BTC-prisnedsættelser efterlader store udvidede markedsdeltagere med store tab

Market Watch Weekly er en gennemgang af kryptomarkeder og udvikling hver uge.

Efter fire på hinanden følgende uger med hurtige gevinster og udfordring af det psykologiske prisniveau på $ 40.000, led Bitcoin endelig en kraftig udsalg søndag aften, og tilbagegangen fortsatte med at udvides til mandag. I løbet af de sidste 24 timer styrtede Bitcoin-prisen mere end 20% fra $ 41.000 niveauer til så lave som $ 32.250 i henhold til OKEx BTC-indeksprisen og udslettede stort set gevinsterne fra den foregående uge. Den seneste tilbagetrækning er likvideret 2,68 milliarder dollars værd af positioner på tværs af derivatudvekslinger. 

Forud for dette, selvom Bitcoin havde brudt $ 40.000, var længsler blevet mættede, og der kunne ses bearish afvigelser på RSI-indikatoren i lavere tidsrammer. I mellemtiden var sammentrækningen af ​​handelsvolumen ikke i stand til at skubbe priserne til nye højder.

Sidste gang vi så 20% tilbagetrækning, var den første weekend i januar, hvor stærkt køb hurtigt skubbede priserne tilbage til $ 30.000. I løbet af de sidste 24 timer har prisen fortsat med at lægge lavere lavt, og købekraften har ikke været så stærk som sidste gang. I betragtning af det nylige markedssentiment kan dette vise sig at være en anden midlertidig korrektion, før prisen rammer $ 40.000 igen.

Bitcoin oplevede to 20% + tilbagetrækninger på en uge. Kilde: TradingView

Nogle institutioner fangede den nærmeste risiko

Vi bemærkede også, at springet i Bitcoin viser en vis sammenhæng med traditionelle markeder. Til en vis grad gør Bitcoin’s 24-timers handelskarakter det til en førende indikator, der reagerer forud for typiske markeder. Prisen på guld futures og S&P 500 futures faldt med henholdsvis 1,5% og 0,8% efter åbning søndag aften UTC. Årsagen til denne situation kunne være markedets forventning om højere renter, hvilket blev afspejlet i springet i dollarindeks futures efter åbningsklokken tidligt i morges. Stigende rentesatser vil generelt ramme priserne på risikable aktiver såvel som ikke-rentebærende aktiver som guld.

Denne makro-risikofaktor kan være kapitaliseret af nogle institutionelle investorer. CME opdaterede sin seneste (fra 5. januar) Bitcoin futures positionsdata den 9. januar. Denne rapporteringsperiode dækker Bitcoins historiske breakout over $ 30.000-mærket, men det omfattede også den dybe tilbagetrækning på ca. $ 7.000 den 4. januar.

I løbet af denne periode øgede gearede midler deres korte positioner fra 8.466 til 9.058 og reducerede deres lange positioner fra 3.679 til 3.544. Dette betyder, at gearede fonde udtrykte en klar baisholdende holdning til den kortsigtede.

Tværtimod fortsatte andre rapporterbare konti med at gå lange, hvor lange positioner steg fra 2.123 til 2.672, og korte positioner steg kun fra 235 til 261. Ikke-rapporterbare konti gjorde det samme, med lange positioner sprang fra 3.165 til 3.343, mens de var korte positioner tilføjede kun 54.

CME Bitcoin futures-data – Antal gearede fonde, longs vs. shorts. Kilde: Quandl

Skarpe gevinster i midtugen kompenserede for tab i weekenden

På grund af prisfaldet på mandag har vi beregnet store altcoins-udbytter fra midnat sidste mandag til 6:00 UTC denne mandag. På trods af det store fald er der stadig mange altcoins, der har høstet positive afkast på grund af den hurtige stigning i første halvdel af sidste uge.

Stellars Lumen (XLM) steg 180% i de første tre handelsdage i sidste uge og begyndte derefter en dramatisk retracement, men det holder stadig fast på en gevinst på 66,77%. Bitcoin Cash (BCH) og Bitcoin SV (BSV) havde også et positivt afkast på henholdsvis 11,40% og 5,47%. På samme tid dyppede Ether (ETH) til $ 1.000, før det kom sig lidt tilbage de sidste par timer og realiserede en moderat 5,23% i ugen. 

Ugentlig returnering af større altcoins, 1/4 til 6:00 UTC 1/11. Kilde: TradingView

Likviditetsudbydere trak store midler ud af puljer

Maker (MKR) var utvivlsomt det mest imponerende DeFi-token i sidste uge, da dets pull-up bragte prisen til $ 1.900 lørdag, før den faldt tilbage til $ 1.300 niveauer efter det bredere marked, men det lykkes stadig at holde sig op 88%. Derudover var Synthetic (SNX) og Loopring (LRC) mere modstandsdygtige under den store korrektion og høstede et ugentligt afkast på henholdsvis 20,51% og 14,45%. 

Ugentlig returnering af større DeFi-tokens, 1/4 til 6:00 UTC 1/11. Kilde: TradingView

Lørdag var den samlede værdi låst i DeFi-protokoller steget til et historisk højdepunkt på $ 32,8 mia., Men det efterfølgende nedadgående træk i tokenpriser har bragt det til omkring $ 28,5 mia., Som pr. Den hurtige tilbagetrækning af likviditetsudbydere fra puljer fik også gasgebyret på Ethereum til at stige.

De nuværende top tre navne med hensyn til TVL er BTC-bundet token WBTC, udlånsprotokol Maker og decentral exchange Uniswap (UNI). Og de fem bedste DeFi-protokoller så TVL-fald på mere end 10% i løbet af de sidste 24 timer.

Samlet værdi låst i DeFi. Kilde: DeBank

Ser fremad i denne uge

Da det demokratiske parti i USA lykkes med at kontrollere huset og senatet, forventes anden runde af billioner-dollar-stimuluspakken at komme videre. Markedsdeltagere skal stadig se på virkningen af ​​en mulig vending i dollarindekset på aktiemarkedet såvel som på Bitcoin.

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner