Τι είναι το Cryptocurrency Ripple (XRP)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε για το τι είναι το Ripple είναι ότι πρόκειται για πλατφόρμα και κρυπτογράφηση. Η πλατφόρμα είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα που έχει δημιουργηθεί για να επιτρέπει φτηνές και γρήγορες συναλλαγές. 

Το Ripple έχει το δικό του ψηφιακό στοιχείο (XRP), αλλά οποιοσδήποτε στο δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιήσει το RippleNet για να δημιουργήσει το δικό του.

Αυτό το άρθρο εξηγεί τι είναι το Ripple, τα προβλήματα που επιλύει, τη διαφορά μεταξύ Ripple και XRP, την τεχνολογία, τον ανταγωνισμό, τις εξελίξεις, τις συνεργασίες και την πρόβλεψη τιμών XRP.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε ένα Πορτοφόλι με κυματισμούς.

Σχέση και διαφορά μεταξύ κυματισμού και XRP

Ο Brad Garlinghouse, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Ripple και ο Chris Larsen, τρέχων πρόεδρος, αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν εάν το Ripple και το XRP είναι ένα και το ίδιο. Αυτό προήλθε από διαφορετικά άτομα στην αγορά κρυπτογράφησης που συζητούν για αυτό το θέμα, γεγονός που τους ανάγκασε να επιβεβαιώσουν ότι η Ripple Inc. και η XRP είναι διαφορετικές οντότητες.

Ripple Inc.. είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις και πλατφόρμες σε χρηματοοικονομικές εταιρείες για την αποστολή χρημάτων παγκοσμίως. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2012, αργότερα η εταιρεία κυκλοφόρησε την πλατφόρμα Ripple, το σύστημα ακαθάριστου διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο και το δίκτυο εμβασμάτων και την ανταλλαγή νομισμάτων.

Από την άλλη πλευρά, το XRP είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε στο καθολικό XRP, ένα αποκεντρωμένο blockchain ανοιχτού κώδικα. Το cryptocurrency μπορεί να διαπραγματευτεί σε διαφορετικά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης ως ανεξάρτητο περιουσιακό στοιχείο.

Σημείωση: Το XRP δεν αποτελεί ασφάλεια, ως εκ τούτου, η κατοχή του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου δεν σημαίνει ότι μοιράζεστε στη Ripple Inc., όπως συμβαίνει με τα αποθέματα.

Ωστόσο, και οι δύο οντότητες μοιράζονται μια μοναδική σχέση. Πρώτον, η Ripple κατέχει περίπου 60% μάρκες XRP σε προσφορά. Ενώ οι περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης εκδίδουν μεγάλο αριθμό κερμάτων για ιδιωτική ή δημόσια πώληση, ο διευθυντής του νομίσματος, ο Garlinghouse δήλωσε ότι κυκλοφόρησαν τα κουπόνια στη Ripple Inc. ως δώρο.

Η ομάδα ανέπτυξε τη δυνατότητα xRapid στην πλατφόρμα, η οποία ενσωματώνει το XRP και το καθολικό XRP. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας να μειώσουν το κόστος ρευστότητάς τους και να διευκολύνουν τις πληρωμές σε όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η δυνατότητα απεικονίζεται στο παρακάτω σχήμα:

Τι είναι ο κυματισμός

Ένα σημαντικό γεγονός σχετικά με αυτήν τη λειτουργία είναι ότι δεν ανήκει στην πλατφόρμα Ripple ή σε καμία οντότητα, η οποία ακυρώνει τους ισχυρισμούς ότι είναι συγκεντρωτικός λόγω της σύνδεσής του με την Ripple Inc..

Η Ripple είναι εγγεγραμμένη εταιρεία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και διευθύνεται από ένα διοικητικό συμβούλιο, ιδρυτές και άλλους μετόχους. Η διαχείριση της εταιρείας γίνεται από άτομα που κατέχουν και ελέγχουν τις λειτουργίες και τη λειτουργία της εταιρείας.

Από την άλλη πλευρά, το XRP δεν διαχειρίζεται καμία οντότητα. Αντίθετα, ανήκει σε μια κοινότητα κατόχων XRP που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του νομίσματος. Επιπλέον, αυτή η κοινότητα αναπτύσσει λύσεις στο καθολικό XRP κατά βούληση.

Η Ripple Inc. ανήκει τόσο στον Brad Garlinghouse όσο και στον Chris Larsen, τους δύο μεγάλους μετόχους της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Η Larsen κατέχει μερίδιο 17% και επιπλέον 5,19 δισεκατομμύρια μάρκες XRP. Η Garlinghouse κατέχει μερίδιο 6,3%.

Ευκαιρία του Ripple

Επί του παρόντος, η κατάσταση των παγκόσμιων συστημάτων πληρωμών είναι πολύ πίσω. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ροή και λήψη ολόκληρων ταινιών στο τηλέφωνό σας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, αλλά η αποστολή λίγων χρημάτων στους συγγενείς σας σε διαφορετική χώρα απαιτεί χρόνο και απαιτεί έξοδα επεξεργασίας.

Η τεχνολογία για βολικές παγκόσμιες πληρωμές είναι ήδη εκεί, αλλά γιατί ο παγκόσμιος τομέας πληρωμών είναι πολύ πίσω?

Δεν είναι μυστικό ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν δισεκατομμύρια δολάρια για τέλη πληρωμής και προσπαθούν να καινοτομήσουν συστήματα που θα βάζουν πάντα χρήματα στις τσέπες τους. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Ripple ανέπτυξε ένα σύστημα που στοχεύει να συνεργαστεί με το τρέχον χρηματοοικονομικό σύστημα.

Το σύστημα βασίζεται σε πρωτόκολλα διαδικτύου που επιτρέπουν διεθνείς και εγχώριες πληρωμές οποιουδήποτε νομίσματος και εξαλείφει τρίτα μέρη στη διαδικασία.

Το σύστημα έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πλατφόρμα θέλει να υιοθετηθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ακολουθεί μια λίστα με τις 6 μεγαλύτερες τράπεζες που χρησιμοποιούν το Ripple. Το σύστημα λειτουργεί παράλληλα με το τρέχον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η πλατφόρμα συνδέει αυτά τα χρηματοοικονομικά συστήματα απρόσκοπτα, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε ένα ενιαίο παγκόσμιο δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Welly Sculley, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, “Το Ripple δεν έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά τις κεντρικές τράπεζες ή τις αντίστοιχες τράπεζες.” Είναι μια φυσική τεχνολογία που μπορούν να υιοθετήσουν για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της μεταφοράς αξίας σε εγχώριο και διασυνοριακό επίπεδο.

Τι είναι το Ripple Net

Το RippleNet αποτελείται από θεσμικούς παρόχους πληρωμών που χρησιμοποιούν λύσεις που αναπτύχθηκαν από τη Ripple για να διασφαλίσουν παγκόσμιες χρηματοοικονομικές συναλλαγές χωρίς τριβές.

Για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί αυτό, ας μιλήσουμε πρώτα για τα RTGS και RTXP.

Κατά την αποστολή χρημάτων μέσω BTC, η αξία του ποσού συναλλαγής ορίζεται σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει Ακαθάριστος διακανονισμός σε πραγματικό χρόνο.

Το Ripple χρησιμοποιεί πύλες, αυτό συνεπάγεται ένα καθολικό καθολικό που περιέχει ιδιωτικά blockchain. Οι πύλες Ripple παρέχουν έναν τρόπο με τον οποίο εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυβερνήσεις μπορούν να συμμετέχουν στο δίκτυο. Αυτό είναι γνωστό ως Ripple Transaction Protocol (RTXP), επίσης γνωστό ως RippleNet.

Μετά την ένταξή σας στο RippleNet, μια εταιρεία ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση μπορεί να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες στις πύλες γρηγορότερα και ενώ ξοδεύει λιγότερα. Επιπλέον, το RippleNet σας επιτρέπει να λαμβάνετε πληρωμές σε οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα ή νόμισμα fiat.

Σημείωση: Το RippleNet λειτουργεί ως ανταλλαγή νομισμάτων. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να εγγυηθεί τη ρευστότητα. Εδώ μπαίνει το XRP, παρέχει τη ρευστότητα που απαιτείται για τους παρόχους πληρωμών, τις τράπεζες και τους κατασκευαστές της αγοράς.

xCurrent, xRapid και xVia

Κυματισμός

x Τρέχον είναι η εταιρική λύση λογισμικού της Ripple που επιτρέπει στις τράπεζες να διευθετούν άμεσα τις διασυνοριακές πληρωμές με συναλλαγές από άκρο σε άκρο. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη λύση, οι τράπεζες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της συναλλαγής, πριν και μετά την έναρξη μιας συναλλαγής. Ο κύριος στόχος αυτού του λογισμικού είναι να διασφαλίσει ότι αυτές οι συναλλαγές είναι συνεπείς και ότι υπάρχει νομική σαφήνεια για κάθε συναλλαγή.

Έχουμε ήδη εξηγήσει xRapid πάνω από.

xVia αποτελεί μέρος του RippleNet και επιτρέπει σε τράπεζες και άλλες εταιρείες να αξιοποιούν τα οφέλη του RippleNet για αποστολή και λήψη πληρωμών από αναδυόμενες αγορές. Βασικά, αυτή η εξέλιξη είναι μια ευκαιρία για τις αναδυόμενες αγορές να επιτύχουν σε παγκόσμια κλίμακα μέσω συναλλαγών με παγκόσμιες χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Οποιαδήποτε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο μπορούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους γρηγορότερα και να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους καθώς θέλουν να ικανοποιήσουν τις ατομικές ανάγκες των πελατών τους. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να κλιμακώσουν γρήγορα την επιχείρησή τους, να διαφοροποιήσουν την υπηρεσία τους και να αντιμετωπίσουν τις μοναδικές ανάγκες των πελατών τους.

Ομοίως, η xVia παρέχει γρήγορες και εύκολες στην εφαρμογή λύσεις για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρικές αγορές που επιθυμούν να επεκτείνουν την επιχείρησή τους. Η λύση λειτουργεί ως γέφυρα που συνδέει μεγάλες και μικρές αγορές στις παγκόσμιες συναλλαγές πληρωμών. Η δημιουργία xVia θα δει τεράστια ανάπτυξη των αγορών με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, καθώς οι συναλλαγές έγιναν ευκολότερες και πιο προσιτές.

Αλγόριθμος συναίνεσης Ripple Protocol

Κυματισμός

Σε αντίθεση με το Ethereum ή το Bitcoin, το Ripple δεν διαθέτει blockchain. Αυτό ακούγεται πολύ παράξενο, έτσι; Πώς μπορεί ένα ψηφιακό νόμισμα χωρίς blockchain να επαληθεύσει τις συναλλαγές και να διασφαλίσει ότι όλα είναι εντάξει?

Εδώ μπαίνει το RPCA.

Η λέξη «συναίνεση» στη συντομογραφία σημαίνει ότι, εάν κάθε κόμβος συμφωνεί με τα υπόλοιπα, δεν υπάρχουν προβλήματα. Για παράδειγμα, πάρτε ένα παράδειγμα μιας αρένας με περίπου 50 σοφούς ηλικιωμένους, και μια πόλη χρειάζεται ομόφωνη απόφαση από αυτούς να αποφασίσουν για κάτι. Εάν όλοι συμφωνήσουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο, να διαδηλώσουν σε άλλο έδαφος ή να τιμωρήσουν έναν συγκεκριμένο δράστη, τότε θα γίνει. Ωστόσο, εάν κάποιος διαφωνήσει με αυτήν την απόφαση, τότε δεν θα γίνει.

Συνεργασίες Ripple

Σε συνέντευξή του στο Fortune, ο Garlinghouse δήλωσε, «Πριν από πολλούς μήνες, τα μέσα ενημέρωσης έλεγαν ότι κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει το XRP, το οποίο έκανε καλό σκεπτικιστικό τίτλο. Σήμερα, δεν μπορείτε να το πείτε αυτό καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν το xRapid επειδή είναι καλύτερο, γρηγορότερο και φθηνότερο. “

Ορισμένες από τις μεγάλες εταιρείες που έχουν συνεργαστεί με τη Ripple περιλαμβάνουν, MoneyGram, SBI Remit, Axis Bank, MUFG Bank, Standard Chartered, BMO, Cuallix, Mercury FX, IDT, Euro Exim Bank, SendFriend, Western Union και η λίστα συνεχίζεται.

Ανταγωνισμός

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της πλατφόρμας είναι η Stellar. Στην πραγματικότητα, ο ιδρυτής του Stellar Jed McCaleb ήταν ένας από τους ιδρυτές του Ripple, αλλά εγκατέλειψε την εταιρεία το 2013, λόγω κάποιων διαφωνιών με τα μέλη της ομάδας.

Και οι δύο πλατφόρμες λειτουργούν ειδικά για καλύτερες διασυνοριακές πληρωμές και έχουν παρόμοια ανάπτυξη. Ωστόσο, το Ripple είναι κερδοσκοπικό, ενώ το Stellar είναι μη κερδοσκοπικό.

Η συνολική αποστολή και των δύο έργων διαφέρει σε κάποιο βαθμό. Ενώ η Ripple επικεντρώνεται κυρίως σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η Stellar επικεντρώνεται στο μικρό παιδί για να επιτρέψει την τραπεζική στους μη τραπεζικούς.

Η στρατηγική αποκέντρωσης του Ripple

Η Ripple ανακοίνωσε τη στρατηγική αποκέντρωσης στα μέσα του 2017. Σε αυτήν την ανακοίνωση, η εταιρεία ανέφερε σχέδια για αύξηση του αριθμού επικυρωτών καθολικών XRP και επέκταση τους σε 55 κόμβους έως τα μέσα του 2017.

Επί του παρόντος, το Ripple έχει περίπου 26 κόμβους. Ωστόσο, το Ripple έχει μόνο έλεγχο 7 κόμβων, που σημαίνει ότι η πλειοψηφία ελέγχεται από εξωτερικά μέρη. Αυτή η ώθηση προς επιπρόσθετους κόμβους τρίτων είναι αρκετή απόδειξη των προσπαθειών της πλατφόρμας για μεγαλύτερη αποκέντρωση.

Είναι το XRP μια καλή επένδυση?

Σημείωση: Δεν υπάρχει τίποτα ως 100% επένδυση ελεύθερου κινδύνου. Σε κάθε περίπτωση, εναπόκειται σε εσάς να λάβετε μια απόφαση. Ωστόσο, ας δούμε μερικά οφέλη και μειονεκτήματα του XRP.

Οφέλη

  1. Προφανώς, η Ripple είναι ένας αξιόπιστος οργανισμός που συνεργάζεται με πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
  2. Δεν υπάρχει πληθωρισμός στο XRP αφού αρχικά εξορύσσονται και υπάρχουν ήδη.
  3. Όσο περισσότερο υιοθετεί το Ripple, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του XRP. Σε περίπτωση που μια μέρα όλες οι τράπεζες αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν ως ενοποιημένο τραπεζικό νόμισμα, θα έχει μια καλή τύχη από όλους τους πρώτους επενδυτές.

Μειονεκτήματα

  1. Η πλατφόρμα Ripple είναι ιδιαίτερα συγκεντρωτική. Η όλη ιδέα της κρυπτογράφησης αποφεύγει τον κεντρικό έλεγχο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι προγραμματιστές μπορούν να αποφασίσουν πόσο θα κυκλοφορήσουν και πότε θα ελέγχουν την τιμή.
  2. Η Ripple Labs κατέχει το 60%, συνεπώς μονοπώλιο.
  3. Είναι ανοιχτού κώδικα, αλλά εξακολουθεί να είναι hackable.

Τι σκέφτονται οι ειδικοί για το μέλλον του Ripple

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pinnacle Brilliance Systems Inc. Roman Guelfi-Gibs, «η Ripple έχει σίγουρα τη δυνατότητα να ανεβάσει το 2018, αλλά νομίζω ότι θα είναι πιο πιθανό το 2019. Καθώς η αγορά παρατηρεί ότι περισσότερα έργα κωδικοποιούνται σε άλλα αλγόριθμοι όπως το XRP, το ETH πιθανότατα θα πάρει πίσω θέση στο επόμενο μεγάλο νόμισμα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το χωνέψουν οι αγορές, οπότε προβλέπω ότι το 2019 θα είναι ο πιθανός χρόνος για να πραγματοποιηθεί. Φυσικά, με το crypto, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, οπότε παρακολουθήστε προσεκτικά. “

Πού μπορείτε να αγοράσετε και να αποθηκεύσετε το XRP?

Μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε το Ripple σε ανταλλαγές όπως Kraken, Binance και Bittrex.

Αγοράστε το XRP στο Binance σήμερα!

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε το Ripple σε μεγάλες ποσότητες και να το κρατήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σας συνιστούμε να αγοράσετε ένα πορτοφόλι υλικού. Τα πορτοφόλια υλικού είναι πολύ πιο ασφαλή, καθώς είναι εκτός σύνδεσης.

Εδώ είναι μια λίστα με τα καλύτερα πορτοφόλια XRP.

Τελικές σκέψεις για το κυματισμό

Το Ripple είναι ένα μοναδικό στοιχείο ψηφιακής πληρωμής, το οποίο λειτουργεί τόσο ως νόμισμα όσο και ως πλατφόρμα. Πολλοί διάσημοι άνθρωποι υποστήριξαν το Ripple την εποχή, όπως είδαν σε αυτό την καινοτομία και τις ευκαιρίες.

Είτε αποφασίσετε να επενδύσετε στο XRP είτε όχι, θα πρέπει να προσέξετε τις εξελίξεις από το Ripple Platform. Η πλατφόρμα έχει αποδειχθεί ότι είναι μια δύναμη που υπολογίζεται στα παγκόσμια συστήματα πληρωμών και ενδέχεται να αντικαταστήσει το παλιό χρηματοοικονομικό σύστημα φρουράς.

Η πλατφόρμα έχει αναπτύξει πολλές λύσεις για καλύτερες παγκόσμιες συναλλαγές, παρά τις ελάχιστες εφαρμογές της στο μέσο άτομο. Ωστόσο, όταν κοιτάζουμε το Ripple, το βλέπεις με το φακό του παγκόσμιου οικοσυστήματος πληρωμών, είναι ο παροιμιώδης καθιερωμένος Goliath εναντίον του David υψηλής τεχνολογίας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner