Moresh Kokane, administrerende direktør for Konkrete – Interview Series

Moresh Kokane er grundlægger af Konkrete, han har arbejdet i finans- og teknologisektoren i det sidste årti og tidligere med succes lanceret to start-ups.

I 2014 lancerede du Estate Baron, et af de første crowdfunding-selskaber inden for fast ejendom i Australien. Hvad inspirerede dig til at kombinere fast ejendom med crowdfunding?

Jeg havde arbejdet i USA i omkring 9 år, før jeg flyttede til Australien. Jeg havde allerede set fremkomsten af Realty Mogul og Fundrise i USA. Australiere er langt mere forelsket i fast ejendom end USA, idet hver australier har tre gange større sandsynlighed for at blive investeret i fast ejendom end en amerikaner.

Fast ejendom som et klumpet aktiv er en ideel pasform til crowdfunding, som gør det muligt for folk med mindre beløb at deltage. At lave crowdfunding med fast ejendom i Australien var virkelig en no brainer.

Er det fortjeneste, der kommer fra udvikleren eller investoren, når det kommer til Estate Baron? Kan du dele nogle detaljer om profitmodellen?

Vi leverer 3 nøgletjenester.

  1. Da det er et værdipapirudbud, hjælper vi med at strukturere udbudsdokumenterne. Det, vi har været i stand til, er en kommoditisering af processen. Ejendomsprojekter deler grundlæggende den samme livscyklus. Erhverv jord, beslutter, hvad du vil bygge på det (planer), konstruere og sælge (eller hold i lang tid). At udføre et fuldt udbud af detailværdipapirer kan være ret kedeligt, men i betragtning af forretningsmodelens gentagne karakter var vi i stand til at komme med skabeloner, der gjorde det muligt for os at nedbringe omkostningerne ved overholdelse betydeligt.
  2. Vi forvandlede også vores teknologi til en SAAS-platform, hvor hver udvikler kan bruge deres egen front-end-hud oven på vores backend. Dette giver dem mulighed for at promovere deres egne tilbud under deres eget mærke til deres kunder. På Estate Baron selv kan vi angive alle tilbud som en kvasi-aggregator.
  3. Og vi tilbyder også investorkampagner til udvalgte tilbud.

Der er et fast gebyr for udkast, et tilbagevendende gebyr for teknologien og en% af kapitalindsamlet gebyr.

Det ser ud til, at Konkrete var en naturlig udvikling af Estate Baron, da den tilbyder et distribueret aktieregister designet til ejendomssektoren. For læsere, der ikke er fortrolige med dette, kan du forklare, hvad et distribueret aktieregister er, og hvilke fordele det giver investorer og udviklere?

Konkrete er grundlæggende Estate Baron v2.0

På Estate Baron havde vi en fuld investorportal, hvor vi havde online applikationsbehandling, projektinformationssider, aktieregister, investoropdateringer osv..

Vi opbevarer 100% af den finansielle finansielle licensudstedelse og overholdelse fra Estate Baron, hovedparten af ​​teknologien og bytter ud det centraliserede aktieregister med en distribueret.

Hvert tilbud er typisk opsat som et offentligt unoteret firma og opretholder juridisk sit eget register. Et register, som du kender, er en oversigt over alle aktionærerne, hvor meget de ejer osv. Disse vedligeholdes typisk centralt.

Brug af en blockchain-aktiveret registreringsdatabase har et par væsentlige fordele. Den første er gennemsigtighed, det bringer også en bredere rækkevidde af investorer på de globale kryptomarkeder, og det gør likviditet enklere.

Men hvad vi virkelig er begejstrede for er smarte værdipapirer. Ved at placere investeringsoperationerne på blockchain kan vi give investorerne indsigt i realtid om, hvordan pengene bruges. I stedet for at sende penge til en bankkonto kan vi modtage stabile mønter i en smart kontraktpung. Og i stedet for træk på banklån kan vi udløse frigørelse af midler automatisk baseret på visse begivenheder udløst af Oracles.

Hvad det betyder for projektet er realtid, automatisk afsløring, der reducerer omkostningerne ved løbende overholdelse. Og ved at indføre gennemsigtighed og uforanderlighed til operationerne kan vi skabe stor tillid til økosystemet. Kombineret med en bredere rækkevidde og likviditet reducerer dette kapitalomkostningerne til venture.

Bemærk, at mens vi er fokuseret på fast ejendom, kan de underliggende juridiske strukturer og teknologi også bruges til andre projekter, der ikke er relateret til fast ejendom.

En af de erklærede fordele ved Konkrete er at reducere boligoverkommelighedskrisen, kan du gå igennem, hvordan dette fungerer?

Konkrete er en udvikling af Estate Baron, der sigter mod at gøre noget ved overkommelige boliger. Vi har til hensigt at gøre boligejendom overkommelig gennem 2 hovedtilgange.

Den første er en del af ejerskabet af det hus, du bor i. I stedet for at købe hele huset og lade op på gæld, hvis vi kan give folk mulighed for at leve langsigtet i et hus, som de ejer sammen med andre investorer, hvilket reducerer det forudgående udlæg a køber skal foretage. Det giver også investorer mulighed for at købe et stykke fast ejendom ved ikke at skulle stumpe hele beløbet.

For det andet er udbudssiden. Priserne på husmærkater inkluderer et stort udviklingsoverskud. Hvis vi kan få folk til at udvikle sig sammen for de huse, de ønsker at bo, kan udviklingsoverskuddet overføres til dem. Denne model er allerede ganske populær i Berlin, Tyskland, og disse syndikater, kollektiver springer også op i Melbourne.

Ved at samle flere mennesker online og lade dem opnå enighed på en decentral måde kan vi erstatte udvikleren.

Endelig arbejder vi på en fast mønt med fast ejendom som vores langsigtede måneskud. Det er noget, vi altid holder et øje med.

Hvad er nogle af de forskellige løsninger og produkter, som Konkrete vil tilbyde?

Vi fortsætter med at tilbyde fundraising-løsninger til ejendomsprojekter. Den samme model kan også anvendes til fundraising uden for fast ejendom (Offentlig virksomhed og prospekt). Vi har allerede lavet tilbud i Australien, New Zealand (begge i fuld detailhandel) og USA (Reg D akkrediteret).

Vi går også ud over sikkerhedstokenisering og ser på Asset tokenization-modellen. En af de begrænsende faktorer for værdipapirtokenisering er de jurisdiktionsbegrænsninger, man har. Vi skal kvalificere investorer osv., Begrænse distributionen. Mens offentlige virksomheder og registrerede forvaltede fonde i Australien har lov til at opretholde deres egne registre, skal børsnoterede fonde registreres på de centrale børsregistreringer.

SEC er hårdt imod ikke-frihedsberøvende sikkerhedsstrukturer. Så der er begrænsninger for, hvor en STO kan føre os.

Den reelle mulighed ligger imidlertid i aktiver, der registreres peer-to-peer-mode. Derfor omplacering til en aktivtokeniseringsplatform.

Vi har allerede lanceret en fakturafaktorimarked baseret på forudsætningen for aktivtokenisering kaldet factorium.co, der er bygget på Konkrete-teknologiplatformen.

(Brug invitationskoden: factorium til tidlig adgang til den lukkede beta.)

Konkrete har et hjælpeprogram, Konkrete Token (KKT) – et ERC-20-baseret token – som driver Konkrete-platformen. Kan du fortælle os mere om KKT-tokenet, og hvordan det er beregnet til at blive brugt?

KKT er et token på platformniveau. Vi ser stadig et par ting i det med hensyn til, om vi skal overveje at gå ned ad vores egen kædes sti. På kort sigt vil hver applikation, der er bygget på Konkrete-teknologien, sandsynligvis have sit eget token.

For eksempel har Factorium Factor-tokens, som vi bruger til at tilskynde brugere til at indsende fakturaer til salg på platformen. Poletterne bruges også til at stimulere verifikation af disse fakturaer af køberne. Køberne belønnes også for at tilbagebetale til tiden.

Investorerne bruger faktor tokens til at betale for transaktionsgebyrer og brug af platformen.

Her er et simpelt rutediagram over processen.

Du sælger i øjeblikket aktier i fondsselskabet (Konkrete Distributed Registries Ltd ACN 617252909) Hvornår lukker tilbuddet, og hvad er det forventede forhøjelsesbeløb?

Vi lever i øjeblikket videre Bank til fremtiden-platformen. Vi har åbent i endnu et par måneder og samler kun et lille beløb på $ 500.000

Vi genererer i øjeblikket indtægter og har meget af produktet klar.

Hvad er de økonomiske fordele, der vil blive tilbudt investorer? Vil disse aktier til sidst blive tokeniseret?

Absolut aktierne bliver tokeniseret. Aktionærer bliver delejere af virksomheden og vil dele i kapitalgevinsten og modtage regelmæssigt udbytte, som vi planlægger at udbrede via smarte kontrakter. Alle vores indtægter indføres i smarte kontrakter, og vi agter at gøre vores egne operationer til en gennemsigtig dAPP.

Hvad skal disse indsamlede midler bruges til?

Disse midler vil blive brugt til yderligere forfining af teknologien og til at køre brugeradoptagelse.

Er der noget andet, du gerne vil dele om Konkrete?

I modsætning til en række andre portaler er vi en eksisterende rentabel virksomhed, der har eksisteret i et par år. Vi har været i crowdfunding-rummet i årevis og har en stærk forståelse af de lovgivningsmæssige rammer. Vi ved, hvad der fungerer i dette rum, og hvad ikke. Derudover har vi også størstedelen af ​​teknologien klar og også et stærkt investorfællesskab, der allerede bruger os. Vi udfører teknologien, men også udstedelsen af ​​værdipapirerne internt, hvilket sætter os i en unik position. Vi har et solidt team med hensyn til Sean, min medstifter, der tager ansvaret for operationerne. Jeg er meget glad for vores positionering som en Asset tokenization portal og er begejstret for lanceringen af ​​vores første produkt bygget på Konkrete, som er Factorium.

Læsere kan besøge Konkrete Listing eller Konkrete websted for mere information.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner