Bearish Sentiment hersker, da handlende træder forsigtigt og BTC søger support: Futures Friday

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Bitcoin (BTC) begyndte en retracement sent i denne uge og faldt næsten 10 procent fra mandagens åbning (UTC) på $ 9.773 i henhold til OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) pris.

BTC begyndte at miste bullish momentum, da det kæmpede for at bryde modstanden over $ 10.000 på mandag, og tilbagetrækningen var udløst af en UTXO fra februar 2009 (mere end 11 år siden) bliver brugt på kæden omkring kl. 15 UTC på onsdag.

Ser på OKEx-handelsdata, vi kan se, at BTC Long / Short Ratio svævede omkring 1.0 efter onsdagens tilbagetrækning, og BTC Basis gik ind i negativt område i nogle perioder.

Da Open Interest (OI) heller ikke har set forbedringer i et stykke tid, læner det samlede markedssentiment mod den baisse side.

OKEx BTC-diagramOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D-diagram. Kilde: OKEx

OKEx-datalæsninger

Besøg OKEx-handelsdataside for at udforske flere indikatorer.

BTC lang / kort forhold

BTC Long / Short Ratio har svinget vildt i løbet af de sidste syv dage. Først nåede det højst 1,24 mandag, da BTC lavede en ugentlig top på $ 10.110 og derefter begyndte at trække sig tilbage. Forholdet var faldet til omkring 1,2 onsdag før det pludselige fald i BTC-prisen. Det svæver i øjeblikket omkring 1.0, hvilket indikerer, at markedssentimentet er afbalanceret.

BTC lang / kort forholdDataindsamlingstid: 5/15 0:00 til 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Den lange / korte forhold viser forholdet mellem det samlede antal brugere, der åbner lange positioner versus åbning af korte positioner. Forholdet er sammensat af alle futures og evige swaps. Den lange / korte side af en bruger bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet skal der, når der er åbnet en lang position, også være en kort position for at afbalancere den. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC Basis

Det OKEx BTC kvartalsfremtid præmien steg til omkring $ 30 mandag og forblev positiv indtil onsdagens spring. Men siden da er præmien kommet ind i negativt territorium et par gange og svæver stadig omkring $ 0.

BTC-grundlaget er hurtigt faldet fra højeste $ 80 i sidste uge til de nuværende $ 0,19, hvilket afspejler, hvordan markedssentimentet har vendt.

OKEX BTC BasisDataindsamlingstid: 5/15 0:00 til 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler handlernes forventninger til prisen på bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er bearish.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben interesse og handelsvolumen

Åben interesse (OI) var akkumuleret til 6,12 millioner kontrakter (1 kontrakt = $ 100) inden mandag og steg fra lørdagens laveste niveau på 5,08 millioner, inden længe blev likvideret. Siden da er OI ikke forbedret og kører stadig omkring 5,5 millioner kontrakter. Dette viser, at både tyre og bjørne er forsigtige ved nuværende prisniveauer, hvilket forhindrer en betydelig opbygning af OI.

Efter midten af ​​marts nedbrud observeres store OI-opbygninger ikke almindeligt, og markedsdeltagere ser ud til at være blevet forsigtige med brugen af ​​gearing. Samlet set er gearingen af ​​Longs stadig højere end Shorts, hvilket fremgår af likvidationsstørrelsen.

OKEX BTC Åben interesseDataindsamlingstid: 5/15 0:00 til 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Åben rente er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at mange positioner er åbnet.

BTC-margenudlånsforhold

Marginlånforholdet flyttede sammen med BTC i denne uge og faldt efter at have ramt sit ugentlige højdepunkt mandag. Forholdet ligger i øjeblikket på 2,13, hvilket er højere end sidste fredags 1,4, men ledsages ikke af aggressiv købshandling på det gearede spotmarked.

OKEX margenudlånsgradDataindsamlingstid: 5/15 0:00 til 5/22 4:00 a.m. (UTC)

Marginlånforholdet er spotmarkedsdata, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT versus låntagning af BTC i USDT-værdi over en given periode.

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter handlende, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når margenudlånsforholdet er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler.

Handlerindsigt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Mens indikatorer for futureshandelsdata har vist baisse signaler med lejlighedsvis negativ præmie og en lav lang / kort forhold, finder BTC stadig støtte i bunden af ​​den stigende kanal vist ovenfor. Hvis det ikke gendannes og falder under kanalen, kan vi se et nyt dyk mod $ 7.400 på mellemlang sigt.

På kort sigt er $ 9,300 support nu blevet en stærk modstand, og BTC bliver nødt til at bryde den for at få endnu et skud på opsving.

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale bør ikke tages som grundlaget for at træffe investeringsbeslutninger eller opfattes som en anbefaling om at deltage i investeringstransaktioner. Handel med digitale aktiver indebærer betydelig risiko og kan resultere i tab af din investerede kapital. Du skal sikre, at du fuldt ud forstår den involverede risiko og tage dit erfaringsniveau, investeringsmål og søge uafhængig finansiel rådgivning, hvis det er nødvendigt.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner