DeFi-samfundet forventer ivrigt lanceringen af ​​Ethereum 2.0 efter massivt momentumskift

OKEx Insights ‘DeFi Digest er en ugentlig undersøgelse af den decentrale finansieringsindustri.

Snapshot af DeFi-marked

Det decentrale finansieringsmarked faldt i denne uge, da den samlede værdi låst i DeFi-produkter faldt fra $ 13,80 milliarder til $ 12,51 milliarder. 

Maker fortsatte sin lederskab inden for DeFi-sfæren med et 19% markedsdominansniveau. Compound opretholdt i mellemtiden sin markedsdominans i udlånssfæren med en andel på 52%.

Den ugentlige gennemsnitlige handelsvolumen for decentrale børser steg med 36%, og Uniswap fastholdt sin handelsvolumendominans på 39%. Curve erstattede SushiSwap som den største likviditetspulje i denne uge.

Den samlede værdi låst i DeFi-sfæren faldt i denne uge, mens den ugentlige handelsvolumen for DEX steg med 36%. Kilde: DeFi-puls og DeBank

Ethereum 2.0s fase 0-lancering forventes meget

DeFi-samfundet forventer ivrigt lanceringen af ​​Ethereum 2.0 fase 0, som sandsynligvis vil ske som planlagt den 1. december. Ethereum-protokolopgraderingen, også kendt som Sindsro, vil overføre netværket til en proof-of-stake konsensusmekanisme, der erstatter den nuværende proof-of-work-model. 

Der er fire faser af Ethereum 2.0-opgraderingen. For at aktivere lanceringen af fyrkæde, dens indskudskontrakt, frigivet den 5. november kræver en indbetalingstærskel på 524.288 Ether (ETH). I skrivende stund har 741.728 ETH været indsat i indskudskontrakten. Ifølge Ethereum-medskaber Vitalik Buterin vil fyrkæden være lanceret den 1. december. 

Fyrkæden er en PoS-blockchain, der kører parallelt ved siden af ​​det eksisterende Ethereum-netværk. Det påvirker ikke eksisterende brugere og DeFi-applikationer på Ethereum-netværket. Validatorer vil være de primære interessenter i Ethereum-netværket, der er ansvarlige for validering af transaktioner. For at blive en Ethereum 2.0-validator skal en bruger indsætte mindst 32 ETH i indskudskontrakten.

En langsom start for ETH-indskud

Efter den første lancering af Ethereum 2.0-indskudskontrakten den 5. november var fremskridt med at nå indskudstærsklen langsom i løbet af de første to uger. 17. november blev lidt over 100.000 ETH sat i indskudskontrakten – kun 19% af den krævede indskudstærskel.

Årsagen til den oprindeligt lave deltagelse i processen kan tilskrives usikkerheden om tilbagetrækningstider for indsat ETH. Som bemærkede af Codefi, hvis forskellige DeFi-protokoller tilbyder højere indsatsafkast end Ethereum 2.0, kan ETH-indehavere i stedet sætte deres mønter i DeFi-protokoller. Taylor Monahan, administrerende direktør for MyCrypto gennemførte en uformel afstemning på Twitter og foreslog, at størstedelen af ​​brugerne ikke ville betragte Ethereum 2.0 som en værdifuld investering på grund af usikkerheden om tilbagetrækningstider for indsat ETH.

Et dramatisk skift i momentum

På trods af den lave indsatsdeltagelse i de tidlige stadier fik Ethereum 2.0 fart efter at mere end 600.000 ETH hurtigt blev sat i løbet af den sidste uge.

Over 700.000 ETH er nu sat i depositumskontrakten for Ethereum 2.0. Kilde: Etherscan, OKEx Insights

En af grundene til den dramatiske stigning i indskud er, at det forventede årlige afkast for indsættelse af Ethereum 2.0 er meget højere end det, der er sat i DeFi-protokoller. Fra skrivningstidspunktet indsættes protokollen tilbud 19,98% årligt afkast – bedre end DeFi-protokoller som Aave, DAI og yearn.finance.

Den årlige indsats i Ethereum 2.0 er højere end i DeFi-protokoller. Kilde: Indsætter belønninger

Bortset fra det højere forventede afkast af indsatsen i Ethereum 2.0 hjalp fremkomsten af ​​tredjepartsudbydere også med at øge indskud. Som angivet ved at sætte belønninger er der tre alternativer for brugere at blive validatorer snarere end at køre validatorknudepunkterne selv:

  • Validator-as-a-service (UI-løsning)
  • Validator-as-a-service (API-løsning)
  • Forudkonfigurerede valideringsnoder

Validator-as-a-service-løsninger er semi-depot. Dette betyder, at VaaS-løsningsudbyderne holder på brugernes validatornøgler, og brugerne ejer deres tilbagetrækningsnøgler, mens de bevarer fuld kontrol over deres midler. Mens UI VaaS-løsninger retter sig mod investorer med høj nettoværdi, er de fleste API-løsninger rettet mod institutioner. På den anden side behøver brugerne ikke at udføre den indledende tekniske opsætning af deres validator-noder, hvis de bruger forudkonfigurerede validator-noder, såsom Startnoder og Avado.

Når brugere har deponeret 32 ​​ETH og bliver validerer af Ethereum-netværket, modtager de belønninger for at støtte netværket (eller sanktioner, hvis de er offline eller handler ondsindet). I fase 0 er det muligt for validatorer at træde tilbage deres ansvar, men de vil ikke være i stand til at gendanne deres validatorstatus, når de er ophørt – og de vil ikke være i stand til at trække deres oprindelige indsats tilbage før lanceringen af ​​fase 1.5-opgraderingen – som er forventet i slutningen af ​​2011 eller begyndelsen af ​​2022. Hvis brugerne fortsat fungerer som validatorer af Ethereum 2.0-netværket, vil de dog være i stand til at trække sig tilbage deres indsatsbelønninger i fase 0. 

Decentrale forudsigelsesmarkeder skinner igen

Efter præsidentvalget i USA fortsætter de decentrale forudsigelsesmarkeder med at skinne blandt DeFi-samfundet med den forventede lancering af Ethereum 2.0. Ifølge Polymarket forventede 96% af deltagerne en vellykket lancering af Ethereum 2.0-genese den 1. december, og handelsvolumenet for denne forudsigelsesbegivenhed oversteg $ 540.000 $.

96% af deltagerne i Polymarket er optimistiske med hensyn til den vellykkede lancering af Ethereum 2.0’s genesehændelse den 1. december. Kilde: Polymarked

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner