Fem fakta, du har brug for at vide om DCEP

DCEP er for nylig blevet et af buzzwords i blockchain-rummet, trail-grænsefladen til den digitale yuan, der tilbydes af Agricultural Bank of China (ABC), har fået mange overskrifter i ind- og udland i de seneste uger.

Mens det Facebook-støttede Vægt-projekt har været nedskæringer fra sin oprindelige og forsøger at woo globale tilsynsmyndigheder, har Kina steget op inden for den digitale valuta og efter sigende frigav sit første DCEP-applikationsscenarie i Suzhou.

De dristige bevægelser fra det krypto-uvenlige land synes ikke bare at vise, at digital valuta bliver en global tendens, det er også et solidt bevis for, at blockchain-teknologien vil være en kritisk del af det globale finansielle system i fremtiden.

Det ultimative spørgsmål er, hvad er DCEP, og hvorfor Kina ønskede at udvikle det? Læn dig tilbage og nyd, når vi uddeler de fem vigtigste fakta, som du har brug for at kende denne forstyrrende teknologi.

Hvad er DCEP?

DCEP, aka Digital Currency Electronic Payment, er et Central Bank Digital Currency (CBDC) -projekt ledet af People’s Bank of China. Planen er en del af respons til præsident Xi Jinpings talsmand for “at gribe muligheden” for blockchain-teknologi. Den digitale yuan er struktureret på et to-trins monetært system. (1) Centralbankudstedt CBDC til forretningsbanker og (2) Kommercielt bankudstedt CBDC fokuseret på offentligheden.

Tilsyneladende skærmbillede der viser grænsefladen fra ABC foreslog, at forsøget har været fokuseret på forbrugsbrug.

Hvorfor Kina udviklede det?

Begyndelsen af ​​Kinas DCEP-projekt startede helt tilbage fra 2014, da PBOC Grundlagt et forskergruppe med speciale i kryptovaluta og etableret Research Institute of Digital Currency i 2017.

Du undrer dig måske over, hvorfor den kinesiske regering udviklede sin digitale valuta, når mobilbetaling har været en del af det daglige liv for mange kinesiske borgere. Vicedirektør for PBOCs betalingsafdeling, Mu Changchun, gav hans svar: ”Det er for at beskytte vores monetære suverænitet og juridiske valuta status. Vi er nødt til at planlægge en regnvejrsdag. ” Mu understregede også, at DCEP ikke er designet til at kopiere Vægten, og det vil blive knyttet 1: 1 til RMB.

Fordelene

Sammenlignet med fysiske penge har DCEP sine karakteristiske fordele. For regeringen kunne en digital yuan eliminere omkostningerne til trykning af penge.

For kommercielle banker kunne DCEP lette flere pengetransaktioner med lavere omkostninger, øge forretningsinnovation og samtidig minimere risiciene.

For offentligheden kunne DCEP redde dem fra indirekte transaktionsgebyrer for interbankoverførsler. Indenlandske og grænseoverskridende betalinger vil også blive mindre friktioner.

Der kunne naturligvis være meget flere fordele, som DCEP kan medføre, og vi bør omfatte forandringen såvel som fremtiden for valuta.

Hvad det betyder for kryptokurrencymarkederne?

Måske er det den største bekymring for kryptomarkederne. Vi kan forestille os, at lanceringen af ​​DCEP vil udvide samfundets accept af blockchain-teknologi og mindske folks fordomme over for det. Med en bedre forståelse og virkelige applikationer af denne banebrydende teknologi kunne det traditionelle investeringssamfund være mere åbent for blockchain-investeringer. Dette potentielle holdningsskift kunne medføre positiv indflydelse på det eksisterende kryptorum. Selvom der var bekymringer over det nuværende stablecoin-område, ser det imidlertid ud til at det er for tidligt at få adgang til, hvordan DCEP vil påvirke stablecoin-markederne.

Hvad vi kan forvente med hensyn til CBDC?

Vi kan forudse, at der vil være flere lande og regioner, der hopper på CBDC-vognen efter Kina, og USA kan være en af ​​dem. I lyset af den nylige COVID-19-pandemi har nogle amerikanske lovgivere gjort det diskuteret om, hvordan en digitaliseret dollar kunne være en del af stimuluspakken. ECB har også taget en mere proaktiv nærme sig når det kommer til undersøgelsen af ​​at have en blockchain-bakket EUR. I mellemtiden i Hong Kong, tidligere HKMA-administrerende direktør foreslået at der skal fremmes en digital valuta, der dækker de fire regioner (Kina, Japan, Korea og Hong Kong). Han mener, at dette initiativ ikke kun vil mindske ulejligheden ved grænseoverskridende betaling for virksomheder. Det vil også bedre tackle den økonomiske stagnation i det østlige Asien.

Konklusion

Nu hvor den officielle lancering af DCEP ser ud til at være lige rundt om hjørnet, bør vi bedre forberede os på en mere digital, praktisk og bedre fremtid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner