä etuja. Vaikka teoriassa voit käydä kauppaa kaikella yksinkertaisesti ostamalla sen suoraan myyjältä ja myymällä jollekulle muulle (sanotaan naapuriltasi ja sitten tuntemallesi henkilölle), tämä skenaario ei ole skaalautuva.

Markkinapaikoilla, kuten kryptovaluutanvaihdolla, on monia etuja, mutta ehkä pohjimmiltaan kyky tarjota likviditeettiä, mikä tarkoittaa, että kauppiaat voivat suorittaa nopeasti samanaikaiset liiketoimet muutamassa minuutissa etsimättä tai odottamatta ostajia ja myyjiä. Markkinoiden likviditeetti on termi kuinka helposti ja nopeasti voit ostaa tai myydä omaisuuseriä markkinoilla saatavissa olevien tilausten perusteella ilman, että kauppasi vaikuttaa dramaattisesti omaisuuden markkinahintaan.

Likvidit varat ovat yleensä sellaisia, joista monet ovat kiinnostuneita kaupankäynnistä – mikä tarkoittaa, että kyseisen omaisuuserän kaupankäyntimäärä on korkea ja omaisuuden hinta ei vaihtele rajusti kaupasta toiseen. Markkinapaikat, kuten pörssit, yhdistävät tietyn omaisuuden kysynnän keskitetyssä paikassa, jotta ostajat ja myyjät voidaan löytää helpommin ja nopeammin.

Koska tarvitaan likviditeettiä, luotettavia hintaindeksejä, suojattuja tapahtumia ja muita ominaisuuksia, lähes kaikki kryptovaluuttakaupat toteutetaan nykyään erillisissä pörsseissä, kuten OKEx, tai erikoistuneiden välittäjien välityksellä..

Esimerkiksi OKExin avulla voit ostaa tai myydä BTC: tä ja joukkoa muita tuettuja kryptovaluuttoja melkein välittömästi, 24 tuntia vuorokaudessa ja seitsemänä päivänä viikossa, erittäin pienestä maksusta kauppaa kohden.

Spot tai johdannaiset

Salausmarkkinat seuraavat suurelta osin samoja muotoja kuin perinteiset kollegansa, ja ne on jaettu spot- ja johdannaisiin. Spot-markkinat ovat paikka, jossa voit ostaa tai myydä salausvaluutan välittömästi ja saada todelliset kolikot / rahakkeet, joita kauppaa käydään. Johdannaismarkkinat käsittelevät sopimuksia – kuten futuureja, optioita ja swappeja -, jotka seuraavat tai johtavat arvonsa taustalla olevasta kryptovaluutasta. Johdannaissopimuksia sisältävät kaupat eivät aina toimita todellisia kolikoita / rahakkeita kauppiaalle.

Johdannaiset ovat luonteeltaan kehittyneempiä kaupankäyntituotteita, ja niihin liittyy usein suurempi riski kuin spot-kaupankäyntiin. Vaikka tämä opas keskittyy ensisijaisesti spot-kaupankäynnin perusteisiin, suurinta osaa laajemmista periaatteista sovelletaan myös johdannaiskauppaan. Voit tutustua salausjohdannaisten oppaaseen saadaksesi lisätietoja kustakin tyypistä ja miten se toimii.

Kaupankäynti paria

Kryptovaluuttamarkkinoilla, kuten perinteisillä markkinoilla, on useita kaupankäyntitunnuksia (joista kukin edustaa markkinoita), jotka on merkitty omaisuuserien yhdistelmillä, kuten BTC / USDT, ETH / BTC tai LTC / BTC. Jokainen markkinapari viittaa sopivasti kahteen valuutaan. Nämä eivät aina ole kryptovaluuttoja, koska jotkut pörssit tukevat fiat-kaupankäyntiparia – eli kauppa käy salauksen ja fiatin tai valtion liikkeeseen laskeman valuutan välillä, kuten BTC / USD, BTC / EUR tai BTC / GBP. Nämä parit heijastavat lainauksia tai valuuttakursseja. Parin ensimmäinen valuutta on "pohja" valuutta, ja toinen on "lainata" valuutta.

Kaupankäyntiparit ovat se, kuinka salausvaluutan hinnat heijastuvat usein, etenkin pörsseissä. Esimerkiksi BTC / USDT-parikauppa 18250 USDT: llä tarkoittaa, että yksi BTC on 18250 USDT tai suunnilleen 18250 dollaria. Samoin ETH / BTC 0,03 tarkoittaa, että 1 ETH on 0,03 BTC tai noin 550 dollaria kirjoitushetkellä.

Salakirjoitettu

Kuten edellä keskusteltiin, kaupankäyntiparit sisältävät perus- ja noteerausvaluutat. Vaikka perusvaluutat voivat olla mitä tahansa pörssissä luetelluista kryptovaluutoista, tarjousvaluutat ovat yleensä rajoitetumpia.

Salausavaruudessa BTC on johtava digitaalinen valuutta ja on myös hallitseva noteeraavaluutta salakirjoitetuissa kauppapareissa. Stablecoin Tether (USDT) ja johtava altcoin, Ether (ETH), ovat muita yleisiä lainausvaluuttoja. OKEx: llä on oma alustan tunnus OKB, jota käytetään myös lainaus kryptovaluuttana pörssissä.

Fiat-määräinen

Fiat-määräiset parit ovat salakirjoitettuihin pareihin verrattuna intuitiivisempia kauppiaille, jotka tasapainottavat tilinsä omilla fiat-valuutoillaan. Esimerkiksi USD: ssä toimiva elinkeinonharjoittaja voi mieluummin käydä kauppaa BTC / USD: n tai vastaavien parien kanssa nähdäksesi BTC: n hinnan USD: ssä.

Useimmat salauspörssit (mukaan lukien OKEx) käyttävät vakiomallia todellisten fiat-valuuttojen sijasta edustamaan fiat-määräisiä pareja. USDT on ylivoimaisesti markkinoiden yleisimmin käytetty USD-hintaan sidottu stablecoin, mutta muihin kuuluvat TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC), USDK ja muut.

Kaupankäyntiparin valinta

Sekä krypto- että fiat-määräisillä kauppapareilla on hyvät ja huonot puolensa, ja valinta riippuu kaupankäyntitavoitteistasi ja tavoitteistasi.

Esimerkiksi kauppiaat, jotka haluavat säilyttää ja mahdollisesti lisätä BTC-omistustaan ​​(riippumatta siitä, kuinka Bitcoinin oma fiat-määräinen hinta vaihtelee), suosivat BTC-määräisiä pareja. Ne, jotka käyvät viime kädessä kauppaa fiat-voitoilla ja haluavat, että voitot eivät muutu noteerausvaluutan hintaliikkeillä, valitsevat fiat-määräiset parit.

Markkinahinnan ja toiminnan ymmärtäminen

Nyt kun olemme käsitelleet kaupankäyntiparit ja lainaukset, keskustelemme siitä, miten nämä noteeraukset – jotka ovat teoriassa markkinahinnat – syntyvät.

Jos BTC / USDT-pari noteerataan 18000 USDT: ssä, se tarkoittaa, että markkinoiden 1 BTC: n kurssi on 18000 USDT. Todellisuudessa – ja varsinkin epävakaiden salausmarkkinoiden kanssa – tämä on hyvin yksinkertaistettu kuvaus yhden BTC: n hinnasta, koska tarkka noteerattu hinta voi muuttua eikä välttämättä päde molempiin suuntiin (et voi aina osta ja myy samaan hintaan).

Tämä luku (18 000 USDT) on vain viimeinen hinta, jolla kauppa – riippumatta siitä kuinka pieni – markkinoilla toteutettiin. Vaikka se tekisi siitä teknisesti markkinahinnan, on hyvin epätodennäköistä, että saat tosiasiallisesti markkinoilta osto- tai myyntitilauksillesi.

Sen sijaan markkinoiden todellisia tarjouksia edustaa "kysyy" ja "tarjouksia," missä kysyt ovat myyntitilauksia (ts. haluan myydä BTC: tä tietyllä hinnalla) ja tarjoukset ovat ostotilauksia (ts. haluan ostaa BTC: n tietyllä hinnalla).

Kysyy ja tekee tarjouksia, tekijöitä ja ottajia

Kuten edellä todettiin, viimeksi vaihdetun hinnan ja todellisen markkinahinnan välillä on ero. Jälkimmäinen riippuu useista tekijöistä, kuten kyselyjen ja tarjousten välinen ero ja niiden syvyys.

Yksinkertaisesti määriteltynä kyselyt ovat myyntitilauksia ja tarjoukset ovat ostotarjouksia, jotka on tällä hetkellä listattu tietyllä markkinapaikalla (esimerkiksi OKEx: ssä). Jokainen kysely ja tarjous sisältävät hinnan ja summan. Esimerkiksi kysyntä voi vaatia ostamaan 0,5 BTC: n hintaan 18 000 dollaria per BTC – tämä tarkoittaa, että tilauksen kokonaishinta olisi 18 000 dollaria x 0,5 BTC = 9 000 dollaria. Vastaavasti tarjous voi olla 0,25 BTC: n hintaan 17500 dollaria per BTC, mikä tarkoittaa, että tarjoaja on valmis ostamaan 0,25 BTC: tä hintaan 4375 dollaria (ts. Koko tilaushinta olisi 17500 dollaria x 0,25 BTC = 4375 dollaria).

Sekä kyselyt että tarjoukset ovat kaikkien pörssissä otettavien tai täyttämisten käytettävissä (ellei kauppias peruuta kyselyä tai tarjousta ennen täyttämistä). Molemmissa tapauksissa sinun ei kuitenkaan tarvitse täyttää koko kysely- tai tarjoussummaa. Voit valita minkä tahansa summan, joka on pienempi kuin ilmoitettu summa. Yllä olevien kysely- ja tarjousesimerkkien tarkastelu tarkoittaa, että sinulla olisi vaihteluväli 0,001 BTC (pienin vaihdettava BTC-määrä OKEx: llä) – 0,5 BTC kyselyesimerkille ja 0,001 BTC – 0,25 BTC tarjousesimerkille.

Kun käydään kauppaa millä tahansa markkinoilla, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Joko voit täyttää, tai "ota," jokin olemassa olevista kyselyistä ja tarjouksista (kuten edellä on selitetty) tai "tehdä" omasi. Tällöin päätät myös tulla joko "luoja" tai a "ottaja," ja tilauksistasi peritään kulloinkin erilaiset maksut. Valmistajia kannustetaan alhaisemmilla maksuilla, koska ne lisäävät markkinoiden likviditeettiä ehdottamalla aktiivisesti kauppoja, kun taas ostajat maksavat hieman korkeampia palkkioita, koska ne poistavat likviditeettiä täyttämällä ja kuluttamalla olemassa olevia tilauksia (ts. Valmistajien ehdottamia).

Esimerkiksi jos katsot OKExin BTC / USDT-markkinoita ja huomaat, että sen alin kysyntä on 18 050 USDT ja ylin tarjous on 17 800 USDT, se tarkoittaa, että alin hinta kenellekään OKExissä on halukas myymään yhden BTC: n tuolloin on 18 050 USDT ja korkein hinta, jonka kuka tahansa on valmis ostamaan 1 BTC: n, on 17 800 USDT. Voit joko ottaa jonkin näistä tilauksista tai tehdä oman.

Oletetaan, että päätät kysyä omasi (eli myydä tilauksen): Olet valmis myymään BTC: n (mikä tahansa summa) hintaan 17000 USDT / BTC. Tällöin myyntitilauksesi näytetään markkinoilla ylimpänä kysyntänä, koska se on jopa pienempi kuin aiemmin vallinnut kysely, joka halusi 17,050 USDT / BTC.

Niin kauan kuin kukaan muu ei myy BTC: tä alhaisemmalla korolla kuin sinun (17000 USDT / BTC), kyselysi on ensimmäinen rivillä, joka täytetään markkinoilla.

Ottaen huomioon, kuinka vapailla markkinoilla ostajat ja myyjät osallistuvat haluttuihin hintoihinsa riippumatta siitä, kuinka korkea tai matala, markkinat tasapainottavat itsensä valitsemalla pienimmät kyselyt (eli myyjät, joilla on alhaisimmat hintatarjoukset) ja korkeimmat tarjoukset (eli ostajat, joilla on korkeimmat hinnat) tarjoukset), koska ne edustavat edullisimpia hintoja.

Markkinoiden syvyys ja leviäminen

Vaikka kysynnät ja tarjoukset ovat kriittisiä markkinoiden toiminnalle, ne eivät heijasta kokonaiskuvaa yksinään. Kuten edellä mainittiin, kysely tai tarjous voi olla mikä tahansa summa, jopa niinkin alhainen kuin 0,001 BTC (suunnilleen 18 dollaria, kirjoitushetkellä).

Jos joku haluaa myydä vain 0,001 BTC: tä ja olettaen, että tämä kysyntä oli markkinoiden kärjessä (eli koska se tarjoaa markkinoiden alhaisimman hinnan 1 BTC: stä tuolloin), niin jos yrität ostaa lisää kuin 0,001 BTC, ottaisit automaattisesti ylimmän kyselyn; jäljellä oleva tilausmääräsi (yli 0,001 BTC) olisi kuitenkin jonossa, jonka seuraava paras kysely täyttää, kunnes tilauksesi on valmis.

Tässä on tarkoituksenmukaista mainita, että alimman kysynnän ja korkeimman tarjouksen välillä on aina hintaero – kuten näimme yllä olevassa esimerkissä, jossa se oli 17 000 USDT alimmalle kysynnälle ja 17 800 USD korkeimmalle tarjoukselle. Tätä hintaeroa kutsutaan markkina- tai bid-ask-spreadiksi. Ilman tätä hajautusta markkinatakaajilla ei olisi kannustinta tarjota likviditeettiä pyytämällä tai tarjoamalla, koska hekin haluavat ostaa matalia ja myydä korkeita. Erittäin likvideillä markkinoilla tämä ero on kuitenkin hyvin tiukka – eli osto- ja myyntihintojen välillä on pieni ero – kun taas matalan likviditeetin markkinoilla on usein suurempia spreadeja.

Kun olet ymmärtänyt tarjous-kysynnän leviämisen, kuvittele nyt, jos useimmat kyselyt tai tarjoukset markkinoilla ovat hyvin pieniä määriä, sanotaan noin 0,002 BTC. Kun otetaan huomioon, kuinka kyselyt ja tarjoukset on järjestetty nouseviin ja laskeviin järjestyksiin, osto- tai myyntihintasi muuttuu epäedullisemmaksi siirtyessäsi jompaankumpaan sarakkeeseen (kyselyjen tai tarjousten sarakkeisiin), koska tarjous-kysely-leviäminen laajenee merkittävästi.

BTC / USDT-markkinat OKEx: llä katsottuna perustilassa. Lähde: OKEx

Yllä oleva kuvakaappaus näyttää OKExin BTC / USDT-markkinoiden peruspisteen hallintapaneelin. Vihreät nuolet osoittavat kohti tilauskantaosaa, jossa luetellut kyselyt ovat punaisia ​​ja tarjoukset vihreitä. Huomaa, kuinka alin kysyntä on 17920,9 USDT / BTC, kun taas korkein näkyvä kysyntä (täällä on enemmän kuin tässä näytettäviä) on 17927,0 USDT / BTC – ero on noin 6 USDT.

Vastaavasti, vaikka korkein tarjous on 17920,8 USDT / BTC ja matalin näkyvä tarjous on 17916,6 USDT / BTC, näiden tarjousten koot eivät yhdessä edes lisää 0,5 BTC: tä. Tämä tarkoittaa, että myyjä, jolla on vähintään 0,5 BTC, lopulta täyttää kaikki nämä tarjoukset ja enemmän, mutta hinta, jonka myyjä saa BTC: stään, laskee, kun hintatarjoussarake kulutetaan..

Palataksemme aikaisempaan esimerkkiin pienillä tilauksilla (kukin 0,002 BTC), jos haluat myydä yhden BTC: n sellaisilla markkinoilla, joudut käymään läpi 500 tarjousta (kumpikin 0,002 BTC) vaihtelevilla noteeroiduilla hinnoilla ennen kuin tilauksesi olisi täysin täytetty. Tämä johtaisi väistämättä siihen, että lopullinen tilaushintasi olisi epäedullisempi kuin markkinoiden paras hinta, kun teit kyselyn, koska näiden 500 tarjouksen hajautus (tai hintaero) oli laaja.

Tämä on kuitenkin yksinkertaistettu esimerkki siitä, mitä tapahtuu markkinoilla, joilla ei ole riittävää syvyyttä. Markkinoiden syvyys mittaa markkinoiden kykyä käsitellä suuria tilauksia ilman suurta muutosta osto- ja myyntitarjouksessa.

Näiden käsitteiden ymmärtäminen on viime kädessä ratkaisevaa kaupankäyntistrategioiden toteuttamiseksi ja tilausten täyttämiseksi halutuilla hinnoilla.

OKExillä, joka on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä kaupankäynnin määrän suhteen, on markkinoiden johtava markkinoiden likviditeetti ja syvyys – ja näin ollen erittäin tiukat erot, mikä johtaa suotuisiin kauppahintoihin, jopa erittäin suurille tilauksille.

Tilaa kirjoja

Jokaisessa pörssissä kaikki markkinoilla olevat aktiiviset tarjoukset ja kyselyt luetellaan niin kutsutulla tilauskannalla, joka päivitetään reaaliajassa ja heijastaa markkinoiden syvyyttä ja likviditeettiä. Tilauskirjoihin liitetään myös tapahtumahistoriataulukot, joissa luetellaan viimeisimmät onnistuneesti toteutetut kaupat.

On kuitenkin huomattava, että tilauskantaan merkityt tarjoukset ja pyynnöt ovat kaikki peruuttaneet ne lähettäneet kauppiaat, eikä niitä voida taata ennen kuin ne on tosiasiallisesti täytetty..

OKEx antaa käyttäjille mahdollisuuden muokata tilauskannan näyttöjä erittelemällä tilauksia, jotka kuuluvat tarjousvaluutan tiettyihin hintoihin.

Kauppatilaustyypit ja niiden käyttö

Koska olemme käsittäneet paljon edellä mainittuja keskeisiä käsitteitä, voimme nyt keskittyä kaupankäyntitilausten toimittamiseen. Aina kun haluat suorittaa kaupan, sinun on tehtävä tilaus markkinoilla. Jälleen voit joko ottaa olemassa olevat kyselyt ja tarjoukset tai tehdä omat.

Kaupankäyntitavoitteistasi ja strategioistasi riippuen voit hyödyntää erilaisia ​​pörsseissä, kuten OKEx, saatavissa olevia kauppatilaustyyppejä. Tässä oppaassa käymme läpi yleisimmin käytetyt tilaustyypit ja mitä ne tarkoittavat kauppiaille.

Rajoita tilauksia

Rajatilaus on yleisin kauppatilaustyyppi, ja se soveltuu sekä aloittelijoille että kokeneille kauppiaille. Kuten nimestä voi päätellä, limiittitilauksen avulla voit määrittää tietyn hintarajan osto- tai myyntitilauksellesi, ja markkinat vastaavat sitä vain tarkan tarjouksesi kanssa tai parempana.

Esimerkiksi, jos teet rajoitetun ostotilauksen yhdelle BTC: lle hintaan 17123 dollaria, se täytetään vain, jos markkinoilla on myyjä, joka pyytää 17123 dollaria tai vähemmän yhdestä BTC: stä. Vastaavasti rajoitettu myyntitilaus samoilla tiedoilla täytetään vain, kun markkinoilla on ostaja, joka on valmis maksamaan vähintään 17123 dollaria 1 BTC: stä.

OKExissä on myös edistyneempi rajajärjestysvaihtoehto, jota kutsutaan sopivasti "Advanced Limit Order," jonka avulla voit määrittää muita parametreja tai ehtoja – mukaan lukien "Vain viesti," "Täytä tai tappaa" ja "Välitön tai Peruuta."

Nämä lisäedellytykset antavat enemmän valvontaa kauppiaille, joilla on erityiset strategiat, antamalla heidän tehdä tilauksia vain markkinatakaajina (eli ei ostajina) ja varmistaa, että heidän tilauksensa joko täytetään kokonaan tai lopetetaan (toisin kuin osittainen täyttäminen), tai ne täytetään välittömästi tai perutaan (toisin kuin odottavien ottaminen).

Ottaen huomioon, miten limiittitilaukset antavat kauppiaille mahdollisuuden asettaa hyväksyttävät minimiarvot ja ovat "ota tai jätä" tarjouksia, niitä on helppo hallita ja ne mahdollistavat yksinkertaisemmat tuloslaskelmat.

Markkinatilaukset

Jos rajoitettujen toimeksiantojen avulla kauppiaat voivat asettaa omat hintansa, vaikka se tarkoittaisi tilausten täyttämisen odottamista, markkinatilaukset täytetään välittömästi markkinoiden halutuilla hinnoilla.

Esimerkiksi, jos haluat myydä yhden BTC: n markkinatilauksella, pörssi täyttää tilauksesi välittömästi parhaalla mahdollisella hinnalla.

Markkinatilaukset luopuvat hinnoittelun hallitsemisesta vastineena välittömästä toteutuksesta, ja välittäjät, jotka etsivät välitöntä vaihtoa, suosivat niitä hintapoikkeamista riippumatta.

On tärkeää huomata, että kaupankäynti markkinatilauksilla on erittäin epätodennäköistä kannattavaa lyhyemmissä ajoissa osto- ja myyntitarjouksen vuoksi. Jos jatkat ostamista ja myyntiä peräkkäin markkinahinnoin, ostat olennaisesti korkeaa ja matalaa ja menetät siten rahaa.

Lopeta tilaukset

Edistyneen tilaustyypin pysäytyskäskyjen avulla kauppiaat voivat määrittää ehtoja, kuten "Liipaisuhinta" ja "Tilaushinta," jotka täyttyessään julkaisevat automaattisesti osto- tai myyntitilauksia markkinoilla. OKEx tukee kahden tyyppisiä pysäytysjärjestyksiä, "Ehdollinen" ja "Yksi-Peruu-Muut" tai OCO lopettaa tilaukset.

Vaikka pysäytysjärjestykset saattavat aluksi tuntua alun perin valtavan monimutkaisilta, ne ovat erittäin hyödyllisiä ja loogisia, kun olet ymmärtänyt niiden toiminnan.

Lähetettäessä esimerkiksi ehdollista lopetusmääräystä aloitetaan määrittämällä laukaisuhinta. Kuten nimestä voi päätellä, laukaisuhinta on hintakynnys, joka laukaisee tai aktivoi tilauksesi. Liipaisuhinta ei kuitenkaan ole hinta, jolla tilauksesi toteutetaan. Tätä varten sinun on määritettävä toinen parametri, tilaushinta, joka on todellinen hinta, johon osto- tai myyntitilauksesi kirjataan. Vaihtoehtoisesti, välittömän toteutuksen varmistamiseksi, voit myös valita tilauksen toteuttamisen missä tahansa markkinahinnassa, kun laukaisuhinnan ehto täyttyy.

Ehdollinen pysäytysjärjestys BTC / USDT-markkinoilla OKEx: llä. Lähde: OKEx

OCO-lopetusmääräys toimii samalla tavalla, mutta kahdella ehtojoukolla (kaksi liipaisinta ja tilauksen hintaehtoa) vain yhden kanssa. Tämä tilaustyyppi on hyödyllinen, jos haluat tehdä tilauksia, jotka kattavat sekä markkinoiden nousut että pudotukset.

OCO-lopetusjärjestys BTC / USDT-markkinoilla OKEx: llä. Lähde: OKEx

Esimerkiksi, jos Bitcoin käy kauppaa 18 000 dollarilla ja kaupankäyntistrategiaasi kuuluu 1 BTC: n myynti 19 000 dollarilla rallin tapahtuessa tai 1750 dollarin myynti pudotuksen yhteydessä, voit käyttää OCO-tilaustyyppiä näiden kauppojen toteuttamiseen. Määrität yhden sarjan laukaisu- ja tilaushintoja nousulle ja toisen joukon heikommalle puolelle. OCO-kaupassa toteutetaan kumpi ehto täyttyy ensin, kun taas toinen peruutetaan automaattisesti.

Ottaen huomioon joitain tässä oppaassa aiemmin käsiteltyjä käsitteitä voimme liittää ehdollisten ja OCO-lopetusmääräysten käytön voittojen oikeaan aikaan realisointiin sekä riskien vähentämiseen toteuttamalla tappiot varhaisessa vaiheessa, sinun määrittelemälläsi hyväksyttävällä tasolla.

Vaikka käyttäjillä on muutamia kehittyneempiä tilaustyyppejä OKEx: ssä, yllä mainittujen pitäisi riittää useimmille aloittelijoille ja keskitason kauppiaille.

Seuraavat vaiheet: Aloita kaupankäynti

Tämän oppaan tarkoituksena on antaa sinulle hyödyllinen esittely kryptovaluuttakaupasta, jonka jälkeen sinun pitäisi pystyä aloittamaan markkinoiden toiminnan tarkkailu ja ymmärtäminen. Lopulta voit tulla markkinaosapuoleksi – alias, aloittaa kaupankäynnin ja kokeilla edellä mainittuja työkaluja ja strategioita.

Asiaan liittyvien riskien tunteminen on kuitenkin ratkaisevan tärkeää myös aloittelijoille, koska salausmarkkinat ovat riskialttiimpia ja paljon epävakaampia kuin perinteiset markkinat. Menestyvät kauppiaat eivät ole aina oikeassa, mutta heillä on aina suunnitelma ja irtautumisstrategiat, jotka ovat yhdenmukaisia ​​tavoitteidensa ja riskinottohalun kanssa.

OKExillä on lukuisia ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on kouluttaa ja helpottaa salauksen kaupan aloittelijoita. Jos sinulla ei vielä ole OKEx-tiliä, rekisteröidy tilille jo tänään. Voit myös aloittaa demokaupan – mikä tarkoittaa, että voit harjoitella kaupankäyntiä OKExillä vaarantamatta oikean rahan menettämistä – ja vaatia jopa 80 dollaria salaukseen käyttämällä OKExiä ja kutsumalla muita liittymään.

Seuraa OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner