Hvorfor Indien har brug for krypto

Oversigt

Ophævelsen af ​​kryptohandelsrestriktioner fra Indien forblev en af ​​de mest spændende historier i rummet i år. Mens verdens femte største økonomi forventes at give yderligere reguleringsklarhed for branchedeltagere, der har lokale operationer, kan nedgangen efter COVID-økonomien være et omdrejningspunkt, der kan give efterspørgsel efter kryptokurrency i Indien.

1. Indisk FX & aktier kæmper for at komme sig

De svage resultater på det indiske valuta- og aktiemarked kan være en af ​​grundene til, at investorer i Indien måske vil medtage kryptokurrency som en del af deres portefølje. På trods af den relativt stabile ydeevne i 4Q19, USDINR og Sensex har været betydeligt underpræsteret sammenlignet med BTCUSDT og Nasdaq inden for et års tidsramme. INR har afskrevet ca. 8% i forhold til greenback, og Sensex opgav mere end 20% af værdien.

Figur 1: USDINR / BTCUSDT / SENSEX / NASDAQ 1-årig præstation (pr. 20. maj)

Kilde: OKEx; Tradingview

Svagheden er især synlig i perioden efter COVID, hvor BTCUSDT og Nasdaq er stort set genvundet til niveauerne før udbruddet. Samtidig er inddrivelsen af USDINR og Sensex forblev dæmpet.

Som Indien bekræftet sin 100.000. coronavirus-sag i denne uge, mener vi, at de nyindførte foranstaltninger til genstart af økonomien kan blive udfordret af den eskalerende pandemisituation i landet. Det kan spore nogle af genopretningsindsatsen.

2. Inflation (eller deflation) vedrører

Da pandemien eskalerer, har den indiske regering indført en INR 20 trln stimulus pakke sigter mod at hjælpe virksomheder med at genstarte. Dette kan dog også skabe et andet problem – inflation (eller deflation i nogle tilfælde), og det kan være en anden grund til, at investorer skal se på kryptoinvesteringer. Indiens finansminister Nirmala Sitharaman tilføjet at regeringen ikke ville tøve med at tage flere skridt til at øge amtsøkonomien.

Figur 2: Indien Inflationsrate og CPI

Kilde: Tradingeconomics.com; MOSPI

Selv om det er rimeligt at forvente, at regeringen træder ind for at anspore økonomisk vækst i vanskelige tider, kan over / under-stimulus også skabe prisudsving.

Den største fortælling om COVID-æraens økonomi i vest synes mere fokuseret på deflation. Joseph Lupton, global økonom hos JP Morgan, mener at "En stærk desinflationsbølge stiger nu," og et udbredt deflationært prisfald kan være skadeligt for hele økonomien.

Mens det i øst mumler inflationshistorien stadig, da COVID-bekræftelsessager gradvist er gået langsommere, især i Kina. Data viser, at forbrugerinflationen modereret i Kina sidste måned. Da nedlukningen forstyrrede mange forsyningskæder, kan situationen dog være årsag fødevarepriserne stiger, ligesom i begyndelsen af ​​februar.

Det kan være for tidligt at konkludere, hvilket scenario Indien vil falde i, men Indien er ikke fremmed for overdreven stimulans. I 2009 indvandrede den indiske regering annonceret en massiv stimuleringsplan på grund af virkningen af ​​den globale finanskrise. Men mange taget i betragtning pakken var alt for overdreven og resulterede i en længere periode med høj inflation.

Samlet set kan ekstreme prisudsving på begge måder være udfordrende, især for langsigtede investorer. det er her bitcoin kommer ind. Med et begrænset udbud og dets kontrainflationsmæssige karakter kunne langsigtede investorer let finde disse bitcoins butik med værdifunktioner attraktive i forhold til andre aktiver.

3. Lavere renter, højere pengemængde

Renter kan være en anden grund til, at investorer bør overveje en kryptoinddragelse. RBI skåret ned benchmark reporenten med 75 basispoint til 4,4% i MPC-mødet i marts. De langsomme økonomiske aktiviteter kørte primært den massive rentenedsættelse på grund af COVID-19-relaterede lockdown.

Mens 4,4% stadig kan se anstændigt ud i forhold til centralbanker som BOJ og SNB, var deres benchmarkrenter allerede negative. Markeder kan snart se RBI sænke deres styringsrater endnu mere aggressivt. Fitch-løsninger forventer RBI kan sænke reporenten med yderligere 100 basispoint i begyndelsen af ​​2021 som en del af foranstaltningen til at tackle COVID-19-økonomien.

Figur 3: Indien rentesats og pengemængde M2

Kilde: Tradingeconomics.com

På det tidspunkt, hvor tendensen for RBI-styringsrenter er på vej nedad, synes den indiske centralbank ikke at tøve, når det kommer til at tænde deres pengetrykmaskiner. Landets pengemængde M2 ​​er steget siden 2017, og dets hastighed er steget endnu højere i de seneste måneder.

Med COVID-baggrunden vil renten sandsynligvis forblive på ultra-lave niveauer, hvis de ikke går endnu lavere. Det kan være en udfordring for langsigtede investorer, især dem der fokuserer på obligationer og fast indkomst. Selvom der stadig var alternativer blandt traditionelle aktivklasser, kan bitcoin og kryptokurrency også være en ideel mulighed.

4. Lockdown driver højere kryptorenter

Den landsdækkende lockdown kan have bremset økonomien. Det kan dog også skabe mere tid for indiske investorer til at studere om kryptokurrency.

I en interview, Nischal Shetty, administrerende direktør for kryptokurrencyudveksling Wazirx, sagde, "Den udvidede lockdown har ført til, at folk viser endnu større interesse for krypto i Indien. Med millioner af mennesker, der ikke har mulighed for at arbejde på grund af lockdown, viser crypto sig at være en mulighed for indianere til at handle og tjene på det. ”

Det faktum, at Shettys kommentar synes at være i tråd med de lokale C2C-kryptohandelnumre. Data fra Coindance viser, at den ugentlige handelsvolumen på Localbitcoins er steget støt siden februar 2020 med ca. INR 100 mio værd BTC er blevet skiftet hånd via C2C-platformen.

Figur 4: Ugentlig Localbitcoins-volumen (INR)

Kilde: Coindance

Selv om antallet muligvis ikke ser meget vigtigt ud på dette tidspunkt, men som den femte største økonomi i verden og tegnede sig for 17% af verdens befolkning, mener vi, at der var et enormt vækstpotentiale for krypto i Indien.

5. Øget reguleringsklarhed, men har brug for mere

Reguleringsmæssige bekymringer kan være en af ​​de mest indflydelsesrige faktorer for investorer at komme ind i kryptorummet. I begyndelsen af ​​marts har højesteret i Indien gjort det afleveret ned en beslutning, der siger forbuddet mod handel med kryptokurrency ved hjælp af banktjenester i landet ”forfatningsstridig."

Med rydningen af ​​den første forhindring opfordrede kryptoindustrien i Indien tilsynsmyndighederne til at give yderligere retningslinjer og klarhed for deres lokale operationer.

EN rapport fra Global Legal Insights antyder, at tilsynsmyndigheder kan undersøge muligheden for accept af visse kryptokurver kan udgøre et depositum eller sikkerhed. RBI har undersøgt lanceringen af ​​en blockchain-støttet digital valuta på trods af tvivl om kryptokurrency. Vi mener, at tilsynsorganer snart kunne give mere indsigt i positionering af kryptokurrency i det finansielle system samt en ramme for branchedeltagere.

Konklusion

Det makroøkonomiske landskab synes gunstigt for indiske investorer at overveje en kryptoinddragelse i sin investeringsportefølje, mens data også viser, at kryptointeressen i Indien er steget. OKEx er klar til at lancere sin P2P-kryptohandelsplatform i Indien for at give en alt-i-en-løsning for investorer til at handle krypto via sine hurtige og sikre netværksinfrastrukturer. Desuden vil OKEx også lancere et splinternyt OTC-skrivebord i Indien, der er dedikeret til at lette store blokhandler med skræddersyede løsninger. Hold øje med meddelelsen.

Forfatter: Cyrus Ip

Forskningsanalytiker, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner