BTC: n viimeaikainen lasku johtui makrotekijöistä, mutta valaiden kasvu jatkui

Katsaus Bitcoinin uusimpaan retracementiin, siihen johtaviin tekijöihin ja siihen, miten valaat ostivat vähittäiskauppiailta.

Bitcoinin hinnat laskivat 27,88% kolmen päivän aikana, ja suurin punainen kynttilä nähtiin 11. tammikuuta 2021, ja perinteinen media alkoi kutsua sitä karhumarkkinoiden aluksi. Todellisuudessa Bitcoinin lasku viime perjantain kaikkien aikojen ennätyksestä 41998 dollarista eilisen 30287 dollariin – OKEx BTC -indeksin hinnan mukaan – vain jäljitti voitot, jotka tehtiin vasta 2. tammikuuta, kun se kävi kauppaa noin 30000 dollarin tasolla.

Sillä välin nähtiin uudistettua ostotoimintaa eilen iltapäivällä Euroopan aikaa lähtien, ja johtava digitaalinen valuutta on nyt palannut noin 33 000 dollarin tasolle, mikä tarkoittaa, että YTD-voitot ovat noin 15%.

Tässä markkinakommentissa annamme lisää kontekstia Bitcoinin viimeaikaisille hintaliikkeille ja keskustelemme siitä, miten makrotaloudelliset tekijät vaikuttavat niihin ja mitä ne tarkoittavat kauppiaille yleensä.

Bitcoin on edelleen vihreässä maanantain melkein 30%: n vetäytymisestä huolimatta. Lähde: OKEx

Bitcoinin vetoomukset tänä vuonna ovat todennäköisesti vähemmän dramaattisia

Eilinen jyrkkä retracement oli katastrofi johdannaismarkkinoille, ja maanantaina purettiin 2,5 miljardia dollaria positioissa bybt: n tiedot. Tämä luku ylittää 1,74 miljardin dollarin selvitystilan 3. tammikuuta ja 1,87 miljardin dollarin 25. marraskuuta, ja vaikka hinnalla on suora vaikutus siihen, tämä heijastaa myös viimeaikaista volatiliteetin kasvua..

Likvidaatiot saavuttivat maanantaina toisen ennätyskorkeuden. Lähde: bybt

Vaikka volatiliteetti siirtyi nousevaan vaiheeseen joulukuussa, se on edelleen kaukana vuodesta 2017, kuten alla olevassa kaaviossa näkyy. Keskimäärin noin 35%: n kaatumisia tapahtui muutaman viikon välein vuoden 2017 härkätaistelun aikana, kun taas Bitcoinin 60 päivän volatiliteetti ei ole ylittänyt 4% pitkään aikaan kesäkuusta 2020 lähtien.

Bitcoinin 60 päivän volatiliteetti on ollut alle 4% kesäkuusta 2020. Lähde: Kolikkotiedot

Kun yhä useammat institutionaaliset sijoittajat tulivat salausmarkkinoille viime vuonna, seuraamme volatiliteetin vähenemistä, ja on erittäin todennäköistä, että uudelleenjärjestelyt ovat tänä vuonna paljon vähemmän dramaattisia verrattuna edelliseen härkäajoon.

Pörssien tekniset häiriöt työnsivät hintaa edelleen

Yhdysvaltojen hallinnassa oleva salakirjoituskeskus Coinbase kärsi toisesta tekninen häiriö eilisen myyntitapahtuman aikana. Monet käyttäjät raportoitu ei pysty toteuttamaan ostotilauksia. Samaan aikaan myös Kraken, toiseksi suurin amerikkalainen salauspörssi kohdannut ongelmia. Koska useat Bitcoin-johdannaismarkkinat käyttävät molempien pörssien tietoja indeksikomponentteina, tämä johti futuurien ja swapien selvitystilaan.

Aiemmat Coinbase-palkkiot Yhdysvaltojen korkean kysynnän takia katosivat maanantaina. Teknisen häiriön takia Coinbasen spot-hinnalla oli jossain vaiheessa negatiivinen palkkio noin 1000 dollaria verrattuna OKExiin.

Coinbase näki yli 1000 dollarin negatiivisen palkkion teknisen häiriön takia. Lähde: TradingView

Bitcoinin laskuun vaikuttivat perinteiset markkinat

Ympärivuorokautinen Bitcoin-kaupankäynti tekee siitä johtavan indikaattorin, joka reagoi markkinoiden muuttuvaan riskinottoon viikonlopun aikana. Bitcoinin syöksyminen on samanaikaisesti muiden riskialttiiden varojen sekä korottomien varojen vähenemisen kanssa.

Yhdysvaltain osakemarkkinat laskivat ensimmäistä kertaa maanantaina viiden pörssipäivän jälkeen, kun ne olivat saavuttaneet peräkkäiset kaikkien aikojen korkeimmat hinnat, jotka nousivat samalla tavalla kuin Bitcoin. Öljyn hinnat samoin pysäyttivät neljän päivän voittoputken, kun spot-kullan hinta laski kuuden viikon alimmalle tasolle.

Syynä näihin vetäytymisiin on Yhdysvaltojen 10 vuoden valtiontulon nousu sen jälkeen, kun demokraatit saivat kaksi Georgian senaatin paikkaa. Tuotto rikkoi tärkeän 1%: n esteen viime perjantaina ja oli yli 1,15% sen jälkeen, kun se oli saavuttanut suurimman viikoittaisen nousun kesäkuun jälkeen. Joukkolainamarkkinoihin kohdistuu paineita pelkäämällä, että demokraattisesti ohjattu kongressi voisi edelleen keventää finanssipolitiikkaa ja nostaa inflaatio-odotuksia.

Markkinat ovat tällä hetkellä enemmän huolissaan korkeammista tuotoista ja siitä johtuvasta likviditeetin vähenemisestä. Kasvukannat rajoittavat todennäköisesti myös dollarimääräisen lainan ottamisen kustannuksia, ja tämä vaikuttaa Bitcoiniin, koska se on viime aikoina siirtynyt enemmän vastaamaan suuria teknisiä osakkeita, kuten Tesla, joka laski maanantaina 7,8%.

Rahoitustuoton nousu ja dollari-indeksi heikensivät riskialttiiden omaisuuserien nousutrendiä. Lähde: CNBC

Lisäksi dollari-indeksi, joka korreloi hyödykkeiden kanssa, nousi myös korkeammalle viime viikolla, mikä hillitsi aiemmin ylikuumentuneita markkinoita. Voidaan sanoa, että maanantai-myynti oli vain myöhässä "terve korjaus" maaliskuun jälkeen nousseiden varojen hinnoista oli tullut yhä spekulatiivisempia.

Useat indikaattorit heijastivat ylikuumenemista

Ylikuumentunut markkinatilanne kiristyi, kun Bitcoin jatkoi uusien korkeuksien nousua. Jatkuvien vaihtosopimusten rahoitusosuudet olivat nousseet viime viikolla ja olivat huomattavasti korkeammat kuin aiemmat nousut. Tämä suuntaus osoittaa, että markkinat ovat liian vivutettuja ja kauppiaat ovat liian johdonmukaisia ​​vedonlyöntisuunnassaan.

Kaksi erittäin korkeaa rahoitusjaksoa vuonna 2021 viittaa ylikuumentuneisiin markkinoihin ja vetäytymisen riskiin. Lähde: bybt

Oikaistu SOPR (eli käytetyn tuotoksen voittosuhde) antaa tarkemman signaalin todellisista myynti / ostotapahtumista. Tämä indikaattori saavutti huippunsa vuonna 2017 kolmen kuukauden rallin jälkeen nollapisteestä. Nykytilanne on samanlainen, ja indikaattorin mukaan voitonotoa voi tapahtua milloin tahansa, vaikka pitkän aikavälin näkymät ovat edelleen nousussa.

Ketjun tiedot osoittavat, että markkinoilla on voittoa tavoittelevaa myyntipainetta. Lähde: Glassnode

Heikot kädet myivät Bitcoinin valaille

Ensimmäinen nouseva muutos tässä noususyklissä on saatu päätökseen, ja avaruuteen tulijoiden keskimääräiset kustannukset ovat korkeammat. Heikot kädet myytiin nopeasti matkalla alaspäin, kun taas pitkällä aikavälillä nousevat sijoittajat jatkoivat ostamista. Näemme, että yli 1000 BTC: n saldoilla olevien osoitteiden lukumäärä on kasvanut jatkuvasti, eikä viimeisin retracement vaikuta siihen.

Valaiden uusin retracement ei ole vaikuttanut, ja ne keräävät edelleen Bitcoinia. Lähde: Glassnode

Etkö ole OKEx-kauppias? Opi aloittamaan kaupankäynti!

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner