Hakkeroidut KuCoin-rahat pestään suurelta osin Uniswapissa ja Kyber Networkissa

OKEx Insightsin DeFi Digest on viikoittainen tutkimus hajautetusta rahoitusmaailmasta.

DeFi-markkinoiden tilannekuva

Hajautetut rahoitusmarkkinat jatkoivat positiivista vauhtiaan tällä viikolla, kun DeFi-tuotteiden lukittu kokonaisarvo nousi 9,4 miljardista dollarista 11,1 miljardiin dollariin. Uniswap säilytti markkinajohtajan asemansa tällä viikolla 20 prosentin markkinaosuudella USD-lukituksen mukaan. Hajautetulla pörssillä oli myös suurin likviditeettipooli ja se hallitsi 54 prosenttia kaikkien DEX-kauppojen volyymista.

Hajautetussa luotonannossa Compound korvasi Aaven pääluotonantajana kasvattamalla markkinaosuuttaan 48 prosenttiin.

DeFi-maailman keskeisten mittareiden kasvu jatkui tällä viikolla positiivisena lukuun ottamatta DEX-maiden viikoittaista keskimääräistä kaupankäyntimäärää. Lähteet: DeFi Pulse ja DeBank

Hajautettu vaihtovolyymi asettaa kaikkien aikojen korkeimman tason syyskuussa

Syyskuu on ollut räjähtävä kuukausi hajautetuissa pörsseissä, ja DEX: n kaupankäynnin volyymi on valtava 22,57 miljardia dollaria. Tämä luku on melkein 14x suurempi kuin kesäkuussa.

Likviditeetin louhinnan kuume on johtanut Uniswap-, Curve- ja Balancer-käyttäjien kysynnän kasvuun. Yhdistettynä näiden alustojen markkinaosuus on syyskuussa lähes 90 prosenttia, kun neljä kuukautta sitten vain 40 prosenttia.

Uniswapin markkina-asema hajautettujen pörssien keskuudessa kasvoi toukokuusta syyskuuhun. Lähde: Dyyni-analyysi, OKEx Insights

Varastettuja KuCoin-varoja on vaikea pestä keskitetyssä pörssissä

Hajautetulle vaihdolle ominainen sääntelyn puute oli keskeisessä asemassa keskitetyn digitaalisen omaisuudenvaihdon hakkeroinnin jälkeen KuCoin, joka menetti arviolta 279 miljoonaa dollaria kryptovaluuttaa. Hakkerit varastivat laajan valikoiman erilaisia ​​kryptovaluuttoja – joista 150 oli ERC-20-rahakkeita, kuten SNX ja Ethereum-pohjainen USDT. 

Varastettujen kryptovaluuttojen rahanpesu osoittautuu vaikeaksi, kun yritetään käyttää keskitettyä vaihtoa, ja useilla CEX-valuutoilla on jäätynyt nostot ja mustalla listalla olevat osoitteet.

Lisäksi verrattuna todella hajautettuihin kryptovaluuttoihin, kuten BTC, monet ERC-20-rahakkeet eivät ole sensuuriresistenttejä. Tämä tarkoittaa, että liikkeeseenlaskija voi jäädyttää tunnuksen milloin tahansa. KuCoin-hakkeroinnin tapauksessa Tetherillä oli jäätynyt 20 miljoonaa USDT varotoimenpiteenä. Useat muut projektit myös keskeyttivät tai peruuttivat älykkäät sopimuksensa – auttoivat KuCoinia hankkimaan osan varastetuista varoistaan.

Hakkerit kääntyvät DEX: ien puoleen varastettujen rahakkeiden pesemiseksi

Koska varojen pesua keskitetyn pörssin kautta on vaikea saavuttaa, KuCoin-hakkerit ovat sittemmin yrittäneet pestä varastamansa varat hajautetun vaihdon kautta, missä he myivät varastetut rahakkeet vastineeksi ETH: lle. Valasvaroituksen mukaan, hakkerit ovat siirtäneet vähintään 1,2 miljoonan dollarin arvosta SNX-tunnuksia Uniswapille neljän tapahtuman sarjalla.

Hakkerit siirtivät varastetut SNX-rahakkeet Uniswapiin. Lähde: Whale Alert

Hakkerit vaihtoivat varastamansa varat ETH: lle kahdesta syystä: Eetteri on sensuuriresistentti ja se on helposti vaihdettavissa fiat-valuuttoihin. Sensuuriresistenttinä kryptovaluuttana ETH: lla ei ole riskiä jäätyä, ja sillä voidaan käydä kauppaa tuhansien kaupankäynnin paria lukuisissa kryptovaluutanvaihdoissa.

DEX: t kuuluvat FATF: n punaisten lippujen alle

Hajautettu vaihto on altis rahanpesutoiminnalle, jonka rahanpesutoimintaryhmä on yksilöinyt. FATF julkaisi äskettäin a raportti rahanpesun ja terrorismin rahoituksen punaisen lipun indikaattoreista. Raportissa todettiin, että varojen vastaanottaminen varastettuihin varoihin liittyvistä osoitteista on varoitusmerkki rahanpesulle.

Vaikka DEX-laitteilla suoritetut liiketoimet ovat julkisesti näkyvissä estoketjussa, hakkereiden mielestä DEX: t houkuttelevat varastettujen varojensa pesua henkilöllisyyden todentamisen puutteen vuoksi. 30. syyskuuta alkaen KuCoinin hakkerista varastettuja rahakkeita on myyty 17 miljoonaa dollaria DEX: ille ja DEX-aggregaattoreille. Varastetut varat olivat enimmäkseen pesty Uniswapin (9,4 miljoonaa dollaria) ja Kyber Networkin (4,1 miljoonaa dollaria) kautta.

Kuten FATF on ilmoittanut, useiden arvokkaiden liiketoimien tekeminen nopeasti peräkkäin, esimerkiksi 24 tunnin kuluessa, on toinen punainen lippu rahanpesulle. Tiedot Etherscanissa osoittaa, että hakkereita pestään varastetut varat Uniswapin kautta 28. syyskuuta. He siirtivät sitten lähes 2000 ETH: ta.

Hakkerit pesivät varastettuja varoja Uniswapilta ja siirtivät valtavia määriä ETH: ta 28. syyskuuta. Lähde: Whale Alert, Etherscan, OKEx Insights

Huolimatta merkittävästä EtherDelta-päätöksestä vuonna 2018 – jossa todettiin, että hajautettu foorumi toimi rekisteröimättömänä kansallisena arvopaperipörssinä – DEX-yhtiöistä puuttuu huomattava sääntely. Varojen joukkopesu Uniswapin ja Kyber Networkin kautta kiinnittää epäilemättä sääntelyviranomaisten huomion ympäri maailmaa. Millaisia ​​taannehtivia toimia tapahtuu, on vielä nähtävissä.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner