Pörssin kaupankäynnin kohteena olevat rahastot – mitä sijoittajien tulisi tietää

Mitä ovat osakkeiden ETF: t?

Vuonna 2019 Yhdysvaltain listattujen ETF-rahastojen kokonaisarvo ylitti 4 biljoonan dollarin rajan. Noin 75% näistä rahastoista omistaa osakkeita. Lisäksi Yhdysvaltojen markkinoiden 10 suurinta ETF: ää ovat osakkeiden ETF: t. Ympäri maailmaa kuva on samanlainen, kun osakkeita hallitsevat ETF-rahastot hallitsevat teollisuutta.

Joten mitä ovat osakkeiden ETF: t ja mitkä ovat niihin sijoittamisen edut ja haitat?

Pörssinoteeratut rahastot ovat rahastoja, jotka yhdistävät pääoman, minkä jälkeen pääoma sijoitetaan indeksin toistamiseen. Osakkeiden ETF-rahastojen tapauksessa rahasto suunnitellaan seuraamaan olemassa olevan osakeindeksin tai nimenomaan rahastoa varten luotun indeksin arvoa. Kummassakin tapauksessa rahaston hallussa on vain pörssiyhtiöiden osakkeet.

Osakkeiden ETF-tyypit

Vaikka suurin osa pörssissä vaihdetuista rahastoista kuuluu osakkeiden ETF-luokkiin, on paljon hyvin erilaisia ​​tyyppisiä osakkeiden ETF-rahastoja.

Otsikkoindeksi ETF

Monet suurimmista ETF-rahastoista seuraavat tunnettuja osakemarkkinaindeksejä. Näitä indeksejä käytetään usein vertailukohtana laajan osakemarkkinoiden kehityksessä, joten on järkevää, että ETF: ien tulisi seurata niitä. Esimerkkejä ovat SPDR S&P 500 indeksirahasto (SPY) ja QQQ Trust (QQQQ), joka seuraa Nasdaq 100 -indeksiä.

Markkina-arvoiset ETF: t

Jotkut pörssiyhtiöt seuraavat yrityksiä niiden markkina-arvon mukaan. Otsikkoindeksirahastot seuraavat yleensä suurimpia yrityksiä, mutta on joitain rahastoja, jotka kaventavat luetteloa edelleen suurimpiin yrityksiin. IShares Global 100 ETF seuraa S: ää&P Global 100 -indeksi, joka sisältää maailman 100 arvokkainta yritystä.

On myös paljon rahastoja, jotka sijoittavat keskikokoisiin, pienikokoisiin ja pienikokoisiin osakkeisiin. IShares Micro-Cap ETF (IWC) omistaa yli 1 300 yritystä, mutta kaikkien niiden arvo on alle 300 miljoonaa dollaria.

Sektorin ETF: t

Jotkut osakkeiden ETF: t seuraavat sektorihakemistoja. Paras esimerkki on SPDR Select -sarja ETF-rahastoja, joka sisältää 10 rahastoa, jotka sijoittavat markkinoiden muodostavaan 10 sektoriin. Jotkut näistä rahastoista, kuten Financial Select Sector SPDR (XLF), ovat itsessään tulleet vertailuarvoiksi kunkin sektorinsa päivittäiselle kehitykselle.

Teollisuuden ETF: t

Voit sijoittaa entistä tarkempiin osakekoreihin ETF-rahastoja, jotka sijoittavat teollisuusindekseihin. Esimerkiksi teknologiasektorilla on useita toimialoja, kuten pilvipalvelut, ohjelmistot, laitteistot ja kyberturvallisuus. Global X Cloud Computing ETF (CLOU) seuraa Indxx Global Cloud Computing Index -indeksiä, joka koostuu 37 pilvipalveluihin osallistuvasta yrityksestä ympäri maailmaa..

Sijoitustyyppiset ETF: t

Tärkeä osa osakkeiden ETF-universumia ovat rahastot, jotka seuraavat tiettyjä sijoitusmalleja. Nämä ovat edelleen passiivisesti hoidettuja rahastoja, mutta niiden seuraamat indeksit suodattavat osakkeita, joilla on tiettyjä ominaisuuksia, jotka liittyvät kasvuun, arvoon, vauhtiin tai muihin tekijöihin.

Esimerkki on iShares MSCI EAFE Growth ETF, joka seuraa kehittyneiden markkinoiden kasvuindeksejä Euroopasta, Australiasta ja Aasiasta. Osakkeet valitaan indeksille kasvutietojen sekoituksen avulla.

Smart Beta- ja Factor-ETF: t

Hieman monimutkaisemmat ovat ETF: t, jotka käyttävät tekijöiden yhdistelmää omistusten valitsemiseen ja painottamiseen. Indeksit perustuvat tyypillisesti empiiriseen tutkimukseen, ja niiden tarkoituksena on parantaa markkinakorkoisten painotettujen indeksien suorituskykyä. Tavoitteena ei ole vain tuottaa korkeampaa tuottoa, vaan ottaa huomioon riskit ja volatiliteetti. Tämä voidaan tehdä sulkemalla pois osakkeet, joilla on suuri velka, laskevat marginaalit tai erittäin korkeat arvot.

Yhtä painoiset ETF: t

Toinen lähestymistapa riskienhallintaan on yhtä painotettu rahasto. Tässä tapauksessa poistuvaa indeksiä muutetaan siten, että kaikki osakkeet painotetaan tasan. Tämä lähestymistapa poistaa riskin, kun indeksin arvokkaimmat yritykset ovat yliarvostettuja.

Invesco S&P 500 Equal Weight ETF (RSP) sisältää kaikki S: n osakkeet&P500-indeksi, jossa kukin osake muodostaa 0,2% rahastosta. Nämä varat edellyttävät säännöllistä tasapainottamista.

Tulo- tai osinkorahastot

Jotkut sijoittajat ovat enemmän huolissaan sijoitusten tuottamista tuloista kuin pääoman kasvusta. Suuri määrä ETF-rahastoja palvelee näitä sijoittajia osinko- ja tulo-ETF-rahastoilla. Rahastot seuraavat osakeindeksejä, joilla on korkea, kestävä tai kasvava osinkotuotto. Nämä rahastot sijoittavat tyypillisesti myös kiinteistösijoitusrahastoihin (REIT) ja etuoikeusosakkeisiin.

Kansainväliset ja alueelliset ETF: t

ETF: t ovat hyödyllinen työkalu salkun hajauttamiseksi ulkomaisille markkinoille altistuvalla tavalla. Näillä rahastoilla on tyypillisesti suuri määrä osakkeita tietyiltä alueilta tai taloudellisen kehityksen vaiheista. Laajin näistä rahastoista sisältää osakkeita kaikista maailman 30 suurimmasta taloudesta. Toiset tekevät eron kehittyneiden ja kehittyvien talouksien välillä tai mukaan lukien tietyt alueet.

Suurin kansainvälinen ETF on Vanguard FTSE Developed Markets ETF (VEA), joka sisältää lähes 4000 erilaista osaketta kehittyneistä maista.

Aktiiviset ETF: t

ETF-osakemarkkinoiden uusinta segmenttiä hallitaan aktiivisesti ETF-osakkeilla. Rahastoja hoitaa useimpien sijoitusrahastojen tavoin rahastonhoitaja ja analyytikkoryhmä. Heidän tavoitteena on luoda salkku, joka ylittää vertailuindeksin valitsemalla aktiivisesti osakkeita, joihin sijoittaa.

Osakkeiden ETF: ien edut ja haitat

ETF: ien edut:

  • Pörssiyhtiöt ovat tehokas tapa omistaa hajautettu tai keskitetty henkivakuutusjoukko.
  • ETF: n hallinnointipalkkiot ovat paljon pienemmät kuin muilla sijoitustuotteilla,
  • Osakepohjaisia ​​sijoitusrahastoja voidaan käyttää salkun rakentamiseen, jolla on hyvin erityiset tavoitteet.

ETF: ien haitat:

  • ETF: ien tavoitteena on seurata indeksin suorituskykyä, mikä määritelmän mukaan tarkoittaa sitä, että ne eivät koskaan ylitä indeksiä.
  • Vaikka hallinnointipalkkiot ovat alhaiset, sinun on maksettava provisio, kun ostat ja myyt ETF: itä.
  • Hyvin kapeisiin markkinarakoihin sijoittavat ETF: t ovat usein epälikvidejä ja niillä on korkeat kulusuhteet.

Suositeltava ETF-välittäjä

Pörssin kaupankäynnin kohteena olevat rahastot - mitä sijoittajien tulisi tietää

Johtopäätös

Monille sijoittajille osakkeet ovat tärkein omaisuusluokka. Onneksi on olemassa suuri määrä osakepohjaisia ​​sijoitusrahastoja, joita voidaan käyttää osakesalkun rakentamiseen tai laajemman sijoitussalkun ytimenä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner