Hvad er guldspotprisen, og hvordan indstilles den?

Handel med guld eller andre ædle metaller er det allerførste spørgsmål, du kan stille, hvor meget koster guld? Svaret ligger i spotprisen i guld. Dette er den pris, som guld til enhver tid handles med på de markeder, hvor det er tilgængeligt.

Her vil vi se nærmere på nøjagtigt, hvad spotprisen for guld er, hvad du faktisk får for spotprisen på guld og de vigtigste faktorer, der flytter prisen på markederne.

Hvad betyder spotprisen på guld?

Den spotpris, du først ser, er baseret på en troy ounce guld. Dette er det standardmål, hvor guld handles på de internationale markeder. Du vil også bemærke, at prisen på guld (og andre ædle metaller) er angivet i amerikanske dollars. Igen er dette den valuta, hvor guld prissættes og handles rundt om i verden.

Den pris, du normalt vil se citeret som en spotpris, vil også være “bud” -prisen. Dette er den højeste pris, som købere på markedet i øjeblikket er villige til at betale. Denne pris kommer overvejende fra guld futures markedet i USA, hvor guld og andre råvarefutures kontrakter handles på COMEX. Dette er verdens største børs for guld- og råvareterminer.

Hvad dette betyder er, at prisen på guld faktisk primært sættes af handel med futureskontrakter, der udgør størstedelen af ​​guldhandelen snarere end handel med det faktiske fysiske metal og børser som Shanghai Gold Exchange. Disse afleder alle deres priser baseret på dem, der er etableret i New York, og den “faste” pris, der tilbydes to gange dagligt af OTC-markedet i London og London Bullion Market Association (LBMA).

Den pris, du betaler for guld

Hvis du vil købe fysisk guld, skal du betale lidt mere end spotprisen. Den faktiske pris, du betaler, afhænger af den form for guld, du vil købe. Dette er typisk kendt som en “premium”. Det kræves, da den spotpris, du ser på markedet, er prisen for “rå” guld. Ligesom du vil se priser på råolie, skal dette materiale stadig raffineres, behandles og fremstilles for at gøre den færdige fysiske guldform, som du ønsker at købe.

Den endelige pris, du betaler, afhænger af nogle få faktorer. Formen af ​​fysisk guld, du køber, har indflydelse. Guldstænger har typisk den laveste præmie efterfulgt af guldmønter og endelig smykker, men især med mønter skal du muligvis også tage højde for samlerværdien.

Ud over dette vil hver forhandler have deres egen præmie og gebyrer, som de opkræver. Du kan administrere disse ved at sikre dig, at du handler rundt og kun køber fra en anset forhandler. Der er mange at vælge imellem rundt om i verden, der passer til dine behov som erhvervsdrivende.

Hvad bevæger spotprisen på guld?

Som med enhver form for aktiv er der en række faktorer, der kan flytte markedet regelmæssigt. Her er dog et par af de vigtigste faktorer, når det kommer til at flytte urskiven på guldmarkedet:

USD-værdi: Der er et historisk omvendt forhold mellem guld og den amerikanske dollar. Dette betyder, at når dollaren bliver stærkere, falder prisen på guld normalt lavere. Det modsatte gælder også, idet en svagere dollar giver en højere guldpris. Dette skyldes primært øget købekraft fra andre valutaer i USD. Dette øger efterspørgslen efter guld, hvilket igen øger priserne.

Renter: Et andet omvendt forhold til guld er med renten. Da disse stiger, har værdien af ​​guld en tendens til at falde, mens en lav rente normalt øger guldpriserne, da investorer ser efter mere betydelige afkast for deres kontanter. Disse har også en tendens til at øge inflationen.

Inflation: Guld er kendt som måske den bedste sikring mod inflation for investorer i historien. I perioder med inflation stiger værdien af ​​guld typisk. Denne form for prisstigning kan også skyldes den forventede inflation.

Aktiemarkedsaktivitet: Det er usandsynligt, at begge aktier stiger, og prisen på guld stiger. Dette skyldes, at guld typisk ses som en sikker havninvestering, når det ikke går godt på aktiemarkedet og andre. Derfor har en ned-periode for aktier en tendens til at øge guldpriserne, når handlende ser mod et sikrere og mere sikkert investeringsalternativ.

Økonomisk usikkerhed: Økonomisk usikkerhed, og bredere end det, og form for politisk ustabilitet eller national krise virker normalt til at drive prisen på guld højere. Dette skyldes igen den sikre havnestatus, som guld holder investorernes sind, det faktum, at ædle metaller kan kvantificeres i fysisk form, let kan transporteres og har en egen værdi af sig selv, alt sammen spiller en rolle.

Guld spotprisen på guld i dag

Der er mange steder, hvor du kan kontrollere den aktuelle guldpris inklusive dette websted, analysere det mod tidligere præstationer eller endda sammenligne det med andre markeder og indeksfonde. De seneste guldpriser i 2020 er steget støt. Denne stigning kan tilskrives en kombination af faktorer som nævnt ovenfor.

Med COVID-19-pandemien i verden, er der kommet en langvarig periode med økonomisk usikkerhed. Dette i sig selv ville være nok til at øge guldpriserne, skønt centralbanker overalt i verden også har bevæget sig til lavere rentesatser og vedtaget andre foranstaltninger for at stimulere den globale økonomi.

Hvad dette betyder for guldprisen er, at vi har set en støt stigning i spotguldprisen det sidste år. Højder på mere end $ 2.000 er nået på sit højdepunkt. Mens det er ukendt, om dette vil fortsætte, mens der fortsat er et pandemiproblem, ser det ud til, at guldpriserne også vil forblive høje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner