Σκοτώνοντας το Crypto Slang

Η έναρξη της κρυπτογράφησης είναι μια φαινομενικά απλή διαδικασία. Ωστόσο, περιπλέκεται από την τεχνολογία και τις έννοιες που υποστηρίζουν την αγορά. Η τεχνική γλώσσα που χρησιμοποιείται για να μιλήσουμε για την επένδυση σε κρυπτονομίσματα κάνει ακόμη και τα πιο ενδιαφερόμενα άτομα να κουνήσουν το κεφάλι τους και να απομακρυνθούν. Όλη η ορολογία και η κρυπτική αργκό χρησιμεύουν ως εμπόδια για αρχάριους που θέλουν να συμμετάσχουν στην κρυπτογράφηση.

Εάν είστε ένας από τους ανθρώπους που εκφοβίζονται από την αγορά, μην αναπνέετε και μην τα παρατάτε. Συνέχισε να διαβάζεις. Ας κατανοήσουμε την ορολογία και να μάθουμε μαζί την κρυπτογράφηση.

Jargon στο Crypto World

Altcoins

Το Bitcoin ήταν το πρώτο και πρωτότυπο κρυπτογράφηση. Στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων, οτιδήποτε άλλο θεωρείται Altcoin. Μερικά παραδείγματα είναι τα Litecoin, ZCash, Ripple και Dash. Από το 2019, υπάρχουν περισσότερα από 2200 νομίσματα CoinMarketCap – ένας ιστότοπος που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και την ανάλυση της αγοράς κρυπτογράφησης.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε ποιο altcoin να επενδύσετε τώρα, ανατρέξτε στον οδηγό μου για τα καλύτερα altcoin.

Blockchain

Το Blockchain είναι η τεχνολογία πίσω από την κρυπτογράφηση. Με απλά λόγια, είναι ένα κατανεμημένο ψηφιακό καθολικό συναλλαγών που είναι ασφαλές και μόνιμο. Κάθε εγγραφή ονομάζεται μπλοκ. Μια σειρά μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν το blockchain.

Αγορά τοίχων και πώληση τοίχων

Αγοράστε τοίχους και πωλήστε τοίχους είναι εργαλεία χειραγώγησης της αγοράς. Ένας τοίχος πώλησης χρησιμοποιείται για να αποτρέψει την άνοδο των τιμών, κάτι που αν σας επιτύχει, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερο νόμισμα σε χαμηλότερες τιμές. Ένας τοίχος αγοράς είναι ακριβώς το αντίθετο. Γίνεται για να αποφευχθεί η μείωση των τιμών.

Εδώ είναι μια υποθετική κατάσταση. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα τεράστιο ποσό νομίσματος και να κάνετε πολλές παραγγελίες αγοράς, η τιμή του θα αυξηθεί και θα επηρεάσει την αγορά. Αντ ‘αυτού, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε έναν τοίχο πώλησης. Βάλτε μια εντολή πώλησης για ένα τεράστιο ποσό κρυπτογράφησης. Αυτό θα το κάνει να φαίνεται σαν ένας μεγάλος παίκτης ξέρει ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. Θα δημιουργήσει έναν πανικό, που θα αναγκάσει άλλους επενδυτές να πουλήσουν το νόμισμά τους σε τιμή χαμηλότερη από τη δική σας. Αν θέλετε να πουλήσετε το νόμισμά σας, βάλτε ένα τείχος αγοράς.

Κρυπτογράφηση

Η κρυπτογραφία είναι μια μέθοδος κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης πληροφοριών, ώστε να μπορεί να προβληθεί μόνο από τους αποδέκτες της. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας έναν μαθηματικό αλγόριθμο που ονομάζεται cipher. Στην κρυπτογράφηση, χρησιμοποιείται για την ασφάλεια και την επαλήθευση συναλλαγών.

Πιρούνι

Κάθε τόσο, οι προγραμματιστές αλλάζουν τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που διέπουν τα κρυπτονομίσματα, οδηγώντας σε διαχωρισμό στο blockchain. Όταν συμβαίνει αυτό, ονομάζεται πιρούνι. Ένα μαλακό πιρούνι είναι βασικά όταν πραγματοποιούνται ενημερώσεις σε μια αλυσίδα ενώ ένα σκληρό πιρούνι αναφέρεται σε αλλαγές στο πρωτόκολλο που δημιουργούν μια νέα και ξεχωριστή έκδοση της αλυσίδας.

Genesis Block

Το γενετικό μπλοκ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στο πρώτο μπλοκ που εξορύσσεται ποτέ στην αλυσίδα μπλοκ Bitcoin από τον δημιουργό του κρυπτονομίσματος, Satoshi Nakamoto.

Κατακερματισμός

Όταν ένα πρόγραμμα υπολογιστή μετατρέπει τις πληροφορίες σε μια σειρά γραμμάτων και αριθμών, αυτό ονομάζεται κατακερματισμός. Αυτό προστατεύει τις πληροφορίες από παραβιάσεις και ενισχύει την ασφάλειά του. 

Κεφαλαιοποίηση αγοράς

Ονομάζεται επίσης Market cap ή MCAP, αυτός ο όρος αναφέρεται απλώς στον συνολικό αριθμό κερμάτων σε κυκλοφορία πολλαπλασιασμένο επί την τιμή ενός μεμονωμένου νομίσματος. Αυτό είναι χρήσιμο στον προσδιορισμό της αξίας ενός νομίσματος.

Εξόρυξη

Η εξόρυξη αναφέρεται στη διαδικασία επικύρωσης πληροφοριών και στη συνέχεια στην προσθήκη αυτών των πληροφοριών στο blockchain.

Ιδιωτικό κλειδί

Είναι σημαντικό να το κρατήσετε στον εαυτό σας. Ένα ιδιωτικό κλειδί είναι μια σειρά γραμμάτων και αριθμών που σας επιτρέπει να ξοδεύετε ή να έχετε πρόσβαση στο ψηφιακό σας νόμισμα. Σκεφτείτε τον ως κωδικό πρόσβασης που πρέπει να διατηρήσετε ασφαλείς. Το ιδιωτικό κλειδί χρησιμοποιείται συνήθως για πρόσβαση στο πορτοφόλι σας bitcoin.

Δημόσιο κλειδί

Επίσης, αποτελείται από αριθμούς και γράμματα, ένα δημόσιο κλειδί σάς επιτρέπει να λαμβάνετε ψηφιακό νόμισμα.

Slang στον Crypto World

Τώρα που έχετε μια επισκόπηση των βασικών τεχνικών όρων, ας ρίξουμε μια ματιά στους όρους αργκό που πρέπει να γνωρίζουν οι αρχάριοι. Τίποτα δεν φωνάζει αρχάριους παρά να είναι άγνωστοι με αυτούς τους όρους. Για να ξεκινήσετε έναν διάλογο ή να συμμετάσχετε σε μια συνομιλία, πρέπει να το κατανοήσετε πρώτα.

Τσάντες

Οι τσάντες είναι κρυπτογραφικά στοιχεία που αγοράστηκαν σε υψηλότερη τιμή από την τρέχουσα αγοραία αξία. Ένα άτομο που διατηρεί αυτά τα περιουσιακά στοιχεία με φθίνουσα αξία ονομάζεται κάτοχος αποσκευών.

DYOR

Κάντε τη δική σας έρευνα. Στον κόσμο της κρυπτογράφησης, η οποία είναι εξαιρετικά κερδοσκοπική, συνιστάται να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας αντί να ακολουθείτε τυφλά τις συμβουλές των άλλων.

Αναβοσβήνει

Χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα συμβάν που δεν έχει συμβεί ακόμη, το flippening αναφέρεται σε ένα μελλοντικό πιθανό σενάριο όπου το Bitcoin καταλαβαίνει ότι έχει το υψηλότερο όριο αγοράς και ξεπεράστηκε από το Ethereum. 

ΦΟΜΟ

Όταν τα κουπόνια είναι στο υψηλό όλων των εποχών, οι άνθρωποι έχουν το Fear Of Missing Out (FOMO), το οποίο τους κάνει να θέλουν να μπουν στη διαφημιστική εκστρατεία. Σε μια σχετική σημείωση, το Joy Of Missing Out (JOMO) είναι επίσης ένα πράγμα, το οποίο χρησιμοποιείται για να εκφράσει ανακούφιση όταν η διαφημιστική εκστρατεία δεν άξιζε και δεν το άφησαν να φτάσει σε αυτούς.

FUD

Ο φόβος, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία (FUD) είναι όταν εξαπλώνεται η αρνητικότητα σχετικά με την κρυπτογράφηση. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια στρατηγική χειραγώγησης των τιμών της αγοράς, η οποία περιλαμβάνει τη διάδοση παραπληροφόρησης σε χαμηλότερες τιμές. Οι Peddlers του FUD ονομάζονται FUDsters.

HODL

Το Hold On For Dear Life (HODL) είναι το μάντρα των εμπόρων όταν συμβαίνουν κινήσεις στην αγορά, όπως διακυμάνσεις στην τιμή. Αρχικά ήταν ένα ορθογραφικό λάθος της λέξης “κρατήστε”.

Αντλία και χωματερή (PND)

Αυτή είναι μια πρακτική που γίνεται από μεμονωμένους ή πολλούς ανθρώπους για να χειριστεί την τιμή του νομίσματος. Οι τιμές διογκώνονται γρήγορα, ώστε να μπορούν να πωληθούν σε υψηλή τιμή. Αυτό ακολουθείται συνήθως από μια πτώση στην αγορά.  

Ρεκτ

Ένας αργός όρος για τη λέξη «ναυάγιο», ο Rekt χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν έμπορο που έχασε έναν τόνο χρημάτων από ένα κακό εμπόριο.

Sats

Το Sats, το στενό του Satoshis, αναφέρεται στη μικρότερη μονάδα ενός Bitcoin. Αυτός ο όρος είναι ένα νεύμα στον δημιουργό του πρώτου ψηφιακού νομίσματος.

Στο φεγγάρι

Αυτός ο αργός όρος χρησιμοποιείται όταν οι τιμές αυξάνονται γρήγορα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως ουσιαστικό όσο και ως μάχη. Εναλλακτικές μορφές αυτής της αργκό είναι «Όταν το φεγγάρι» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εποχή της απότομης ανόδου. και «Mooning» για τη μορφή ρήματος.

Φάλαινα

Οι φάλαινες είναι μεγάλοι παίκτες στην αγορά κρυπτογράφησης. Διαθέτουν ένα μεγάλο ποσό νομισμάτων και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές κινήσεις όπως πτώσεις ή πτώσεις στην αγορά.

Υπάρχουν αρκετά φάλαινες στον κόσμο της κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων μερικών εκατομμυριούχων κρυπτογράφησης που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

συμπέρασμα

Όταν αναλαμβάνετε νέες αναζητήσεις όπως το κρυπτογράφηση, η κατανόηση της γλώσσας είναι βασική για την επιτυχία σας. Προτού μπορέσετε να σχεδιάσετε μια αποτελεσματική στρατηγική ή να επιλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε, να κάνετε εμπόριο και να παρακολουθήσετε την αγορά, θα πρέπει να έχετε ένα ορισμένο επίπεδο κρυπτογράφησης.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο συνέβαλε σε αυτήν την προσπάθεια διευκρινίζοντας σημαντικούς όρους και εξηγώντας βασικές έννοιες. Με αυτόν τον τρόπο, είστε πιο ενημερωμένοι και στη συνέχεια πιο εξοπλισμένοι για να λάβετε μια απόφαση. Αισθάνεστε πιο σίγουροι για να παίξετε την αγορά κρυπτογράφησης?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Follow Us
  Facebooktwitter
  Promo
  banner
  Promo
  banner