Τι είναι το Wrapped Bitcoin (wBTC) και γιατί είναι τόσο σημαντικό

Μέχρι αργά, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με τα τυλιγμένα κουπόνια. Συγκεκριμένα, το Wrapped Bitcoin (wBTC) συνεχίζει να εμφανίζεται ως ένα από τα πρωταρχικά παραδείγματα του γιατί το τυλίγοντας κουπόνια είναι επωφελές για όλους. Η ιδέα του wBTC εμφανίστηκε σε μια προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργικότητας και της χρηστικότητας του Bitcoin. Κατά συνέπεια, αυτά τα διακριτικά βοηθούν στην παροχή πιο εξελιγμένων οικονομικών υπηρεσιών σε παραδοσιακούς κατόχους BTC.

Τι είναι το τυλιγμένο Bitcoin wBTC?

Το WBTC είναι μια νέα καινοτομία που φέρνει αποτελεσματικά το BTC στο blockchain Ethereum. Αυτό το μοναδικό χρηματοοικονομικό μέσο παρέχει στους εμπόρους, τα ιδρύματα και τους Dapps μια γέφυρα στο δίκτυο Ethereum, διατηρώντας παράλληλα την έκθεση σε Bitcoin. Ο στόχος είναι να ενεργοποιήσετε την τιμή του Bitcoin και να το συνδυάσετε με τον προγραμματισμό του Ethereum.

Κάθε wBTC είναι ένα διακριτικό ERC-20 που αντιπροσωπεύει το Bitcoin (BTC) σε βάση 1: 1. Συγκεκριμένα, μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε Bitcoin σε wBTC χρησιμοποιώντας διάφορα δίκτυα διαθέσιμα στο κοινό σήμερα. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το wBTC σας σε παραδοσιακό BTC όποτε θέλετε. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στους χρήστες να αναπηδούν αβίαστα μεταξύ wBTC και BTC για να ταιριάζουν στην επενδυτική τους στρατηγική.

Οφέλη των τυλιγμένων κουπονιών

Μόλις μάθετε για το wBTC, ίσως αναρωτηθείτε “γιατί θα ήθελα να μετατρέψω το BTC μου σε wBTC.” Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας επενδυτής θα ήθελε να ολοκληρώσει τα BTC τους. Κατά κύριο λόγο, παρέχει ενσωμάτωση στο οικοσύστημα Ethereum. Το Ethereum έχει το μεγαλύτερο οικοσύστημα οποιασδήποτε κρυπτογράφησης.

Κορυφαίες πλατφόρμες wBTC μέσω Coindesk

Κορυφαίες πλατφόρμες wBTC μέσω Coindesk

Αυτό το τεράστιο δίκτυο περιλαμβάνει αποκλειστικά πορτοφόλια, Dapps, DEX, παιχνίδια και έξυπνα συμβόλαια. Οι τυλιγμένοι χρήστες Bitcoin μπορούν ακόμη και να αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυα δανεισμού και δανεισμού DeFi χωρίς να σταματήσουν ή να ανταλλάξουν το Bitcoin απευθείας. Αυτός είναι ο τελευταίος λόγος που προκάλεσε τόσο μεγάλη αναταραχή στην αγορά τον τελευταίο καιρό.

Ρευστότητα

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει το wBTC στην αγορά είναι η μεγαλύτερη ρευστότητα. Το οικοσύστημα Ethereum είναι διαφορετικό και διασκορπισμένο. Αυτή η κατανομή κεφαλαίων μπορεί να δημιουργήσει ένα σενάριο όπου τα DEX (αποκεντρωμένες ανταλλαγές) και άλλες πλατφόρμες δεν διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα για να λειτουργούν βέλτιστα. Η χαμηλή ρευστότητα καθιστά μια ανταλλαγή λιγότερο αποτελεσματική, επειδή οι χρήστες δεν μπορούν να ανταλλάσσουν τα διακριτικά τους γρήγορα και για το ποσό που επιθυμούν. Το wBTC ενσωματώνει τη ρευστότητα του BTC στην ευελιξία του οικοσυστήματος του Ethereum. Με αυτόν τον τρόπο, το wBTC κλείνει τον βρόχο ρευστότητας μεταξύ πολλών προϊόντων CeFi και DeFi.

Επεκτασιμότητα

Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που αποκτήθηκε από την αναδίπλωση του Bitcoin σας. Δεδομένου ότι υπάρχουν τυλιγμένα διακριτικά στο blockchain της Ethereum, και όχι απευθείας στο Bitcoin, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με το wBTC είναι πιο γρήγορες και κοστίζουν λιγότερο. Επιπλέον, έχετε περισσότερες επιλογές συναλλαγής και αποθήκευσης.

Νέες λειτουργίες

Το τυλιγμένο BTC παρέχει στους χρήστες περισσότερη λειτουργικότητα σε σύγκριση με το κανονικό BTC. Για παράδειγμα, το wBTC μπορεί να αξιοποιήσει τα ισχυρά έξυπνα συμβόλαια της Ethereum. Τα έξυπνα συμβόλαια είναι αυτο-εκτελούμενα προ-προγραμματισμένα πρωτόκολλα. Θεωρούνται βασική τεχνολογία του τομέα blockchain. Ωστόσο, δεν έγιναν τέτοιοι έως ότου η Ethereum εισήλθε στην αγορά χρόνια μετά το BTC. Κατά συνέπεια, το BTC δεν διαθέτει πλήρεις δυνατότητες έξυπνων συμβολαίων στην πραγματική του μορφή.

DeFi BTC

Μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η επέκταση του DeFi (Αποκεντρωμένη Χρηματοδότηση) οδήγησε στη γέννηση του wBTC. Τουλάχιστον, είναι η σπίθα που ανάβει τη φωτιά wBTC. Οι εφαρμογές DeFi επιδιώκουν να μετατρέψουν τις παραδοσιακές κεντρικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε αποκεντρωμένη έκδοση. Δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Compound επιτρέπουν στους χρήστες να αντικαθιστούν τράπεζες και να παρέχουν ρευστότητα σε αντάλλαγμα ανταμοιβών.

Ποντάρισμα WBTC

Το Staking είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες DeFi. Υπάρχουν επί του παρόντος πολλές εκδόσεις πρωτοκόλλων στοιχηματισμού. Οι περισσότεροι απαιτούν από έναν χρήστη να κλειδώσει την κρυπτογράφηση τους σε ένα έξυπνο συμβόλαιο για συμφωνημένο χρόνο σε αντάλλαγμα ανταμοιβών Οι χρήστες που μετατρέπουν το BTC τους σε wBTC μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα πρωτόκολλα επόμενης γενιάς. Για παράδειγμα, πλατφόρμες όπως το CoinList σάς επιτρέπουν να κερδίζετε αυτόματα ανταμοιβές τοποθετώντας το wBTC στο πορτοφόλι του δικτύου σας.

Απόδοση BTC

Το Yield Farming είναι ένα άλλο πρωτόκολλο DeFi που συνεχίζει να κερδίζει δυναμική στον τομέα. Η καλλιέργεια είναι διαφορετική από το να ποντάρετε με μερικούς τρόπους. Συγκεκριμένα, τα πρωτόκολλα εκτροφής έχουν μικρότερες περιόδους κλειδώματος. Πολλά αγροτικά συστήματα επιτρέπουν στους χρήστες του δικτύου να δανείζουν το crypto τους με ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, Χημική ένωση επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εξασφαλίσει ένα παθητικό εισόδημα που δανείζει wBTC σε άλλους χρήστες του δικτύου μέσω αγροτικών ομάδων.

wBTC σε άνοδο

Υπάρχουν μερικά σοβαρά οφέλη που αποκτήθηκαν όταν τυλίγετε το BTC. Αυτά τα πλεονεκτήματα έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου τομέα στη βιομηχανία blockchain. Σήμερα, περισσότεροι επενδυτές θέλουν πάντα να χρησιμοποιούν υπηρεσίες wBTC. Σεπτέμβριος κανω ΑΝΑΦΟΡΑ τόνισε αυτήν την ανάπτυξη σε θεαματική μορφή. Σύμφωνα με ερευνητές, χρησιμοποιούνται πλέον πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε wBTC παγκοσμίως.

Στατιστικά DeFi

Στατιστικά DeFi

Διαφορετικά μοντέλα wBTC

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μερικά διαφορετικά μοντέλα περιτύλιξης BTC που χρησιμοποιούνται στον τομέα. Κάθε μία από αυτές τις στρατηγικές διαφέρει ελαφρώς, αλλά παράγει το ίδιο αποτέλεσμα – BTC στο blockchain ETH. Εδώ είναι τα τρία πιο δημοφιλή πρωτόκολλα περιτυλίγματος που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Κεντρική

Σε μια κεντρική στρατηγική αναδίπλωσης BTC, βασίζεστε σε μια εταιρεία για να διατηρήσετε την αξία των στοιχείων σας. Σε αυτό το σύστημα, παρέχετε το BTC σας σε έναν κεντρικό ενδιάμεσο. Από εκεί, κλειδώνουν το crypto σας σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και εκδίδουν ένα αντίστοιχο διακριτικό ERC-20. Το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι εξαρτάται πλήρως από την εταιρεία για να διατηρήσει το BTC σας αποθηκευμένο με ασφάλεια. Η πλατφόρμα BitGo είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής που χρησιμοποιείται.

Απίστευτος

Ο δεύτερος και πιο προηγμένος τρόπος για να τυλίξετε το Bitcoin είναι μέσω ενός αποκεντρωμένου συστήματος. Το Keep Network προσφέρει στους χρήστες υπηρεσίες BTC με τη μορφή tBTC. Σε αυτό το σενάριο, οι κεντρικές θεματοφυλακές ευθύνες μεταφέρονται σε έξυπνες συμβάσεις. Το BTC σας παραμένει κλειδωμένο σε σύμβαση δικτύου που η πλατφόρμα δεν μπορεί να προσαρμόσει χωρίς έγκριση από εσάς. Αυτή η στρατηγική παρέχει στους χρήστες ένα αξιόπιστο και αυτόνομο σύστημα.

Συνθετικά περιουσιακά στοιχεία

Μια άλλη μορφή wBTC που κερδίζει δυναμική στην αγορά είναι η χρήση συνθετικών στοιχείων. Σε αυτό το σχέδιο, κλειδώνετε το BTC σας σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και λαμβάνετε ένα συνθετικό στοιχείο με ίση αξία. Σε αντίθεση με τα άλλα δύο σενάρια, αυτό το διακριτικό δεν υποστηρίζεται απευθείας από το BTC. Αντ ‘αυτού, η πλατφόρμα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του στοιχείου με εγγενή διακριτικά.

Το Synthetix DEX είναι πρωτοπόρος σε αυτήν τη στρατηγική. Συγκεκριμένα, το wBTC της πλατφόρμας, που ονομάζεται sBTC, δεν υποστηρίζεται από το BTC, αλλά το 800% της τιμής του BTC στο SNX. Το SNX είναι το κύριο διακριτικό διακυβέρνησης της πλατφόρμας για το δίκτυο Synthetix. Υποστηρίζεται από ομάδες ρευστότητας.

Είναι τυλιγμένο BTC (wBTC) ασφαλές?

Η ιδέα του wBTC είναι αρκετά ασφαλής καθώς η τεχνολογία είναι καλή. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε προτού μετατρέψετε το BTC σε wBTC. Μία από τις κύριες ανησυχίες προκύπτει από τα μοντέλα πρώιμων πλατφορμών wBTC που βασίζονται στην εμπιστοσύνη. Σε αυτό το σενάριο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η πλατφόρμα να κατά κάποιο τρόπο ξεκλειδώσει το πραγματικό BTC και να αφήσει τους κατόχους διακριτικών με πλαστό wBTC.

Συγκέντρωση

Ένα άλλο ζήτημα που αξίζει να αναφερθεί είναι η συγκέντρωση. Κάθε φορά που εμπλέκετε θεματοφύλακες τρίτου μέρους που διατηρούν μεγάλα ποσά Bitcoin, δημιουργούν νέα κουπόνια και παρακολουθούν την αξία της ασφάλειας Bitcoin, έχετε μια ώριμη αγορά για συγκέντρωση ισχύος.

Τρόπος αναδίπλωσης BTC

Μόλις καταλάβετε τους κινδύνους που ενέχει το wBTC, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε και να δοκιμάσετε αυτά τα νέα κουπόνια. Πλατφόρμες όπως Λίστα νομισμάτων, διευκολύνει την περιτύλιξη του BTC. Ειδικότερα, η λίστα κερμάτων προσφέρει εγγυημένη ανταλλαγή αξίας 1: 1 με μηδενικό spread και σταθερή χρέωση 0,025%.

Τυλιγμένες πληροφορίες Bitcoin στην αρχική σελίδα του Coinlist

Τυλιγμένες πληροφορίες Bitcoin στην αρχική σελίδα του Coinlist

Το πρώτο βήμα είναι να μεταβείτε στη λίστα κερμάτων και να εγγραφείτε. Μόλις εγγραφείτε όλοι, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί “Αναδίπλωση” μέσα από το πορτοφόλι σας BTC. Στη συνέχεια, το δίκτυο θα εμφανίσει ένα μήνυμα που θα σας ζητά να εισαγάγετε το ποσό BTC που θέλετε να μετατρέψετε σε WBTC Μόλις λάβετε αυτήν την απόφαση, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση αναδίπλωσης” για την επεξεργασία της συναλλαγής. Είναι τόσο εύκολο.

Πού να αγοράσετε τυλιγμένο Bitcoin wBTC

Η αγορά του wBTC είναι εύκολη. Η φήμη και η μακροζωία αυτού του διακριτικού το καθιστούν διαθέσιμο στις περισσότερες μεγάλες ανταλλαγές. Κάθισμα παρέχει μια ποικιλία ζευγών συναλλαγών wBTC. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό. Η εγγραφή είναι γρήγορη και ευθεία. Ωστόσο, θα πρέπει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε συναλλαγές.

Τι είναι το Wrapped Bitcoin (wBTC) και γιατί είναι τόσο σημαντικό Τι είναι το Wrapped Bitcoin (wBTC) και γιατί είναι τόσο σημαντικό Τι είναι το Wrapped Bitcoin (wBTC) και γιατί είναι τόσο σημαντικό
★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Binance

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Κριτική

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Poloniex

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

Καλύτερο για

Προχωρημένοι έμποροι

Καλύτερο για

Έμποροι ΗΠΑ

Καλύτερο για

Ευκολία στη χρήση

Τέλη συναλλαγών

0,10%

Τέλη συναλλαγών

0,16%

Τέλη συναλλαγών

0,125%

Προσφορές

Επιστροφή χρημάτων 10%

Κωδικός έκπτωσης: EE59L0QP

Προσφορές

Κανένας

Προσφορές

Κανένας

Το μέλλον του τυλιγμένου Bitcoin wBTC

Δεδομένης της συνολικής χρησιμότητας και της προσιτής τιμής του BTC, δεν αποτελεί έκπληξη να μάθουμε ότι οι προγραμματιστές εργάζονται σκληρά στην ανάπτυξη αυτής της ιδέας. Ήδη, βλέπετε μια ώθηση για την εισαγωγή τυλιγμένων Bitcoin σε πιο περίπλοκες ιδέες DeFi.

Τα σύνθετα δίκτυα DeFi επιτρέπουν στους χρήστες να διπλασιάζουν τα διακριτικά τους. Για παράδειγμα, φανταστείτε να στοιχηματίσετε το wBTC σας και, στη συνέχεια, να τοποθετήσετε ξανά τις ανταμοιβές σας σε μια ξεχωριστή ομάδα. Υπάρχουν επίσης στρατηγικές στις οποίες οι προγραμματιστές θέλουν να πληρώνουν στοιχήματα απευθείας με κρυπτογράφηση και όχι με μάρκες DeFi. Σε αυτήν την περίπτωση, ποντάρετε στο wBTC αλλά λαμβάνετε ETH απευθείας ως ανταμοιβή.

Άλλες μπλοκ αλυσίδων

Επί του παρόντος, ο τομέας DeFi κυριαρχείται από το Ethereum. Ωστόσο, αυτή η κυριαρχία αρχίζει να μετατοπίζεται ελαφρώς καθώς άλλα blockchain προσπαθούν να εισχωρήσουν στον τομέα DeFi. Κατά συνέπεια, είστε βέβαιοι ότι το wBTC θα αρχίσει να εμφανίζεται σε άλλες μπλοκ στο εγγύς μέλλον. Όπως και με το Ethereum, το wBTC θα αποκτήσει την πλήρη λειτουργικότητα του δικτύου στο οποίο είναι τοποθετημένο.

Τυλίχτηκε το BTC μια νέα τεχνολογική επανάσταση

Η ιδέα του wBTC συνεχίζει να βλέπει δυναμική στην αγορά για πολλούς λόγους. Κατά κύριο λόγο, κανείς δεν θέλει να ανταλλάσσει το BTC του, ειδικά καθώς αυτό το κρυπτονομίσμα είναι πλέον σε υψηλά επίπεδα. Το περιτυλιγμένο Bitcoin επιτρέπει σε αυτούς τους μακροχρόνιους HODLers να κερδίζουν παθητικές ανταμοιβές χωρίς να παραιτηθούν από την ιδιοκτησία αυτών των πολύτιμων ψηφιακών στοιχείων. Για αυτούς τους λόγους, μπορείτε να περιμένετε να δείτε περισσότερα wBTC να εισέρχονται στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner