Vejledning til forståelse af bevægelige gennemsnit i teknisk analyse

Investorer er normalt afhængige af grundlæggende analyse for at vurdere sikkerheden og dens iboende værdi (og for at analysere dens fremtidige potentiale), mens handlende bruger teknisk analyse for at maksimere direkte afkast. Tekniske analysestudier kortlægger mønstre og indikatorer til at opdage handelsmuligheder og potentielle indtægter. De mest almindelige værktøjer i denne disciplin inkluderer glidende gennemsnit, MACD, relativ styrkeindeks, Bollinger-bånd og andre.

At være på det komplekse kryptokurrencymarked kræver en kombination af teknisk computing og økonomisk viden, så det er et must at lære om handelsteknikker.

På grund af menneskers unikke personlighed handler de på forskellige måder – nogle foretrækker mere aggressiv og risikabel tilgang, andre vælger mere afslappet, langsom og sikker stil. Der er forskellige handelsstile, som er noget overlappende; dog disse fire stilarter er de mest populære positionshandel, swinghandel, daghandel og hovedbundshandel.

Hvad angår nyttige tekniske analysehandelsværktøjer, er det glidende gennemsnit et af de ældste og mest populære. Det er en indikator, der analyserer tidligere og nylige data (især pris) ved at opsummere og beregne et gennemsnit over forskellige tidsperioder. Det viser middelværdierne, og det kaldes “bevæger sig”, da det gentagne gange genberegnes, når nye data bliver tilgængelige. Efterhånden som den skrider frem, falder den ældste værdi og tilføjer den seneste værdi. Dette beskriver en proces, kaldet “udjævning”, hvormed den reducerer effekten af ​​midlertidige datafluktuationer, flader den til en linje, viser tendensen mere tydeligt og fremhæver værdier over og under.

Glidende gennemsnit er trendfølgende eller forsinkede indikatorer, da de beskriver begivenheder, der allerede har fundet sted. De bruges også som en base for andre indikatorer, såsom Moving Average Convergence Divergence (MACD), Bollinger Bands, Oscillator i procentpris og andre. Anvendelsen af ​​glidende gennemsnit omfatter bekræftelse af en tendens, bestemmelse af retning eller mulige tilbageførsler samt identifikation af et fladt marked.

Den primære parameter, der bruges til at beregne et glidende gennemsnit, er en periode eller et antal perioder. Overvejende er flytende gennemsnit baseret på slutkurser.

Typer af bevægelige gennemsnit

Et simpelt glidende gennemsnit er den mest basale og sandsynligvis mest udbredte form for glidende gennemsnit. Det er defineret som det uvægtede gennemsnit (sum af værdier divideret med antallet af værdier) af data over et fast tidsrum. Når en ny værdi kommer ind i sættet i en ny periode, falder den ældste ud, og det er derfor nødvendigt med en ny beregning.

Eksponentielt glidende gennemsnit

Den bruger en mere kompliceret beregning end det simple glidende gennemsnit, da den anvender mere vægt på de nyeste data i værdisættet, og det beregner gennemsnittet ud af alle de historisk analyserede data uden at fjerne tidligere poster, når den seneste bliver tilgængelig. Vægtningen for hver tidligere værdi falder eksponentielt (trinnet er ikke et konstant tal).

Vægtet glidende gennemsnit

Det er en indikator, der igen fremhæver nyere prisindgange for at sikre, at de har en større indflydelse på resultatet end ældre poster. Hver posts vægt falder i en aritmetisk progression, hvilket betyder, at forskellen mellem datapunkterne er fast, og 1 er det mest anvendte tal.

Tips til fortolkning af glidende gennemsnit

– Overvej længden af ​​de perioder, du bruger. Du skal have et bestemt antal slutkurser for at beregne et glidende gennemsnit. Dette kan være et problem for helt nye aktiver.

– De glidende gennemsnit er forsinkede, og de følger indikatorer, hvilket betyder, at de altid er et skridt bagud. Mens de sikrer, at du er i tråd med den aktuelle tendens, men der er stadig en risiko for forsinkede signaler. Jo længere det glidende gennemsnit er, jo større er forsinkelsen.

– Glidende gennemsnit kan ikke kun beregnes med lukkekurser, men også med månedlige priser, ugentlige priser, åbningskurser eller endda intradag-priser.

– Husk, at jo højere prisvolatilitet, jo større er chancen for falske signaler. Mens glidende gennemsnit er gode til at identificere store tendenser, er det muligt at få flere falske signaler eller miste positioner, før det sker. Glidende gennemsnit er vigtige for andre værktøjer, og kombiner altid værktøjer til yderligere bekræftelse.

Vil du lære flere strategier i teknisk analyse? Du kan læse vores guide til handel med tilbageførsler ved hjælp af RSI her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner