Grundlæggende om handelsindikatorer for Crypto-begyndere

Du har måske hørt, at kryptokurrencymarkederne er det perfekte miljø for kortsigtede forhandlere. Den utrolige volatilitet på markederne kan udnyttes til at skabe overdreven fortjeneste. I denne artikel vil jeg tale om det grundlæggende i handelsindikatorer.

Men først, hvad er handelsindikatorer? Handelsindikatorer er værktøjer til rådighed for analytikere og handlende til at identificere muligheder på markederne. Disse værktøjer giver os, handlende, mulighed for at forstå markederne til en vis grad og bruge forståelsen til at positionere os til fremtidig prishandling.

Før vi går videre, vil jeg understrege, at jeg vil holde mig til det komplette grundlæggende i kryptovalutahandel og de vigtige indikatorer i denne artikel. 

Grundlaget for markedsanalyse

Efter min erfaring har jeg lært, at det vigtigste, som du som erhvervsdrivende har brug for at lære er markedsstruktur og hvordan pris opfører sig. Dette er efter min mening grundlaget for kortanalyse, som resten af ​​din viden vil akkumulere og bygge på.

Min tidlige erfaring

Tillad mig at uddybe dette punkt med en personlig anekdotisk analogi. Da jeg blev interesseret i markederne, graviterede jeg naturligvis mod handel. Efter at have foretaget et par tilfældige handler, blev det klart, at jeg absolut ikke vidste noget om prognoser, handel eller markedsanalyse.

Så jeg gik omkring med at få fat i et par bøger om teknisk analyse. Blandt de første to bøger, jeg læste, var Teknisk analyse af de finansielle markeder af John J. Murphy og Teknisk analyse: Den komplette ressource for teknikere på det finansielle marked.

Jeg lærte alle de almindeligt anvendte værktøjer til rådighed for en teknisk analytiker gennem disse bøger. Bevæbnet med min nyvundne viden var jeg klar til at mestre markederne og blive millionær. Men som du måske gætter på, viste det sig det evnen til at bruge disse handelsindikatorer uden nogen sammenhæng betød absolut intet.

Jeg følte mig endnu mere forvirret. Her troede jeg, at jeg vidste, hvordan man læste og forstå markederne, men jeg var lige så klar. Jeg kunne bruge værktøjerne til at komme med nogle konklusioner, men det gjorde intet for at give mig den kontekst, jeg havde brug for for at forstå markederne. Og da jeg ikke rigtig forstod markederne, Jeg kunne ikke rigtig handle, i det mindste ikke rentabelt.

Lidt vidste jeg, disse værktøjer isoleret set betød absolut ingenting. Du kan lære at bruge en hammer, men chancerne er, at du ikke kan bygge et skur, bare fordi du har fundet ud af, hvordan en hammer fungerer.

En holistisk forståelse af markederne

Du har måske hørt om Fibonacci retracement-værktøjet. Det er et måleværktøj, der bruges af diagramanalytikere. Det er et meget vigtigt værktøj, men du kan ikke bare bruge det til at handle. Du kan bruge det til at måle visse aspekter af prishandling, men medmindre du forstår sammenhængen med, hvad du måler, og hvad det betyder for din handelsstrategi, vil det vise sig at være ubrugeligt for så vidt angår handel..

Bare rolig, vi vil tale om handelsindikatorer, herunder Fibonacci retracement og udvidelser, men lad os først se på markedsstruktur.

Markedsstruktur

Hvad er markedsstruktur? Når chartister og handlende henviser til markedsstruktur, taler de normalt om nuværende markedstilstand med hensyn til tidligere prishandling. Dybest set, hvordan et marked har opført sig.

Evnen til at forstå markedsstruktur betyder, at du kan udlede markedets tilstand bare ved at se på tidligere prishandling. Når du har en vis sammenhæng med hensyn til, hvor markedet har været, kan du piske dine handelsindikatorer ud for at bygge videre på denne makrovisning. Du kan foretage nøjagtige målinger for yderligere at bekræfte en visning.

På mikroniveau er det din evne til at se på et diagram og på et øjeblik og finde ud af alle zoner for støtte og modstand. Det er evnen til at fortælle, hvor alle de største sammenløbszoner ligger. Vigtigst er det den evne til at vide, hvornår man risikerer din kapital, hvornår man skal være flad.

Jeg tvivler på, at der er en bog til at lære om markedsstruktur. Det er ikke et sæt regler, du lærer, men snarere den forståelse, du udvikler gennem konditionering. Du studerer markederne regelmæssigt, og efter en periode giver kortene bare mening. Det er som at læse. Du læser ikke bevidst, gør du? Hvis du kigger over noget tekst, læser dit sind det automatisk.

Handelsindikatorer – Trend- og områdeanalyse

Lad os nu gå over nogle af de mest anvendte handelsindikatorer. De indikatorer, vi vil diskutere, mener jeg, at alle spirende handler skal være opmærksomme på og vide, hvordan de skal bruges. Desuden vil jeg også diskutere den bedste kombination af indikatorer til dagshandel.

Tendenser og trendlinjer

Markedstendenser er et ekstremt simpelt koncept at forstå, men i praksis kan det være ret vanskeligt, især når penge er på banen. Handel med tendensen er den enkleste måde at tjene penge på. Det giver dig mulighed for at gå glip af markedet og stadig tjene penge. For eksempel, hvis du købte ether når som helst i løbet af 2017, er chancerne for, at du ville have tjent penge.

Vi bruger trendlinjer til at isolere tendenser, men de bliver kun tydelige i bakspejlet. Hvorfor ville nogen have problemer med at finde ud af, om der var sket en markedsomdannelse? Den enkleste måde at bestemme en tendens på er at se på toppe og trug.

Hvis markedet fortsætter med at lave højere og højere nedture, du kan bruge de laveste laveste niveauer til at tegne en trendlinie. Men husk, at disse linjer kun fungerer som visuelle hjælpere og ikke har nogen reel betydning for markedet. Du skal muligvis tegne linjerne igen uden nogen ændring i tendensen.

Handelsområder – Support og modstand

bitcoin-nedadgående graf på Coinbase Pro

Handel med tendensen. Trenden er din ven.

Når markederne ikke trender, handler de normalt i sidelæns rækkevidde. Disse perioder kan være sidelæns bevægelser, hvilket betyder, at der ikke vil være nye højder eller nedture. De vises mellem trends, og det er vigtigt at forstå dem, hvis du vil være en trendhandler.

Så hvad er støtte- og modstandszoner? En markedshøjde kaldes normalt modstand, og en markedsniveau kaldes en støtte. Når prisen bliver høj nok, tiltrækker den sælgere til markedet. Chartister henviser til sådanne prisniveauer som modstand. På samme måde, når prisen falder ud over et punkt, kommer køberne ind på markedet og tvinger prisen til at stige, dette kaldes support.

Du finder support- og modstandszoner, hvad enten det er i et trendmarked eller et vidtgående marked. Din evne til at identificere og forvente support- og modstandsniveauer er vigtig for at udvikle en bæredygtig handelsstrategi.

Flydende gennemsnit (MA)

MA'er kan være ekstremt nyttige, hvis de bruges sammen med en anden indikator for at bekræfte signaler.

MA’er kan være ekstremt nyttige, hvis de bruges sammen med en anden indikator for at bekræfte signaler.

Glidende gennemsnit er en anden meget populær indikator. Det er en af ​​de indikatorer, som næsten enhver erhvervsdrivende bruger. MA’er bruges til at udjævne prisdata, i det væsentlige skaber det en jævn enkelt linje, der repræsenterer gennemsnitsprisen.

Der er flere måder, hvorpå handlende bruger glidende gennemsnit i deres handelsstrategier. Dens mest basale anvendelse er at bestemme hvis et marked trender eller spænder. Hvis det glidende gennemsnit for det meste bevæger sig vandret, er prisen sandsynligvis varierende.

En anden måde at bruge MA’er er gennem crossovers, som bruges til at bestemme køb eller salg af poster. Du starter med at tegne to MA’er på dit diagram. Der er en række kombinationer, du kan vælge, men de mest anvendte er 200-dages og 50-dages glidende gennemsnit.

Et købsignal opstår, når det hurtigt glidende gennemsnit, 50-dages MA krydser over 200-dages MA. Et salgssignal opstår, når 50-dages MA falder til under det 200-dages glidende gennemsnit. Du kan også medtage andre målinger, som prisen også skal krydse ud over MA’erne og trækker derefter tilbage for at afprøve MA igen, hvor MA fungerer som en støtte eller modstand.

Handelsindikatorer – volumenanalyse

Grundlæggende pris- og volumenanalyse

Volumen kan hjælpe os måle styrken og levedygtigheden af ​​en breakout eller en eksisterende trend. Når priserne stiger, skal du også se en stigning i volumen, der ledsager de stigende priser. Hvis prisen stiger, men den samlede volumen falder, kan du forvente, at tendensen mister momentum, da der er færre købere ud over rallyet.

Hvis kursen bryder ud af et handelsinterval, skal du kigge efter en tilsvarende stigning i handelsvolumen. Generelt sagt, breakouts på svagt volumen har tendens til at vende og gå tilbage i handelsområdet.

En anden vigtig ting, du ved om volumenanalyse, er hvordan lydstyrken stiger ved store vendepunkter. Markederne oplever næsten altid enorme stigninger i volumener under ekstreme priser, hvilket betyder i en høj eller en lav før en prisomdannelse. Se diagrammet ovenfor for en illustration af spidser i volumen ved de vigtigste vendepunkter.

On Balance Volume (OBV)

OBV, en af ​​de få førende indikatorer, vi kan stole på.

On Balance Volume eller OBV er langt den mest populære volumenbaserede handelsindikator. Indikatoren stiger eller bevæger sig op, når priserne stiger og falder i værdi eller bevæger sig ned, når priserne falder.

OBV er mest nyttigt, når et marked er i et konsolideringsmønster eller handler inden for et handelsinterval. Det kan hjælpe os med at identificere retningen for en potentiel prisudbrud. Hvis OBV bryder sin egen støtte eller modstand, betyder retningen for bruddet retningen for det efterfølgende prisbevægelse.

Desuden kan OBV også bruges som en bekræftelse af fremtidig prishandling. Hvis der opstår et udbrud, vil du se en tilsvarende ændring i OBV, der berettiger flytningen. For eksempel, hvis priserne stiger, vil du gerne have, at OBV stiger og også skaber nye højder.

Volumen-profil

Volumenprofil kan hjælpe dig med at identificere potentielle områder med støtte og modstand.

De fleste handlende er vant til at analysere volumen som et histogram, der er tegnet under prisdiagrammet. Volumenprofil er lidt af en anden tilgang til volumenanalyse. I stedet for at se volumen med hensyn til tid giver det os mulighed for at se volumen i form af pris. Så i stedet for at se, hvor mange bitcoins der blev handlet på en time, får du se, hvor mange bitcoins der blev handlet i et prisklasse.

Volumenprofilanalyse tilføjer en anden dimension til vores analyse og kan hjælpe os med at få den fordel, vi har brug for for at tjene penge på markederne. Volumenprofil giver os mulighed for at isolere prisklasser, der kan være af interesse for os. For eksempel, til hvilken pris fandt størstedelen af ​​transaktionsmængden sted?

Sådanne oplysninger kan hjælpe os med at identificere support og modstand baseret på hvilke prisniveauer, som købere eller sælgere vil komme på markedet. Et vigtigt punkt at huske, når du bruger volumenprofil, er at høj lydstyrke er forbundet med handelsområder, og lave volumener repræsenterer tendenser.

Handelsindikatorer – Momentum og Trend Analyse

Relativ styrkeindeks (RSI)

RSI er som den schweiziske hærkniv af alle indikatorer. Lær alt at bruge det, og det vil tjene dig godt.

RSI er en oscillatorbaseret indikator, hvilket betyder at den svinger mellem et interval på nul og hundrede. RSI er en ekstremt populær indikator og kan bruges på en række måder. For det første bruges det som en middel til at afgøre, om et marked er overkøbt eller oversolgt.

Ifølge RSI er et marked overkøbt, hvis indikatoren er over 70 eller 80 afhængigt af indikatorens parametre. Et overkøbt marked er et, der skyldes en korrektion, hvis ikke en tilbageførsel. Hvis indikatoren er under 30 eller 20, kan markedet betragtes som oversolgt og skyldes en korrektion opad.

En meget vigtig ting at huske, når du bruger RSI, er markedets tilstand. Når markedet er i en stærk tendens, det er ikke usædvanligt, at RSI når 70 eller 30 og bliver der i længere perioder. For eksempel, under bitcoins bullmarked i hele 2017, blev markedet overkøbt, men fortsatte alligevel højere.

En anden populær måde at bruge RSI på og sandsynligvis mere effektiv er at måle momentum på markedet. Hvis prisen gør et nyt højdepunkt, vil du også have, at RSI skal lave et nyt højdepunkt. Manglende overholdelse repræsenterer afvigelser mellem prisen og RSI, hvilket betyder en svækkelse af markedets momentum.

Moving Average Convergence Divergence (MACD)

MACD er en af ​​de få indikatorer, der kan bruges som en førende og forsinket indikator.

eth btc MACD hver dag

MACD er en anden meget populær oscillatorbaseret indikator. Det bruges både som et momentum og en trendindikator. Den mest grundlæggende MACD-strategi er at se, hvor linjerne på indikatoren er. Hvis linierne ligger over nul i en vedvarende periode, er tendensen sandsynligvis mod opadgående. Hvis linjerne er under nul, er chancerne for, at tendensen går nedad.

Bortset fra at identificere tendensen kan indikatoren også hjælpe med at bestemme indgangssignaler. Der er to linjer på indikatoren, en hurtig MA og en langsom MA. Et købsignal udløses, når den hurtige linje krydser over den langsomme linje. Et salgssignal udløses, når den hurtige linje krydser under den langsomme linje. Efter linjekrydsningen, hvis linjerne krydser nulmærket, kan det tages som et bekræftelsessignal.

Endelig kan MACD ligesom RSI også bruges til at bestemme fremdriften i en trend. For at måle om momentum stiger eller falder, går du se efter afvigelser mellem prisen og MACD. Hvis det bruges sammen med RSI, kan det være et ekstremt kraftfuldt værktøj til at hjælpe dig med at bestemme markedets momentum med færre falske signaler.

Handelsindikatorer – Misc

Bollinger Bands

Bollinger Bands er en gennemsnitlig reversionshandlers bedste ven.

I modsætning til de fleste af de indikatorer, vi hidtil har dækket, er Bollinger Bands forskellige. De er volatilitetsbånd, der hjælper os med at bestemme forskellige standardafvigelser for prishandling. Indikatoren giver en glimrende måde at måle, når volatiliteten øges eller falder.

Når volatiliteten øges på markedet, udvides båndene omkring prisen, og når volatiliteten falder, trækker bandet sig sammen. Der er ingen korrekt måde at bruge denne indikator på. I stedet fungerer det bedst, hvis du kombinerer det med en anden teknik for at danne et handelssystem.

Lad mig give dig et eksempel på, hvordan du kan bruge Bollinger-båndene. Forudsat at der er en nedadgående tendens på markedet. Du kan bruge båndene til at købe skarpe fald for hurtig kortsigtet fortjeneste, da prisen vender tilbage til gennemsnittet. Se på diagrammet for en illustration af eksemplet.

Fibonacci tilbagetrækninger og udvidelser

Uanset hvilken type erhvervsdrivende, der er altid brug for Fibonacci-forhold.

I modsætning til mange af de indikatorer, vi hidtil har set på, er Fibonacci egentlig ikke en indikator i sig selv. Det er mere et måleværktøj baseret på forhold fundet i Fibonacci-sekvensen. Det bruges mest til at bestemme omfanget af en korrektion i en tendens.

Du kan ikke rigtig bruge et Fibonacci-værktøj i sig selv. Dette skyldes, at det bare er et måleværktøj. Men der er en række handelssystemer og strategier, der bruger Fibonacci-forhold, hvilket gør det yderst nyttigt. For eksempel, Scott Carneys harmoniske mønstre er alle baseret på en kombination af Fibonacci-forhold.

Fibonacci-værktøjet bruges også til at bestemme omfanget af et træk. For eksempel, hvis jeg vil skalere ud af en position, kan jeg tage delvis fortjeneste ud af en position, når prisen når 1.27 Fibonacci-niveauet fra det foregående træk, hvilket betyder 127% af det forrige træk. Dette er lidt avanceret, og er jeg sikker på, at vi vil komme nærmere ind på fremtidige artikler, men indtil videre kan du se på diagrammet for et eksempel.

Daghandel

Vi har talt om en række handelsindikatorer, men jeg kan ikke afslutte artiklen uden at røre ved emnet daghandel. Jeg ved, at mange mennesker ønsker at komme ind i day trading og vil gerne vide om den bedste kombination af indikatorer til day trading.

Hvad jeg vil have dig til at forstå er det intet ændrer sig grundlæggende, når du handler dagligt i modsætning til at tage handler, der kan vare en uge eller et par dage. Det eneste der ændrer sig er tidsrammen.

Hvis du handler dag, opererer du inden for den kortest mulige tidsramme. I stedet for at se på de daglige, 4-timers- eller timekort. Du bruger diagrammer på 15 minutter som din analyseperiode og 5 og 1 minuts diagrammer som din handels- eller indgangstidsramme.

Så dybest set skal du tage hurtige beslutninger. Indikatorerne justeres i henhold til din tidsramme, men sagen er, forholdene ændrer sig hurtigt. Du kan have en købsopsætning, der muligvis ikke er der efter et minut eller endda sekunder.

En dagshandelsstrategi

Et overkøbt marked i henhold til RSI kan oversælges kun få minutter senere, hvis volatiliteten er høj nok. Du er nødt til at forstå denne bit. Ting sker meget hurtigt i de kortere tidsrammer. Jeg prøver ikke at afskrække dig. Jeg vil bare have dig til at være forberedt, så der ikke er nogen overraskelser.

Under alle omstændigheder ville den bedste kombination af indikatorer til dagshandel efter min mening være RSI anvendes i forbindelse med Bollinger Bands. Du kan se efter overkøbte eller oversolgte forhold og indtaste, når prisen strækker sig ud over Bollinger Bands. Det er klart, at du bliver nødt til at tage virkelig hurtig fortjeneste, da dine handler ikke varer meget længe.

Du bruger naturligvis ikke Fibonacci-tilbagetrækninger. Eller har brug for følsomme indikatorer, der reagerer hurtigt på hurtige markedsforhold. Du kan også vælge andre komplette systemer som DMI, parabolsk SAR eller Ichimoku Cloud.

Handelsindikatorsoftware

Naturligvis har du brug for en anstændig platform for at kunne bruge alle disse indikatorer og værktøjer og analysere markederne. Her er et par anbefalinger. Du kan tjekke dem ud og se, hvilken handelsindikatorsoftware du bedst kan lide.

TradingView

Gratis aktiekort, aktiekurser og handelsideer - TradingView

TradingView er en fremragende webbaseret kortlægningssoftware. Det har sine egne sociale værktøjer og et levende samfund af handlende og analytikere. Ikke kun kan du lære af dets sociale værktøjer, men endda kontrollere, hvordan nogle af de handlende på platformen har klaret sig gennem årene. Du kan offentliggøre dine ideer på markederne og få feedback fra andre handlende.

Coinigy

Annoncerer Coinigy Mobile: Multi-Exchange Cryptocurrency Spot Trading via iOS- og Android-enheder | Business Wire

Coinigy er en kortplatform, der blev oprettet specielt til digitale valutaer. Du kan få adgang til prisdata fra næsten alle de populære kryptokurrencyudvekslinger. Du kan endda handle direkte fra hitlisterne, hvilket er en vigtig funktion for daghandlere, hvor hastighed er en vigtig faktor. Alt i alt er Coinigy en fremragende kartsoftware, og du bør bestemt tjekke den ud.

Resumé

I sidste ende er det vigtigt at huske, at alle disse indikatorer kun er værktøjer. Hvordan du bruger disse værktøjer er langt vigtigere end selve værktøjerne. Den sidste ting, jeg gerne vil sige, er, at du ikke bare lærer at bruge disse værktøjer. Forstå betydningen af ​​de oplysninger, du får ved hjælp af disse værktøjer.

For eksempel forstår du, hvad overkøbt og oversolgt er i sammenhæng med RSI. Men hvad sker der på markedet, efter at indikatoren fortæller dig, at det er overkøbt? Vender markedet helt om? Eller er der bare en tilbagetrækning? Hvor længe kan en tendens fortsætte i en tilstand af overkøbt?

Din evne til at besvare disse spørgsmål er langt vigtigere end din evne til blot at bruge disse værktøjer. Forhåbentlig vil jeg lave en anden artikel om, hvordan man får svar på disse spørgsmål. Så indtil da skal du holde øje med flere artikler.

Læs: Bedste 12 værktøjer til enhver seriøs Cryptocurrency Trader (eller indehaver)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner