Detailhandlere er forsigtige med Bitcoins prisinddrivelse efter tirsdagens hårde fald: Futures fredag

Futures Friday er en ugentlig gennemgang af kvartalsvise Bitcoin futures på OKEx.

Bitcoin‘S (BTC) pris har været på en rutsjebane i de sidste syv dage, startende med en hurtig stigning i begyndelsen af ​​ugen og toppede til $ 10.548 på Mandag nat. Efter mindre end en dags handel over $ 10.000 trak BTC sig imidlertid tilbage tirsdag eftermiddag og faldt så lavt som $ 9.195. Prisen er steget igen siden og er i øjeblikket omkring $ 9.850 ifølge OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) marked.

Ser på OKEx-handelsdata, Vi kan se, at både BTC Long / Short Ratio og Margin Lending Ratio antydede mod detailhandlere, der jagter prisrallyet i begyndelsen af ​​denne uge. Den åbne interesse (OI) indikerer dog, at store hvaler åbnede korte positioner øverst på mandagens handelsområde, da et stort antal afviklingsordrer skubbede prisen op.

I øjeblikket antyder det positive BTC-grundlag og langsomt gendannende åbne interesse, at markedssentimentet forbliver optimistisk, men detailhandlere er forsigtige med lange positioner.

OKEx BTC USD-prisOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D-diagram. Kilde: OKEx

OKEx-handelsdatalæsninger

Besøg OKEx-handelsdataside for at udforske flere indikatorer.

BTC lang / kort forhold

Fra mandag aften til tirsdag kunne vi se BTC Long / Short Ratio bevæge sig op og ned sammen med Bitcoin-prisen. Forholdet steg til 1,76 fra 1,19 på mindre end seks timer, hvilket indikerer rallyjagt fra detailhandlere. Efter at detailhandlere og investorer startede FOMO-ind, skiftede markedet dog, og forholdet faldt tilbage til 1,1 efter tirsdagens korrektion.

Forholdet holder i øjeblikket omkring det samme niveau (1.1) på trods af, at prisen er kommet $ 700, hvilket indikerer ubeslutsomhed og forsigtighed blandt detailhandlere.

OKEx BTC lang / kortDataindsamlingstid: 5/29 6:00 til 6/5 6:00 a.m. (UTC)

Den lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, i forhold til de, der åbner korte positioner. Forholdet er sammensat af alle futures og evige swaps, og den lange / korte side af en bruger bestemmes af deres nettoposition i BTC.

På derivatmarkedet afbalanceres det, når en lang position åbnes, med en kort position. Det samlede antal lange positioner skal være lig med det samlede antal korte positioner. Når forholdet er lavt, indikerer det at flere mennesker holder shorts.

BTC Basis

OKEx BTC Quarterly Future’s præmie steg til $ 160 efter mandagens rally. Men den høje præmie og den høje finansieringssats tiltrak mange arbitragehandlere, der trådte ind i korte positioner for at drage fordel af prisforskellen. Tirsdagens skarpe priskorrektion bragte præmien ned til mindre end $ 30. Det genoprettede sig dog igen i løbet af de næste par dage, da Bitcoin syntes klar til at teste $ 10.000 igen.

BTC BasisDataindsamlingstid: 5/29 6:00 til 6/5 6:00 a.m. (UTC)

Denne indikator viser den kvartalsvise futurespris, spotindekspris og også grundforskellen. Grundlaget for en bestemt tid er lig med den kvartalsvise futurespris minus spotindeksprisen.

Prisen på futures afspejler de handlende forventninger til prisen på bitcoin. Når grundlaget er positivt, indikerer det, at markedet er bullish. Når grundlaget er negativt, indikerer det, at markedet er baisse.

Grundlaget for kvartalsvis futures kan bedre indikere den langsigtede markedstendens. Når grundlaget er højt (enten positivt eller negativt), betyder det, at der er mere plads til arbitrage.

Åben interesse og handelsvolumen

Åben interesse (OI) afslører mulig indsigt i kryptohvalers adfærd. Mandag aften steg prisen på Bitcoin fra omkring $ 9.600 til mere end $ 10.300, og OI steg fra 640 millioner kontrakter (1 kontrakt = $ 100) til 810 millioner. Vi så prisstigningen udløse likvidationer i kort position, men OI faldt ikke sammen.

Denne adfærd indikerer, at nogle hvaler åbnede korte positioner øverst i intervallet, da likvidationsordrer skubbede prisen op. Tirsdagens skarpe priskorrektion understøtter også denne opfattelse.

OI har vokset langsomt de sidste par dage og kan forventes at fortsætte med at stige, da Bitcoin værdsætter i pris.

BTC åben interesseDataindsamlingstid: 5/29 6:00 til 6/5 6:00 a.m. (UTC)

Åben interesse er det samlede antal udestående futures / swaps, der ikke er blevet lukket på en given dag.

Handelsvolumen er den samlede handelsvolumen for futures og evige swaps over en bestemt tidsperiode.

Hvis der er 2.000 lange kontrakter og 2.000 korte kontrakter åbnet, vil den åbne interesse være 2.000. Hvis handelsvolumen stiger, og den åbne rente falder på kort tid, kan det indikere, at mange positioner er lukket eller blev tvunget til at afvikle. Hvis både handelsvolumen og åben rente stiger, indikerer det, at der er åbnet mange positioner.

BTC-marginudlånsgrad

Ændringen i margenudlånsforholdet svarede til den lange / korte forhold, der blev diskuteret ovenfor, men med en lille forsinkelse. Forholdet steg fra 3,3 og toppede nær 7,1 tirsdag eftermiddag, lige før prisfaldet. Siden da er dette forhold ikke forbedret og kører omkring 2,5.

BTC-marginudlånsforholdDataindsamlingstid: 5/29 6:00 til 6/5 6:00 a.m. (UTC)

Marginudlånsforholdet er handelsmarkedsdata, der viser forholdet mellem brugere, der låner USDT kontra lånning af BTC i USDT-værdi over en given periode.

Dette forhold hjælper også handlende med at undersøge markedssentimentet. Generelt sigter forhandlere, der låner USDT, til at købe BTC, og de, der låner BTC, sigter mod at forkorte det.

Når margenudlånsforholdet er høj, indikerer det, at markedet er bullish. Når det er lavt, indikerer det, at markedet er bearish. Ekstreme værdier af dette forhold har historisk indikeret tilbageførsler af tendenser.

Trader Insight

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Det var en meget ustabil uge med en intradag 10 procent pumpe og dump – en typisk Bitcoin-bevægelse. Vi kan dog se, at volatiliteten falder i de næste par dage, da den åbne interesse er ved at komme sig meget langsomt.

I mellemtiden kan løbende købsvolumen på spotmarkedet skubbe prisen højere i løbet af weekenden. $ 9.450-tærsklen er et afgørende niveau på mellemlang sigt, og hvis prisen kan holde sig over det, er en anden test på $ 10.000 eller $ 10.200 sandsynligvis.

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale bør ikke tages som grundlaget for at træffe investeringsbeslutninger eller opfattes som en anbefaling om at deltage i investeringstransaktioner. Handel med digitale aktiver indebærer betydelig risiko og kan resultere i tab af din investerede kapital. Du skal sikre dig, at du fuldt ud forstår den involverede risiko og tage højde for dit niveau af erfaring, investeringsmål og søge uafhængig økonomisk rådgivning, hvis det er nødvendigt

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner