Historien og udviklingen af ​​Cryptocurrency Forks

Kryptovalutaer blev til på to måder; at skrive en ny kode fra grunden nul eller manipulere den eksisterende kode (forking).

Når der kommer en gaffel, opdeles den overordnede kryptokurrency i to, der føder et nyt alternativt aktiv med små forskelle fra det vigtigste. Der skal etableres enighed for ethvert kryptovaluta-økosystem for at fortsætte med at producere en anden fork.

På grund af en eller anden grund har en god del af de øverste altcoins gafflet. Som altid var Bitcoin den første, og derefter besluttede andre blockchains at følge trop. Lad os se på flere gafler og hvad de blev oprettet til at løse.

Bitcoin gafler

Den første blok nogensinde, der blev udvundet på Bitcoin-platformen, skete i januar 2009, og i løbet af disse dage var der flere minearbejdere, og det betød stabilitet. Efterhånden som tiden gik, betød problemer med skalerbarhed, høje transaktionsomkostninger og lange ventetider, at softwaren havde brug for opgraderinger. Dette var begyndelsen på gaflernes historie.

Bitcoin XT var den første gaffel, der skete på BTC blockchain og fandt sted i 2015. Målet var at øge netværkets blokstørrelse til 8 MB, hvilket ville se antallet af transaktioner forbedres fra 7 blokke pr. Sekund til 24. Projektet startede godt, men vanvid omkring det døde i 2016, da de fleste minearbejdere trak sig tilbage.

Bitcoin Classic

Selv efter Bitcoin XTs død opgav Bitcoin-minearbejdere aldrig ønsket om at øge blokstørrelsen. De gik videre og oprettede Bitcoin Classic gaffel, der gav anledning til Bitcoin Classic cryptocurrency. Valutaen ser ud til at klare sig godt og har allerede nået flere milepæle i sin femårige udviklingsstrategi.

Bitcoin kontanter

De fleste gafler har en grund, som normalt er at implementere en funktion, der vil føre til forbedret funktion. På den anden side blev Bitcoin Cash skabt af minearbejdere, der følte, at Segwit var en trussel mod Bitcoin-netværket og dermed flyttede væk.

Bitcoin Cash modtog støtte fra indflydelsesrige personer som Roger Ver og blev hurtigt vedtaget af Kraken lige efter oprettelsen. I øjeblikket er det den fjerde største kryptokurrency efter markedsværdi. Andre gafler, som Bitcoin gik igennem, inkluderer Bitcoin Gold, Bitcoin Gold Status, Bitcore, Bitcoin Diamond, Bitcoin Faith, Bitcoin Lite og mange flere.

Der er også gafler i kø, og de inkluderer Lightning Bitcoin, Bitcoin God (tro det eller ej), Bitcoin Silver, Bitcoin Atom osv..

Ethereum

Selvom det ser perfekt ud for de fleste af sine investorer, er det Ethereum blockchain havde og har stadig problemer, der nødvendiggjorde gafling. Den mest bemærkelsesværdige gaffel på dette netværk var Ethereum Classic, der opstod i juli 2016 efter DAO-hacket, der så $ 50 millioner i ether tabt. Efter denne hændelse stemte nogle mennesker for, at platformen skulle gaffles, og alle tabene blev genvundet, mens en mindre sektion var uenig i denne observation, at blockchains aldrig skulle ændres.

Ikke desto mindre skete gaffelen, og den mindre gruppe gik med den nyoprettede Ethereum Classic, mens de centrale udviklere, der fortryder hacket, bevarede det gamle navn – Ethereum. Andre gafler, der stammer fra ether-blockchain, inkluderer EtherGold, EtherZero, Ethereum Modification og EthereumFog.

Monero

Selv de bedste fortrolighedscentrerede kryptokurver som Monero har stadig problemer, der kan løses gennem forking. I midten af ​​marts var Monero planlagt til at forkaste ved blok 1529810, hvilket førte til fødslen af ​​Monero V (XMV). Som det er med andre kryptomønter, er gaffelen beregnet til at løse skaleringsproblemer ved at indføre nye protokoller. Selvom gaffelen er skabt for at løse problemer – brugerne betragter gaffelen som en ‘fidus’, da teamet med ansvaret for Monero V overhovedet ikke synes at være professionelt og har tendens til kun at gøre ting for deres egen interesse.

Litecoin

Litecoin forked for at producere Litecoin Cash (LCC), hvilket gjorde sidstnævnte til en fork of fork siden Litecoin splittede fra Bitcoin i 2011. LCC modtog ikke meget kærlighed fra kryptoentusiaster sandsynligvis på grund af mangel på en ordentlig køreplan.

Nu er der to slags gafler, der kan ske i kryptovaluta-økosystemet. Lad mig forklare forskellene.

Som nævnt før betyder en gaffel simpelthen divergens i en blockchain-software. Ændringerne kan enten være midlertidige eller permanente, og denne situation fører til to grupper af gafler, dvs. hårde og bløde. Lad os definere, hvad disse udtryk står for.

Hård gaffel

En hård gaffel henviser til komplet divergens af en blockchain-software, hvor alle de tidligere noder uden opgraderingen nægtes adgang til den nyoprettede blockchain. Denne radikale transformation af en software gør normalt gyldige blokke helt ugyldige. Både de nye og gamle blockchains bliver uafhængige.

I løbet af denne type gaffel fortsætter en blockchain med den eksisterende sti til generering af nye blokke, mens den nye normalt tager en helt anden vej. Minearbejdere, der ønsker at være en del af den helt nye sektion, skal installere opgraderingerne, mens de, der stadig værdsætter den ældre kæde, beholder deres noder, som de var.

Ingen kan foreslå og videregive en hård gaffelbevægelse. Idéen skal understøttes af over 90% af minearbejdere, før ændringen kan gennemføres. Eksempel på en gaffel, der aldrig fik støtte fra et flertal af medlemmerne, inkluderer Segwit2x, også kendt som NO2x, som har til formål at forbedre Bitcoin-skalerbarhedsproblemer ved at øge blokstørrelsen til 2 MB. Bitcoin Gold og Bitcoin Cash er kendte eksempler på hårde gafler.

Blød gaffel

Når der sker en gaffel, og der dannes to kryptokurver i samme arvskæde, kaldes dette en blød gaffel. I disse gafler kan endnu ældre transaktioner stadig valideres af opgraderede noder. Dette scenarie betegnes som bagudkompatibelt. Men hvis noder uden en opgradering fortsætter med at udvinde nye blokke, kan de opgraderede ikke genkende dem.

Bundlinjen

Gafler er risikable og kan have negative følger for en blockchain, hvis de ikke udføres ordentligt. Ikke desto mindre er de altid nøje planlagt af kerneudviklere og andre personer med det formål at rette op på et problem, så netværket kan fungere problemfrit.

Når vi bevæger os ind i fremtiden, lad os håbe, at gafler gør mere end bare at løse skalerings- og privatlivsproblemer.

Catalin er grundlæggeren af E-handelsplatforme og Fjern blokering. Han er designentusiast og elsker matcha og er uber lidenskabelig med bitcoin og blockchain-teknologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner