Ud over Bitcoins pris: Grundlæggende viser bemærkelsesværdig vækst mellem halveringer

Bitcoin (BTC) er i modsætning til ethvert andet aktiv i verden, når det kommer til polariserende hype, påtegninger om berømthed, mediedækning, lovgivningsmæssige udfordringer og præstation i løbet af det sidste årti. Selvom det har været et intenst diskuteret emne i årevis nu, øges opmærksomheden, det altid får, op til større begivenheder, såsom sidste uges halvering.

En selvregulerende foranstaltning, der er indbygget i Bitcoins kode, reducerer blokbelønningen “halvering” emissionshastigheden for nye bitcoins med det halve omtrent hvert fjerde år. Den tredje sådan begivenhed fandt sted omkring 19:23 UTC den 11. maj 2020.

Halveringen som en grundlæggende milepæl

Selvom mange brancheledere mener, at Bitcoin og dets underliggende teknologi kan ændr verden, der er blandt samfundet en fiksering på det digitale aktivs pris. Dette fremmer igen spekulation og den volatilitet, som Bitcoin er blevet kendt for.

Kortsigtede prismål og forudsigelser til side, Bitcoins reelle værdi, eksperter argumentere, ligger i dets evne til at holde og overføre værdi over hele verden på en fleksibel, gennemsigtig og pålidelig måde. Dens værdi kommer også fra dens indbyggede knaphed, hvilket er et resultat af begrænset forsyning og en regelmæssigt langsommere emissionsrate.

Til dette formål er halveringen en væsentlig grundlæggende milepæl, der reducerer emissionshastigheden og øger Bitcoins knaphed, hvis virkning vurderes i analytikeren. PlanB’s implementering af stock-to-flow-modellen.

Mens halvering af begivenheder har været bredt diskuteret og undersøgt deres indvirkning på Bitcoin-prisen og fremtidige fremskrivninger, en gennemgang af de førende digitale valutas grundlæggende forhold mellem de sidste to halvinger kan præsentere et bredere perspektiv på dens vækst over tid.

Den globale interesse i Bitcoin oplevede x8-vækst

I løbet af det sidste årti er Bitcoin kommet ud af det mørke web for at gøre sin tilstedeværelse på verdensplan. I henhold til Google Trends-data er interessen for Bitcoin fortsat med at stige over tid, med sporadiske toppe, der markerer betydelige prisstigninger, som den i december 2017.

bitcoin interesse google tendenserBitcoin søgeudtryksinteresse over tid. Kilde: Google Trends

Siden sin tidligere halvering, den 9. juli 2016, er interessen for Bitcoin steget næsten 8 gange. Selvom dette ikke er en konkret måling med hensyn til vækst, indikerer det stigende accept og anerkendelse af den digitale valuta rundt om i verden.

Antallet af ikke-nul saldo adresser nåede 30 millioner

I betragtning af den anonyme karakter af Bitcoin-tegnebøger (og den lethed, hvormed de kan oprettes), er det praktisk talt umuligt at kende det nøjagtige antal eksisterende Bitcoin “brugere” i den traditionelle betydning af udtrykket. En af de nærmeste alternative metrics, vi har, er dog antallet af BTC-adresser, der ikke er balance.

Dette nummer angiver adresser, der ikke er tomme og indeholder mindst en satoshi, den mindste enhed i en Bitcoin (0,00000001 BTC).

Som det fremgår af nedenstående skema, på tidspunktet for anden halvering, stod det samlede antal ikke-nul-adresser på ca. 9 millioner. Det er siden vokset mere end tre gange til at krydse 30 millioner.

samlede btc ikke-nul adresserAntal ikke-nul BTC-adresser. Kilde: Glassnode

Selvom dette tal ikke afspejler unikke brugere, indikerer det en markant stigning i deres antal siden sidste halvering.

Daglige aktive adresser mere end fordoblet

En anden, mere fokuseret kædemetrik, der afspejler Bitcoins brug, er antallet af daglige aktive adresser.

Dette nummer angiver unikke adresser, der er aktive på netværket som afsendere eller modtagere, og er et mål for netværksværktøjet og dermed dets værdi.

btc aktive tegnebøgerBitcoin daglige aktive adresser. Kilde: Messari

Som vist i diagrammet ovenfor er antallet af daglige aktive adresser mere end fordoblet mellem de sidste to halvinger. Det stod på 434.000 på tidspunktet for anden halvering og var næsten 1 million på tidspunktet for den tredje.

Sammenlignet med toppen i december 2017 på 1,29 millioner, var antallet af daglige aktive adresser på netværket kun faldet med 22 procent den 11. maj, selvom prisforskellen var større end 50 procent.

Det er dog vigtigt at bemærke, at dette antal typisk topper omkring vigtige begivenheder og markedsbevægelser, som halveringen. Dens vækst er meget mere stabil på daglig basis som angivet i logskalaversionen af ​​nedenstående diagram.

btc aktiv tegnebog log diagramBitcoin daglige aktive adresser på en logskala. Kilde: Messari

Transaktionstælling op over 70%

Hver nye blok, der føjes til Bitcoin-blockchain, inkluderer transaktioner mellem brugere – antallet af succesrige transaktioner over netværket sammenlignet over perioder kan repræsentere vækst i brug og nytte.

I henhold til diagrammet nedenfor var det samlede antal succesrige transaktioner på dagen for anden halvering 182.000. Dette tal steg med over 70 procent for at nå 312.000 for den tredje begivenhed i sidste uge.

bitcoin dagligt txn-antalAntal daglige transaktioner i Bitcoin-netværk. Kilde: Messari

Transaktionsvolumen over $ 1,5 milliarder dollar om dagen

Forskellig fra transaktionstalværdien set ovenfor, angiver volumenmålingen den samlede værdi (i USD) af transaktioner på Bitcoin-blockchain på en given dag.

Jo højere lydstyrke, jo mere værdi overføres ved hjælp af Bitcoin, hvilket gør dette til et pålideligt mål for netværkets vækst og påskønnelse over tid.

btc daglige transaktionsvolumenBitcoin transaktionsvolumen (USD). Kilde: Blockchain.com

Mens den samlede transaktionsvolumen var på $ 142 millioner på tidspunktet for anden halvering, kom den ind på $ 1,69 milliarder for den tredje, hvilket markerede en stigning på over 1.095 procent.

Netværk hashrate steg 7.874%

Kernen i ethvert blockchain-netværk, herunder Bitcoin, er dets sikkerhed og uforanderlighed, der sikrer pålidelige og uforanderlige transaktionsregistre.

Bitcoin-hashrate repræsenterer den computerkraft, der er allokeret til netværket og har en direkte sammenhæng med dets sikkerhed.

Jo højere hashrate, jo dyrere bliver det at angribe blockchain (se 51 procent angreb) og ændre nye blokke og transaktioner.

bitcoin-netværk hashrateBitcoin hashrate. Kilde: Messari

Bitcoins hashrate er vokset markant mellem de sidste to halvinger, fra 1,58 millioner teraslag pr. Sekund (TH / s) den 9. juli 2016 til 126 millioner TH / s den 11. maj 2020 – en stigning på over 7.874 procent.

Med den nuværende hashrate, den teoretiske omkostninger ved angreb Bitcoin-netværket er mere end $ 344.000 / time sammenlignet med $ 11.500 / time og $ 6.454 / time for Bitcoin Cash (BCH) og Bitcoin SV (BSV) henholdsvis.

Væksten i hashrate (og den sikkerhed, den giver) præsenterer Bitcoin som en pålidelig alternativ betalingsmetode til overførsler med stor værdi.

Netværksvækst trumfer prisstigning

Af mange konti er “Ægte værdi” af en BTC er i dens funktionalitet, som er afhængig af det netværk, den opererer i. Bitcoins netværk er grunden til, at det er den førende digitale valuta og har været som sådan på trods af indførelsen af ​​teknologisk forbedrede og avancerede digitale aktiver og tokens.

Bortset fra Bitcoins popularitet er målingerne fremhævet ovenfor mål for Bitcoin-netværks vækst, nytte og sikkerhed. Disse kvaliteter er afgørende for dets eksistens og overlevelsesevne – for at afgøre, om Bitcoin i det lange løb har en reel chance for global adoption. Selvom disse tal afspejler forskellige grader af vækst over tid, er det en anden diskussion, om de berettiger en bestemt prisvurdering i form af andre valutaer (f.eks. USD)..

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner