Hvordan fungerer “smarte kontrakter”?

Smarte kontrakter muliggør automatisering af visse aspekter af en platforms funktionalitet. Disse digitale aftaler udfører selv forudbestemte handlinger ved modtagelse af et digitalt aktiv eller kryptokurrency. I dag bruges smarte kontrakter overalt i blockchain-rummet, men det var ikke altid tilfældet. Lad os tage et sekund for at undersøge, hvordan disse nyttige protokoller først blev til, og hvordan de fungerer uden behov for nogen indblanding fra tredjepart.

Det originale intelligente kontraktkoncept forud for kryptovalutaer med fjorten år. Ironisk nok er den mand, der krediteres udviklingen af ​​smarte kontrakter, ingen anden end den velkendte Bitcoinist Nick Szabo. Mange mennesker tror, ​​at Nick faktisk er Satoshi Nakamoto på grund af hans tidligere værker.

Nick berømt teoretiseret om værdilagring af bits ved hjælp af et proof-of-work-system fem år før Bitcoin eksisterede. Han har altid været en pioner inden for kryptospace. I 1994 udgav Nick sin smarte kontraktkode til offentligheden. Han opfandt også sætningen “smart kontrakt”.

Nick Szabo via TMNews

Nick Szabo via TMNews

Hvorfor er der brug for “Smart kontrakt”?

Hver smart kontrakt indeholder fire hovedprincipper. Først skal du have kontraktens genstand. Emnet er, hvad der giver din kontrakt adgang til de varer eller tjenester, som kontrakten regulerer. For det andet har du brug for digitale signaturer (private nøgler) fra alle involverede i kontrakten. Disse underskrifter er det, der starter kontrakten. Dernæst kommer specifikation af kontraktbetingelserne. Denne del er, hvor du lægger den nøjagtige rækkefølge af operationer, der begynder, når kontrakten udføres. Endelig har du brug for en decentral platform. Et blockchain-netværk holder den smarte kontrakt gemt i redundans og beskyttet mod ændringer.

Smarte kontraktkomponenter

  1. Kontraktens genstand
  2. Digitale signaturer
  3. Kontraktsbetingelser
  4. Decentral platform

Hvordan bruges “smarte kontrakter”?

Der er uendelige smarte kontrakter. Smarte kontrakter hjælper dig med at udveksle digitale aktiver og virkelige aktiver. Smarte kontrakter lever på blockchain og kan ikke ændres. Denne ekstra sikkerhed gør disse digitale aftaler ideelle til mange forretningsscenarier.

Smarte kontrakter i ICO’er

Initial Coin Offerings (ICO’er) bruger smarte kontraktprotokoller under deres crowdfunding-begivenheder. De smarte kontrakter sporer, beregner, tildeler og distribuerer automatisk de midler, der sendes mellem virksomheden og investoren. Den smarte kontraktprogrammering muliggør automatisering af hele processen.

Denne automatisering giver virksomheder mulighed for at acceptere finansiering fra et bredere publikum. Virksomhedens arbejdsbyrde øges ikke, men virksomhedens eksponering for fundraising udvides. Strategiens altomfattende karakter hjalp med til at skubbe ICO’er til at registrere antal i år. En rapport viser, at ICO-volumen allerede er fordoblet sidste års tal i maj.

Traditionelle virksomheder ser mod smarte kontrakter

Traditionelle virksomheder fortsætter med at komme ind på den smarte kontraktarena, når blockchain-integrationen fortsætter. I dag findes platforme, der bruger smarte kontrakter til næsten alt inklusive fast ejendom, investeringer, royalties, valg, logistik og meget mere.

Ethereum-drevne “smarte kontrakter”

Cryptocurrency, Ethereum, er bedst kendt for at introducere smart-kontrakt-konceptet til cryptospace. Ethereums ERC-20-protokol bruger smarte kontrakter til at hjælpe med at automatisere token oprettelse og distribution. ERC-20 er langt den mest udbredte tokenudstedelsesprotokol på markedet.

Ethereum Smart Contract-kodning via Ethereum.org

Ethereum Smart Contract-kodning via Ethereum.org

Vitalik Buterin, Ethereums udvikler beskriver smarte kontrakter som et program, der “validerer automatisk en betingelse og bestemmer, om aktivet skal gå til en person eller tilbage til den person, der har sendt det eller en kombination.”Ethereum bruger en anden-lags protokol til at udføre intelligente kontraktfunktioner uden at skabe yderligere blockchain-overbelastning.

Smart kontraktudvikling

Da Ethereum øgede smart kontraktbevidsthed, kom mere komplekse og avancerede smarte kontraktmodeller ind i kryptospacet. Platforme som f.eks EOS, Steller, og NEO bruge mindre spildte konsensusmekanismer sammenlignet med Proof-of-Work-systemet på plads med Ethereum.

Smarte kontrakter fjerner mellemmanden fra mange af de mest anvendte forretningssystemer i dag. Disse protokollers tillidsløse karakter giver virksomheder og investorer mulighed for at øge effektiviteten og sikkerheden samtidigt. Du bør forvente yderligere integration af denne teknologi i traditionelle forretningssystemer, efterhånden som flere platforme kommer ind på markedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner