Stephen McKeon, Chief Strategy Advisor for Security Token Academy – Interview Series

Stephen McKeon er Chief Strategy Advisor for Security Token Academy. Han er også associeret. Professor i finans ved University of Oregon og partner hos Collaborative Fund.

Hvornår blev du først interesseret i blockchain-teknologi?

Jeg lærte først om Bitcoin i 2013, men havde travlt med at starte og starte, så jeg havde ikke meget tid til at dykke i. Det var et par år senere omkring det tidspunkt, hvor Ethereum lancerede, at jeg fangede bugten og gik ned i kaninen hul.

Hvordan har denne interesse i blockchain påvirket din investeringsstrategi for Collaborative Fund?

Samarbejdsfond har en historie med at investere i virksomheder, der gør verden bedre ved at forstyrre ældre udvindingsindustrier. Mange segmenter af finansbranchen passer til denne beskrivelse, så investering i blockchains er en naturlig forlængelse af vores etablerede afhandling.

Ikke kun er du partner til en investeringsfond, men du er også professor i økonomi ved University of Oregon. Hvilket kom først, og hvordan fandt du dig selv i disse roller?

Den akademiske rolle kom først med et lang skud. Jeg sluttede mig til finans-ph.d.-programmet på Purdue i 2007 og startede ved University of Oregon i 2011 efter at have fået min grad. En af de ting, der tiltrak mig til den akademiske verden, var evnen til at designe min egen forskningsagenda, og dette gav muligheden for at vende mod blockchains i 2015.

Rollen med Collaborative begyndte for omkring et år siden, da de besluttede at lancere en dedikeret indsats omkring blockchains. Jeg har kendt grundlæggeren, Craig Shapiro, i næsten 20 år – vi mødtes i begyndelsen af ​​vores karriere i San Francisco i højden af ​​dot com boom. Han vidste, at jeg undersøgte, at blockchains nåede ud, da de søgte at tilføje mere domæneekspertise omkring dette nye rum.

Du er en rådgiver for Security Token Academy, en af ​​de førende stemmer i krydset mellem blokkæder og finansielle værdipapirer, og du har offentliggjort “The Security Token Thesis”, der skitserer dine synspunkter på det nye marked for sikkerhedstokener. Kan du dele med os, hvorfor sikkerhedstokener har dig så begejstret?

Hvad jeg er begejstret for er begrebet smarte værdipapirer, hvor vi kan programmere logik og betingelser direkte i selve sikkerheden. Blockchain-tokens er ikke den eneste måde at opnå denne vision på, men de ser ud til at være den bedste vej til at gøre det på en måde, der er interoperabel, og hvor markedsdeltagere har et incitament til at vedtage. At bringe disse funktioner til værdipapirer udvider designområdet med hensyn til, hvordan vi tænker på finansiering og investering, hvilket er spændende.

Hvilke typer værdipapirer mener du er bedst tjent med sikkerhedstokener?

Da tokens kun er en digital indpakning, kan de anvendes på næsten alt. På en måde kan det tokeniseres, hvis det har værdi. Når det er sagt, er nogle aktiver mere ledende end andre. Det første sikkerhedstoken var en venturefond, Blockchain Capital, drevet af ønsket om at skabe et sekundært marked, der giver investorer mulighed for at få likviditet uden at tvinge indløsninger til fonden. Vi har også set nogle eksempler på egenkapital og fast ejendom. Et af de bedste brugssager i mit sind er obligationer. Betalingsstrømmene er indstillet på forhånd, hvilket gør dem særlig lette at kodificere, og de er ikke underlagt de samme investorgrænser som andre aktivklasser. Blockchain Credit Partners laver noget interessant arbejde på denne front.

Kan du forklare dine synspunkter om automatisk overholdelse og fordelene ved dette til investorer og regulatorer?

Salg og handel med finansielle aktiver er stærkt regulerede industrier, og opretholdelse af overholdelse er en reel friktionskilde for institutioner. Desuden dikterer det den måde, hvorpå vi handler aktiver, fordi de ligger inde i murede haver. Ved at sætte logik i den sikkerhed, der automatisk kontrollerer lovgivningsmæssige krav, når den bevæger sig mellem tegnebøger, kan vi reducere noget af den byrde, der i øjeblikket eksisterer. Der er stadig en lang vej at gå, fordi der kræves allestedsnærværende og sikker digital identitet for fuldt ud at realisere visionen, men der er sket mange fremskridt i løbet af det sidste år.

Du tror, ​​at digitaliserede aktiver vil kræve interoperabilitet i aktiver, kan du forklare dine tanker bag dette?

Min yndlingslinje fra artiklen er “Specialet, der understøtter ideen om, at alt bliver tokeniseret, er baseret på ønsket om, at alt vil være interoperabelt.” Folk vil have, at alt fungerer problemfrit, og det har vi simpelthen ikke i dag til investerbare aktiver. Et af de store løfter ved blockchain-protokoller er, at de skaber standarder, der letter interoperabilitet mellem forskellige komponenter.

Du har også beskrevet, hvordan digitale værdipapirer i fremtiden vil tilbyde unikke investoradgangsrettigheder. Kan du uddybe, hvad disse investorrettigheder vil være, og hvordan de gavner investorer?

Hvis du koger spørgsmålet ”hvad er ejerskab”, kommer du til ideen om, at ejerskab er et sæt rettigheder. I mange tilfælde er disse rettigheder samlet, for eksempel får jeg både cash flow og stemmeret i mange af de offentlige aktier, jeg ejer, men jeg får ikke adgangsret til deres hovedkvarter. Men folk sætter pris på adgang, og det kan tage mange former. Måske er det adgang til et årligt møde, som i tilfældet med Green Bay Packers, måske er det adgang til en form for rabat eller tidlig adgang til et produkt inden offentlig lancering. Uanset hvilken brugssag du kan forestille dig, når offentlige enheder har mere synlighed på deres cap-tabeller, noget de ikke har i dag, kan de begynde at vedhæfte yderligere rettigheder, der kan være meget lave omkostninger for udstederen, men som værdsættes af investorer.

Hvor ser du markedet 5 år nede ad vejen?

Sikkerhedstokener gik fra $ 22M i 2017 til $ 442M i 2018, og talley for 2019 vil sandsynligvis flere milliarder. Og alligevel er rummet stadig i sin barndom. Der er mange billioner dollars i aktiver i verden, hvoraf mange kan bruge en it-opgradering som den ene sikkerhedstoken repræsenterer. For at besvare det 5-årige spørgsmål skal man antage en antagelse om antallet af institutionel adoption, fordi det er den forhindring, der tager plads fra milliarder til billioner.

Er der noget andet, som du gerne vil dele med vores læsere?

For læsere, der ønsker at lære mere, er Security Token Academy en stor ressource. Jeg opfordrer dem til at tjekke hjemmesiden og abonnere på det ugentlige nyhedsbrev. Også for dem i NY-området vil der være et gratis møde med en stor række højttalere om aftenen den 26. september på Chelsea Piers, registrering er tilgængelig via securitytokenacademy.com.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner