Sichuanin tulvat, Bitcoin-pankkiautomaattien petokset ja estoketju kuluttajarahoituksessa

Viikoittainen katsaus blockchain- ja cryptocurrency -uutisista Kiinasta ja Hongkongista.

Kiinan Sichuanin maakunnassa jatkuvat sateet ovat tarttuneet tällä viikolla otsakkeisiin, ja Kiinan suurimpien Bitcoin-kaivospoolien päivittäinen hajautusaste laskee 15–21%. Näimme myös Hongkongin sääntelyviranomaisten havaitsemat ensimmäiset Bitcoin-pankkiautomaattien petokset, kun China Banking Association jatkaa lohkoketjunsa työntämistä kuluttajarahoitukseen. Nämä tarinat ja paljon muuta tämän viikon OKEx Insightsin China Market Watch -lehdessä!

Sichuanin tulvat aiheuttavat hajautusasteen pudotuksen BTC: n ylimmille kaivosaltaille

Kiinan lounaisosassa sijaitseva Sichuanin maakunta, jonka osuus on 9,66% Bitcoinin kokonaissekoitusprosentista ja joka on maan toiseksi eniten kaivostyöläisiä alue, on kärsinyt viime viikkojen rankkasateista. Jatkuvat sateet johtivat sähkökatkoihin, tietoliikenneongelmiin ja internetkatkoihin maakunnassa.

Kiinan alueiden sijoitus kuukausittaisen keskimääräisen osuuden mukaan Bitcoinin kokonaishajautusasteestaKiinan alueiden sijoitus kuukausittaisen keskimääräisen osuuden mukaan Bitcoinin kokonaishajautusasteesta. Lähde: Cambridgen vaihtoehtoisen rahoituksen keskus

Sichuanin Bitcoin-kaivosaltaat keskeyttivät suurelta osin voimakkaiden rankkasateiden vuoksi. BTC.comin tilastot paljastivat, että kaivosaltaat, kuten Poolin, F2 Pool ja Ant Pool, kärsivät päivittäisestä hajautusasteesta 15-21% 18. elokuuta. Lubian.com on ainoa kymmenen parhaan Bitcoin-kaivosallas, joka sade ei ole vaikuttanut.

Bitcoin-kaivospoolien hajautusluokitukset ja 24 tunnin muutoksetBitcoin-kaivospoolien hajautusluokitukset ja 24 tunnin muutokset. Lähde: BTC.com

Tärkeimmät takeaways

  • Kiinassa asuu suurin osa Bitcoinin hajautusasteesta, ja siellä on 65,08% kuukausittaisesta keskimääräisestä osuudesta. Kyseiset kaivosaltaat – Poolin, BTC.com, F2-allas ja Antpool – muodostavat yli 50% BTC: n koko kaivosvoimasta.
  • Kiinalainen Bitcoin-kaivosallas Lubian.com on siirtymässä osa Iranin kaivostoiminnasta. Tämän seurauksena Sichuanin sademyrskyllä ​​on ollut vähäinen vaikutus Lubian.comin toimintaan.

Bitcoinin hash-kaavioBitcoinin hash-kaavio. Lähde: blockchain.com

Hongkongin ensimmäinen poliisin tutkinta Bitcoin-pankkiautomaattien petoksista

Hongkongin poliisilla on pidätettiin kolme miestä, 26-55-vuotiaita, väitetysti huijaten Bitcoin-pankkiautomaatteja 30 000 dollarista.

Hongkongin kyberturvallisuus- ja teknologiarikollisuuden toimiston valvojan Wilson Tam Wai-shunin mukaan syylliset ovat nostaneet yhteensä 226 000 HKD käteisenä kuudesta Bitcoin-automaatista 11 tapahtumassa. Tapahtumat havaittiin ensin kahdella salauksenvaihdolla, jotka epäilivät, että syylliset olivat nostaneet käteistä ilman virallista lupaa.

Tärkeimmät takeaways

  • Tämä on ensimmäinen Bitcoinin pankkiautomaattien petostapaus Hongkongissa, ja se heijastaa, että tällaisilla koneilla käteisnostoissa on turvallisuusaukkoja erityishallintoalueella.
  • BTC ei ole laillinen maksuväline Hongkongissa. Alueen rahaviranomainen herkkuja markkinoiden johtava kryptovaluutta virtuaalisena hyödykkeenä, eikä se ole toistaiseksi määrittänyt mitään erityisiä täytäntöönpanotoimenpiteitä Bitcoiniin liittyvissä petostapauksissa.

Kartta Bitcoin-pankkiautomaateista Hongkongissa ja sen ympäristössäKartta Bitcoin-pankkiautomaateista Hongkongissa ja sen ympäristössä. Lähde: coinatmradar.com

Kiinan pankkiyhdistys ajaa blockchain-käyttöönottoa kuluttajarahoituksessa

Kiinan pankkiyhdistys äskettäin julkaistu sen "Kiinan kuluttajarahoitusyhtiön kehitysraportti," jossa CBA tunnusti blockchain-tekniikan merkityksen kulutusrahoituksen työnkulkujen optimoinnissa.

Luotottomista veloista johtuvien oikeudellisten riitojen käsittely on yksi avainalueista, joiden on todettu hyötyvän blockchain-ratkaisuista, etenkin tulostuskustannusten säästämisessä. Tämä johtuu siitä, että kuluttajien luotonanto-operaatiot ja luottotappiot oikeudenkäynneistä voidaan tallentaa ja käyttää helposti lohkoketjussa.

Tärkeimmät takeaways

  • Äskettäinen palkkaaminen Kiinan velkakäyttäjien keskuudessa ja kuluttajavelkojen velkaantumisaste nousevat hälyttäviä merkkejä maan kuluttajarahoitusalalle.
  • CBA on tunnustanut nämä kipupisteet teollisuudessa ja kehottanut yrityksiä tarkentamaan liiketoimintamallejaan hyödyntämällä blockchain-tekniikkaa, tekoälyä ja 5G: tä.

Kaavio Kiinan kotitalouksien velasta suhteessa BKT: henKaavio Kiinan kotitalouksien velasta suhteessa BKT: hen. Lähde: tradingeconomics.com

PBoC lisäsi 100 miljardia dollaria luotonannon parantamiseksi

Kiinan osakemarkkinat ovat elpyneet viime viikon laskusta. Shanghai SE Composite ja CSI 300 ovat tällä hetkellä lehdistöaikana 3 408 ja 4741, ja viikoittainen nousu on 2,68% ja 2%. SZSE Blockchain 50 -indeksi on 3998, ja viikkomuutos on 1,47%. Hongkongin osalta Hang Seng -indeksi laski kuitenkin tällä viikolla 0,26% ja on tällä hetkellä 25179.

Kiinan markkinaindeksien kehitysKiinan markkinaindeksien kehitys. Lähde: Trading Economics, Investing.com

Kiinan keskuspankin antama luotonanto on yksi tekijä, joka auttaa Kiinan osakemarkkinoita elpymään. PBoC injektoi 700 miljardia CNY (100,7 miljardia dollaria) yhden vuoden keskipitkän ajan lainana rahoituslaitoksille rahoituslaitoksille 2,95 prosentin lainakustannuksilla väittäen, että uusi rahasto-lisäys voi täyttää täysin rahoituslaitokset ‘ markkinakysynnän.

Avain takeaway

  • Rahamarkkinarahastot ovat yksi tärkeimmistä välineistä, jonka PBoC on ottanut käyttöön hallitessaan pankkijärjestelmän pitkäaikaista likviditeettiä, mikä toimii vertailukohtana maan lainan pääkorolle..

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner