Bitcoins Flash Crash fra 2. juni skabte nogle udvekslinger – her er hvad der skete

Sidste uge gik Bitcoin (BTC) -prisen på rutsjebane fra natten til mandag den 1. juni til eftermiddagen tirsdag den 2. juni (UTC-tid). Det steg til en tre-måneders højde på $ 10.396 pr. OKEx’s BTC-indekspris, før den kastede med $ 800 på mindre end 24 timer – hvilket forårsagede en løkke af likvidationer sammen med en Coinbase afbrydelse.

Den 1. juni steg Bitcoin-prisen fra $ 9.450 til over $ 10.000 og vindede otte procent. Efter pumpen foretog en korrektion og skiftede hænder mellem $ 10.050 og $ 10.200 – et meget snævert interval – i løbet af de næste 10 timer. Omkring 2. juni, 14:45 UTC, faldt prisen pludselig næsten $ 800 på ti minutter og faldt fra $ 10.150 til under $ 9.400, mens den likviderede $ 347 millioner på tværs af derivatudvekslinger på kun en time.

Det pludselige spring efterlod Bitcoin-priser vidt forskellige på forskellige derivatudvekslinger. BitMEX var den mest bemærkelsesværdige outlier, som havde en evig swap-kontrakt med den laveste pris på $ 8.600 under den ustabile handling. Evige swaps på andre større børser lå en gang så lavt som $ 9232 til $ 9350 pr ICO Analytics data.

udveksling af bitcoinpriserDe laveste niveauer på tværs af derivatudvekslinger 2. juni. Kilde: ICO Analytics

Hvorfor faldt Bitcoins pris?

Detailhandlere FOMO ville være i

Fra OKEx’s handelsdata registrerede vi også risiko for akkumulering efter ovennævnte pumpe. BTC Long / Short-forholdet steg til 1,76 fra 1,19 på mindre end seks timer – hvilket indikerer, at detailhandlere jagte rallyet for Fear of Missing Out (FOMO) på det.

okex btc langt / kort forholdOKEx BTC Long / Short Ratio – 5/29 6:00 a.m. til 6/5 6:00 a.m. (UTC). Kilde: OKEx

Derudover er antallet af stablecoin Tether (USDT) overførsler til børser spidset natten over og ramt en heltidshøjde på omkring 20.000 ifølge Glassnode-data. Glassnode påpegede også på sit Twitter, at “i betragtning af at tilstrømningsudvekslingsvolumen ikke steg væsentligt, indebærer dette en stor mængde små Tether-indskud.”

Præmie- og finansieringssatser tiltrak arbitrageere

Den juni-udløbne futurespræmie på større børser nåede et årligt interval på 26,78 til 41,92 procent tirsdag morgen ifølge data fra kryptolåneselskab Babel. Fra OKExs BTC Quarterly Futures har vi set præmien stige til $ 160 fra $ 70.

Da detailhandlere og investorer startede FOMO-ind med høj gearing, blev finansieringsraterne på tværs af derivatbørser skøre. Alle forudsagte finansieringssatser gik over 0,15 procent tirsdag formiddag, ifølge den samlede udbyder af derivatudvekslingsdata Bybt.

Den høje præmie i futures og høje finansieringsrater i evige swaps tiltrak mange arbitragehandlere, der trådte ind i korte positioner for at drage fordel af prisforskellen.

Tekniske indikatorer advarede om en vending

Efter den enorme pumpe den 1. juni viste flere tekniske indikatorer risikoadvarsler.

QCP Capital påpegede lige efter pumpen i sin Telegram-udsendelse, at ”Vi ser dette som en mulig kortvarig top med flere TD-reverseringssignaler i afspilning – en ugentlig TD 9 (bekræftet), en daglig TD 13 (bekræftet).”

TD 9/13 indikatoren har tendens til at være nøjagtig i højere tidsrammer, fordi den kræver 13 stearinlys for at lukke inden for en bestemt struktur.

Mulig dumpning fra en ukendt BTC-minedrift

CryptoRank opdagede, at en ukendt minedrift pool havde flyttet en enorm mængde BTC den 2. juni – i alt 4.513 bitcoins (ca. 45 millioner dollars). Den samme udstrømning fra denne minedrift den 20. maj var i tråd med prisfaldet den 20. maj.

Desuden bemærkede CryptoQuant på sin Twitter, at hvaler havde flyttet mønter til nogle derivatudvekslinger blot et par timer før dumpen.

Åben interesse (OI) på OKEx afslørede også mulige kryptohvalbevægelser. OI steg fra 640 millioner kontrakter (1 kontrakt = $ 100) til 810 millioner kontrakter, da Bitcoins pris steg til over $ 10.300. Prisspidsen udløste en enorm mængde likvidationer i kort position mandag aften, men OI faldt ikke. Dette indikerer, at nogle hvaler åbnede korte positioner øverst i intervallet, da likvidationsordrer skubbede prisen op.

Hvorfor var der en så bred pris fordelt på evige swaps?

Derefter, tirsdag eftermiddag (UTC), 2. juni, faldt prisen på Bitcoin pludselig. Mens andre evige BTC-swaps faldt til et prisniveau nær $ 9.300, faldt den evige pris på BitMEX til $ 8.600.

En spredning på -5,98 procent mellem BitMEXs evige swaps og Coinbases BTC-pris blev registreret af dataudbyderen Skæv. Et samlet beløb på $ 96 millioner positioner blev likvideret på BitMEX på en time.

skæv bitmex xbtusd coinbase btc-usd-basisBitMEX – Coinbase Basis. 6/1 – 6/4. Kilde: Skæv

I dets 5. juni rapport, Arcane Research sagde, at situationen var forårsaget af overdreven gearing, hvilket førte til, at store positioner automatisk blev solgt, når prisen faldt:

”Disse salgsordrer gik helt ned til $ 8.600, før alle blev udfyldt. Denne kaskade af likvidationer er det, der resulterede i $ 1.000 afvigelse på BitMEX fra andre børser. ”

En produktchef for kryptoderivater, der ønsker at være anonym, fortalte OKEx Insights:

”For mange efterfølgende stop loss ordrer og likvidationer udslettede likviditeten i ordrebogen, hvilket førte til en likvidationsspiral. Det var først $ 8.600, at ordrer endelig blev udfyldt på BitMEX. Efter 12. marts bemærkede vi, at ordrebogen på BitMEX ikke er så dyb som før – men det er ikke indlysende i normale handelsdage. ”

Yu Qing fra SkyLine Capital fortalte OKEx Insights i kommentarer:

”En enkelt meget stor likvidation kunne få mange små positioner til at gå i stå. Dette vil føre til et likviditetsdræn og efterlade en lang væge på diagrammet – men hvilket prisniveau der kan udløse en meget stor likvidation er mere tilfældig. ”

Når vi ser på BitMEX XBTUSD-likvidationsdiagrammet, kan vi finde en position på $ 10 millioner, der bliver likvideret kl. 14:46:46 UTC, efterfulgt af en række likvidationer. Denne likviderede position på 10 millioner dollars var den største på tværs af alle børser tirsdag.

bitmex xbtusd likvidationerBitMEX XBTUSD Likvidationer. 6/1 – 6/4. Kilde: Skæv

Løbende likviditetsproblemer i BitMEX

Alle de ovennævnte kommentarer peger på én ting: BitMEX stod over for et likviditetsproblem.

Ifølge CryptoDiffer, tre andre større derivatudvekslinger – OKEx, Huobi og Binance – havde omtrent samme likvidationsmængde som BitMEX den 2. juni. Den evige swappris på disse tre børser var dog meget lig omkring $ 9.300.

okex bitmex huobi binance ftxMængden af ​​likvidationer ved børser 2. juni. Kilde: CryptoDiffer

Når man ser på det gennemsnitlige bud / tilbudsspredning for at handle 10 millioner dollars af evige BitMEX-swaps den 2. juni, tørredes likviditeten på BitMEX, multipliceret spredning af bud-spørgsmålet med 40 gange – et stort spænd fra et gennemsnit på 0,16 procent til 6,36 procent for en købsordre på 10 millioner dollars.

xbtusdBitMEX Perpetual Swap-niveauet pris: $ 10 millioner ($). Kilde: Skæv

Ifølge dataudbyderen Skew faldt den daglige handelsvolumen på BitMEX markant den 14. marts, to dage efter at prisen på Bitcoin faldt 50 procent. I mellemtiden begyndte OKEx, Huobi og Binance at overgå BitMEX i den daglige handelsvolumen de efterfølgende dage.

btc futures aggregerede daglige volumenerBTC Futures – Samlede daglige volumener. Kilde: Skæv

Den 8. juni handlede for eksempel OKEx, Huobi og Binance henholdsvis 3,66 milliarder dollars, 3,27 milliarder dollars og 2,49 milliarder dollars i futures på 24 timer. BitMEX handlede 1,92 mia. Dollar pr Skæv data. Selvom OI forblev på et højt niveau på 0,83 mia. $ På BitMEX, er dets 24-timers handelsvolumen næppe placeret i top tre.

btc futuresByt 24 timers BTC Futures-volumener mod åben rente ($ mia.) Kilde: Skæv

BitMEXs faldende handelsvolumen er korreleret med dets dårlige præstation i perioder med ekstrem markedsvolatilitet.

I løbet af begivenhederne den 12. til 13. marts udløste Bitcoins flashnedbrud de fleste likvidationer på børser af kryptoderivater. Den øverste kryptokurrency efter markedsværdi faldt fra $ 7.200 til under $ 4.000. BitMEX afbrudt handel i 25 minutter. På det tidspunkt var den laveste handelspris på evige swaps på BitMEX, Binance og OKEx henholdsvis $ 3.596, $ 3.621 og $ 3.811. BitMEX handlede også til den laveste pris på tværs af børserne.

I en interview med Cointelegraph, grundlægger og administrerende direktør for Celsius Network (CEL), Alex Mashinsky, sagde:

”Jeg tror, ​​de mistede de kunder, de var nødt til at afvikle i marts under flashnedbruddet. Også mange andre børser tilbyder nu nøjagtigt det samme produkt og har mange andre funktioner, BitMEX ikke har, så det er sværere for BitMex at genopbygge kundebasen. ”

Tidligere i år oplevede BitMEX en anden likviditetsproblem på sit Ripple (XRP) handelspar. XRP / USD-prisen på BitMEX kollapsede hurtigt fra $ 0,33 til $ 0,13 – et fald på næsten 60 procent – omkring kl. 14:00 UTC den 13. februar. Det genvandt sig til $ 0.3277 inden for et minut.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner